Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Suolakurkuista. Mikä nyt sitten on kaupasta saatavien suolakurkkujen kärki jos ei myrttisetkään ole riittävää?
K-marketeissa on Puolassa purkitettuja venäläisiä suolakurkkuja, jotka mulle ainakin maistuu. Kyllä ns. venäläinen suolakurkku kiinnostaa kunhan se vaan ei ole valmistettu ryssälässä.

Mitäs vinkkiä ...?

.
Totuus on ettei ole enää hyvän makuisia fermentoituja suolakurkuja, aijemmin ollut. Kurkun pitää olla sopivasti hapatettu eikä liian suolainen. Nämä kaikki mistä mainittu ovat liian suolaisia, ja fermentoitu maku on onneton.
Jännä kerran ostin Easton K-kaupasta vähän parempia suolakurkuja (tynnyristä) toisessa k-kaupassa ja varsinkin S-marketissa he olivat aivan onnettoman makuiset.
Näissä East lasipurkki kurkuissa on usein joku sivumaku ja suola liika. Vaikka fermentoitu maku hieman on. Harva tietää että suolakurkun liemi pitää olla samea. Näissä se on sameahko. Tuoksun pitä olla tyrmävän hyvä, hapan j käynyt, ja ennen kaikkia suola pitää olla maltillisesti. Epäilen että ajemmin kurkut tuotettiin Venäjältä. Tai haapatettu Suomessa jossain kunnolla. Tai sitten se oli kunnolla tehty jossain Euroopassa. Ehkä laadun tuottaminen on vaikeampi ja työläämpi (vaati aikaa). Laatu on laskenut aika pahasti.
 
Lidlissä näkyy olevan Jensen's alkuviikon tarjouksena äpillä vielä tänään pulled pork 4,99/550g. Kun vertaa samaan satsiin cittarissa 8,15/550g, kannattanee käydä hakemassa. Jos siis ei halua ostaa possun esim. kassleria, ja laittaa pidemmän kaavan kautta.

Oma menetelmäni Jensen's possukalle on tämä:

- Uuni 170-asteiseksi - viis siitä mitä paketissa lukee
- Possunpala vuokaan, ja uuniin (en peitä vuokaa foliolla tms.)
- Noin 10-15 minuutin välein, hiukan Coca Colaa, ja välillä olutta palan päälle (ja ehkä vähän suuhunikin 🙃)
- Palaa kannattaa silloin tällöin käännellä ja vaihdella lämpötilaa 110-170-välillä (omaa hupsutteluani)
- Kun palan lämpötila on n. 75 astetta, pois uunista, ja antaa vetäytyä (en kääri folioon tms.)
- Ja sitten repiminen haarukoilla
Kerran olen kyseistä tuotetta ostanut. Ihan ok, mutta mukana tulleesta kastikkeesta en tykännyt.
Ennemmin ostaa possunulkofilettä ja tekee alusta asti itse. Nytkin näytti olevan tarjouksessa 6,95€/kg ainakin Sjoella.
Hyvää edullisesta, ravitsevaa ja taipuu moneen.
 
Kerran olen kyseistä tuotetta ostanut. Ihan ok, mutta mukana tulleesta kastikkeesta en tykännyt.
Ennemmin ostaa possunulkofilettä ja tekee alusta asti itse. Nytkin näytti olevan tarjouksessa 6,95€/kg ainakin Sjoella.
Hyvää edullisesta, ravitsevaa ja taipuu moneen.
Kun aloitan tuon Jensenin palan laittamisen, ensimmäiseksi heitän mukana tulevan kastikeen roskiin. Kiitos ulkofilevinkistä.
 
Aamusta oli työn alla ylivuotiset " en tiedä mikä osa on, mutta ehkä se on hirvestä irroitettu" Piti vähän itsekin veistellessä pohtia, mutta vahva veikkaus menee etukinttujen puolelle. Kilon verran köntsästä otin lihaa irti ja kuutioin pataan sipulin, valkosipulin ja vaikka minkä kera muhimaan. Poriskoon siinä nyt pehmeäksi ja katsellaan iltapäivästä meneekö koirille. Onneks lihamestari itse ei tunkeudu syömään, kun sie laitat kuitenkin niitä etelän väkeviä makuja.
 
Ei mene koirille. Kolmisen tuntia nyt hautuneet lihanköntit hiljakseen ja pilkoin mukaan yhden kokonaisen paprikan. Tunteroisen vielä muhikoon ja sen jälkeen sekaan purkki smetanaa ja jos tarvetta on niin kermaakin vielä. Maizenalla koostumus kuntoon ja näin meillä syntyy köyhänmiehen gulassi. Koiramiehenä on mukavaa, kun kaverit kyselevät aina syksystä notta otatko koirille ylivuotisia lihoja. Otan 😁
 
Aamusta oli työn alla ylivuotiset " en tiedä mikä osa on, mutta ehkä se on hirvestä irroitettu" Piti vähän itsekin veistellessä pohtia, mutta vahva veikkaus menee etukinttujen puolelle. Kilon verran köntsästä otin lihaa irti ja kuutioin pataan sipulin, valkosipulin ja vaikka minkä kera muhimaan. Poriskoon siinä nyt pehmeäksi ja katsellaan iltapäivästä meneekö koirille. Onneks lihamestari itse ei tunkeudu syömään, kun sie laitat kuitenkin niitä etelän väkeviä makuja.
Mitä etelän väkeviä makuja laitat?
 
