Ruokahuolto

Pihatonttu

Ylipäällikkö
...tänä aikana on hapanjuuri talosta hävinnyt... ...Rukiista ei leivontahiiva jaksa kunnolla edes nostattaa ja vaalea leipäkin säilyy maittavana pitempään hapanjuureen leivottuna... ...tässä on pikajuuren ohje....
Tee hapankorpuista ja vedestä mössö. Vähän ruisjauhoa sekaan. Saat hyvän juuren.

Kun se on valmista, niin valutat osan jääpalapusseihin jos haluat pakastaa.

Testaa ja kerro testattuasi miltä hapankorppujuureen juureen leivottu leipä maistui!
 

Creidiki

Kenraali
Testaa ja kerro testattuasi miltä hapankorppujuureen juureen leivottu leipä maistui!
Olen kokeillut hapanjuuren tekoa sekä Pekka Heikkisen ruisleipäkannikkaan että hapankorppuun, ei ole kuitenkaan onnistunut luotettavasti. Rusina/hunaja-metodi toimii ja sillä saa muodostettua stabiilin hapanjuuren.

Hapanjuuri on kokoelma villihiivoja ja maitohappobakteereja joka löytää tasapainon ajan kanssa, jos leivontahiivaan tehdystä taikinasta ottaa "juuren" muodostuu siitäkin hyvällä tuurilla elinvoimainen juuri kun saa kerättyä ympäristöstä tarvittavat apueliöt..
 
Top