Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tätä odotetaan mielenkiinnolla. On mielenkiintoista nähdä miten aussit saavat veneisiin sekä brittiläisen, että usa:laisen ulottuvuuden. Ensi viikolla ollaan todennäköisesti viisaampia.AUKUS sub announcement likely next week: Albanese, Biden & Sunak in person - Breaking Defense
March 13 is the target date to gather President Joe Biden and Prime Ministers Anthony Albanese and Rushi Sunak in person at one of America's primary naval bases.breakingdefense.com
Nyt on yleensäkin opeteltava miettimään liittoutuneen tavoin. Antaa Ruotsin hoitaa suklarit. Me voimme hoitaa miinoittamisen. MITO-hommia voidaan katsoa yhdessä isolla porukalla. Ei kaikkea kaikille vaan omat vastuualueet ja vahvuudet.Eivät korvaa toisiaan mutta täydentäisivät kyllä hyvinkin toisiaan. Meillä kyllä on puutteita sen verran muuallakin, että ehkä sukellusvene rahat on paremmassa käytössä jossain muualla.
Mahdollisesti miinoitus kokee jopa arvonnousun, siten että ainoaa strategista asettamme aletaan käyttämään strategisesti, aiemman rannikkopuolustuksen sijaan. Toisin sanoen, Suomenlahti poikki. Siihen tyssää sitten Venäjän meriliikenne Kaliningradiin.Näkemykseni wannabe-meristrategisti-maakrapuna on että sukellusveneen mahdollinen rooli meidän laivastossamme pienenee merkittävästi Nato-jäsenyyden myötä. Sukellusvene on tehokkaimmillaan muiden sota-alusten torjunnassa. Natolla on kuitenkin jo pelkästään eurooppalaisten laivastojen rivissä niin paljon sekä pinta-aluksia että vedenalaisia, ja lisäksi merimaalien torjuntaan kykeneviä hävittäjiä ja helikoptereista, ettei Suomen sukellusveneet toisi enää merkittävää suorituskykylisää. Myös meripuolustuksemme perinteinen selkäranka, eli miinoitus, kokenee jonkunmoisen arvonalennuksen. Koska merenherruus olisi pääsosin Natolla, niin laajoista miinoitteista olisi helposti enemmän haittaa kuin hyötyä. Puhtaasti itsenäistä puolustustakin ajatellen erilaiset suojaustehtävät ajanevat pintatorjunnan yli, ja niissä pinta-alus on tietenkin paljon etevämpi kuin sukellusvene.
Molempi parempi tietysti, mutta jos pitää samalle viivalle laittaa niin pintasotalaiva on kyllä tärkeämpi suorituskyky. On hiukan vaikea ainakin minun keksiä mitä sukellusveneet voisivat sodassa Venäjää vastaan tehdä, mikä olisi niiden hinnan arvoista.
Tosin ei ihan vertailukelpoista, valtion budjetti oli tuohon aikaan paljon pienempi suhteessa BKT:hen kuin nykyään. Puolustusmenojen osuus BKT:sta oli vuonna 1928 noin 2.9%.Huolimatta sinun epäasiallisesta ja käytännössä asiasta myöskin täysin sivuun menevästä kommentoinnista, ei "Pohjanmaa"-luokan ja aikoinaan toteutetun panssarilaivahankkeen välillä ole juurikaan yhteyksiä. Koko tilanne on täysin erilainen. Mainittakoon vaikkapa yksi rahaan liittyvä: panssarilaivahanke maksoi aikanaan 25% sen aikaisesta valtion vuosibudjetista. LV-2020 -hanke kustantaa nyt noin 1,8% yhden vuoden budjetista.
Larde on käynyt hakeamassa jutun juurta fantasioidensa ruoaksi. Muuri, mutta Ruotsin sukellusveneistä kyse.
Tällainen on Itämeren suurin sotasalaisuus, jota Venäjä pelkää – ”Pystyy upottamaan vastustajan”
Sukellusveneillä on sodankäynnissä valtava psykologinen merkitys. Nyt ruotsalaiset ovat kehittäneet jotain, mitä Venäjä pelkää.www.iltalehti.fi
Niin on. Kävin tässä muutama viikko sitten yhdessä suvessa ja kyllä ne ovat aina täyteen pakattuja. Ihme, että kelluvat...
Norjan/Tanskan/Puolan Kobbenit ovat vielä omanlaisiaan verrattuna isoihin ydinsuklareihin. Kaikissa on ahdasta mutta isoissa sentään pääsee hiukan liikkumaan käytävillä. Ohjusveneen kokoinen pikkupurkki on vielä klaustrofobisempi kokemus. Kaikki on tietysti suhteellista ja Kobbenissakin tilaa yllin ja kyllin jos ottaa verrokiksi Vesikon.Niin on. Kävin tässä muutama viikko sitten yhdessä suvessa ja kyllä ne ovat aina täyteen pakattuja. Ihme, että kelluvat...
Suurin hyötyjä on jenkit. Joku maksaa heille kyvystä suoltaa lisää hyökkäyssukellusveneitä Kiinaa vastaan.Viimeisimmät huhut aussien SSN-hankinnasta:
Australia hankkii USA:sta 3kpl Virginia-luokan veneitä, mahdollisesti vielä pari lisääkin. Tuotantokapasiteetti USA:ssa ei tällä hetkellä ole riittävä, mutta maat rakentavat yhteistyössä uuden tuotantolinjan, joka tulee mahdollistamaan myös USA:n sukellusvenelaivaston edelleen kasvattamisen.
Aussien omaan tuotantoon olisi tulossa brittien Astute-luokan seuraaja, joka tunnetaan tyypityksellä SSN(R). Brittialukseen istutetaan Lockheed Martinin taistelunjohtojärjestelmä joka on myös Virginiassa ja tuttu Collinseista.
Fiksu setti etenkin jos Virginiat tulevat täydellä kattauksella Tomahawkeineen kaikkineen. Virginiat käyttöön 30-luvulla ja 40-luvulta alkaen uutta suklaria kotimaiselta telakalta. Näillä mennään 50 vuotta eteenpäin. Samalla sekä USA, että UK saavat mahdollisuuden telakoida sukellusveneitään kotimaan lisäksi myös Australiassa, mikä on globaalin suorituskyvyn kohdalla valtaisa etu.
Tämä siis toistaiseksi vahvistamattomana uutisena.
Kyllä ja ei. Asiahan ei ole ihan yksinkertainen. Australia kun hyötyy paitsi suoraan omasta uudesta kyvystä, myös välillisesti USA:n mahdollisuuksista keskittää voimaa alueelle. Yksin ausseilla ei olisi Kiinaa vastaan mitään palaa.Suurin hyötyjä on jenkit. Joku maksaa heille kyvystä suoltaa lisää hyökkäyssukellusveneitä Kiinaa vastaan.
Details include the US selling three Virginia-class subs to Australia in the early 2030s, a new nuclear sub design entering UK service in the late 2030s and Australian service in the early 2040s as well as a brand new basing agreement will give American subs a major strategic hub in the Pacific.
Phase one...focuses on preparing the Australians...to take control of a nuclear submarine force. Meanwhile, the US and UK will begin...“submarine rotational force west,” which will involve up to four American and one British submarines forward deploying to Perth...