Suomalainen kulttuuri, identiteetti ja niiden hämärtyminen

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Ei tätä pelkästään Suomessa tapahdu. Ethnic minorities can get behind St George's Day – so why won't liberals?

“It feels pretty patronising to me now if well-meaning liberals worry about whether recognising England will leave out minorities, Sunder Katwala"
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/04/22/ethnic-minorities-can-get-behind-st-georges-day--so-why-wont-lib/
"We’ll see again this weekend that St George’s Day is being marked more prominently around the country. That reflects how English identity has been rising significantly for the last fifteen years – a natural reaction to the growing realisation that the United Kingdom was a multi-national enterprise. Islington resident Jeremy Corbyn often gives the impression that he’d happily join John Lennon in singing “imagine there’s no country, it isn’t hard to do” – but that isn’t how most of us feel or think. My feeling is that anxiety about an Englishness we can all share comes more often from a strand of elite cosmopolitan opinion on the liberal-Left than from the ethnic minorities whose sensitivities they think they are protecting."
 

Viljami

Kapteeni
Mitä väärää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt huomioon ottavassa kohtelussa on? Miksi se haittaa sinua? Kuka meistä on normaali? Miksi normaalin tulisi edes olla päämäärä? Ja homous on ihan täysin luonnollista.Vähemmistöt huomioon ottava kohtelu on täysin oikea tapa toimia. Mutta tuommoiset sukupuolineutraalit kielet sun muut pelleilyt ei kyllä liity seksuaalivähemmistöihin mitenkään. Jos mies on homoseksuaali, on hän siitä huolimatta sukupuoleltaan mies eikä mikään muu. Vaikea ymmärtää mitä asiaa palvelee sukupuolineutraali pelleily, ellei sitten vaan ihan yleistä kaikkien asioiden hämärryttämistä.
 

turska

Kenraali
Ja tytöstämme tuli Göran ja pojastamme Sarah. Eikun lapsistamme.

Tälläisellä opastuksella täällä lapsia tehdään pian entistä harvempaan ja tuon jalon taidon osaa osaavat kohta ainoastaan nuo tänne tulevat hiekkamaiden siirtolaiset.

Opettajien ei enää pian pitäisi puhua tytöistä ja pojista koulussa, pelkästään etunimillä
http://nyt.fi/a1476754398484
 

Herman30

Greatest Leader
Luojan kiitos suomen kielessä on vain yksi "hän". Minua suunnattomasti häiritse ruotsalaisten enemmän ja enemmän käyttämä "hen" korvaamaan "hon" ja "han".
Tuota uutta ilmaisua käyttää jopa jotkut ruotsikielisellä YLE;llä netissä.
 

miheikki

Respected Leader

Coffee Man

Ylipäällikkö
Tässä touhussa menee jo sotilasarvotkin uusiksi :D

Sotamies, Pursimies ja Ylipursimies eivät ole riittävän sukupuolineutraaleja.

Sotilashenkilö on jo muussa käytössä, joten ei sekään oikein käy.

Mitä tilalle, onko ehdotuksia?
 

turska

Kenraali
Mistä johtuu että tuolta hesasin NYT-liitteestä tulee kaikista suurin sonta mitä mediasta saa lukea?

Tähän sopii tämä Sanna Ukkolan teksti taas kuin nyrkki silmään.

Sanna Ukkola: Poikien nukkekodissa sukupuolineutraali on kuningas
Neuvosto haluaa kieltää nukkien mainonnan tytöille ja autojen markkinoinnin pojille. Hyvä! Me naiset -lehden nimi taas tulisi muuttaa muotoon Me homo sapiensit, kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

Sanna Ukkola
21.3.2016 klo 06:24päivitetty 21.3.2016 klo 07:53
Sanna UkkolaYle
Jo ihan pienet tytöt kiinnostuvat luontaisesti nukeista, pojat taas kaikesta, mikä liikkuu – kuten autoista. Sama ero on havaittu myös apinauroksilla ja -naarailla – poika-apinat leikkivät maskuliinisilla ja tyttöapinat feminiinisillä kapistuksilla.

Kun ideologinen tasa-arvoagenda ja tieteellinen tutkimus törmäävät, kumpi väistää?

Sinällään Anttilan mainos stereotyyppisine oletuksineen oli pöljä ja huono – mutta siitä ei ole nyt kyse. Kyse on siitä, millaisia asioita pitää yrittää säädellä vapaassa yhteiskunnassa.

