Sotilasperinteet

Komeaa menoa Mehikossa :) eivät tosin pysyneet rivit suorana muutaman ensimmäisen porukan jälkeen ja tuo kyllä näytti enempi hölkkäämiseltä.
Tuli vaan mieleen että aika paksun palttoon näköistä oli amigoilla päällä ja eikö tuolla ole kuuma suurin piirtein aina? :unsure:
 
NVA:n ja BW:n sotilasvalan kaavat. Toisessa vannotaan puolustettavan työläisten ja talonpoikien hallitusta. Toisessa taas Saksan kansan oikeuksia ja vapauksia.

 
Aika irvokas näytelmä Itä-Saksassa 1975. Tässä vietetään ja juhlistetaan 1945 tapahtunutta ensimmäisen saksalaiskylän valtauksen, tai "vapauttamisen" muistopäivää. On siinä muistelua kerrakseen, kun ryssät alkoivat saman tien ryöstämään, raiskaamaan ja tappamaan saksalaissiviileitä.

 
Kaksi hyvin samanlaista, mutta silti hyvin erilaista juhlatilaisuutta.

1966 Britanniassa asuneet emigranttipuolalaiset viettivät Lontoossa Puolan 1000-vuotisjuhlaa. Mukana oli paljon toisessa maailmansodassa länsiliittoutuneiden riveissä taistelleita puolalaisveteraaneja. Hyvin näkyy myös katolisen kirkon edustus. Kommunistien ja ryssien vallan alla eläneeseen kotimaahan ei enää ollut paluuta vuoden 1945 jälkeen. Silti, tässä marssivat selkä suorana lippua kantaen. Voi vain kuvitella mitä miesten mielissä tuolloin liikkui. Moni takuulla murehti sitä, että tulisiko enää koskaan näkemään vapaata Puolaa ja olivatko kotiin jääneet perheenjäsenet, ystävät ja sukulaiset enää edes elossa.


Samaan aikaan Varsovassa kommunistihallinto juhlisti yhtä lailla tuhatvuotista maata mahtipontisella sotilasparaatilla.

 
Back
Top