Somalia ja Itä- sekä Keski Afrikan konfliktit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja madmax
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Miten @Bwana luonnehtisit mm. Eritrean sisäistä voimaa, jos niin voi sanoa, tarkoitan, onko siellä minkäänlaista ns. kolmatta sektoria, järjestötoimintaa, kansalaisjärjestöjä jne. vai vuotaako yhteiskunta jo tavoilla, että -kaikki poistuu-? Eli kumpuaako sisältä päin enää mitään vai onko kaikki järjestö ym. muut asiat jo ulkotuontia? Ymmärrät varmasti mitä tarkoitan.

Meinaan vaan sitä, että on kolonisoijan etu se, kun valtio on suht vapaa kiusallisista kansalaisjärjestöistä, jotta se kolonisoija voi suht vapaasti asettaa pelimerkit kohdalleen. Myös riippuvuustekijä voidaan silloin maksimoida.

Sitä en ihmettele, että sikäläiset antavat Merkelille rukkaset. Afrikkalaisten kokemukset kv-yhteistyöstä eivät suinkaan ole aina positiivisia. Toisaalta niin voidaan sanoa toisinpäinkin surutta. Kehitysyhteistyön tulokulmaa olisi pitänyt sorvata aikoja sitten uusiksi, mutta YKn puitteissa se näyttää olevan kyinen kaski kynnettäväksi.

Kuvaavin esimerkki sisäisestä voimasta on puolueen nuorisojärjestö, joka on pyydellyt apua ulkopuolisilta toimijoilta saadakseen yhteyden puolueen johtoon...

Järjestötoimintaa on kyllä, täällä ovat mm. huor... seksityöntekijät järjestäytyneet. Niillä on aina kymmenisen muijan porukka, jolla on aluejohtaja. Opastavat "turvassa" pysymistä ja patistelevat nuorempia takaisin kouluun jne. Eli erilaisia liittoja on kunnon sosialistivaltion tapaan 'bout miljoona mutta mitään muutosta noista ei kyllä nouse.

Nuorisolle ei ole juuri ammattikoulutusta ja olemassa oleva korkeakoulutus on koko ei-relevanttia ja "aatteen" läpikyllästämää. Ns. "hyvät" duunit (joita on toosi vähän) menevät kuitenkin politrukkien suhteita omaaville. Näillä ei siis ole oikein minkäänlaista tulevaisuuden visiotakaan, muuta kuin "ulos!" Kyllä voi sanoa että koko yhteiskunnan vuodosta on kyse, ollut jo pitkään, kun ministereiden mukulat sanovat "adieu".... Sitten täytyy taas osaltaan muistaa, että Eritrean diaspora on kauttaaltaan hallinnon myyrillä kyllästetty ja 2% vero ulkomailla on parempi maksaa ettei kotoväki joudu Eritreassa aavikolle.

Tämä heikko kansalaisyhteiskunta on toki kolonisoijankin etu mutta suurin hyöty siitä tulee näille feodaaliruhtinaille. En sitten tosin ole aivan varma että ymmärtävätkö nämä (kuten monet muutakaan afrikkalaiset hallinnot) minkälaista herraa itselleen manaavat näillä toimillaan? Länsimaisesta näkökulmasta on toisaalta vaikea käsittää kuinka vähän keskimääräinen afrikkalainen hallinto välittää kansalaisistaan (Eritreahan on tällä saralla sitten vielä erikoisen räikeä esimerkki). Kun eiväthän afrikkalaiset "valtiolliset entiteetit" useinkaan ole mitään muuta kuin aseellisia, univormuihin pukeutuneita rosvojoukkoja. Eritreassakin kaikki salakuljetus/"ulkomaankauppa" on armeijan (eli everstistä ylöspäin) hallussa.

