Sekalaista mussuttelua

vz

Kersantti
Tsekeissä on pienpanimoilla paljon juomatonta ja piakkoin vanhenevaa olutta. Ongelmahan se tietysti on ja tähän on haettu ratkaisua pienellä projektilla. Oheisesta nettisivulta voit löytää mieluisimman panimosi, tilata olutta niiltä, maksaa netissä ja myöhemmin noutaa tilauksesi panimolta.

Tätä ennen joillakin panimoilla oli nettitilaus ja toimitusmahdollisuus kotiin asti. Nykyisessä tilanteessa ko. mahdollisuuteen on tarttunut useampikin pien- tai mikropanimo.


https://zachranpivo.cz
 

Herman30

Greatest Leader
Tilasin paketin Helsingistä Kokkolaan. Kummallinen postinkulku.

02.4.2020 klo 15:39 - Lähetys ei ole vielä saapunut Postille
02.4.2020 klo 21:54 - VANTAA 01530
03.4.2020 klo 07:27 - SEINÄJOKI 60100
03.4.2020 klo 09:32 - Posti kuljetus
03.4.2020 klo 11:47 - HELSINKI 13 /KASARMITORI

Eli tuntuu että se lähti Seinäjoelta takaisin Helsinkiin?!
 

VanhaPate

Kenraali
Tilasin paketin Helsingistä Kokkolaan. Kummallinen postinkulku.

02.4.2020 klo 15:39 - Lähetys ei ole vielä saapunut Postille
02.4.2020 klo 21:54 - VANTAA 01530
03.4.2020 klo 07:27 - SEINÄJOKI 60100
03.4.2020 klo 09:32 - Posti kuljetus
03.4.2020 klo 11:47 - HELSINKI 13 /KASARMITORI

Eli tuntuu että se lähti Seinäjoelta takaisin Helsinkiin?!
Kohta tulee saapumisilmoitus.

8567CD09-5891-46BA-8E25-DDD753A77D32.jpeg
 

vilval

Kapteeni
Ottakaa Pertin sanoista idut talteen:
 

EK

Ylipäällikkö
Jotenkin niin tavattoman suomalaista...

Yrittäjät valittaa, että koronaviruksen takia ihmiset eivät osta mitään. Tai jos ostavat, niin tilaavat ulkomailta. Sitten minä yritän tilata suomalaisesta nettikaupasta satasen ergonimista hiirtä. Pitää luoda erillinen tili kauppaan, että pääsee tilaamaan. "Tilaustasi käsitellään." Näköjään ei ole ihan päivän päälle. Kyseessä eteläsavolainen pikkufirma, joten luulisi, ettei tilauksia ihan valtavasti liikaa olisi.

Emännälle pitää tilata kannettava tietokone. Kysyn firman nettisivujen omalla kyselykoneella, olisiko mahdollista saada varmasti n. 300€:n WIN10 kone, kun niitä on joko WIN10 tai WIN7 käyttiksellä. Valintaa ei voi tehdä automaattisesti. No tähänkään ei ole ihan hirveää kiirettä vastailla...

Itselle tuli tänään vajaa 10 tekstiviestiä ja 20+ Wilma-viestiä ja viisi puhelinsoittoa ja pari sähköpostia sekä opettajien WhatsApissa viisi työpyyntöä ja lisäksi yksi sivulauseeseen piilotettu työpyyntö massaviestissä. Kaikki piti hoitaa samalla kun lähiopetuksessa oli päivän mittaan noin 120 oppilasta. Päälle vielä laitoin parikymmentä paimenviestiä huoltajille ja oppilaille sekä laadin kolme perusteellista selvitystä "huolioppilaista" eri luokka-asteilla. Tuohon vielä tehtävien jakaminen viidelle opetusryhmälle ja niiden palauttaminen lisäksi. Samalla valmistelin kahden oppitunnin materiaalin, kun ei ollut mitään päällekaatuvaa. Nelisen tuntia meni noiden päälle illalla, kun tein muutaman opetusvideon varastoon.

Että miten helekkarin kiireisiä NUO oikein ovat?
 

