Spadehommat

pstsika

Haukka
Täällä on jo ketju ruokapaikoille, mutta tämä on nyt ihan kotikokeille tarkoitettu. Täällä saa hifistellä ruokakuvilla ja resepteillä sekä jakaa keittiöajatuksia liittyen ruokaan, keittiövälineisiin sekä ruokailukulttuuriin yms.

Parhaissa ravintoloissahan on usein mieskokit ja kaikki nimekkäimmät kokit ovat yleensä miehiä eivätkä kotikeittiöt ole poikkeus, sillä useinhan keittiöön ei mahdu kuin yksi varsinainen kokki ja parasta onkin jättää naiselle keittiöapulaiselle vain siivoaminen ja tiskit. Hyvä ja yksinkertainen ruoka on esimerkiksi nakit ja ranskalaiset tai kinkulla höystetty purkkihernekeitto, mutta toisaalta on kivaa joskus ajan kanssa tehdä ihan kolmen tai useamman ruokalajin keitokset.

Suurena kulinaristina nautin itse ruuan lisäksi sen valmistamisesta ja vaikka en olekaan erityisen taitava, niin tekeminen opettaa ja kun ite tekee, niin saa aina soveltaa oman päänsä mukaan. Suurin osa luomuksistani onkin aikalailla yksinkertaisia ja varmoja, mutta toki hyvänmakuisia ja täyttäviä.


Possua, lohkoperunoita ja tonnikalasalaattia.

0.jpg
 
Kevyeksi iltapalaksi sopii täytetyt paprikat.

Tarvitaan 3 kpl isoja punaisia paprikoita ja täyte eli:

1½ dl riisiä, joka keitetään ja johon sekoitetaan sitten sopiva loraus oliiviöljyä, vähintään 3 murskattua valkosipulinkynttä, sopiva loraus sweet chilikastiketta ja viimeisenä 1 pussi kinkkukuutioita. Täyte painellaan lusikalla tiiviisti paprikoiden sisälle, jotta sinne ei jää ilmataskuja. Uunitusvaiheessa paprikat peitetään runsaalla määrällä oman makuista tuorejuustoa (kuvassa aurinkokuivattu tomaatti). Annetaan olla uunissa sen aikaa, että juusto sulaa sopivasti ja paprika hieman pehmenee. Mitään yhtä ja oikeaa lämpötilaa tai aikamäärettä ei ole.

Vaihtoehtoinen täyte voi toki olla esimerkiksi aiemman päivän ylijäämäjauhelihakastike edellyttäen, että se on riittävän kiinteää. Suoraan sopivan siitä saa esimerkiksi siten, että paistaa normaalin 400 gramman jauhelihapaketin pannulla sipulin kanssa ja kaataa sekaan purkillisen chilillä maustettua tomaattimurskaa ja antaa vähän aikaa imeytyä jääkaapissa.

paprikat.jpg
 
Tämä tuli ehdottomasti tarpeeseen. Oma ruokavalioni kun koostuu pääasiassa erilaisista mössöistä, jotka kyllä ravitsevat tehokkaasti, mutta joita ei kyllä korealla ulkonäöllä ole pilattu.:)

Yks nopea ruoka, joka tulee mieleen on tuo Lidl:ssä myytävä, aivan mieletön keksintö, eli pikaperunamuusi. Tämä ei ole mitään ällöttävää suomalaista mummonmuusia, vaan ihan tuhtia ja maukasta tavaraa ja sitä kannattaa kokeilla joskus kotona. Lihan paistaa nopeasti, mutta lisäkkeen tekeminen kestää monesti pitkään ja tässä on siihen ratkaisu.