YK ja kehitysapu... Huonompaan suuntaahan tuo on mennyt. Siinä kun on se myös, että avustettavat menevät vuolaana kymenä välittömästi Kiinan sun muiden reilukerhojen pakeille jos heitä "kiusataan" ihmisoikeuskysymyksillä jne. Kiinaa esim ei kiinnosta ttuakaan joku rights based-lähestyminen, he lainaavat massia vaikka mihin ja tuovat sitten itse työntekijät rahoittamilleen projekteille. Näin rahat eivät koskaan edes käy Afrikassa. Takuina lainoille on usein maata/satamaoikeuksia jne. Sitten kun afrikkalainen ei osaa laskea/liki kasikymppistä valtionpäätä ei kiinnosta mitä jälkeen jää, on Afrikka hups keikkaa taas kolonisoitu... Eli tuo "vapaa kauppa" ei sekään toimi. Sillä on lisäksi vähän taipumuksena lopettaa sitä vähäistäkin afrikkalaista säätykiertoa. Lisäksi avunhan on todettu jossain määrin jopa lisäävän muuttovirtaa (kai se nyt lisää kun missään eivät rajat pidä) niin onhan siinä aika suo poljettavaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Vielä tuohon muutoksen mahdollisuuteen sisältä: Hyvin vaikea on sanoa. Maassa on 4 kenraalia, joilla kaikilla on takanaan omat joukko-osastonsa. Presidentin ympärillä on valtatyhjiö ja jos presidentti poistuu näyttämöltä, tuo tyhjiö täyttyy, tavalla tai toisella. Eli kolinaahan täällä pelätään ja se on myös osasyy kansan pakenemiseen. Kansalla on liian tuoreessa muistissa edellinen sota ja kenelläkään ei ole intressiä tapattaa itseään noiden vanhojen, hullujen koirien vuoksi.
 
Se meni YK poistamaan Ertsilän pakotteet tuossa tiistaina. Alunperin nuo pakotteet tulivat siitä, että Eritrea meni ja tuki omassa Somalian proxy-sodassaan jengiä, josta sittemmin kasvoi Al Shabaab. Kelju säkä kävi siinä. Ja tulihan sitä sitten osteltua mm. radioteknologiaa paremmasta Koreastakin. Sinänsä aiheestahan nuo pakotteet aikanaan tulivat mutta niissä oli se vääryys ettei niitä paiskottu Etiopiankin niskaan. Se taas kertoo Etiopian merkityksestä alueelle... Samoin kuin siitä kiertäen kertoo nyt tämä sanction liftkin.

Mitäs ne pakotteet sitten olivat? No, asetuontikieltoa, matkustuskieltoja ja varojen jäädyttämistä. Eritrean kakkosmies Yemane Ghebreab mm oli yhtenä kymmenestä Obaman (joka Eritrean kohdalla uskalsi olla kovana) nimeltä mainitsemasta pahiksesta, Bin Ladenin ja Gaddaffin lisäksi. Eli ei mitään siviilipuolta koskevaa. Tosin Eritreassa ei oikein ole tuota siviilipuolta.

Nyt täällä sitten juhlitaan. Presidentin virallisella palatsilla tuossa naapurissa oli eilen oikein mojovan näköiset kinkerit. Kas kun kaikki menneet vaikeudet ovat täkäläisen kleptokratian mukaan olleet noiden sanktioiden syytä, koko Afrikan sarven alueella. Peltoreita pitää varmaan ruveta harkitsemaan koska talouden kasvun kohina tulee pauhaamaan kuin nousuun kiihdyttävä 747...

Tavan kansalaiset ovat kylläkin jo todenneet että "Kiinnosta kiviäkään, mitä väliä? Mikään ei muutu." Toden sanoakseni, kyllähän se hieman ihmeelliseltä tuntuu että asetuontikiellon purkua noin voimalllisesti juhlitaan perseaukisessa maassa. Että "Ttu jees, nyt saadaan taas tuoda murkulaa virallisestikin!"
 
