Ruotuväki: Armeija panee Nokia-laitteen museoon

veffeade

Eversti
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Tämmötteitä valmistetaan Suomessa...

http://www.cef.fi/ceffi/cef-solutions/cef-defence/ruggedised-pdas/?lang=en
 

commando

Kenraali
hessukessu kirjoitti:
Kysymys ei ole siis yhtään vakavammasta asiasta kuin "sanlan hakkerointi" tai sen haltuunsaaminen. Se mikä on vakavampaa on sen avainkortin (en muista tarkkaa nimeä enää) ja käyttäjän (kidutus) saaminen haltuun.
Käytännön tasolla on, koska Sanlaverkkoa ei voi tuhota haittaohjelmilla sinne sisään päästyään, eikä Sanlaverkon viestiliikenne suoraan kerro omien ja vihollisen joukkojen sijainteja ja aikomuksia. Mati kertoo.
No ehkä Sanlaa ei voi tuhota haittaohjelmalla mutta mitään ns. sanlaverkkoa ei ole olemassa, se on radioon liitettävä salakirjoituslaite. Eikä ole olemassa mitään Panasonic Toughtbook-verkkoakaan, sekään ei ole pohjimmiltaan mitään muuta kuin radion kautta salakirjoitusta lähettävä ja vastaanottava laite. Erona tässä on se että Panasonicissa on gps sisäänrakennettuja samoin kuin kartat jotka helpottavat tarkkaa, nopeaa ja oikeamantraista tulenjohtamista sekä lisäävät salakirjoituksen vahvuutta. Lisäksi laitteella voi ottaa kuvia (ihmisistä, henkilötodistuksista kohteensuojauksessa ja varmistaa pääsyoikeudet), käyttää matkapuhelinverkkoa, tehdä muistiinpanoja ja piirtää tuliasemia yms. tiedustelutietoa sekä lähettää ne digitaalisesti eteenpäin sen sijaan että paperille värkätty piirrustus kiikutettaisiin fyysisesti perille. Toki digitaalisena laitteena varsinkin tiedostojen lähetys, jotka avataan erillisissä ohjelmissa lisää tartuntariskiä mutta pikemminkin toiseen suuntaan eli sinne esikunnan suuntiin ja sinne nyt ei ainakaan tule mitään custom androidia tule, joka on suunnitteltu kevyemmille ja rajoitetuimmille laitteille. Niissä johtokeskuksissa johon tietoa kerätään on taas erilaisia käyttöliittymiä, tiukempia turvallisuuskontrolleja, palomuureja jne.
 
Top