Ruokahuolto

Jos kyse on parinsadan gramman tonnikalasäilykkeestä niin eikö riitä että laittaa sen housuntaskuun muutamaksi tunniksi. Onpahan ainakin ruumiinlämpöistä.
 
Lämpimässä ruoassa on myöskin "enemmän" kaloreita kuin kylmässä, se pitää muistaa. Jos syöt kylmää, kulutat turhaan omia kaloreitasi sen ruoan lämmittämiseen kropassasi. Siksi lämmintä kannattaa aina syödä, etenkin jos ruoasta on pulaa.
 
Lämpimässä ruoassa on myöskin "enemmän" kaloreita kuin kylmässä, se pitää muistaa. Jos syöt kylmää, kulutat turhaan omia kaloreitasi sen ruoan lämmittämiseen kropassasi. Siksi lämmintä kannattaa aina syödä, etenkin jos ruoasta on pulaa.

Ja heti ruokailun jälkeen pitää mennä maaten ettei juuri varastoidut kalorit karkaa :D
 
Pitääpähän heittää taas kysymystä näistä ruuista, jotka eivät oikeasti ole tarkoitettu kenttäkäyttöön, mutta saattaisivat siihen soveltua. Kysymys siis on enemmän "kuinka hyvin".

Eli kaupoissa on paljon erillaista "pataa". On italianpataa tai havajinpataa ja kaikki niitä "lisää vesi" pusseja. Ongelma näissä on pata-aineksissa on se, että ne ovat "aineksia" ei valmiita ruokia ja näissä sitten sanotaan "lisää 400g ruskistettua jauhelihaa".

Ongelma on tuo jauheliha! Eli rupeaako joku ruskistelemaan jauhelihaa kentällä, vai otetaanko käyttöön joku muu kikka (nakit, kebab -liha). Onko nuo syömäkelpoisia ilman lihaa?
 
Pitääpähän heittää taas kysymystä näistä ruuista, jotka eivät oikeasti ole tarkoitettu kenttäkäyttöön, mutta saattaisivat siihen soveltua. Kysymys siis on enemmän "kuinka hyvin".

Eli kaupoissa on paljon erillaista "pataa". On italianpataa tai havajinpataa ja kaikki niitä "lisää vesi" pusseja. Ongelma näissä on pata-aineksissa on se, että ne ovat "aineksia" ei valmiita ruokia ja näissä sitten sanotaan "lisää 400g ruskistettua jauhelihaa".

Ongelma on tuo jauheliha! Eli rupeaako joku ruskistelemaan jauhelihaa kentällä, vai otetaanko käyttöön joku muu kikka (nakit, kebab -liha). Onko nuo syömäkelpoisia ilman lihaa?

Kyllähän niitä ilman jauhelihaakin ihan hyvin syödä voi, mutta energiasisältö voi olla riittämätön (suomeksi: pelkkä makaroni ei pidä nälkää loitolla) ja proteiiniakin tarvitaan.

Oma ratkaisuni noiden off the shelf - pussiainesten proteiinilisäkkeeksi on meetvursti, se kestää aika hyvin kuljetusta (savustettua, melko kuivaa ja suolaista kun on) ja maistuu hyvältä. Siitä puukolla Trangiaan pata-aineksen sekaan.

EDIT Ainoa ongelma tuon meetvurstin kanssa, mitä olen huomannut, on että kun pata-aineksessa on natriumglutamaattia ja suolaa, ja meetvurstissa on paljon suolaa, niin lopputulos on aika suolaista joskus.
 
Toinen varteenotettava vaihtoehto on nuo Knorrin Spaghetteria ja Maggin Pastaria pussit. Valmistuvat myös nopeammin kuin patapussit.
 
Toinen varteenotettava vaihtoehto on nuo Knorrin Spaghetteria ja Maggin Pastaria pussit. Valmistuvat myös nopeammin kuin patapussit.

Maggin Pastaria Bolognese on hyvä, muut eivät ihan niin hyviä. En vain tykkää pastasta kermassa.

Ainiin. Tein taannoin hienoisen "keksinnön", joskaan tämä ei välttämättä ole kentälle, vaan tavalliseen ruokaluun (laiskanmiehen tyyliin). Eli nakit ja nuudeli. Nakit lämpiää kohtuullisesti siinä samassa vedessä kuin nuudelitkin, eli heität vaan pari pätkittyä nakkia sekaan kun kaadat kuumaa vettä nuudeleille.


Lidlillä oli aikoinaan myytävänä joku hyvä pussiruoka, en vain muista sen nimeä. Tämä ei mielestäni ollut Chili con Carne, mutta muuten vain riisiä meksikolaistyylisesti. Ei erityisen tulinen, mutta aika suolainen. Ei ole vaan näkynyt aikoihin.
 
Salmipötköjä välillä väki ostaa ja leikkaa siitä sitten sopivia paloja, löytyy myös Pv ruokapusseista.
Kuivalihakin on suosittua mutta vain niin kallista.