Viimeksi muokattu:
USA tuhonnut 44 Shabaab-taistelijaa kolmessa ilma-iskussa Somaliassa.

US military kills dozens of Shabaab fighters in 3 strikes

By Bill Roggio | November 21, 2018 | [email protected] | @billroggio

The US military killed 44 Shabaab fighters in three separate airstrikes in central Somalia over the past several days. The pattern of the strikes indicates that al Qaeda’s branch in East Africa either has an established base in the area, or that it was massing its fighters for a large scale attack.

The first two strikes took place on Nov. 19 “in the vicinity of Debatscile” in Mudug province, according to US Africa Command. The first, a “precision strike” that was “a planned and deliberate action,” killed 27 Shabaab fighters. The second killed 10 more fighters.

On Nov. 20, AFRICOM again attacked Shabaab, this time in Qeycad (or Quy Cad) in Mudug province, and killed seven more Shabaab fighters. AFRICOM reported that “these airstrikes did not injure or kill any civilians.”

The strikes against al Qaeda’s branch in East Africa, which are executed with the approval of the Somali government, are designed to “reduce al-Shabaab’s ability to plot future attacks, disrupt its leadership networks, and degrade its freedom of maneuver within the region,” AFRICOM said in its first press release...

... AFRICOM did not provide detailed information on the Nov. 19 and 20 strikes, but the pattern of the operation indicates that Shabaab is organized in the area, or was massing for an attack. The number of Shabaab fighters killed, particularly in the first strike, indicated that Shabaab fighters were possibly gathered at a training camp or other facility.

https://www.longwarjournal.org/arch...urnalSiteWide+(FDD's+Long+War+Journal+Update)
 
Lyhyestä virsi kaunis: Tällä hetkellä Etiopian ja Eritrean rajalla väki kävelee miinoihin, onhan kyseessä kuitenkin yksi maailman rajuimmin ansoitetuista alueista. Varsinkin Eritrean puolelta. Absoluuttisen mitään ei Eritrean hallinto ole/tule/aio asialle tehdä vaikka apua raivaamiseen on tarjottu.

Toinen jännittävä seikka on se, että luotettavan lähteen mukaan eritrealaisia sotilaita on jo Somaliassa Somalian tähtilipun alla. Ei siis UN-missiolla yms. Tämä osana Eritrean ja Somalian välille solmittua rauhaa ja lisää joukkoja ollaan ilmeisesti ensi vuoden alussa lähettämässä Mogadishun hallituksen tueksi. Tämähän taas tarkoittanee sitä, että Eritrean loppumatonta kansalaispalvelusta (eli armeijassa lusimista) ei tulla rajoittamaan ja demobilisaatiota ei toteuteta. Mikä taas sopii hallinnolle enemmän kuin hyvin koska eihän noille kymmenille tuhansille nuorehkoille ihmisille mitään järkevää tekemistä tästä maasta löydy.

Eritrean diktaattorilla on Somaliassa toimimisesta pitkät perinteet ja toden sanoakseni, kolmen vartin somaleitahan nämä paikalliset ovat. Että siinä mielessä eihän tässä mikään muutu, paitsi tietysti että nyt Afwerki olisi tukemassa Al Shabaabin sijaan Somalian keskushallintoa... Seuraava pätkä on vuodelta 2009:

In an interview with Channel 4 News Eritrean President Isaias Afwerki defended Somalia’s militants saying that as his country supported all Somalis it would be a “mistake” to limit this support to “one or two groups.”
“We support all resistance from anyone in Somalia,” he said.
“Somalis have worked with outside forces for money for fame for what have you. They have collaborated with outsiders, we are against collaborators – we are with Somalis.”
“You may not agree with the ideology of al-Shabaab, Somalis may not agree with the ideology of al-Shabab but it’s up to them to have their own ideology. You need to respect their choice.
“Categorising anyone political group as terrorist isn’t qualified as a common understanding of that qualification. Now, anyone in any government will call an opposition a terrorist organisation.”
http://www.channel4.com/news/articl...ng+over+somalia+8216meddling8217/3298452.html
 