Kalastaja

Majuri
ETÄTYÖMIEHEN KORONA-ARKI

Klo 6.00 - kello soittaa. Tajuat, ettei se soi sinulle vaan vaimolle. Jatkat unia.
Klo 6.15 - Vaimo kolistelee keittiössä ihan vaan vittullaikseen, että heräisit. Jatkat unia.
Klo 6.30 - Vaimo tulee herättämään ja antaa tehtävälistan päiväksi. Vaimo lähtee töihin. Jatkat unia.
Klo 7.30 - Heräät ja tajuat ettet enää muista mitä tänään piti tehdä. Lapset on jo hereillä.
Klo 7.35 - Aamukusi. Kahvikeitto. Ei ole kahvia. Unohdit ostaa eilen kaupasta. Keitetään teetä. Hyi saatana! Miten ne britit tällaista paskaa viitsivät juoda.
Klo 7.40 - Lapsille aamupalaa. Tarhaikäinen kertoo jo syöneensä. Tajuat, että Nutella purkki on hävinnyt. Sitä on valkoisella nahkasohvalla. Pyyhkiessä tajuat ettei olekaan. Sitä Nutellaa on annettu myös koiralle. Nyt sillä on ripuli.
Klo 8.00 - Kotiopetus alkaa. Kouluikäiselle on tehtävälista Wilmassa. Mikähän vittu se oikein on? Koitat epätoivoisesti selvittää. Pakko soittaa opettajalle. "No sehän on ollut jo kolme lukukautta teillä käytössä. Minkäslaisissa olosuhteissa ne lapset siellä kasvaa?".
Klo 9.00 - Teams kokous alkaa. Laitat työkaverille viestin, että myöhästyt. Pitää tutkia Wilmaa nyt kun sinne päästiin sisään. Teroitit kynän turhaan. Ei tarvita. Kaikki tehdään tabletilla jota varten sinun pitää ladata kymmenen sovellusta.
Klo 9.30 - Tabletti pelikunnossa. Onneksi lapsi osaa itse käyttää sovelluksia. Laskea tai lukea se ei osaa. Liityt Teams palaveriin. Pomo huomauttaa, että tärkeimmät on jo käsitelty. Työpaikalle on perustettu kriisin takia valmiusryhmä. Sinusta on tehty siihen vetäjä. Mahtavaa.
Klo 10.30 - Työpaikan HR-päällikkö on jatkanut tunnin luentoaan henkisten voimavarojen ja tiimihengen merkityksestä kriisin keskellä. Pitää osata iloita pienistä asioista. Koira ripuloi karvalankamatolle.
Klo 11.00 - Lounastauko palaverissa. Hernekeitto liedelle. Tarhaikäinen ei suostu syömään. Suostuu jos saa sekaan Nutellaa. Laita saatana. Pakko käyttää koira ulkoa ja pestä matto.
Klo 11.45 - Tarhaikäinen oksentaa sohvalle. Liikaa Nutellaa. Tarkistat kouluikäisen tehtävät. Se on pelannut koko aamun jotakin peliä. Ojennat kouluikäistä. Suuttuu ja paiskoo ovia.
Klo 12.00 - Palaveri jatkuu. Markkinoinnin Jessikalla on kiva ääni. Kutsuva. Suorastaan lumoava. Lukittaudut tietokoneen kanssa vessaan. Avaat vyön ja... Pomo pyytää sinua sulkemaan kameran.
Klo 13.00 - Palaveri päättyy. Tarhaikäinen nukkuu. Kouluikäinen mököttää. Käyt lepyttelemään. Pakko saada tehtävät tehtyä tai vaimo suuttuu. Lupaat 10 euroa kun tehtävät on klo 15 mennessä valmiita. Kovat ajat. Kymppi ei riitä. Lupaat kaksi.
Klo 13.30 - Tarhaikäinen herää. On kastellut sänkynsä. Vaatteet vaihtoon ja suihkuun.
Klo 13.45 - Liukastut koiranpaskaan. Koira ulos.