Kirjailija Laura Honkasalo käsitteli liiallisen poliittisen korrektiuden kulttuuria mainiossa bloggauksessaan(siirryt toiseen palveluun) ja kertoi saaneensa potkut Facebookin feministiryhmästä, koska hän oli “vääränlainen feministi”.

“En jaksanut opetella juurta jaksaen nuorten feministien vaatimaa äärimmäisen poliittisesti korrektia kielenkäyttöä. En myöskään muistanut aina kirjoittaa miesoletettu, vaan kirjoitin hajamielisyyksissäni että mies”, Honkasalo kirjoittaa.

Poliittisen korrektiuden on vienyt ihan uusiin sfääreihin Ruotsi, jossa vasemmistopoliitikot halusivat taannoin kieltää miesten pissaamisen seisaaltaan(siirryt toiseen palveluun).

Ruotsissa on toimintansa aloittanut sukupuolineutraali esikoulu, jossa lapsia ei kutsuta tytöiksi eikä pojiksi vaan ystäviksi. Koulussa lego-palikat on sijoitettu leikkikeittiön viereen, jotta lasten ajatuksissa ei syntyisi rakoa ruoanlaittamisen ja rakentamisen välillä. Tarhan (anteeksi poliittisesti epäkorrekti ilmaisu, kyseessä on siis päiväkoti) tädit taas käyttävät lapsista sukupuolineutraalia hen-sanaa.

Ruotsissa on havaittu myös polttava yhteiskunnallinen ongelma: miesten mukaan nimetyt kadut olivat keskimäärin 70 metriä pidempiä kuin naisten mukaan nimetyt kadut. Naisen euron väitetään olevan 80 senttiä – ja nyt vielä tämäkin. Suorastaan törkeää patriarkaatin hegemoniaa!

Miesten mukaan nimettyjä katuja oli lisäksi – pöyristys ja kauhistus – enemmän kuin naisten mukaan nimettyjä. Göteborgin valppaat viranomaiset päättivätkin 2011, että uusissa kadunnimissä pitäisi olla yhtä paljon miehiä ja naisia, jotta kukaan ei varmasti pahoittaisi mieltään. Onneksi myösSuomessa(siirryt toiseen palveluun)on havahduttu tähän epäkohtaan, ja katujen nimet saavat yhä useammin naisen nimen.

Ja nyt: mars lyhentämään miesten mukaan nimettyjä katuja, jotta naisjärjestöt saadaan pidettyä tyytyväisinä!

Ehdotankin, että seuraavaksi historiankirjoja aletaan kirjoittaa uudelleen. Katujen nimeäminen poliittisesti korrektisti olisi huomattavasti helpompaa, jos historiallisten suurmiest… anteeksi suurhomosapiensien joukossa olisi enemmän naisoletettuja.

Yhteiskuntamme vallannut näennäisen paheksunnan kulttuuri johtaa yleensä muuhun kuin paheksujien toivomaan lopputulokseen. Hulluinta tässä kaikessa on se, että poliittisen korrektiuden härkäpäinen puskeminen vaientaa tolkun ihmisiä ja vahvistaa provokaattoreita.

Yhdysvalloissa presidentinvaalit saattaa hyvinkin voittaa muuan miljardööri, jonka suosio perustuu vahvasti yhteen asiaan: poliittisen korrektiuden läpitunkemassa maassa ihmiset ovat lopen kyllästyneitä siihen, että mitään ei saisi sanoa. Ehdokas, joka ei piittaa kielloista eikä normeista tuntuu raikkaalta tuulahdukselta ummehtuneessa keskustelukulttuurissa. Donald Trump voi tällä hetkellä sanoa käytännössä ihan mitä tahansa menettämättä kannatustaan. On ihan mahdollista, että hänet nostetaan presidentiksi juuri tästä syystä.

http://yle.fi/uutiset/3-8756794
 

Tupajumi

Kersantti
Eduskunnan rouva puheMIES Maria Lohela voisi myös tasa-arvon nimissä muuttaa tuon virkanimikkeensä paremmin 2010-luvulle sopivaksi. 90-luvulla tämä tasapäistämisen vimma ei ollut vielä näin mieletöntä, kun Riitta Uosukainen debytoi ensimmäisenä naisena puhemiehenä.
 

turska

Kenraali
Röhhöhhöhöö ;)

