Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Santahaminan varuskunnassa ammunta rajoituksia

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Rajasissi, 29.12.2010.

 1. Rajasissi

  Rajasissi Kersantti

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  192
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  16
  On tullut tietoon että Thor Lindroos on tehnyt valituksen Santahaminan varuskunnan ampuma melusta Uuden maan ELYyn ja PV on laittanut jäihin reserviläisten ampumavuorot, kunnes asia selviää.

  ELY:n pdf dokumentti

  Kyseinen varuskunta on ollut samalla paikalla paljon pidempään kuin nuo ihmiset jotka ovat rakentaneet/muuttaneet lähi alueille. Kieltää halutaan reserviläisten harjoittelu jonka meluhaitat eivät 99% ylitä normeja kun ammutaan normi ressu aseilla kertatulta, yhteislaukauksien saattaa juuri ja juuri rikkoa suosituksen muutamassa pienessä kohdassa Jollaksessa. PV:n harjoitteluihin ei asia paljoakaan vaikuta, ainakaan välittömästi.

  Ymmärrän että kyseisellä henkilöllä on oikeus valittamiseen asiassa, mutta myös reserviläisillä on oikeus valittaa asiasta tai tehdä muita tarpeellisia poliittisia ratkaisuja asian korjaamiseksi. Jos tämä asia tuntuu mielestäsi tärkeältä, niin laita omille kansanedustajille ja muille päättäjille viestiä että tällaista ei saisi tapahtua. Pääkaupunkiseudulla on jo muutenkin vaikea harjoitella ampumista, puhumattakaan reserviläislajien harjoittelusta.

  Myöskin täysin laillista on antaa kaikkien tietää millainen henkilö on Offer Data Oy:n myyntipäällikkö ja kertoa kaikille ettei missään nimessä kannata ostaa mitään kyseisestä firmasta ja mielellään myös ilmoittaa se sinne firmaan vaikkapa sähköpostilla miksi näin tekee.

  Sitten hän on kuitenkin kaiken valittamisen jälkeenkin ilmeisesti myymässä taloaan jota ei toivottavasti kukaan osta tai ostaa sika halvalla, että olisi lyhyt matka Santikseen ampumaan.

  PV pitää asiasta tiedotustilaisuuden 4.1.2011
   
 2. akealik

  akealik Luutnantti

  Liittynyt:
  17.11.2010
  Viestejä:
  315
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
  Kaikki valittaa jostain, jotkut valittaa kaikesta... jaksan aina ihmetellä näitä ihmisiä joille on elämäntehtävä olla katkera milloin mistäkin. Relais välillä.
   
 3. Mainos 4. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Tulee ihan mieleen Turun surullisen kuuluisa ampumarataepisodi ja sen monet vaiheet.
   
 5. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Toisaalta on niinkin että tuolla ammutaan paljon ja melutaso ylittää selvästi sen mitä laki sanoo, eli turhasta ei mies valittanut... Helppoa ratkaisuahan tähän ei olekaan. Oikea ongelma on PV:n oma koulutustoiminta, mutta sanomattakin on selvää että se on viimeinen asia joka tulee heittää susille, koska sehän se on tuon rada pääasiallinen käyttötarkoitus. Sen sijaan susille heitetään jälleen kerran reserviläiset ja muutkin ammunnanharrastajat, nuo aina uskolliset. :a-smiley: (semper fi ja sitä rataa... vai oliko se "Viva la Legion, Viva la Morte"?)

  Paska juttu sano.

  Niin siksihän juuri kyseinen henkilö on voinut valittaa asiasta että hän on muuttamassa pois: tietyllä tavalla kun hän antaa kasvot ilmiölle, vetää vastaansa epäilemättä myös asuinympäristönsä vihaa ja hyljeksintää. Tämä on helpompi tehdä pois muuttavan kuin alueelle asumaan jäävän (tuskin hän ongelman ja ajatustensa kanssa on yksin?). Mielestäni tätä harrastetaan suht paljonkin, toiset ne uskaltaa ja toiset ei.