Myydään tämännäköisessä puolenkilon paketissa, joka maksaa muistaakseni jotain 2 euroa. Lisäksi tarvitset vain vettä, maitoa, suolaa ja tietenkin voita. Arvioitu valmistamisaika about 5 min.
li00210-500x500.jpg
 
ravitsevat tehokkaasti, mutta joita ei kyllä korealla ulkonäöllä ole pilattu.:)

Bratwurst und sauerkraut ei ole myöskään mikään kaksinen näyttelyruoka, mutta nopeaa ja hyvää varsinkin, mikäli annos on mahdollista huuhtoa alas puolella litralla raikasta Sakua. Ei nyt varsinaista ruuanlaittoa jos makkarat käyttää pannulla ja avaa kaupasta ostetun hapankaalirasian, mutta toimii silti.

makkara.jpg

Ja jos kuvankaltainen pikasapuska ahistaa, niin ainahan voi mennä ulos syömään...

mre.jpg
 
Bratwurst, Sauerkraut ja hyvä Bier siihen kylkeen on kyllä puhdasta parhautta. Vielä pitäisi saada samalla tuhnutella kunnon lederhoseneihin, mutta pärjää sitä ilmankin toki.
 
Ja jos kuvankaltainen pikasapuska ahistaa, niin ainahan voi mennä ulos syömään...

Katso liite: 3577

Vieläköhän sissimuona-annokseen kuuluu se herkullinen Brunbergin suklaa? Se olisi ainakin hyvä puoli siinä jos Leningradin sotilaspiiri päättäisi laajentaa reviiriään tänne että pääsisi moisia suklaatiherkkuja maistelemaan ja muutenkin vähän omaa aikaa mukavien kavereiden kanssa. Voittaisi jonkun firman värikuulasota-tykypäivän mennen tullen, jengi ottais tosissaan kun olisi pientä panosta mukana jännityksen lisäämiseksi enemmänkin kuin viikon vakioveikkausrivissä...
 
Vieläköhän sissimuona-annokseen kuuluu se herkullinen Brunbergin suklaa? Se olisi ainakin hyvä puoli siinä jos Leningradin sotilaspiiri päättäisi laajentaa reviiriään tänne että pääsisi moisia suklaatiherkkuja maistelemaan ja muutenkin vähän omaa aikaa mukavien kavereiden kanssa. Voittaisi jonkun firman värikuulasota-tykypäivän mennen tullen, jengi ottais tosissaan kun olisi pientä panosta mukana jännityksen lisäämiseksi enemmänkin kuin viikon vakioveikkausrivissä...

Ei ole ihan hetkeen tullut vastaan, vaan monessa pussissa on ollut jotain pahanmakuisia Taste Of Nature tms. paskakeksejä. Olen oppinut ottamaan omat suklaat harjoituksiin mukaan. :D

Joskus vielä otan harjoitukseen mukaan mokkapaloja pieneen pakastusrasiaan ja sijoitan sen kätevästi siten, jotta saan Nescafen pikakahvin kera kahvileipää. Nuohan säilyvät repussa muutaman päivän ihan hyvinä.

1.jpg 2.jpg
 
Joskus vielä otan harjoitukseen mukaan mokkapaloja pieneen pakastusrasiaan ja sijoitan sen kätevästi siten, jotta saan Nescafen pikakahvin kera kahvileipää. Nuohan säilyvät repussa muutaman päivän ihan hyvinä.

Ja ehdotomasti noita vaalenpunaisia sydämenmuotoisia sirotemiinotteita pintaan jos harjoitusmuonista on kyse ;)
 
Sitten yks semmonen krapularuoka on tosiaan, että keitetään hernekeittopurkki ja viipaloidaan lenkki sinne joukkoon ja kiehautetaan. Keitetyt kananmunat sopii myös hyvin tähän ruokalajiin. Koko komeus kruunataan sinapilla, jota lorautetaan sekaan antamaan makua. Ruokajuomana sopii hyvin jääkaapista otettu olut, tai vaikka kaks. Oikea kulinaristien makuelämys. Tekee muuten naapurit kateelliseksi, kun tuvan isännällä niin mahtavasti pierettää. Tuossa partsilla olen tavannut käydä aina esittelemässä taitoja.

original.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kokeellinen keittiö tuotti tuotti taannoin tälläistä kanasysteemiä, joka tarjottiin tumman riisin ja patongin kanssa.

