Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Nyt on se Muttin Datterini ketsuppi kokeiltu. Hyvää on. Ketsuppi ei ole mitään ohutta lientä. Maku on vahva tomattinen. Tosin tämä Datterini lajike on mulle uusi ja maku on myös uusi mutta mä tykkäsin. Ainakin hamppariin sopii hyvin.

1751296869919.webp
 
Onko kukaan löytänyt mistään martinsin perunasämpylöitä? Tukussa noita taitaa olla mutta ei sämpylöiden takia kehtaa korttia hommata.
 
Onko kukaan löytänyt mistään martinsin perunasämpylöitä? Tukussa noita taitaa olla mutta ei sämpylöiden takia kehtaa korttia hommata.
En ole edes etsinyt, mutta kun kerran Keskon tukussa on, niin kai joku K-kauppias siinä lähellä niitä pyynnöstä tilaa? Ainakin jotkut väittävät tekevänsä näin ja olenpa kuullutkin tämän kaltaisesta toiminnasta. Kaverille tilattiin keväällä 60 kg naudan sydäntä erikseen ja kauppias otti 5 senttiä kilolta.
 
Nyt on se Muttin Datterini ketsuppi kokeiltu. Hyvää on. Ketsuppi ei ole mitään ohutta lientä. Maku on vahva tomattinen. Tosin tämä Datterini lajike on mulle uusi ja maku on myös uusi mutta mä tykkäsin. Ainakin hamppariin sopii hyvin.

Katso liite: 123030
Ostin minäkin sama Muttia ja Meiran ketsuppia - ketsupin fanittajan pitää kokeilla kaiken. Ostin myös Sopilkan vierestä ukrainalaisia pelmeneja, ne kana/possu/nauta täytteiset ovat hyviä!
 
Nyt on se Muttin Datterini ketsuppi kokeiltu. Hyvää on. Ketsuppi ei ole mitään ohutta lientä. Maku on vahva tomattinen. Tosin tämä Datterini lajike on mulle uusi ja maku on myös uusi mutta mä tykkäsin. Ainakin hamppariin sopii hyvin.
Kovin paljoa ei tule ketsuppia käytettyä, mutta heräsi mielenkiinto kokeilla tätä Muttia. Hämmästyin tuotetietoja tarkastaessani:
Säilytettävä jääkaapissa avaamisen jälkeen ja käytä 20 päivän sisällä.
Onko tämä nyt taas jotain hätävarjelun liioittelua, vai onko säilyvyys todella noin huono ? Etikkaa ja suolaa ainesosaluettelossa sijoilla 4 ja 5, joten sisältänee selvästi vähemmän kuin tusinaketsupeissa, jotka säilyy käyttökelpoisina läpi ydintalvenkin.
 
käytä 20 päivän sisällä

Siis tuohan kuullostaa hyvältä jos se tarkoittaa että säilöntä aineita on vähän.
Voi olla että tuo avattu purkki ei muutenkaan säily kaapissa kovin kauaa. :)
 
Tää on hyvä ketju tälle muistelukselle... Aikoinaan oli semmonen ku "viinakortti", sillä sai esmes 2 litraa väkeviä kuussa... No oli sitte häät tulossa ja ei ku alkoon ostamaan se 2l väkeviä... Avulias alkon myyjä sano, että kyllä enemmänkin myydään, kun häät ja kaikki, kunhan haitte luvan.... no ostaja että " Ei tartte lupaa hakea, kaks litraa riittää hyvin, se on toi pappi näissä häissä ainoo joka ei pontikkaa juo."
 
käytä 20 päivän sisällä

Siis tuohan kuullostaa hyvältä jos se tarkoittaa että säilöntä aineita on vähän.
Voi olla että tuo avattu purkki ei muutenkaan säily kaapissa kovin kauaa. :)
Ainesosaluottelossahan aineet pitää olla määräjärjestyksessä.

Perus Heinz kirjoitti:
Tomaattipyree 61%, etikka, sokeri, suola, mauste- ja yrttiuutteet (sisältää SELLERIÄ), mausteet.
Eli äkkiseltään arvaten etikkaa > 30%, ei muita säilöntäaineita. Säilyy avattunakin helposti parasta ennen päivään.

Mutti Datterini kirjoitti:
Taatelitomaattisose 78,8 %, tomaattitiiviste, sokeri, etikka, suola, tapiokajauho, luontainen aromi.
Menee jo arpomiseksi, mutta etikka vasta neljäntenä ja tomaattisosettakin 78,8%, niin olisiko maksimissaan 10% etikkaa. Kai tuo vähäinen etikan määrä sitten vaikuttaa noinkin radikaalisti säilymiseen.

No enpä kyllä mikään etikan ystävä olekaan, niin pakkohan tuota on testata. Eiköhän sen putelin käytettyä saa ennen kun jääkaapin ovella vastaan kävelee.

Otetaan vastaan hyviä käyttövinkkejä, mihin muualle kun hampurilaisen väliin tai paistetulle kananmunalle ?
 
