Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Sodankäynnin rahoittaminen

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja StmSvejk, 10.11.2016.

 1. scip10

  scip10 Eversti

  Liittynyt:
  23.07.2012
  Viestejä:
  1,652
  Tykkäykset:
  2,573
  Pisteet:
  316
  Rahoituksesta: sodankäynti rahoitetaan velalla. Jos rahaa ei tipu kans.väl. rahoitusmarkkinoilta, lainaa valtio kansalaisiltaan. Vihkisormuksia ei heti tarvitse sulattaa, koska suomalaisilla on pelkästään pankkitileillä arviolta 80 miljardia euroa. Lisäksi sitten muut sijoitukset.
   
 2. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,606
  Tykkäykset:
  15,556
  Pisteet:
  1,286
  Kansakunnan joutuessa hyökkäyksen kohteeksi raha ei yleensä ole enää se ongelma. Painetaan sitten vaikka markkoja taas.
   
 3. Mainos 4. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,396
  Tykkäykset:
  2,709
  Pisteet:
  156
  Vain muutama päivä sitten uutisoitiin, että aseelliseen maanpuolukseen sodassa halukkaiden määrä on vähentynyt seitsemän prosenttiyksikköä edellisestä kyselystä. Suuntaus on mielestäni aivan selvä. Eli maanpuolustustahto ei ole ainakaan kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana!

  Jos luvut järkyttävät niin sille ei voi mitään. Nykymaailmassa ei ole minkäänlaisia perusteita estää naisia, lapsia ja vanhuksia pakenemasta sotaa toiseen maahan. Toinen kysymys onko meillä edes resursseja länsirajan valvontaan?

  Kuinka moni sitten palaa? Kuka haluaa palata sotaakäymättömästä maasta jossa on korkea elintaso, johonkin sodan runtelemaan maahan missä joutuisi jakamaan kerrostaloasunnon toisen perheen kanssa tai ison omakotitalon vielä useampien ihmisten kanssa? Raatamista 10-20 vuotta, että sotaa edeltävä elintaso ja elämisenlaatu saavutettaisiin? Balkanilla ovat olleet kovasti katkeria, kun pakolaiset ovat palanneet taskut täynnä kovaa valuuttaa ja ovat vielä perustaneet kahviloita, videovuokraamoja ja muita yrityksiä. Kuinka moni pakolainen on palannut Suomesta kotimaahansa kun olot ovat rauhoittuneet?

  Suomessa vallitsee loppumaton usko siihen, että talvisodan ihme toistuu. Usein unohtuu täysin sen tausta. Suomi oli jättiharppauksin kehittynyt 20- ja 30-luvuilla. Maattomat olivat saaneet maata, talous oli kehittynyt, lukutaidosta tuli vihdoin kaikkien taito ja ennen sotaa oli muutama hyvä vuosi jolloin vedettiin suuret sadot ja työllisyys maassa oli oikein hyvä. Neukut olivat tuhonneet paranoidisissa puhdistuksissa oman upseeristonsa ja rykmenttiä tai jopa divisioona johtivat miehet jotka olisivat olleet päteviä komppaniaa johtamaan. Tuhatsevskin ideat ilmavoimien ja panssareiden tukemista syvistä murroista oli hylätty ja oli siirrytty proletaaristenmassojen taktiikkaan ja panssarivaunujen ripotteluun sekä tehottomaan siviilikohteiden pommittamiseen.

  Suomen talouskasvu on ollut pysähdyksissä viimeiset 10 vuotta. Tulevaisuus tarjoaa lähinnä kovempaa kilpailua ja heikompaa elämänlaatua. Kansakunnalle ei ole samantekevää kokeeko se menevänsä alas vai ylös. Siinä vaiheessa on sitten täysi turha näyttää käppyrää tai rätinkiä, että "koskaa ei ole mennyt näin hyvin". Itse asiassa tuo lause on toistuvasti esitetty milloin missäkin valtiossa ja se on yleensä tarkoittanut, että aurinko on laskemassa. Osakkeen omistajat ja globalisaatiovoittajat voivat sitten taistella omat sotansa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2016

Jaa tämä sivu