Rajajääkäri
Ylipäällikkö
Pitipähän kysyä, että minulla kun on tuo Ruotsalainen pakki/trangia systeemi tuolla kaapissa, niin mitä muuta siihen pitäisi lisätä. Siis sinolia on jemmassa, LuHa vissiin löytyy jostakin. Biltemasta tulin ostaneeksi purkin avaajan, jonka saa taitettua kätevästi litteäksi, sekä saman kaupan tulukset. Mutta sitten mietin, että olisiko mahdollista hoitaa tämä itsensä rukokinta siten, että trangiaa sotkisi mahdollisimman vähän ja pyhittäisi sen lähinnä vain vedelle? Siis minkälaisia ruokia on saatavilla, jotka saisi valmistettua em. tavalla? Siis lisää vain vesi tai sitten kuumennetaan vesihauteessa.
Ehkä tässä kuvastuu tietynlainen laiskuus, kun ei haluaisi pestä pakkia, mutta ajattelin että jos ruuan syö pussista tai jostakin muovilautaselta, joka on mielestäni helpompi pestä (mielipidekysymys, mutta ainakaan siinä muoviastiassa ei ole kuumennettu mitään ruokaa, joten siitä ei ole voinut jäädä mitään palaneita jätöksiä seinämiin), niin oletettavasti siinä välttyy kaikenlaisilta hygienia ongelmilta. Samalla voi myös lämmittää pesuvettä sillä trangialla.
Kaikkein laadukkain ja parhaan makuinen ruoka on Norjalainen Real Turmat. Lisäät vain n. 4-5 dl kiehuvaa vettä, sekoitat, suljet pussin suun(Minigrip),
annat hautua n. 5-10 min, sekoitat ja alat syödä. On hyvän makuisia.
http://www.partioaitta.fi/tuotemerkit/real-turmat