Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Sotahistoriallinen matkailu

Viestiketju osiossa 'Menneet sodat ja sotahistoria' , aloittaja Huhta, 13.12.2016.

 1. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  5,234
  Tykkäykset:
  15,349
  Pisteet:
  1,286
   
  Fremen, Leaderdog ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 2. EK

  EK Majuri

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,378
  Tykkäykset:
  1,390
  Pisteet:
  156
  Suomessa hyviä vierailupaikkoja voisivat olla:
  - Tankavaara: Saksalaisten asemia on kunnostettu ja ne ovat soppelin (n. 1,5 km) matkalla Kultamuseosta. 75mm:n PAK löytyy maastosta ja opasteet ovat keskimääräistä parempia. Jos haluaa, voi samalla reissulla myös perehtyä kullankaivuun historiaan (kaverin isoisä suolasi Tankavaaraankin valtauksia, joiden myyntituloilla sitten perusti kaupan vähän etelämmäs.

  - Suomussalmi: Majoitu esim. Hossaan tai muualle Suomussalmen pohjoisosan alueelle/lähettyville ja lähde tulemaan Juntusrannasta vitostielle ja sitten valtaväylää kirkonkylään. Jos haluat oikein fiilistellä, voit poiketa Piispajärvellä. Koko matka on käytännössä pelkkä sotahistoriallista ulkoilmamuseota, paikoilla, joilla Suomen itsenäisyys pelastettiin. Iltapäivällä ehdit ihmetellä Suomussalmen kirkonkylän kuihtumista, piipahtaa vanhalla kirkolla (joka poltettiin itsenäisyyspäivänä) ja majoittua Ämmänsaareen. Toinen päivä meneekin ajettaessa Karhulanvaarasta Raatteeseen. Raatteenmuseo oli ainakin ennen hyvä käyntikohde. En ole pariin vuoteen käynyt. Jos aikaa ja vaivaa riittää, käy Domnan pirtillä. Viimeinen asuttu karjalaiskylä Suomen alueella löytyy täältä.

  -Kuhmo: Älä usko tarinaa, että Lentiiran vanhan kirkon olisi polttanut pappi nähtyään kirkkoa käytetyn hevostallina. Tosiasiassa sen polttivat Suomen Kansanarmeijan joukot, jotka oli majoitettu Lentiiraan ja josta niiden tehtävä oli tehdä iskuja Kontiomäkeen ja Kuhmossa ja Raatteessa taistelevien suomalaisjoukkojen selustaan, mutta jotka kieltäytyivät käskystä, kun sitä ei antanut Suomen Kansanarmeija vaan Neuvostoliiton 9.Armeijan alaiset joukot. Jatka siis matkaasi nopeasti Lentiiran kautta kohti Kuhmon kirkonkylää. Älä kuitenkaan aja kirkonkylälle, vaan käänny Tönölönsalmessa itään ja aja lenkki Kiekinkoskelle. Fiilistele Osasto Kekkosen (Joo, SEN Kekkosen veli) taistelua pienellä, kevyesti aseistetulla joukolla mittaamattoman ylivoimaista vihollista vastaan - voitokkaasti. Nyt voit käydä myös Kesselissä, jossa Dolin prikaateineen koki surkean kohtalon. Sitten majoitukseen Kuhmoon ja seuraavana päivänä Hotakan ja Rastin kautta Saunajärvelle, Kilpelänkankaalle ja Kuusijoelle. Täällä tehtiin historiaa ja Siilasvuo sai alkusysäyksen lempinimelleen "Jalmari Verinen".

  Ei tietenkään kannata unohtaa Ilomantsia, mutta siitä ehkä toisella kertaa.
   
  Sarek1, Erkki, Fremen ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  5,234
  Tykkäykset:
  15,349
  Pisteet:
  1,286
  Ilomantsin Taistelijan talolla ja taistelupaikoilla tuli käytyä nuorena poikana suvun sotaveteraanin kanssa. Muistikuvat tuolta 90-luvun alun reissulta ovat hataria, varsinkin kun isoisä soti sotansa Karjalan kannaksella, eikä ylempänä.
   
 5. Kongo-Müller

  Kongo-Müller Korpraali

  Liittynyt:
  07.01.2017
  Viestejä:
  11
  Tykkäykset:
  15
  Pisteet:
  1
  Museo del Ejercito,Toledo-Armeija museo Madridin lähellä Toledossa,muistaakseni noin 30 000 kohdetta esillä,osui sieltä silmään myös Suomi-konepistooli.Sanoisin että mustaruuti-miehille varsinkin must paikka jos siellä päin liikkuu.Lisäksi Madridissa on kuninkaanlinnan yhteydessä haarniskahuone rataslukkoisine aseineen.
   

Jaa tämä sivu