Helppo ruoka on perunamuussi jauhe ja sitten pilkkoo joukkoon meetvurstia tai vastaavaa..
Ravintosisällööltään ei ole kummoinen mutta menee aamupalaksi
 
Salmipötköjä välillä väki ostaa ja leikkaa siitä sitten sopivia paloja, löytyy myös Pv ruokapusseista.
Kuivalihakin on suosittua mutta vain niin kallista.

Helppo ruoka on perunamuussi jauhe ja sitten pilkkoo joukkoon meetvurstia tai vastaavaa..
Ravintosisällööltään ei ole kummoinen mutta menee aamupalaksi

Älkää unohtako tonnikalaa öljyssä. On energiaa ja proteiinia. Sillä on helppo vahvistaa muuta ruokaa.
 
Kotioloissakin välillä kokkailen tuota. Keitän riisiä ja kun on valmista niin sekaan pikkupurkki esim. tomaattitonnikalaa tai chilitonnikalaa tai jotain muuta. Muuta ei tarvitsekaan saamaan makua riisiin.
 
>> Jos pitaa liikkua kevyesti niin perunamuussijauhetta, maitojauhetta, tehosekoittimessa itse tehtya pahkinajauhoa kuivatuista/ paahdetuista maapahkinoista (yon yli uunissa 50 astetta, luukku vahan raollaan) ja kuivattua makaroonia, maastosta vetta. Saa paljon hiilareita, rasvaa ja proteiineja nopeasti, ei maistu miltaan (pahalta) eika ole mitaan mika voisi pilaantua - ei ripulia. Voi myos kayttaa kuivattua jauhettua hernetta tai mieluummin papua, parempi ravintoarvo jalkimmaisessa eika maku ole niin paha.
 
>> noi palkojauheet silla varauksella etteivat vaadi turvottamista/ liottamista...
 
>> Jos pitaa liikkua kevyesti niin perunamuussijauhetta, maitojauhetta, tehosekoittimessa itse tehtya pahkinajauhoa kuivatuista/ paahdetuista maapahkinoista (yon yli uunissa 50 astetta, luukku vahan raollaan) ja kuivattua makaroonia, maastosta vetta. Saa paljon hiilareita, rasvaa ja proteiineja nopeasti, ei maistu miltaan (pahalta) eika ole mitaan mika voisi pilaantua - ei ripulia. Voi myos kayttaa kuivattua jauhettua hernetta tai mieluummin papua, parempi ravintoarvo jalkimmaisessa eika maku ole niin paha.

>> hyva puolena tassa on se etta saa 7-10 desilitraa nestetta samalla keittamisella sisaansa, saastyy aikaa ja vaivaa.
 
Ongelma on tuo jauheliha! Eli rupeaako joku ruskistelemaan jauhelihaa kentällä, vai otetaanko käyttöön joku muu kikka (nakit, kebab -liha). Onko nuo syömäkelpoisia ilman lihaa?
Ovat syömäkelposia. Jauhelihan voi korvata purkkilihalla tai soijarouheella toki halutessaan.
 
Ongelma on tuo jauheliha! Eli rupeaako joku ruskistelemaan jauhelihaa kentällä, vai otetaanko käyttöön joku muu kikka (nakit, kebab -liha). Onko nuo syömäkelpoisia ilman lihaa?
Vanha kikka on kuivattu jauheliha, valmistus onnistuu ihan tavallisella hellalla ilman sen kummempaa kikkailua. Säilyvyys pari viikkoa ainakin, oikein hyvin pakattuna varmasti pidempäänkin. Helppoa, halpaa, hyvää ja ravitsevaa.
 
Blå Band Lämmin Kuppi -pussijauhekeitot (20-25g jauhetta per annospussi)
http://www.blaband.fi/tuotteet/lammin-kuppi/

Kana-Tandoorikeitto (parhaimman makuinen, IMO)
(ravintosisältö per 100g jauhetta)

Energiaa 1650kJ
Proteiinia 6g
Hiilarit 63g
Rasvaa 13g
Suolaa 9g(?)
Säilyvyys: Todennäköisesti 1-2 vuotta ostohetkestä.

Soveltuu varmaan parhaiten odotusruoaksi muun safkan ohella? Kevyttähän tuo on painoltaan kuin mikä, eli syödään viimeisenä, ja toisaalta myös sen puolesta sopisi patikkaruoaksi. 40-50 pussia per kilo(!) Kananmakuista teollista litkua. Enemmän kaloreita, proteiinia ja rasvaa kuin Blå Bandin retkiaterioissa, mutta myös pirusti enemmän suolaa. Tätä tosin ei kai kannata hotkia satoja grammoja päivässä, eli normaalin aterian verran.
 
Vai "suojaa", eihän kiväärissä ole edes tähtäimet käyttöasennossa? :D

>> Onneksi on 'Autogonfilible' eli pelastusliivit paalla... suojaa hyvin vihollisen tahystykselta/ epasuoralta! Sita en kylla tajua miten on kaverit saaneet naaman monivariin ja kadet pysyneet tahrattoman puhtaina. Ehka italialainen puolijoukkue kasittaa myos yhden koulutetun maskeeraajan..?

Tahtaimista voisin ehdottaa etta kun ne "kaksi räppänää" ovat alhaalla niin ilmanvastus on vahaisinta kun juostaan karkuun...
 
Back
Top