  Juuri radiossa kuulin kuinka facebookissa on kettutytöt sun muut uhanneet lynkata eläinrääkäyksestä epäiltyjä (ei tuomittuja) kun joku möläytti heidän nimensä ilmoille. Jätti vähän huonot vibat suuhun ja muuallekin. En tiedä olenko väärässä jos näen jonkinlaisia yhtymäkohtia tämän topikin aloitusviestin ja kyseisen tapauksen välillä. Henkeä ja terveyttähän täällä ei ole uhkailtu se pitää tunnustaa heti ensi alkuunsa mutta jotenkin tuntuu turhan henkilökohtaiselta ja kyseistä henkilöä vastaan asettuvalta. Anteeksi.
   
 6. akealik

  akealik Luutnantti

  Liittynyt:
  17.11.2010
  Viestejä:
  315
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
  Kuinkahan suuri osa ammunnoista ylipäänsä on reserviläisten ampumavuoroja? Lisäksi luulen, että Santahaminasta kantautuvat ammuntaäänet tulevat enimmäkseen kadettikoulun radalta, joka on melko lähellä saaren pohjoisrantaa ja Jollasta. Keskusampumarata, jossa epäilen ressujen enimmäkseen ampuvan, on puolitoista kilometriä kauempana etelässä. Tuntuu, että pistettiin ammunnat jäihin että näytetään tehneen jokin toimenpide muttei muuteta omaa toimintaa mitenkään.
   
 7. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Ne pitäis tietää sen ennen kun ne muuta sinne tai perustaa joku firmaan että voi tulla välillä vähän mölinää santahaminasta
   
 8. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,039
  Tykkäykset:
  5,696
  Pisteet:
  1,286
  Tuonne ilmoitettuihin maileihin kun väki kännispäissään spämmää terävähköjä kannanottoja, niin voi olla aseluvat höllässä. Sitten taas itketään, kuinka paha poliisi vainoaa pyssymiehiä..
   
 9. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Ongelma on se että melutaso on kasvanut vuosien saatossa. Se etäisyys mikä toimi vielä 20 vuotta sitten ei toimi enää. Siksipä ajatus siitä että rata on olltu ennen asukkaita ja nämä tiesi kyllä riskit muuttaessaan ei oikein toimi tässä tapauksessa.
   
 10. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,602
  Tykkäykset:
  23,118
  Pisteet:
  1,286
  Seuraan kohtuu mielenkiinnolla muutaman a-radan olosuhteiden kehittymistä. Asutus on viimeisen 20 vuoden aikana levittynyt jo eräänkin radan ympärille...vain aika on kysymysmerkki, kun alkaa valitukset, olen siitä varma. Kaksi näistä radoista on vieläpä pahamaineisesti pohjavesialueilla....vain voi odottaa, kun asian joku sopiva hlö keksii ja oikein vimmalla aloittaa Vaasan Hallinto-oikeuden pommittamisen kirjelmillä.
   
 11. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Häviävän pieni jos muistan tilastoja oikein. Ongelma ei tosiaan ole pienet hernepyssykät ollenkaan, vaan raskaat singot, räjähteet yms. Toki iso ongelma on se että meteli on liki taukoamatonta.

  Olen samaa mieltä tuon viimeisen lausekkesi kanssa. Mielestäni se päätös meni niin että mulla-on-pyssykkä-reserviläiset yms ammunnanharrastajat ei ammu arkipäivisin enää klo 19.00 jälkeen. MPK:lle muistaakseni säilytettiin oikeus viikonloppuammuntoihin. Eli mikään pakko ei ole näiden pyssyharrastajien toimintaa lopettaa. Onpahan vain prikaatinkomentaja (tai muu sellainen) nappiveikko nähnyt tilaisuuden päästä kertaheitolla eroon rasvamahaisista ukon jörrikoistä joista ei ole kuin haittaa ja vaivaa.

  No pikaisesti minä sen pamfletin luin vain läpi. Voi tulla paska puhetta nyt oikein tuutin täydeltä. Ettäs tiedättä :lanssi:
   
 12. Rajasissi

  Rajasissi Kersantti

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  192
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  16
   
 13. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Onko santahaminassa monta ampumaratoja? (tietään yks tämä "sahara" ja sittenkai kuuluu kun ranntykistö ampuu isosaaresta....
   
 14. Mainos 15. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,401
  Tykkäykset:
  1,023
  Pisteet:
  636
  No, onneksi tuo on nykyään harvinaista...
   