Juttua siitä mitä Burundissa on viime vuosien aikana tapahtunut ja epäillään tapahtuvan:

 
US military strikes Shabaab “encampment,” killing scores of fighters

By Bill Roggio | December 17, 2018 | [email protected] | @billroggio


The US military killed more than 60 Shabaab fighters during six airstrikes that targeted “a known al-Shabaab encampment” in southern Somalia over the weekend. The strikes took place in an area where Shabaab is known to have sheltered foreign terrorists in the past.

US Africa Command (AFRICOM) launched four attacks against the Shabaab camp near the town of Gandarshe on Dec. 15, and two more on Dec. 16. A total of 62 Shabaab fighters were killed during the two days, while no civilians were killed, AFRICOM stated. The strikes were launched to “prevent terrorists from using remote areas as a safe haven to plot, direct, inspire, and recruit for future attacks,” AFRICOM noted.

Gandarshe is located on the coast 15 miles south of Mogadishu and just north of Merca. In the past, this area has hosted foreign al Qaeda fighters and leaders. [See FDD’s Long War Journal report, AFRICOM hits Shabaab near Somali capital.]

The US military has now struck Shabaab 45 times in 2018. Last year, the US targeted Shabaab 31 times, and the Islamic State’s nascent branch only four times.

The targeting of Shabaab increased at the end of March 2017, after the Trump administration loosened the restrictions on the US military to use force against Shabaab. At the time, the Department of Defense noted that Shabaab has become more lethal and dangerous.

AFRICOM has repeatedly explained its reasoning for hitting Shabaab. In its latest press release on last weekend’s airstrikes, AFRICOM noted that the US and the Somali governments are “committed to preventing al-Shabaab from taking advantage of safe havens from which they can build capacity and attack the people of Somalia. In particular, the group uses portions of southern and central Somalia to plot and direct terror attacks, steal humanitarian aid, extort the local populace to fund its operations, and shelter radical terrorists.”

Shabaab, which is al Qaeda’s official branch in East Africa, has battled Somali and African Union forces for well over a decade. It controls large rural areas of southern and central Somalia, and has waged a deadly insurgency that has stymied the international community for years.

https://www.longwarjournal.org/arch...urnalSiteWide+(FDD's+Long+War+Journal+Update)
 
Festung Asmarassa on taas miehitys päällä eli siinä olivat ne lomat.

Meidän kotikadulla on turvallisuustilanne parantunut entisestään. Syynä moiseen on edellisen, viitisen vuotta sitten sattuneen vallankaappausyrityksen paljastaneen entisen kenraalin/puolustus- ja nykyisen kaivosministerin murhayritys. Tätä kenua oli pyydetty coup-yrityksen johtoon (oli aika heikoissa kantimissa tuo yritys. sata-parisataa jäbää, luutnantteja sun muita, kaappasi yhden Viisvitosen, ajoi sen ylös mäelle informaatioministeriölle/"yleisradiolle" ja koittivat siten saada maan haltuunsa. Pitivät puoliaan pari tuntia, hävisivät ja sitten oli aika ruveta jakamaan niskalaukauksia) ja herra oli lupautunutkin. Sitten hän oli mennyt ja polttanut koko poppoon. Jäljelle jääneistä kumoajista joku oli koitettanut laskea läpi jollain ruutiporalla hänestä. Tämä heppu paljastui meidän naapuriksi... Tiesin että siinä joku entinen kantapeikko majailee, niinkuin nyt koko tällä alueella, mutta että tuollainen. Äijä on hoidossa Abu Dhabissa (oli yrittäjällä pyssy jumittanut ekan kudin jälkeen ja sitten oli taottu pistoolin perällä naamaa ja takaraivoa) jossa presidentti on vissiin käynyt häntä katsomassa. Hepun vaimoa ei oltu kuitenkaan päästetty ukkoaan katsomaan. Kertoo nomenklatuuran keskinäisen luottamuksen tasosta. Vaikka herra siis on niitä viimeisiä itsenäisyyssodan vielä vapaalla/hengissä olevia vapaussotureita.