1.jpg


Eli siis pekoniin käärittyjä kanafileitä, jotka haudutetaan ruokakermassa chilimarinoitujen valkosipulinkynsien, paprikan, oliivien ja mandariinin kera. Sittemmin olen pelkistänyt tuota ja jättänyt paprikan, oliivit ja mandariinin pois, koska kanoissa ja pekonissakin on kyllin syötävää. Pelkistetty on parempaa.

Ohje: kanoja tai pekonia ei paisteta pannulla, mutta pekoni kääritään tiukasti kanafileiden ympärille, ruokakermaa annostellaan sen verran, että kanat peittyvät ja sitten lisätään valkosipulit ja marinadia voi kaataa rasvaksi sekaan. Suolaa ei tarvitse erikseen lisätä. Olen pitänyt raakoja fileitä yleensä noin tunnin verran uunissa, jotta ei varmasti jää raa’aksi. Kanafileiden sijaan voi käyttää suikaleitakin, mutta sitten kannattaa pieniä myös pekoni.

Paprikat pilkotaan sopivan kokoisiksi ja lisätään sekaan noin 10 minuuttia ennen ennen kuin ruoka otetaan syötäväksi ja oliivien sekä mandariinin annetaan vain hiukan ottaa lämpöä eli vaikka sen 5 minuuttia. Ruokakermahan on tekovaiheessa kiehuvan kuumaa.

Oikeastaan tuonne voi lykätä mitä vain, sillä jos ruuassa on kermaa, pekonia ja valkosipulia, niin se on aina hyvää.
 
Älköö puhuko ruoasta. Ensimmäinen vatsatauti päällä sitten 90 luvun alun.
Ei se vatsatauti vielä häiritse. Minäpä sain ilmeisesti uimahallista mukaani kavereita, siihen malliin on persuksissa pariviikkoa kutissut. Minähän en ole julkisissa tiloissa hygieniasta pahemmin piitannut huolehtia. Nyt se kostautui, sain nimittäin kihomatotartunnan. Tällaisia;

4919878.jpg


..vieläkö jollekulle jäi nälkä? :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Bratwurst und sauerkraut ei ole myöskään mikään kaksinen näyttelyruoka, mutta nopeaa ja hyvää varsinkin, mikäli annos on mahdollista huuhtoa alas puolella litralla raikasta Sakua. Ei nyt varsinaista ruuanlaittoa jos makkarat käyttää pannulla ja avaa kaupasta ostetun hapankaalirasian, mutta toimii silti.

Katso liite: 3576

Mitenkään unohtamatta sitä toista ehtasaksalaista makkararuokaa: currywurst mit bratkartoffeln

http://www.tripadvisor.de/LocationP...-d1148054-i27878085-Josty-Berlin.html27878085
 
Viimeksi muokattu:
Ylihuomenna on taas maaliskuun 14. päivä, mutta minä olen sen verran lapanen, että valmistan sipulipihvin paistetuilla perunoilla ihan itte, sillä ruuanlaittoa on niin tärkeä asia, ettei sitä parane jättää naisen vastuulle. Muistutuksena siis @Honcho @setämies @Mikoyan ja muut kulinaristit.

file.jpg
 
Ylihuomenna on taas maaliskuun 14. päivä, mutta minä olen sen verran lapanen, että valmistan sipulipihvin paistetuilla perunoilla ihan itte, sillä ruuanlaittoa on niin tärkeä asia, ettei sitä parane jättää naisen vastuulle. Muistutuksena siis @Honcho @setämies @Mikoyan ja muut kulinaristit.

file.jpg

Kannattaa muuten katsoa, ettei ota yhtään varaslähtöä tuolle jälkimmäiselle hommalle, perjantaina 13. päivänä esim. 23.58 aloittaessa voi tapahtua jotain epämiellyttävää...kai jotain yllättäviä lihasimpulsseja, jotka painaa leuat kiinni, voi tapahtua? :eek:
 
Back
Top