Stena Recycling oikeudessa

adam7

Respected Leader
jos nyt palataan tähän romuutusjuttuun, niin tuossa on kyllä sen verran järkeä että ei ole hyväksyttävää, että virkamiehet ottavat etuja pv:n sopimuskumppaneilta.

usein nämä edut ovat aivan naurettavan pieniä, kuten jutuissa nyt mainitut ruotsinmatkat. ne kuitenkin ottamisen jälkeen altistavat virkamiehen puolueellisuudelle ja aiempien etujen peittämiselle.

tuo syyttäjän vaatima yhteisösakko on yksi asia. toinen asia on että
kuusakoski taitaa vaatia puolta miltsiä vahingonkorvausta stenalta. vahingonkorvaus olisi tässä se kate, jonka kuusakoski menetti kun ei saanut kauppaa, joka olisi tullut sille jos tarjoukset olisi arvotettu oikein ja kuusakoski olisi voittanut. tämä siis kuusakosken kanta ei minun, koska en yksityiskohtia tunne.
 

baikal

Supreme Leader
gamoon adam, mietis vähän pidemmälle asiaa. Ei Stenan kaupan arvo ole se ilmoitettu romun ostohinta vaan se, joka syntyi jalostettaessa tuo roina edelleen myyntikamaksi. Eli ps-rompe oli raaka-aine, jolla oli tietty arvo, mutta jaloste oli taatusti helvetisti arvokkaampi....ja siksi en usko näihin "ruotsinmatkajuttuihin" ollenkaan, kyllä siinä on ajattelemisen aihetta.
 

adam7

Respected Leader
jos kuusakoski vaatii puoli miltsiä, se on ilmeisesti kate.

se on sitten eri asia mitä tuo 7 milliä on, ostohinta + jalostuskustannukset tai myyntihinta

lahjusjutuissa joudutaan yksilöimään mikä se etuus on, minkä syytetty on saanut tai toisen puolen syytetty on antanut.

aikanaan vakoojajutuissa oli annettu ei-idelogisille vakoojille muutama sataa markkaa ja viinaa. revi siitä. pienestä toiset...
 

vehamala

Kenraali
Mod
Puolustusvoimien romukauppajupakassa tuomio tänään

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/puolustusvoimien-romukauppajupakassa-tuomio-tanaan/art-1288396160546.html

Tampereen käräjäoikeus antaa iltapäivällä tuomion Puolustusvoimien romukauppajutussa.
Syyttäjä on vaatinut kolmelle ihmiselle ehdotonta vankeutta. Lisäksi kierrätysyhtiö Stenalle vaaditaan 30 000 euron yhteisösakkoa.

Lahjusjuttu liittyy armeijan vanhojen panssariajoneuvojen romutukseen.

Syytteen mukaan romutuksen tarjouskilpailu hoidettiin tavalla, joka suosi Stena-yhtiötä.

Sopimuksen arvo oli noin seitsemän miljoonaa euroa.
 

AKE-ukki

Ylipäällikkö
Armeijan romukaupoista ehdollista vankeutta
17.6.2011 17:49 | Kommentit
A A STT

Tampere. Panssarivaunujen romutuksesta sopineet ovat saaneet ehdollista vankeutta. Tampereen käräjäoikeus tuomitsi romutussopimusta junailleen Puolustusvoimien myyntipäällikön vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Mies syyllistyi muun muassa lahjuksen ottamiseen ja törkeään petokseen.

Romutuksesta pidettiin tarjouskilpailu, jossa suosittiin Stena Recycling -yhtiötä. Kaksi yhtiön edustajaa sai törkeästä petoksesta ja yrityssalaisuuden rikkomisesta noin 1,5 vuoden ehdolliset vankeusrangaistukset. Kolmas yhtiön edustaja sai sakkoja lahjuksen antamisesta.


Lahjusjuttu liittyy vuosille 2007–2009 solmittuun panssariajoneuvojen romutussopimukseen, jonka arvo oli noin seitsemän miljoonaa. Tarjouskilpailuun osallistui myös Kuusakoski Oy, joka kuitenkin hävisi kilpailun Stenan suosimisen vuoksi.

Stena Recycling tuomittiin suorittamaan 8 000 euron yhteisösakko. Lisäksi yhtiö, myyntipäällikkö ja kaksi Stenan edustajaa joutuvat maksamaan Kuusakoski Oy:lle petoksella aiheutetusta vahingosta korvausta yhteensä 98 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 50 000 euroa.
 
Top