Klo 14.00 - Ulkoiluaika tarhaikäisen kanssa. Tunnin kaksintaistelu ulkovaatteiden pukemisesta. Sitten ulos. Koira on karannut.
Klo 16.00 - Koira löytyi paskavanaa seuraamalla. Takaisin sisälle. Kouluikäinen vaatii rahoja. Pakko maksaa. Käyt tekemään päivällistä. Jotain kivaa jauhelihasta. Tarhaikäinen leikkii.
Klo 16.30 - Vaimo tulee. Tarhaikäinen on tussannut naamansa ja Vallilan verhot. Vaimo huutaa. Sohvakin paskassa ja matto pilalla. Miksen olen vahtinut lasta. Tehtävälistakin on tekemättä.
Klo 17.00 - Päivällinen. Vaimo huutaa. Se toinen jauhelihapaketti piti käyttää ensin.
Klo 17.30 - Tehtävälistan kimppuun. Pyykit koneeseen, postit laatikosta, sukat pitää silittää, saunan lattia pitää pestä, tänäänkin on imuroitava jos joku vaikka tulee kylään, takkapuut sisälle. Vaimo huutaa. Tuli roskia puiden mukana lattialla. Imuroi uudestaan.
Klo 18.00 - Pitää olla hiljaa. Vaimo osallistuu etäjoogaan. Kouluikäinen pelaa puhelimella. Tarhaikäisen kanssa pitää pelata muistipeliä. 33 kertaa putkeen häviät tahallaan. Ansaitset Nobelin rauhanpalkkinon.
Klo 19.00 - Vaimo lähtee lenkille. Itse menet kauppaan. Ostoslista on pidempi kuin Petteri Koponen. Vaimo sanoo, että pitää varautua. Varautua mihin? Ruokkimaan Vekaranjärven varuskunta seuraavat puoli vuotta.
Klo 20.00 - Kaupasta kotiin. Kahvi jäi taas. Vittu. Vaimo huutaa. Väärää jogurttia. On hylaa. Piti olla laktoositonta. Kouluikäinen pelaa puhelimella.
Klo 21.00 - Saunaan. Eipäs mennäkkään. Vaimo unohti lämmittää kun Mirja soitti ja oli tärkeätä asiaa. Se oli kuullut tai ainakin luullut kuulevansa, että sen naapurissa tai ainakin samassa kaupunginosassa oli joku saanut sen koronan tai ainakin se oli yskinyt kaupassa. Tai no jos ei nyt ihan yskinyt niin melko varmasti ainakin köhinyt.
Eli suihkuun. Tarhaikäinen ei suostu. Puolen tunnin taistelu. Vaimo käskee olla hiljempaa. Vain Elämää uusinta tulee Liviltä.
Klo 22.00 - Lapset nukkumaan. Tarhaikäinen luetuttaa 27 kertaa saman vitun kolmesivuisen apinakirjan. Nukahdat itse ensin. Kouluikäinen ei nuku. Pelaa jotakin peiton alla. Pelatkoon perkele.
Klo 22.15 - Vaimo herättää. Äitisi soittaa. On kovasti huolissaan miten pärjäätte. Sitten se kritisoi valtiovaltaa kun se ihmisoikeuksia loukataan. Pitää riskiryhmien olla kotona. Juuri kun jokaisen yli seitenkymppisen piti lähteä baarikierrokselle, liitovarjokurssille ja vuorikiipeilemään. Niin ja tietysti Uudellemaalle.
Klo 22.30 - Vaimo menee nukkumaan. Käskee olla hiljaa. Ja käyttää koiran ulkona ettei se paskanna sisälle.
Klo 23.00 - Hiivit autotalliin. Kaivat kossupullon jämän. On hyvää. Etsit lisää. Löydät appiukon tuoman halvan viskin. Menettelee. Maku on paska, mutta päähän menee. Onneksi tuli säästettyä.
Klo 00.00 - Laitat ilmoitukseen Toriin: halutaan koronavirus. Tule ja tartuta.
 