Meidän muuten pimeälle kadulle on näistä syistä meidän poissaollessa juuri tälle pätkälle ilmestynyt katulamppu. Ettei ihan pimeästä päästä seuraavaa yrittämään. Eli kyllähän tuostakin jotain voi päätellä maan sisäisestä tilasta.

Pistivät myös Etiopian rajan kiinni tältä puolelta. Tai siis vaativat "normaaleja" papereita, normaalissa eritrealaisessa säätämisjärjestyksessä. Se oli sitten good bye etiopialaisten tuotteiden tori se. Toki tavallaan ymmärrän ratkaisun koska ei siihen kauhean kauan olisi enää mennyt että Eritrean jokainen nakfa olisi ollut rajan takana. Kun eihän siinä kaupankäynnissä ollut mitään kontrollia. Siinä olisi voinut olla ja sitä tietä verotuloja yms. mutta kun ei taju taas riittänyt täkäläisillä. Tuon(kin) seurauksena olivat kyllä kadut todella tyhjiä tuossa yöllä kun ei näkynyt etiopialaisia kauppiaita rahojaan tuhlaamassa viinaan ja huoriin.

Sudanissakin rekkuloivat kun koittavat al Bashiria ulostaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ai juu: Hki-Vantaalla oli viides kerta putkeen kun jouduin "satunnaistarkastukseen". Eikä siinä mitään, mielellänihän minä lentoturvallisuutta parannan. Siinä on vaan se, että ennen Eritreaan muuttoa jouduin kymmenessä vuodessa muistaakseni kerran "laputetuksi". Minähän "ne" meikäläistä pitää. :unsure::p
 
Ai juu: Hki-Vantaalla oli viides kerta putkeen kun jouduin "satunnaistarkastukseen". Eikä siinä mitään, mielellänihän minä lentoturvallisuutta parannan. Siinä on vaan se, että ennen Eritreaan muuttoa jouduin kymmenessä vuodessa muistaakseni kerran "laputetuksi". Minähän "ne" meikäläistä pitää. :unsure::p

Kauanko sinä olet tuolla päin asunut?
 
Kahdestoista vuosi menossa Itä-Afrikan talousalueella.

Ei jösses. Olen duunannut hieman Keniassa ja kerran käynyt Kongossa/Zairessa tai mikä vittu se nyt nykyisin on. Keniassa nyt sentään oltiin inhimillisiä.

Jälkimmäinen olikin sitten nopea reissu jossa Conradin kirja "Heart of Darkness" tuli mieleen (Apocalypse Now-elokuvan inspiraatio).

Kai sulla on jokin syy sielläpäin pysyä :D
 
Ei jösses. Olen duunannut hieman Keniassa ja kerran käynyt Kongossa/Zairessa tai mikä vittu se nyt nykyisin on. Keniassa nyt sentään oltiin inhimillisiä.

Jälkimmäinen olikin sitten nopea reissu jossa Conradin kirja "Heart of Darkness" tuli mieleen (Apocalypse Now-elokuvan inspiraatio).

Kai sulla on jokin syy sielläpäin pysyä :D
Onhan mulla jotain etuja valvottavani, puu halattavanani ja maailma pelastettavana :cool:... Minähän siis vain kouluttelen opettajia vaikka kyllä minä sattuman oikusta kerran Pietiläis Kyösti-vainaankin vieressä istuin Hki-Istanbul välillä. Oli menossa kotionsa Addikseen. Kysyi että "Minkäslaista siellä Ugandassa sitten on" ja piti vastauksestani "Samanlaista". Filosofisella tasolla samansuuntaisia kokemuksia meillä oli, Köpillä toki hieman konkreettisempia. Yksi tässä maassa vaikuttava vanhempi latvialais-sakemanni tuttu oli aikanaan Zairessa lentelemässä ja silläkin on aika elämänmakuisia ne sen muistot noilta ajoilta.

