SA-prikaatit jne. keskustelu luiskaan

baikal

Supreme Leader
Haisuli kirjoitti:
koponen kirjoitti:
Haisuli kirjoitti:
Mutta tuota kun samaisesta harjoituksesta toitottaa/antaa huomattavasti kattavamman kuvauksenkin myös mil.fi sivusto ja kaikki asiaan liittyvät aselajien/kiltojen lehdet jutuissaan... niin missä se vahinko oikein pääsikään tapahtumaan?
Operatiivisten joukkojen kirkkaimman kärjen pääharjoituksista on juurikin uutisointi kuvaamasi kaltaista.

Joistain muista harjoituksista ei ole Puolustusvoimien julkaisemana lainkaan tiedotusta, ja yhteistyökumppaneitakin velvoitetaan pidättäytymään julkistamisesta.

Eli kirkkaimman kärjen/operatiivisten joukkojen (kaikista tärkeimpien joukkojen) harjoituksista uutisointi kalustoluetteloita myöten on ihan ok, mutta laarinpohja porukoiden harjoittelu (jos sellaisia edes järjestetään) on hys, hys hommaa :D

Hohhoijakkaa tätä touhua täällä foorumilla :p

Se on nyt jonkin aikaa hohhoijakkaa. Tähän ruljanssiin ei lähdetty kevyin perustein, voi sen uskoa tai olla uskomatta. Jollain aikavälillä tämä menee uomiinsa taas, mutta TAVOITETILA ON se, että jokainen harkitsee entistä paremmin mitä tuottaa.
 

baikal

Supreme Leader
koponen kirjoitti:
Haisuli hyvä, voihan sen noinkin halutessaan asetella.

Voisihan sitä niinkin kirjoitella että jotkut asiat ovat väistämättä tiedossa, ja niiden (hyvien!) asioiden esittelyssä sopivan etäisyyden päästä on pelkästään voitettavaa kun sisäpolitiikkakin huomioidaan. Sen sijaan valtaosa muusta sotilaalliseen maanpuolustukseen liittyvästä pitää vähintään sisällään epävarmuuselementtejä. Analyytistä työtä tekevät tietävät että tietyntyyppisissä asioissa yksityiskohdat ovat merkitseviä, niin että niiden summa on kokonaiskuvassa hyvinkin merkitsevä.

Ettei kenellekään jää vänkäämisen välissä epäselväksi, niin minusta Suomen sotilaallinen maanpuolustus operoi äärimmäisen ahtaassa raossa täydellisen sotilaallisen suvereniteetin omaavan mahdollisen vastustajan ja sisäpoliittisen kiusaantuneisuuden välissä. Siinä ei soisi yhdenkään taitamattoman tai varomattoman toimijan - kansalainen tai orgaani - antavan yhtään väärää siimaa.

Yllä kirjoitetun raskas implikaatio koskee tietenkin itseäni yhtä lailla. Pahoitteluni niille joiden maanpuolustustahtoa tai peräti -kykyä tämä nillittämiseni murentaa.

Jos jonkun maanpuolustustahto tai - kyky murentuu sillä, että painotetaan asiallisia seikkoja niin murentukoon....ei se kovin vahvalla pohjalla ole silloin ollut alkujaankaan.
 

Museo

Kenraali
Aiheeseen liittyen lähdin muuten 2009 joululomallani selvittelemään kylmän sodan puolustussuunnitelmien julkisuutta kun joku siitä perinnefoorumilla kyseli. Eräät saattavat kyseisen viestiketjun muistaakin.

Tänään posti toi 33 sivun kirjeen viranomaisilta ja sen mukaan vuoden 1952 jälkeen laaditut puolustussuunnitelmat ovat salaisia eikä julkisuuslakia rikota. Kai se on sitten uskottava.

Minulle toimitetussa selvityksissä oli muuten pikaisesti laskien kolmen kenraaliluutnantin, kontra-amiraalin, lippueamiraalin, prikaatinkenraalin, asessorin sijaisen ja muutaman everstin ja everstiluutnantin nimi alla. Terkkuja vaan kaikille! :salut:
 

koponen

Kenraali
Museolle hatunnosto asiallisesta tavasta selvittää missä raja kulkee. Arvostan sitä että eletään normien mukaan silloinkin kun ei välttämättä olla samaa mieltä. Normien muuttamiselle on sitten omat kanavansa.

Tämän ketjun aiemmissa viesteissä lienee paljonkin maalaisjärkistä argumentointia siitä miksi mainittujen asiakirjojen / tietojen salassapito voi olla ihan järkevää. Lähinnä tulee mieleen että vasta kun vaihdetaan valtion maantieteellistä sijaintia ja puolustusratkaisua, on edellytyksiä julkistaa kaikki tähän mennessä tehty ajattelu aiheesta.
 

baikal

Supreme Leader
Nostan pikkasen thråådille muistin virkistykseksi erään asian: JOUKKOJEN PERUSTAMISEEN LIITTYVÄT ASIAT OVAT SUOMESSA YKSISELITTEISESTI salaisia. Helppo juttu muistaa, eikä voi erehtyä. Pientä lipeämistä on ollut muutaman kerran menemättä yksityiskohtiin. Muuten pitää suitsuttaa kiitosta Teille osallistujat, keskustelu on asiallista eikä isompia ylilyöntejä näköjään paukahtele.
 

noska

Ylipäällikkö
Vaikka tuo onkin monikossa kiellettyä niin kaikki asiasta kiinnostuneet voivat tulla ens viikonloppuna osallistumaan Joukon perustamiseen. Talkooväkeä nimittäin tarvitaan, jotta saadaan perustukset kuntoon ja JOuko ehtii vielä saada talon tänä syksynä perustusten päälle vesikattoon asti valmiiksi ennen pakkasia.
 

Bo Ek

Alikersantti
Täällähän on ollut tiukka vääntö päällä. Pisteet kuitenkin kirjoittajille, poikkeuksellisen asiallista toimintaa anonyymien foorumilla!

:a-smiley:
 

baikal

Supreme Leader
Minä nyt sitten runttasin sen SA-joukkojen perustamisiin ja everstien sanomisiin keskittyneen thråådin LUISKAAN. Jos aihetta halutaan käsitellä, argumentointi ja arviointi on otettava uusiksi. Tämä ei ole KIM:iin kohdistunut temppu vaan ihan yleisesti sovittuun linjaan perustuva toimi.
 

baikal

Supreme Leader
Bo Ek kirjoitti:
Täällähän on ollut tiukka vääntö päällä. Pisteet kuitenkin kirjoittajille, poikkeuksellisen asiallista toimintaa anonyymien foorumilla!

:a-smiley:

Meillä on poikkeuksellisen hyvää jengiä foorumilla, ollaan välillä eri mieltä ja äristään, mutta pyritään pitämään asiallinen ja aihepiiriä kunnioittava ja kenties tukevakin linja päällä. Kritiikkiä saa esittää niin paljon kuin jaksaa, mutta selkeästi SA-asioita koskevissa asioissa olemme tiukkoja, sikäli kuin niiden ohjeistus määrää.
 
Top