Simuna

EK

Ylipäällikkö
Häh. Eikös täällä vielä ollut tätä YLE:n juttua?
Tappouhkaukset ja pelko varjostivat sotalegenda Simo Häyhän elämää
Mistä on kyse?
  • Simo Häyhä asui talvisodan jälkeen Ruokolahdella 57 vuotta.
  • Häyhä joutui talvisodan jälkeen pelkäämään ja sai tappouhkauksia.
  • Häyhän elämästä on avautunut laaja näyttely Ruokolahden kirjastossa.
Mielenkiintoinen juttu, koska ei ollut pelkkää vanhan kertausta. Sen sijaan tuo hylsy-juttu oli taas vähän semmoista, ettei oikein tiennyt miten olisi pitänyt suhtautua.
 

Herman30

Greatest Leader
Kummallista, hänkö tosiaan suoritti kaikki ampumiset yhdestä ja ainoasta ampumapaikasta? Luulisi että se olisi itsemurhaa tarkka-ampujalle.
 

Leaderdog

Ylipäällikkö
Aivan samaa mieltä. Olisi Eurojack potin päävoittoon verrattava juttu, jos koko kasa olisi vain ja ainoastaan Simon hylsyjä.
 

MeriTJ

Kenraali
Kummallista, hänkö tosiaan suoritti kaikki ampumiset yhdestä ja ainoasta ampumapaikasta? Luulisi että se olisi itsemurhaa tarkka-ampujalle.
Ainakin kirjallisuus tiennyt kertoa että hän valmisteli seuraavan päivän tuliasemia mm jäädyttämällä suuaukkoja minimoidakseen lumen pöllähdykset suupaineesta yms joten mikään ainakaan itse lukemani ei tue väitettä että hän olisi ampunut kaikki yhdestä tuliasemasta (ja tämä mielestäni ihan absurdi ajatus muutenkin ilman edes muun lukemista). Kollaan rintamalla pelkästään maisema muuttui taistelujen tiimellyksessä sen verran että kolmen kuukauden urakan aikana väkisinkin on joutunut katsomaan uusia paikkoja kun taistelu jauhanut maisemaa toisen näköiseksi.
 

Leaderdog

Ylipäällikkö
Syksyn aikana ilmestyy uusi kotimainen kirja Simo Häyhästä, siinä on mielenkiintoista tietoa. Kirjoittaja on perehtynyt asiaansa hyvin ja on saanut neuvoja tarkka-ammuntaan aikanaan itseltää Simo Häyhältä ja viimeaikoina myös lähiomaisilta tietoa kirjaansa.

Edellä mainittu "päiväkirja" Sotamuistoja 13/11 1939 - 13/3 1940 on tullut esille n. vajaa viikko sitten.
 

Leaderdog

Ylipäällikkö
Hylsy juttuun vielä, Simo käytti samoja patruinoita kuin rivimieskin, joten mielestäni niiden tunnistaminen juuri Simon hylsyiksi näiden kuluneiden vuosien jälkeen on todella vaikeaa, jollei mahdotonta.
 
Top