Patu

Majuri
Emännälle pitää tilata kannettava tietokone. Kysyn firman nettisivujen omalla kyselykoneella, olisiko mahdollista saada varmasti n. 300€:n WIN10 kone, kun niitä on joko WIN10 tai WIN7 käyttiksellä. Valintaa ei voi tehdä automaattisesti. No tähänkään ei ole ihan hirveää kiirettä vastailla...
Tuolta kun tilaat niin nopeasti saat. Niin vastaukset kuin koneet.

 

EK

Ylipäällikkö
Tuolta kun tilaat niin nopeasti saat. Niin vastaukset kuin koneet.

Joo.
Tilasin jo toisaalta.
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Mielenkiintoinen tilanne:

Kuorma-auton kuljettaja väitti ettei eräästä kohdasta voi ajaa. Maavara ei kuulemma riitä.

Samasta kohdasta pääsee kuitenkin henkilöautolla yli niin että vaikka miten koittaisi, niin pohjan ja "estävän asian" väliin jää senttejä ilmaa.

Sivusuuntaista tilaa kyseisessä kohdassa oli noin 340cm ja ajolinja ei siinä kohdassa edellytä kääntämistä.

Sama kuski esitti lisäksi ainakin yhden täysin umpiselvän valheen ja muutaman melko epäuskottavan heiton + osoitti melkoista piittaamattomuutta lastia kohtaan. Osa lastista oli mennyt pilalle. (En tiedä onko syy kuskissa vai jossain varhemmassa vaiheessa. Kuski kuitenkin valehteli juuri siitä lastin osasta.)

Ei soittanut lastin tuomisesta eikä kysynyt mihin puretaan vaan rupesi ominpäin purkamaan paikkoihin joihin kyseistä lastia ei voi jättää.

Aika moni muukin asia oli vähän omituisesti.
 

Ikarus

Ylipäällikkö
^Rahtareitakin on moneen junaan. Kaverille tuli pellettiä suursäkeissä. En nyt muista oliko kuski venäläinen vai virolainen, mutta hänen mukaansa ostajan olisi pitänyt irrotella kuormaliinat.

Asiakas tuumi, jotta viepä v.t.uun romusi mun pihamaalta, hän tilaa pelletit ja toimituksen sellaiselta, että liinat irtoo kuskin toimesta.. olihan ne kuormaliinat siitä sitten irronneet.:)
,
 

baikal

Supreme Leader
kuski venäläinen vai virolainen, mutta hänen mukaansa ostajan olisi pitänyt irrotella kuormaliinat
Kuulostaa virolaiselta. Se on kanssa sellainen coctaili herrakansaa, ry.....ää ja jotain alkusuomalaista, että oksaset:cool: pois. Itämeren altaan piällysmieskanditaattien ehdoton massa on keskittynyt sille pikku pläntille.
 

Baltriber

Majuri
Kuormaliinat on saatanasta. Mä en vaan tajua niitä, ei tajunnut maatalouskaupan myyjäkään kun yhessä yritettiin saada kuormaa kiinni peräkärryyn, apuun tuli onneksi ystävällinen isäntämies joka oli ko. Kaupassa asioimassa. Tarkisti toki sitten vielä että saanko mä ajettua kärryn kotio.. kotona aikani ihmettelin niitä hiton liinoja ja päädyin käyttämään puukkoa nopeuttamaan purkutyötä. Mies ei erityisemmin ilahtunut tästä ratkaisusta.

sen sijaan että opettelisin käyttämään liinoja, käytän tavallisen peräkärryn sijaan hevostraileria, eipähän tartte tapella narujen kanssa.
 

Solidsnake

Kenraali
Kuormaliinat on saatanasta. Mä en vaan tajua niitä, ei tajunnut maatalouskaupan myyjäkään kun yhessä yritettiin saada kuormaa kiinni peräkärryyn, apuun tuli onneksi ystävällinen isäntämies joka oli ko. Kaupassa asioimassa. Tarkisti toki sitten vielä että saanko mä ajettua kärryn kotio.. kotona aikani ihmettelin niitä hiton liinoja ja päädyin käyttämään puukkoa nopeuttamaan purkutyötä. Mies ei erityisemmin ilahtunut tästä ratkaisusta.

sen sijaan että opettelisin käyttämään liinoja, käytän tavallisen peräkärryn sijaan hevostraileria, eipähän tartte tapella narujen kanssa.
Aika häjy ratkaisu, oliko sulla jonkinlaiset räikkäliinat, jotkut niistä on hankala saada lukitus aukiasentoon
 

Solidsnake

Kenraali
jotkut sellaset ihme nylpyttimet mitä niissä nyt on. Väännät mihin asentoon tahansa, ei löysty eikä kiristy. Sormenpäät toki leikkaantuu irti kaikissa asennoissa. Kenelle on tullut edes mieleen yhdistää nylonhihna ja ketunraudat..
Joo, räikiltä vaikuttaa, leveäremmiset toimii paremmin, hantaakeista saa paremmin väänneltyä kun on kookkaammat. Pitäisi olla ensimmäisellä kotimaisella käyttöohjeet mukana, ei amerikaksi siellä vain ilmoitettaisiin ettei saa laittaa mikroon :cool:
 
Top