Pitääkö tässä nyt perkule lähtee kaupasta hakeen jäätelöö,dijonia,ranskalaisia ja sirachaa että pääsee kokeileen 🤔toimisko krapulassa jos vasta huomenna kokeilen,hmm
Vedät isolla lusikalla niin voi krapulakin unohtua hetkeksi.
 
käytä 20 päivän sisällä

Siis tuohan kuullostaa hyvältä jos se tarkoittaa että säilöntä aineita on vähän.
Voi olla että tuo avattu purkki ei muutenkaan säily kaapissa kovin kauaa. :)
Mulla on jo puolipullos jäljellä. Syö sitä kiposta mini keitto annoksena. Mustapippuria myllystä ja hyvä oliiviöljyä sekaan. Paistettujen kanamunien kanssa.
Nyt uusi keksintö: en kärjistä mitään enää, vaan keitän lihaa tai kieltä. Menee kylmänäkin leikkelenä, tai kuutioin ja tattarin kanssa, ja hapankaalin. Keitetty kieli on hyvä!
 
Spagettikastikkeet.

Mulla siskolta opittuna toimiva mättöresepti, millä eilenkin täällä mökillä ruokin sukulaispoppoot tyyliin tuosta vaan ja kovasti tykkäsivät.

Sipulin + jauhelihan sekaan aluksi vähän vettä, sitten:
-hemmetisti jauhelihamaustetta
-hemmetisti sinappia
-hemmeristi ketsuppia

Ketsuppi oli pääasiassa Lidlin peruskamaa. Oli lopputuotos sen verran yrttimäiseen makuista, että pehmensin makua (tästä ketjusta opitulla) Heinzin ketsupilla, niin tulipa hyvä lopputulos.

Nyt olisi mieli avoimena kuulla muiltakin vinkkejä tähän spagettien uittamiseen.
 
Spagettikastikkeet.

Mulla siskolta opittuna toimiva mättöresepti, millä eilenkin täällä mökillä ruokin sukulaispoppoot tyyliin tuosta vaan ja kovasti tykkäsivät.

Sipulin + jauhelihan sekaan aluksi vähän vettä, sitten:
-hemmetisti jauhelihamaustetta
-hemmetisti sinappia
-hemmeristi ketsuppia

Ketsuppi oli pääasiassa Lidlin peruskamaa. Oli lopputuotos sen verran yrttimäiseen makuista, että pehmensin makua (tästä ketjusta opitulla) Heinzin ketsupilla, niin tulipa hyvä lopputulos.

Nyt olisi mieli avoimena kuulla muiltakin vinkkejä tähän spagettien uittamiseen.
Äitee teki, ja minä siltä oppineena jatkanu, jauhelihatomaattisoosin spagetille.
- paista jauheliha ja sipuli
- suola, pippuri yms. mitä nyt tykkää, oregano
- purkki tomaattimurskaa
- vettä murskapurkkiin, huljuttele se puhtaaksi ja kippaa vetet pannulle
- sopivasti ketsuppia
Anna tekeytyä nelosella kunnes on sopivan sakiaa ja siitä spagetin päälle. Koristele ketsupilla. Ketsuppi on aina ollut Felixiä.
 
Spagettikastikkeet.

Mulla siskolta opittuna toimiva mättöresepti, millä eilenkin täällä mökillä ruokin sukulaispoppoot tyyliin tuosta vaan ja kovasti tykkäsivät.

Sipulin + jauhelihan sekaan aluksi vähän vettä, sitten:
-hemmetisti jauhelihamaustetta
-hemmetisti sinappia
-hemmeristi ketsuppia

Ketsuppi oli pääasiassa Lidlin peruskamaa. Oli lopputuotos sen verran yrttimäiseen makuista, että pehmensin makua (tästä ketjusta opitulla) Heinzin ketsupilla, niin tulipa hyvä lopputulos.

Nyt olisi mieli avoimena kuulla muiltakin vinkkejä tähän spagettien uittamiseen.
Simppeli ohje (sovella oman mielen mukaan) 400g jauhelihalle:
- Ruskista jauheliha, 1 sipuli ja (maun mukaan) valkosipuli ja mausta suolalla, pippurilla ja soijalla.
- Tee reikä pannulle jauhelihan keskelle ja lätkäise siihen iso ruokalusikallinen (vai kokonainen pikkutölkki) tomaattipyrettä (merkillä ei väliä). Siihen päälle noin saman verran ketsuppia (merkillä ei väliä).
- Ruskistele/sotke jauhelihan sekaan ja käryytä vähän aikaa. Sose sakeuttaa kastiketta vähän ja ketsuppi antaa makua (etenkin makeutta).
- Laita purkki tai kaksi tomaattisosetta.
- Pienennä lämpöä.
- Yrttimausteet, eli oregano ja basilika ovat ihan kivoja.
- Joku laittaa sokeria, minä en.
- Maistele.
- Keitä vähän kasaan.
- Laita haluamasi makaronit tulemaan.
- Kun makaronit ovat valmiita, ruoka on valmis.

Mitä kauemmin jaksat/maltat/voit hauduttaa kastiketta, sen parempaa. Kuitenkaan ei tarvitse hirveästi hifistellä, eli nopeastikin saa valmista. Ja tomaattikastike ei tarvitse suurustamista. Mutti on hyvä tomaattisose, mutta mikä tahansa käy.

Tytär tykkää laittaa kermaa tuohon kastikkeeseen ja hyvää tulee, mutta se onkin oppinut liian hyvälle.
 
Back
Top