Sukupuoleton koulu
18.10.2016 14:16 1 0 Jussi Kuosmanen
Churchill, Einstein, feminismi, Kuopio, pojat, Rauhalahti, sukupuolet, sukupuolineutraali, tasa-arvo, transseksuaali, tytöt
Joskus ihmettelen viherfeminististä logiikkaa. He löysivät maailmasta muutaman transseksuaalin ja päättelivät siitä, ettei eri sukupuolia ole. En muista, koska aiemmin poikkeus olisi yhtä nopeasti muuttunut normiksi – yhden syksyn aikana. Nyt kun ihmisten sukupuolettomuus on jo vallitseva totuuskäsitys, sillä on heti useita edistyksellisiä seurauksia:

Koulussa tyttöjä ei saa kutsua tytöiksi. No, ei muka poikiakaan pojiksi, mutta se on otettu mukaan vain, että näennäistasa-arvo toteutuisi. Loppujen lopuksi femuille on aivan sama miksi heidän mielestään mölkerömpää ihmisjoukkoa, eli entisiä poikia, kutsutaan. Kätevintä olisi, ettei miksikään. Ja ihan kätevintä, jos poistuisivat jöpöttävine pileineen ja inhottavine kivespusseineen historian hämärään todisteena evoluution täydellisestä epäonnistumisesta.

Kaikkia pitää vastedes kutsua vain nimeltä. En kyllä ymmärrä miten se asiaa korjaa, ellei nimiäkin pikaisesti muuteta. Nykyisistä kun toiset mielletään tyttöjen, toiset poikien nimiksi – paitsi sukunimet, jotka ovat äitien. Ehdotankin hätäratkaisuksi muutamia sukupuolineutraaleja etunimiä, jotka voi ottaa käyttöön jo vuoden alusta: Kutvo, Vautsi, Sluiba, Piera, Vuti, Tytti-Santeri… Joo, olkaa hyvä vain.

Yhteissuihkut eivät ole ongelma. Nykyteknologia kyllä mahdollistaa siirtymäkaudeksi genitaalit ja rinnat piilottavan sukupuolettoman suihkukauhtanan siihen saakka, että saadaan kutistettua ulkoiset sukupuolitunnukset pois. Sillä edelleen hyvin suurella peniksellä varustetun on vaikeaa väittää olevansa tyttö vanhoillisissa naisen suihkutiloissa. Ja se on väärin. Se, että pesemistä on alapäässä enemmän kuin toisilla, ei saisi olla erotteleva tekijä.

Vessat ovat jo kauan olleet yhteiskäytössä. Ainakin miestenvessat. Maankuuluissa Kuopion Rauhalahden tansseissa naiset ovat jo vuosia asioineet miesten puolella. Jopa vessaromansseja olen havainnut. Miehet eivät vielä tosin ole rohjenneet vastavierailulle. Mutta se aika tulee, jolloin keinotekoiset väliseinät wc-tiloista revitään ja haju on yhteinen. Ainoa huono puoli siinä on, etteivät kaltaiseni ujohkot sovinistit ilkeä piereskellä riittävän reippaasti, jos nainen puuteroi vieressä. Kaikki ei poistu. Se vaikeuttaa tanssimista, kun joutuu lyhentämään askelta narahtelun pelossa.

Sekin kuulostaa järkevältä, kun opetushallitus ohjeistaa, että historian opetuksessa tulisi luopua perinteisestä ”suurmieshistoriasta” ja myös naiset tulisi esittää historian aktiivisina osapuolina. Kannatan. Olenkin aina halunnut tietää, mitä Churchillin puoliso puuhasteli sillä aikaa, kun Winston kävi sotaa Hitleriä vastaan. Ja on väärin, että Einsteinin perheestä mainitaan aina vain urospuolisen sepittämä suhteellisuusteoria. Vaimon kakkureseptit olisivat vähintään yhtä kiinnostavia.

Yksi ongelma paljastuu yläasteella. Poikien ääni möreytyy. Silloin nuoret kavalasti sukupuolistuvat syyspimeilläkin, vaikka ei edes näkisi kuka puhuu. Hätäratkaisuna ehdotan pojille pakollista heliumannosta aamuisin, kunnes saadaan markkinoille feministien kehittämiä testosteronin poistajia. Ne toimivat niin, että tulevaisuudessa kaikki kimittävät kuin lahtelaiset naisopettajat. Odotan innolla sitä aikaa.

