Sekalaista mussuttelua

@Herman30 olinko myöhässä suositukseni kanssa ja jos kertoisit sitten, että miten Seinäjoen reissu meni?
 
Huh! Sarjassamme outoja urheilulajeja joiden olemassaolosta en ollut lainkaan tietoinen... kilpa-hippa :) ! Näkisin että kiipeilyharrastuksesta olisi tuossa (vähänlaisesti) hyötyä... mutta itse vetäisin noista vertikaali-tolpista 180-asteisia suunnanvaihtoja, ja häviäisin silti

 
Ensinnäkään Mittumaari ei ole ensi viikolla (juhannusaatto 25.6) ja toisekseen olisi vain päiväreissu, illaksi kotiin kuten VR...eikun Finnair mainostaa. Meiltä Tampereelle on 2h yhteen suuntaan.
 
Ikänsä puolesta Pamela Hyytiäinen olis jo huuhkaja.
 

Vapepan vinkit: avaruuspeitto ja maastokartta metsään mukaan – viime kesänä eksyneitä oli ennätysmäärä​



4381943-r-0c7f2.jpg

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu hälytettiin viranomaisten avuksi viime vuonna kymmeniä kertoja enemmän kuin edellisvuosina. Arkistokuva.

Kuva: Kontiainen Jarmo

Metsään kannattaa pakata mukaan avaruuspeitto ja puhelimeen ladata maastokartta – näin vinkkaa Suomen punaisen ristin vapaaehtoinen pelastuspalvelu tiedotteessaan.


Pelastuspalvelu ennakoi, että tavallista useampi suuntaa tänäkin kesänä luontoon. Metsässä liikkumiseen kannattaa valmistautua.


– Vaikka olisit hyväkuntoinen ja osaat kulkea metsässä, esimerkiksi nilkan nyrjähtäminen voi pidentää retkeä useilla tunneilla, sanoo valmiuskoordinaattori Arsi Veikkolainen vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta.


Koronapandemian aikana luonnossa on liikuttu tavallista enemmän ja yhä useampi on myös eksynyt. Viime vuonna kadonneita etsittiin tavallista useammin, varsinkin kesällä marjastusaikaan.


Vapaaehtoinen pelastuspalvelu hälytettiin viranomaisten avuksi noin 550 kertaa, mikä on kymmeniä kertoja enemmän kuin edellisvuosina. Apua sai noin 2 500 ihmistä.


-


Kuva: Olli Miettunen

Pelastuspalvelun vinkkilista metsässä liikkujille:​


  • Kerro jollekin, minne olet menossa ja kauanko aiot maastossa viipyä. Myös aikuisen kannattaa kertoa metsäretkestään jollekin, ei kuitenkaan sosiaalisessa mediassa.
  • Lataa maastokarttasovellus ja 112-sovellus älypuhelimeen ja ota puhelin mukaan. Tutustu sovellusten käyttöön ennen retkeä.
  • Hanki virtapankki, lataa se täyteen ja ota mukaan sopiva johto.
  • Kevyet eväät auttavat jaksamaan, jos harhaudut tutuilta poluilta.
  • Pitkähihainen vaate on järkevä lisävaruste myös kesällä. Retken pitkittyessä yöllä voi tulla kylmä.
  • Avaruuspeitto on kevyt kantaa. Se lämmittää illan kylmyydessä, suojaa sateelta ja toimii istuinalustana.
  • Vesipullo ja päähine. Juomalla ja suojautumalla auringolta ehkäiset kehon ylikuumenemista.
  • Pakkaa myös hyttysmyrkky, aurinkovoide tai talvella pakkasvoide.
  • Ota mukaan pilli herättääksesi huomion, jos eksyt vieraaseen maastoon.
  • Tulentekovälineistä voi olla eksyneelle hyötyä, jos hallitsee tulenteon.
 
Taitaa Suomi olla maailman ainoa maa, joka on voittanut kaikki ottelunsa futiksen arvokisoissa
Juu, ihan loistavaa. Miksei Suomi ole aikaisemmin tehnyt tätä?
Mutta joo, jalkapalloa ei niin kauhiast tule seurattua, se on vaan niin hidasta, maalipaikkoja vähemmän kuin jääkiekossa.
Tuli sitten seurattua lauantaista peliä kuitenkin ja yhtä puolustustaisteluahan se oli. Ja pelin lopputulos yllätys mutta suurin yllätys Suomifanien kaljanhuuruinen käytös siinä tanskalaisen tuuperrettua maahan ja sen jälkeen tapahtumat. (y) (y)
 
Viisaampi olisi kyllä ottaa kunnon sadetakki avaruuspeiton tilalle.
Luuri ja virtapankki saattavat taas olla hyödyttömiä, ellei niitä saa pakattua vesitiiviisti. Monet luurit ovat toki jo itsessään vesitiiviitä, mutta silti suojaisin sen vedeltä ja iskuilta erillisellä suojapussilla.
 
Back
Top