Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Saksalainen poliisiopiskelija kummastutti vappumarsseilla

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 02.05.2014.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle 2.5.2014 klo 12:19
  Saksalainen poliisiopiskelija kummastutti vappumarsseilla
  Saksasta saapunut poliisioppilas ei osallistunut operatiiviseen toimintaa vaan ainoastaan oli mukana tarkkailijana.
  [​IMG]
  Kuva: Antti Pilke / Yle
  Poliisin seurassa liikkunut Saksan poliisin univormuun pukeutunut henkilö herätti kysymyksiä Helsingin vappumielenosoituksissa. Poliisi kertoo, että kyseessä oli Saksasta saapunut virkamiesvaihdossa oleva poliisiopiskelija.

  Poliisi kertoo, ettei saksalaispoliisi osallistunut operatiiviseen toimintaan, vaan ainoastaan oli mukana tarkkailemassa toimintaa.

  Poliisi on saanut kritiikkiään toiminnastaan vappumarssien yhteydessä. Poliisi muun muassa takavarikoi astaloiksi määrittelemiään lippusalkoja, jotka eivät kuitenkaan liittyneet anarkistien mielenosoitukseen.
   
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,431
  Tykkäykset:
  6,576
  Pisteet:
  1,286
  Ihme älämölö tuostakin on tehty. Joku on sanonut radiossa, että on takavarikoitu astaloita jotka on naamioitu lipuiksi, niin tottakai poliisit alkavat kiinnittää huomiota kaikkiin lippukeppeihin. Ja kun ihan hyvin tiedetään, että anarkistin ja vasemmistolaisen ero on lähinnä humallustilan tasosta riippuva, niin mitäpä tuosta meteliä pitämään.

  Toisaalta kyllähän lehdistön poliittinen suuntautuminen tunnetaan.
   
  Teräsmies tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  En pidä anarkomarkoista enkä vasemmistolaisista, mutta mielenosoittaminen kuuluu oikeuksiimme. Miksi poliisi ei sitten samalla takavarikoinut myös muiden banderollipidikkeitä (kok, sdp, ps) ?

  Mitä erityisopiskeltavaa suomalainen vappuörvellys voi tarjota saksalaispoliisille? Eikö Saksassa olekaan mellakoita? Miksi ko. poliisi ei esiintynyt siviileissä?
   
 5. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,582
  Tykkäykset:
  4,581
  Pisteet:
  1,286
  En nyt oikein ymmärrä mikä tässä on se juttu?? Onhan täällä vähän väliä eri maiden sotilaitakin koulutuksessa ja välillä ihan omissa varusteissaan - mikä tuossa nyt muka niin ihmeellistä on jos täällä on Saksalainen poliisi koulutusvaihdossa??

  Mitä sitten tulee siihen, että joiltakin vietiin lipputankoja jne ja joiltain toisilta ei, niin on aika luonnollista että Poliisi on tehnyt riskienarviontia ja päätöksiä sen mukaan. On kuitenkin "vähän" eri asia kantaako lippua 53 vuotias rouva tai herra SAK:n lippulinnassa vai kantaako sitä naamioitunut anarkisti..
   
  Teräsmies, kimmo.j ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 6. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,431
  Tykkäykset:
  6,576
  Pisteet:
  1,286

  Olisiko kyseiset vasemmistolaiset käyttäytyneet tavalla joka antoi poliisille syytä epäillä? Ainakin yhdessä kiinniottovideossa, jossa jotakin mustapaitaa raahataan poliisiautoon, niin märinän määrästä päätellen asennetta voisi säätää nokialaisella nuoriso-ohjaajalla, vaikka akuuttia tarvetta pampun käytölle ei olekaan.

  Mitä taas tulee tuohon poliisi oppilaaseen, niin virkapuku oli hyvä idea, niin ei tarvitse koko aikaa kysellä millä asioilla se liikkuu ja samalla mikään anarkomarko ei rupea haastamaan riitaa ihan sattumalta. Ja vaikka tuo nyt ei tarjoaisikaan mitään erityistä opiskelijalle, niin vappu nyt vain sattuu olemaan milloin on, joten tutustutaan vapunajan toimintoihin, kun on vappu. Oletan ainakin, että kyseessä oleva opiskelija on täällä pitempään, eikä tullut nimenomaan vappumarssien takia.
   
  Kapiainen tykkäsi tästä.
 7. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,431
  Tykkäykset:
  6,576
  Pisteet:
  1,286
  Joka saattaa muutenkin olla poliisin tuttu...
   