 16. Heikkilä

  Heikkilä Luutnantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  453
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
  Se isoin ammuntamelun lähde on nykyään raskas sinko, ja sillä ei mikään reserviläisyhdistys omatoimisesti ammu.

  Reserviläisten kivääriammunnat siis eivät ole melun lähteenä edes lähellä kärkeä. Kuitenkin ELY:n päätös määrää, että reserviläisten ja muiden vapaaehtoistoimijoiden harjoittama ampumatoiminta Santahaminassa
  kielletään iltaisin klo 19 jälkeen ja viikonloppuisin. Ampumaratojen käyttökielto viikonloppuisin ei koske Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:ta. Lisäksi Kaartin Jääkärirykmentin on huolehdittava siitä, että lukuun ottamatta joukkotuotantosuunnitelman mukaista puolustusvoimien omaa toimintaa sinkoja, kranaatinheittimiä tai muita raskaita aseita ei saa käyttää Santahaminassa
  - sunnuntaisin ja arkipyhinä
  - lauantaisin ennen klo 8 ja klo 16 jälkeen.

  Minun on vaikea ymmärtää miten se melu on vähäisempää MPK:n kurssina toteutettavassa RK-ammunnassa kuin seuran ratavuorolla, kun samassa paikassa ja samaan aikaan ammutaan samanlaiset ammunnat. Tuosta raskaiden aseiden käyttörajoituksesta kärsivät muuten nimenomaan reserviläiset (varusmieskoulutus on sitä joukkotuotantoa) vaikka laukausmäärissä varusmiehet varmaankin vetävät pitemmän korren. Reserviläiset ampuvat jonkin verran raskasaseammuntoja VEH-harjoituksina juuri viikonloppuina, varusmiehille lienee helpompi järjestää ne ammunnat arkipäiville.

  Minulla on joku käsitys siitä, minkä verran Laajasalon eri osissa se ampumamelu kuuluu ja vertaisin sitä lähinnä junanradan tai lentokentän vieressä asumiseen. Se kuuluu ainakin jos pitää parvekkeen ovea auki mutta siitä pitää olla tietoinen kun tuollaiseen paikkaan muuttaa. Melua on ollut ennenkin ja muistaakseni enemmänkin niissä huippuarvoissa. Ainakin niitä melumittauksia tehtiin siihen aikaan kun Santahaminassa ammuttiin isommilla aseilla kuin nyt ja aika hurjia desibelilukemia taisi olla. Ehkä nykyään pauke on pienempää mutta jatkuvampaa.
   
 17. Museo

  Museo Majuri

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,454
  Tykkäykset:
  529
  Pisteet:
  156
  Kaikki melua lähiympäristöön aiheuttava toiminta kuten nyt ampuma-alueet, moottoriradat, lentokentät, louhokset ja vastaavat herättävät yleensä aina närkästystä. Itse asuin viime vuosikymmenellä vuosia lentokentän melualueella (en kuitenkaan Vantaalla). Naapuria lentomelu häiritsisi niin paljon että piti kirjelmöidä valituksia, itseäni taas taivaalta kantautunut jylhä jyminä ei vaivannut tippaakaan. Opin jopa tunnistamaan melun kannalta pahimmat koneet ja sääolosuhteet. Asennekysymys. Kokonaan toinen asia on miten noihin valittajiin tulisi suhtautua?
   
 18. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,460
  Tykkäykset:
  5,359
  Pisteet:
  1,286
  Sinänsä julkisten tietojen yhdistäminen ja näiden yhdistettyjen tietojen julkaiseminen ei aina ole ok.

  Tuollainen kuvan, työpaikan, kodin yhdistäminen ja kaverin moittiminen siitä, että käyttää laillisia oikeuksiaan ei todellakaan ole ok, vaikka olisi kuinka reserviläishenkinen.

  Yllättävintä on, että mode tekee tällaisen tikin.

  Pitää muistaa että jos kyse on yksittäisen henkilön yksittäisenä henkilönä tekemästä valituksesta, se ei tee häntä julkisuuden henkilöksi. Jos henkilö toimii yhteiskunnallisesti tai poliittisesti, voidaankin jo enemmään ruotia, muttei välttämättä niin että mennään tuolla tavalla henkilöön.

  Näin äkkipäätä en ole tutkinut asian rikosoikeudellista puolta, enkä nyt ehdi sitä tehdä. Muutama nimike voisi soveltua...