Sanotaanko nyt kuitenkin näin, että kyllähän noissa edellisissä maissa pystyi viihtymään oikein mukavastikin, kunhan vaan muisti/ymmärdi tietyt realiteetit bantumaailmasta. Täällä Eritreassa ei sitten näiden kolmen vartin somaleiden kanssa oikein auta enää mikään eli khyyllähän kyynistyminen ja turhautuminen ovat välillä näiden kanssa saavuttanut ihan uudet mittasuhteet. No, tämän vuoden aikana olisi tarkoitus tulla huilaamaan/näyttämään pellavapäille minkälainen se Pohjolan hankien isänmaa on oikeasti asua ja elää. Ainakin alakoulun loppuun.
 
Viimeksi muokattu:
Onhan mulla jotain etuja valvottavani, puu halattavanani ja maailma pelastettavana :cool:... Minähän siis vain kouluttelen opettajia vaikka kyllä minä sattuman oikusta kerran Pietiläis Kyösti-vainaankin vieressä istuin Hki-Istanbul välillä. Oli menossa kotionsa Addikseen. Kysyi että "Minkäslaista siellä Ugandassa sitten on" ja piti vastauksestani "Samanlaista". Filosofisella tasolla samansuuntaisia kokemuksia meillä oli, Köpillä toki hieman konkreettisempia. Yksi täällä vaikuttava vanhempi latvialais-sakemanni tuttu oli aikanaan Zairessa lentelemässä ja silläkin on aika elämänmakuisia ne sen muistot noilta ajoilta.

Sanotaanko nyt kuitenkin näin, että kyllähän noissa edellisissä maissa pystyi viihtymään oikein mukavastikin, kunhan vaan muisti/ymmärdi tietyt realiteetit bantumaailmasta. Täällä Eritreassa ei sitten näiden kolmen vartin somaleiden kanssa oikein auta enää mikään eli khyyllähän kyynistyminen ja turhautuminen ovat välillä näiden kanssa saavuttanut ihan uudet mittasuhteet. No, tämän vuoden aikana olisi tarkoitus tulla huilaamaan/näyttämään pellavapäille minkälainen se Pohjolan hankien isänmaa on oikeasti asua ja elää. Ainakin alakoulun loppuun.

Kovaa menoa. Itse olisin voinut harkita tuonne menemistä jos olisi sellainen tilaisuus tullut, mutta ikinä en lasten kanssa uskaltaisi.
 
Kovaa menoa. Itse olisin voinut harkita tuonne menemistä jos olisi sellainen tilaisuus tullut, mutta ikinä en lasten kanssa uskaltaisi.

Meillehän mukulat siunaantuivat vasta täällä tien päällä eli en osaa sanoa. Ensimmäisen kanssa majapaikka oli aika alkeellinen joten käytiin säännöllisesti Kaap Stadtissa näyttämässä mahaa ja sitten Naistenklinikalla varsinainen suoritus. Toisen kanssa turvauduttiin Kampalassa maksusairaalaan joka oli tasoltaan 1:1 meikäläisiin fasiliteetteihin verrattaessa.