 8. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  no katsotaanpas mitä uutiset asiasta sanovat (tänään):

  yle 2.5.2014 klo 13:37
  Poliisi julkaisi kuvat takavarikoiduista "astaloista" ja pahoittelee toimintaansa
  Helsingin poliisi kertoo, etteivät haltuun otetut lippusalot liittyneet anarkistien mielenosoitukseen.
  [​IMG]
  Poliisi julkaisi perjantaina kuvia astaloiksi nimittämistään lippukepeistä. Kuva: Poliisi
  Astalo on mikä tahansa esine, jota ei ole valmistettu aseeksi, mutta jota voi käytetään lyömäaseena.

  Rikoslakiin vuonna 1889 ilmestynyt termi on jo poistettu voimassa olevasta lakitekstistä, mutta se esiintyy vielä toisinaan oikeuden tai poliisin toimia koskevissa kommenteissa.

  Helsingin poliisi pahoittelee toimintaansa vappumarssien yhteydessä. Poliisi puuttui anarkistien mielenosoitukseen eilen Helsingissä muun muassa ottamalla kymmenen henkilöä kiinni ja takavarikoimalla muutamia lippusalkoja, joita se piti naamioituina astaloina.

  Nyt poliisi kertoo, etteivät haltuun otetut lippusalot liittyneet mielenosoitukseen.

  – Asian tarkemmassa selvittelyssä on ilmennyt, että autosta haltuun otetut lippusalot eivät liittyneet anarkistien mielenosoitukseen, poliisi kertoo tiedotteessaan.

  Poliisi palauttaa haltuun ottamansa lipputangot. Poliisi katkoi osan lippusaloista saadakseen ne partioautoon. Katkaistut kepit korvataan.

  Poliisin toiminta on herättänyt kritiikkiä. Muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on vaatinut asiasta julkista selvitystä.
   
 9. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,582
  Tykkäykset:
  4,581
  Pisteet:
  1,286
  Jaa-a...ettei vain olisi vähän samaa viisastelua ilmassa kun on silloinkin kun kritisoidaan täällä syvällä Euroopassa omien sotilaiden tekosia Afganistanissa - unohdetaan autuaasti että tilanne on hieman toinen siellä ja erityisesti silloin kun tilanne on niinsanotusti päällä.. On helppo kirjoituspöydän takana läppärin ääressä arvioida tilannetta jälkeenpäin ja viisaasti sanoa mitä olisi pitänyt tehdä - on "vähän" toista tehdä niitä ratkaisuja kun on keskellä tilannetta...

  Jälkiviisastelu on aina mukavaa ja helppoa..
   
  setämies ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 10. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  toisinsanoen poliisi (kirjoitetaan muuten pienellä, samoin kuin kansallisuus) toimi mielivaltaisesti kun se takavarikoi lippuja autosta.

  Onhan täällä kaiken maailman spedejä ja kekkeruuseja sekä oikeita erikoisjoukkojen sotilaitakin (ulkomaisia) mutta noin yleensäottaen he esiintyvät kenttävarustuksessaan pv:n alueilla. Mistä lähtien ulkomaalaiset poliisit ovat täällä olleet osa järjestystä ylläpitävää virkavaltaa? Niin no joo, tsaarin santarmit ja kasakat taitavat olla se viimeisin poppoo historiamme aikana. En näe mitään tarvetta sille, että ko. saksalaispoliisi esiintyi Suomessa kenttäpuvussaan ja osana suomalaispoliisien osastoa. Toisaalta näinhän se kansa pikkuhiljalleen toteutetaan tulevaan järjestykseen kun poliisi on poliisi riippumatta kotimaastaan.

  Jälkiviisastelusta; sitähän on toisinsanoen kaikki "jälkibriefingit". Piruako moisia tekemään kun ei niillä voida vaikuttaa tapahtuneeseen? Vai häh?
   
 11. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Minä en osaa sanoa tästä nimenomaisesta casesta mitään. Varmasti on paikallaan poliisin olla hereillä, ei siinä mitään. Mutta eräs asia minua hieman askarruttaa:

  onko vallanpitäjän tavoitteena kompromettoida koko mielenosoitus-käsite käyttämällä jatkuvasti tiettynä esimerkkinä anarkistien mielenosoituksia? Ymmärtääkseni kaikki muut miekkarit sujuvat hyvässä järjestyksessä, mutta anarkistimiekkarit aiheuttavat toimintaa.

  Vai puolustaako nimenomaan tiukka tarttuminen epäilyttävään toimintaan myös sitä hyväksyttävää miekkarityyliä? Onko anarkistien miekkaritoiminnan valvonta itseasiassa "demokratian puolustusta"?