Ei mene koirille. Kolmisen tuntia nyt hautuneet lihanköntit hiljakseen ja pilkoin mukaan yhden kokonaisen paprikan. Tunteroisen vielä muhikoon ja sen jälkeen sekaan purkki smetanaa ja jos tarvetta on niin kermaakin vielä. Maizenalla koostumus kuntoon ja näin meillä syntyy köyhänmiehen gulassi. Koiramiehenä on mukavaa, kun kaverit kyselevät aina syksystä notta otatko koirille ylivuotisia lihoja. Otan 😁
Tuo on sellainen resepti ettei voi oikeen millään mennä pieleen.
 
Olisiko kellään palstalaisella suositella kohtuullisen hintaista valurautapataa. Isäukkoni kotitanhuvilla toimii "Patamies"-niminen yritys. Ei kuitenkaan huvittaisi ostaa siitä puulaakista.
 
Ei mene koirille. Kolmisen tuntia nyt hautuneet lihanköntit hiljakseen ja pilkoin mukaan yhden kokonaisen paprikan. Tunteroisen vielä muhikoon ja sen jälkeen sekaan purkki smetanaa ja jos tarvetta on niin kermaakin vielä. Maizenalla koostumus kuntoon ja näin meillä syntyy köyhänmiehen gulassi. Koiramiehenä on mukavaa, kun kaverit kyselevät aina syksystä notta otatko koirille ylivuotisia lihoja. Otan 😁
Vuh!?
 
Hyvä huomio. Kertasijoituksena voi olla toki kallis, mutta kuten sanoit, käytännössä ikuinen. Pihinä etsin kuitenkin hinta-laatu-suhteeltaan hyvää pataa - jolla voi tehdä hyvää pataa.
Kannattaa sitten tsekata metallinkeräysastioita. Ja kirppiksiäkin. Voi löytää sellaisen vähän karstoittuneen, jonka saa huoltamalla uudenveroiseksi. Kokemuksella.
 
Valurautapatahan on ikuinen, kunhan ne muutamat perus jutut hoitaa... Elikkäs penslaa se ruokaöljyllä... Se imee sitä, vaikka rautaa onkin, kuin puuvene vernissaa ;)... Eli penslaa tai kylvetä kerta vuoteen, niin se on ikuinen ;)
 
Kannattaa sitten tsekata metallinkeräysastioita. Ja kirppiksiäkin. Voi löytää sellaisen vähän karstoittuneen, jonka saa huoltamalla uudenveroiseksi. Kokemuksella.
Joskus "roskissukeltelen", ja olenkin löytänyt kaikelaista hyödyllystä, mutten vielä pataa. Eräällä manttaalillani on jemmassa puuvene, joka taas kerran odottaa lämmintä vernissa-terva-käsittelyä.
 
Valurautapatahan on ikuinen, kunhan ne muutamat perus jutut hoitaa... Elikkäs penslaa se ruokaöljyllä... Se imee sitä, vaikka rautaa onkin, kuin puuvene vernissaa ;)... Eli penslaa tai kylvetä kerta vuoteen, niin se on ikuinen ;)
Yleensä hoidan ties kuinka vanhan valurautapannuni penslaamalla. Rasvapolttoon ei ole ns. fasiliteettejä.
 
Viimeksi muokattu:
Siis sinulla ei ole uunia?
On toki uuni, mutten viitsisi sisätiloissa rasvapolttaa - ettei tule muilta taloyhtiön asukkailta sanomista. Ja parvekkeella/pihalla polttamisestakin voisi tulla valitusta, tai peräti palokunta paikalle. Eli penslaamalla hoidan pannua kun nähdäkseni tarvitsee, se on toistaiseksi toiminut tarpeeksi hyvin.

Tarkennuksena vielä se, että olen lukenut uunissa rasvapolttamisen tuovan melkoisesti käryä kämppään, ja uunikin pitäisi tehosiivota sen jälkeen. Muutama päivä sitten asuntoihin asennettiin lakimuutoksen myötä palovaroittimet, eikä huvittaisi kuunnella niiden piipitystä - jos siis käry käynnistää naapurienkin varoittimet.

Päähäni pälkähti myös tämmöinen hyvä/huono idea(?): voisihan sitä mennä johonkin lähiseudun nuotiopaikalle/laavulle tekemään rasvapolton. Nyt kun talvi on tullut, niille ei varmasti ole kauheasti tunkua. Siinä saisi ohessa myös liikuntaa.
 
Back
Top