  (ja tällä mielipiteelläni ei ole mitään tekemistä aiemman yv:ni kanssa sinulle)
   
 19. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286

  Täytyy kyllä sanoa viimeaikaisen ampumaharrastuksen vastaisen toiminnan olleen ensisijaisesti poliittista toimintaa. Keinoja ei ole kaihdettu ja oikeuslaitosta, mediaa sekä muutamaa murheellista ampumatapausta on käytetty surutta hyväksi. Pääkaupunkiseudulla kunnallispolitiikassa ja aselupakäytännössä on meneillään jarrutuskampanja ampumaratojen rakentamisen estämiseksi. Yhtenä ratojen rakentamista estävänä perusteena on käytetty meluhaittoja. Tosin tällä perusteella pyritään estämään ratojen rakentaminen myös melualueille, että syrjäisille paikoille. Yhtenä perusteena käytetään harrastajien puutetta. Lupia ei puolestaan myönnetä, kun sanotaan, ettei ole ratoja.

  Eli on tuo ketjun aloituksessa mainittu heppu poliitikko tai ei, niin politiikkaan hän on nyt lähtenyt. Siinä vaiheessa on turha itkeä yksityisyyden perään.
   
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,602
  Tykkäykset:
  23,118
  Pisteet:
  1,286
  Santiksen radan tulevaisuuden kannalta olisi joka tapauksessa suotavaa, että sen meluasioihin paneudutaan eikä lähdetä taistelemaan silkoilla faktoilla. Jos olisin iha ite valtaa käyttämässä ja haluaisin säilyttää radan niin käynnistäisin MELUNTORJUNTAOHJELMAN. Siihen sisältyisi maisemaan liittyviä meluntorjuntaistutuksia, valleja yms. Ja voimallinen ja NÄKYVÄ kampanja, jotta kansalaiset näkevät kuinka radan hallinnoija paneutuu asiaan ja haluaa hoitaa homman ns. kuntoon. Tässäkään tapauksessa desibelit eivät ole ratkaisevia vaan vohina.....järkiperusteilla ei pärjätä nykyään, se vaan on niin. Pitää tehdä tekoja, jotka käyvät ihmisten sydämiin.

  Hoidettuja viheralueita, (esteettisyys) maisemallisia meluaitoja, hoidettuja valleja jne.jne. ja lehtimiehet saunomaan Suomenlinnan edustussaunaan. Siitä se lähtee. Rahaa Helsingissä on, sitä on turha itkeä.
   
 21. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,460
  Tykkäykset:
  5,359
  Pisteet:
  1,286
  laitappa nyt sitten muutama linkki tämän kaverin poliittisesta toiminnasta !

  löysin yhden postauksen kaverin nimellä, joka ei takaa että on sama kaveri, vanhan kommarin yrjö hakasen blogissa kaverin nimellä ja sanalla santahamina kuuklaamalla. ei se tee tästä kaverista poliittista toimijaa tai julkisuuden henkilöä.

  olen itse sitä mieltä että turha valittaa, meluhaitta ollut kyummeniä vuosia, ja vanha naapuruussuhteiden perusperiaate on, että mikäli haitta on olemassa kun muutat alueelle, joudut sietämään sitä.

  käsittääkseni puolustamme yhteiskuntajärjestystämme, johon kuuluvat erinäiset oikeudet, mukaanlukien valitusoikeus (ja kielelliset oikeudet, jotka tosin joitakin näyttävät v*t*t*v*n, pitkää nenää teille btw). muistakaa jonkun jenkkien itsenäistymisen ajan poliitikon kommenttia, jossa hän kommentoi olevansa eri mieltä, mutta puolustavansa tämän toista mieltä olevan oikeutta olla eri mieltä hengellään.

  laittakaa ne lähteet (siihen miksi tämä kaveri on julkisuuden henkilö) ja lopettakaa demonisoiminen. ja edelleen, vaikka olisi julkisuuden henkilöä, on ainakin muuta kuin hyvien tapojen mukaista linkittää himaosoite. sen konnotaatio on "tiedän missä asut".

  oikea osoite tilittää ja ryhtyä toimenpiteisiin, on se viranomainen joka tekee järjettömiä päätöksiä.
   
 22. Rajasissi

  Rajasissi Kersantti

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  192
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  16

Jaa tämä sivu