  Empä osaa sanoa ja siksi seuraan, mitä näissä aina tapahtuu.
   
  setämies tykkäsi tästä.
 12. Saint

  Saint Korpraali

  Liittynyt:
  19.03.2014
  Viestejä:
  13
  Tykkäykset:
  6
  Pisteet:
  1
  Niin, kyllä itselläkin tuli mieleen, että ensisijaisesti työturvallisuuden takia olisi polizei-haalarit päällä. Kun tilanne on päällä, niin ei tule sitten pippurikaasut silmille ja raahatuksi vahingosssa maijaan, jos siviilit päällä hengailee poliisien joukossa.

  Saa olla mielestäni aika syvällä foliohattu päässä, jos tälle hakee jotakin suurempaa merkitystä.

  Mitä keppien takavarikointiin tulee, niin vastahan samanlaisia käytettiin hakkaamistarkoituksessa viikko sitten eduskuntatalon portailla, lieneekö ollut vielä samaa porukkaa..
   
  Teräsmies ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 13. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,369
  Tykkäykset:
  8,439
  Pisteet:
  1,286
  Jos nyt joku on saanut vaikutelmia.

   
  Tvälups tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,582
  Tykkäykset:
  4,581
  Pisteet:
  1,286
  Se, että joihinkin puututaan siten kuin puututaan perustuu tiedonhankintaan/tiedusteluun (kuten kai Poliisikin asiaa kutsuu) - ei se ole sattumanvaraista, että johonkin mielenosoitukseen puututaan siten kuin puututaan ja johonkin ei..
  Poliisi on terävöittänyt otettaan tiedonhankinnassa - tosin olivat kyllä jo kiakkovieras-asiassa hyvin kärryillä - ja hyvin todennäköisesti olivat jälleen..ja toiminta sen mukaista = tällä kertaa pahemmat riehumiset estettiin.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 16. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,383
  Tykkäykset:
  9,834
  Pisteet:
  1,286
  Aivan selvästi näin.
  Ja itse spekuloisin vielä lisää näin: luultavasti kyseiselle vaihto-oppilaalle ei ole luvallista käyttää suomalaista poliisiunivormua tai tunnusta niin loogista on että käyttää omaa jotta eroittuisi siviiliväestä.
   
 17. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,559
  Tykkäykset:
  33,304
  Pisteet:
  1,286
  Nuo teroitetut nuijat otettiin perustellusta syystä. Anarkistit eivät suostuneet SAK:n määrittelemään paikkaan muodossa, jolloin tuli tukipyyntö.

  Vassareiden lippujen takavarikko lähempänä Hakaniemeä oli huti, ja sitä on pahoiteltu.

  Saksalaispimun vaatetukseen en ota kantaa enkö siihen, miltä tuo näyttäisi ilman.
   
 18. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,667
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Tuossahan mainittiin, ettei tämä tuleva saksalaispoliisi ei osallistunut, vaan ainoastaan tarkkaili.
   
 19. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,559
  Tykkäykset:
  33,304
  Pisteet:
  1,286
  Huvittavaa kuitenkin se, että aina se huti saa kaiken palstatilan ja Arhinmäet liikkeelle. Takavuosina Lasipalatsin kulmilla otettiin kiinni parikymmentä väkivaltaista mielenosoittajaa. Maijaan joutui myös sivullinen nuori, joka oli osunut väärään pisteeseen ollessaan tulossa soittotunnilta. Siitä puhuttiin viikko mutta se häirikköjen touhu katosi avaruuteen mediasta.
   
  Kapiainen tykkäsi tästä.
 20. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Loiko hän mielikuvan tarkkailijasta ollessaan osana suomalaispoliisien muodostelmaa tai työparia? No ei luonut vaan kuten uutisestakin selviää: kummastumista.

  Ei se mitään, helpointahan se on leimata kanssakeskustelija foliohatuksi kun mielipide ei miellytä. Sanonpahan vain, että olenpahan sanonut.
   
 21. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,559
  Tykkäykset:
  33,304
  Pisteet:
  1,286
  Lupasin, etten ota kantaa mutta petän lupaukseni. Ulkona oli aika kalsa, ja näyttää olevan sopiva takki muuten. Itse olisin antanut siviilitakin ja kameran, sanonut että pysy meidän seassa ja ole olevinasi pressiä.
   
  Tvälups tykkäsi tästä.
 22. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,582
  Tykkäykset:
  4,581
  Pisteet:
  1,286
  En edelleenkään Tvälups ymmärrä mikä sinua hiertää tuossa Saksalaisessa poliisissa??
   

Jaa tämä sivu