Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Siis mihin määrään ruokaa noin jumalaton puteli Tabascoa on? Itse syön ja kestän sitä, hyvin maukas mauste, mutta voipi olla, että moneltä pistää suolen toimimaan liian suurina annoksina.En minä näitä nyt ole nälkään syömässä, vaan lähinnä testimielessä (pointtina testata kuinka kauan taistelumuona voi säilyä syömäkelpoisena - en ole mikään paranoidi tai maailmanlopun venaaja ole, mutta jos syystä tai toisesta pitäisi joskus oikeasti turvautua nälissään enemmän tai vähemmän iäkkäämpään taistelumuonaan, niin on se ihan kiva tietää että se voi vielä olla syömäkelpoista): ja mikäli syömäkelvottomuuteen viittaavia merkkejä löytyy (pakkaukset turvonneet/-eivät enää ehjiä eikä täten vakuumia, poikkeavia hajua yms.), niin en minä niitä sitten rupea syömään. MRE:llä ei ole varsinaista "parasta ennen" päiväystä; tuo "inspection/test date" on tarkistuspäiväys jolloin testataan onko tavara vielä kunnossa ja jos ei ilmene ongelmia, niin sitten kyseistä erää voidaan vielä käyttää ja mahdollinen ylijäämä voidaan myydä sitten jossakin vaiheessa asevoimien ylijäämää kauppaaville liikkeille. Tottahan toki MRE voi mennä huonoksi siinä missä muutkin muonat (jopa hyvinkin lyhyessä ajassa, vaikka syömäkelpoisina voivat periaatteessa säilyä vuosia ja vuosia), etenkin jos huonosti ollaan säilötty - ideaalinen säilytys kuivassa ja mielellään viileässä. Itsellä nyt on ollut hyvä tuuri, kun ei ole tullut vastaan mitään oksettavia taistelumuonia (olivat sitten uudempia tai iäkkäämpiä ja YouTubesta kyllä löytyy videota moisista tapauksista).
Odotan mielenkiinnolla, montako Michelin-tähteä annat tuolle spagetille ja kastikkeelle, sekä tonnikalalle.Ateriakokonaisuus Vietnamin sodan ajoilta: vaikka tällä ei olekaan niin paljon ikää kuin muutaman sivun takaisella vuoden 1958 USA:n asevoimien kenttämuonalla jota nautin, niin siinä oli kyseessä vain yksi kokonaisuuden rakentava tölkki (keksejä, hilloa sekä kaakaojauhetta; tämän tölkin keksit olivat vielä rapeita, hillo oli kuin mummon kylmäkellarista otettua ja kaakaojauheesta tuli ihan juomakelpoista), kun tässä useamman tönikän kokonaisuudessa on vähän mehevämpiä herkkuja.
No, saa nähde mitä tästä tulee, mutta savukkeet ovat varmasti kunnon vuosikertatupakkaa.
Odotan mielenkiinnolla, montako Michelin-tähteä annat tuolle spagetille ja kastikkeelle, sekä tonnikalalle.
Mahasi tuuminee varmaan, että Apocalypse Now .
Pitipähän kysyä, että minulla kun on tuo Ruotsalainen pakki/trangia systeemi tuolla kaapissa, niin mitä muuta siihen pitäisi lisätä. Siis sinolia on jemmassa, LuHa vissiin löytyy jostakin. Biltemasta tulin ostaneeksi purkin avaajan, jonka saa taitettua kätevästi litteäksi, sekä saman kaupan tulukset. Mutta sitten mietin, että olisiko mahdollista hoitaa tämä itsensä rukokinta siten, että trangiaa sotkisi mahdollisimman vähän ja pyhittäisi sen lähinnä vain vedelle? Siis minkälaisia ruokia on saatavilla, jotka saisi valmistettua em. tavalla? Siis lisää vain vesi tai sitten kuumennetaan vesihauteessa.
Ehkä tässä kuvastuu tietynlainen laiskuus, kun ei haluaisi pestä pakkia, mutta ajattelin että jos ruuan syö pussista tai jostakin muovilautaselta, joka on mielestäni helpompi pestä (mielipidekysymys, mutta ainakaan siinä muoviastiassa ei ole kuumennettu mitään ruokaa, joten siitä ei ole voinut jäädä mitään palaneita jätöksiä seinämiin), niin oletettavasti siinä välttyy kaikenlaisilta hygienia ongelmilta. Samalla voi myös lämmittää pesuvettä sillä trangialla.
kasveissa voi kokeilla sellaista kikkaa että hankaat kyseistä esim lehteä tai marjaa ikinenee, vartut puolituntia ja jos ien ei reagoi asiaan mitenkään on kasvi tai marja mahdollisesti syömäkelpoista.
Päivitetään tilanne, koska ihmiskokeilusi on kiinnostava. Miltä maistui? Tiputukseen vai ei?Ateriakokonaisuus Vietnamin sodan ajoilta: vaikka tällä ei olekaan niin paljon ikää kuin muutaman sivun takaisella vuoden 1958 USA:n asevoimien kenttämuonalla jota nautin, niin siinä oli kyseessä vain yksi kokonaisuuden rakentava tölkki (keksejä, hilloa sekä kaakaojauhetta; tämän tölkin keksit olivat vielä rapeita, hillo oli kuin mummon kylmäkellarista otettua ja kaakaojauheesta tuli ihan juomakelpoista), kun tässä useamman tönikän kokonaisuudessa on vähän mehevämpiä herkkuja.
No, saa nähde mitä tästä tulee, mutta savukkeet ovat varmasti kunnon vuosikertatupakkaa.
Tuo voi hyvinkin toimia Suomessa, meillä kun ei kaiketi ihan hirveästi myrkkylehtisiä kasveja ole. En tiedä miten esimerkiksi sormustinkukan lehdet, löytyykö niistä digitalista tarpeeksi, että ikeniin hierominen aiheuttaisi ikäviä ilmiöitä kropassa. Myrkyllisten putkikasvien lehdistä sen sijaan pysyisin aivan helevetin kaukana ja tuolla eksoottisissa ulkomaissa on semmosia laitoksia (kuten vaikkapa Yhdysvalloissa esiintyvät myrkkymuratti tai manchineel-puu), että en lähtisi lehtiä hieromaan edes ikeniin.
Toki, kasvien tunteminen noin niinku yleensä ottaen auttaa näissäkin jutuissa.
Nämä kaksi helevetin myrkyllistä kotoista kasvia ainakin kannattaa tunnistaa:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Myrkkykeiso (järkyttävän myrkyllinen tapaus)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Myrkkykatko
Joo, kumpaakaan ei noista ei TODELLAKAAN kannata hangata ikeneen. Kuulemma lapsia on Suomessakin joutunut teholle siitä kun ovat tehneet noista puhallusputkia pihlajanmarjojen ampumiseen (luulleet koiranputkeksi) ja siksi panneet putken suuhun.
Päivitetään tilanne, koska ihmiskokeilusi on kiinnostava. Miltä maistui? Tiputukseen vai ei?