Hyvin suojattuahan, ja sitä kautta tietyllä tavalla rajattua meidän elämä muurien, vartijoiden ja isojen koirien kanssa on (afrikkalaiset pelkäävät koiria aika tavalla joten kouluttamalla ne edes semisti saa aika mukavaa selkänojaa. Plus tietysti että jotkut rodut, kuten nyt vaikka rhodesiankoira, ovat sitten ihan yleisesti tunnettuja kautta mantereen "meille ei vittuilla"-rotuina. Meillä oli noita suloisia puppeleita kaksi. Löhösivät yönsä sisällä sohvilla ettei myrkyllä puutarhasta yltänyt poistoon niin tiesivät mahdolliset murtoveijarit että heti potentiaalisen ensimmäisen ikkunan rikkoutumisen jälkeen on sata kiloa raatelevaa mussukkaa tulee lujaa päälle. Saatiin olla rauhassa).

Omasta "pienyrityksestä" (meillä on parhaimmillaan ollut 7 ihmistä töissä puutarhureina-vartioina-lastenhoitajina-siivoojina jne.) huolehtiminen, eli reiluna mutta kovana oleminen on se paras valtti. Vähän täytyy kyllä sitten itsekin pitää habitustaan sellaisena "olen varautunut kaikkeen"-tyyppisenä. Vähän paranoidina/pessimistisenä olollakin on omat puolensa eli kun odottaa asioiden menevän vitu... pieleen niin ei tule pettymyksiä niin usein.

Lapsille tämä on todennäköisesti ollut jopa antoisampaa kuin meikäläiselle. Kymmenvuotiaalla on aika realistinen käsitys yleisafrikkalaisesta iskukyvystä eli reissu toimii "rokotteenakin".
 
Kovaa menoa. Itse olisin voinut harkita tuonne menemistä jos olisi sellainen tilaisuus tullut, mutta ikinä en lasten kanssa uskaltaisi.

Voin sanoa kokemuksesta, että et halua :D
 
Voin sanoa kokemuksesta, että et halua :D

Voi tosiaan olla parempi kaiken kaikkiaan ettei tilaisuuttakaan ole tullut:). Realistisesti ajatellen en usko, että minulla olisi luonne riittänyt tuohon maailmankolkkaan.

Jää sarjassamme "ehkä seuraavassa elämässä" osioon. Minua kovemmat miehet (@Bwana ja @Sardaukar esimerkiksi) kerätköön voitot siirtomaiden aarreaitasta nyt:).
 
Voi tosiaan olla parempi kaiken kaikkiaan ettei tilaisuuttakaan ole tullut:). Realistisesti ajatellen en usko, että minulla olisi luonne riittänyt tuohon maailmankolkkaan.

Jää sarjassamme "ehkä seuraavassa elämässä" osioon. Minua kovemmat miehet (@Bwana ja @Sardaukar esimerkiksi) kerätköön voitot siirtomaiden aarreaitasta nyt:).

Kunhan tässä kantajani Njambo, Tsambo, Odong ja Perjantai vaan saavat hengityksensä tasaantumaan jotta kantotuolini ei ikävästi keikahtele, saan edessä lymyävän Tantorin pysymään mukavasti tasajyvällä. Ennen pedon kellistävää etusormen koukistamista toki asettelen tärkätyn khakipukuni rypyt ojennukseen, korkkikypäräni pois silmiltä sekä huikata molskautan tämän päivän yhdeksännen gin & tonicini pois kuleksimasta. Näin toimien lisääntyy isänmaan norsunluuvarassto taas kohta parilla syöksyhampaalla.
 
Kohta aletaan olla Edgar Wallacen hillittömissä Sanders-kirjoissa...

Valitettavasti niissä on enemmän totuutta kuin huumoria ja rasismia...
 
^ Sehän näissä jutuissa juuri on. Esimerkiksi nyt joululomalla ollessa tuli taas vastaan tilanne, jossa meikäläistä sanottiin rasistiksi sen perusteella että kerroin sen ihan tosiasian että ihmissyönti on esim. Ugandassa edelleen verrattain voimissaan. Milloin vedetään albiinon tai pikkupojan gigulia jauheena taikakaluna tai sitten vaan nassutetaan maaseudun ryyppyporukassa jotakuta tapettua hiukopalaksi.
 
Back
Top