Äsken ulkoillessani huomasin erään epäkohdan, johon on puututtava mitä pikimmin: miesten polkupyörissä on edelleen tanko haarojen välissä. Mikä salakavala patriarkaatin ylivallan symboli! Ikään kuin jollakulla miehellä oikeasti olisi niin pelottavan pitkä. Vaadin, että tangot pitää poistaa, tai ainakin niitä on lyhennettävä.

Jussi Juhani
http://blogit.savonsanomat.fi/mita-sita-tyhjaa/sukupuoleton-koulu/
 

turska

Kenraali
Nyt liitteen haastattelema naikkonen oli Satu Elo ja tästä hänet voi muistaa aiemmin:
Suvivirsi pannaan
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013053117079710_uu.shtmlHelsinkiläisessä Latokartanon koulussa Suvivirttä ei kuulla tänäkään keväänä.


Jolkkosen mukaan oppilaiden vanhemmat ovat jo vuosia vedonneet rehtoriin, jotta koulussa voitaisiin laulaa Suvivirsi ja joululauluja. Jolkkosen mukaan Suvivirsi kuuluu suomalaiseen perinteeseen.

- Asumme nykyisin Kuopiossa. Siellä kunnioitetaan suomalaisia kouluperinteitä, ja Suvivirsikin lauletaan iloisesti. Ei se ole vaaraksi kenellekään, Jolkkonen sanoo Iltalehdelle.

Iltalehti tavoitti Latokartanon koulun rehtorin Satu Elon, joka ei suostunut kommentoimaan asiaa, vaan löi luurin korvaan.
 

Laamanator

Eversti
Tässäpä sitä taas on ihmettelemistä kun suvivirren veisaaminen on kielletty ja kulttuurimarxismi mädättää suomalaiselle valtiolle ja identiteetille ominaisen taantumuksellisen kulttuurin viimeisetkin rippeet. Vihapuhetta, rasismia, eriarvoisuutta ja kaikenmaailman -raivoa riittää joka oksalle.

Jospa seuraavissa eduskuntavaaleissa voisi äänestää vaikka persuja niin, että meininki muuttuisi... Kyllä sitten nähdään, mitä tapahtuu kun kansa on puhunut!
 

Myrskyhiiri

Kenraali
Tässäpä sitä taas on ihmettelemistä kun suvivirren veisaaminen on kielletty ja kulttuurimarxismi mädättää suomalaiselle valtiolle ja identiteetille ominaisen taantumuksellisen kulttuurin viimeisetkin rippeet. Vihapuhetta, rasismia, eriarvoisuutta ja kaikenmaailman -raivoa riittää joka oksalle.

Jospa seuraavissa eduskuntavaaleissa voisi äänestää vaikka persuja niin, että meininki muuttuisi... Kyllä sitten nähdään, mitä tapahtuu kun kansa on puhunut!
Otan tämän lähtökohtaisesti silleen ettei viestisi loppuosassa ollut ironian häivääkään :D

http://www.ksml.fi/kotimaa/Soini-Opetushallitukselle-Haloo-onko-siellä-pytingissä-valot-päällä/857478

Kotimaa 18.10.2016 15:41
Soini Opetushallitukselle: "Haloo, onko siellä pytingissä valot päällä?"

Perussuomalaisten puheenjohtaja ihmettelee, miksi poikia ei saisi kutsua pojiksi eikä tyttöjä tytöiksi.Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ottaa blogissan kantaa Opetushallituksen tasa-arvo-ohjeisiin kouluille. Kuva: Riikka Kaakkurivaara

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ihmettelee Opetushallituksen suosituksia, joiden mukaan kouluissa pitäisi unohtaa "tytöt" ja "pojat" ja sen sijaan kutsua oppilaita etunimillä. Soini sanoo blogissaan, että "humpuuki rehottaa".

– Vai mitä mieltä minun pitäisi olla Opetushallituksen uusista ohjeista vai pitääkö olla mitään mieltä? Poikia ei saisi kutsua pojiksi eikä tyttöjä tytöiksi. Vaan etunimellä. Oi aikoja, oi tapoja. Haloo, onko siellä pytingissä valot päällä? Soini kirjoittaa.

Helsingin Sanomien Nyt-liitteen mukaan tasa-arvosuunnitelma tulee pakolliseksi Suomen peruskouluissa ja Opetushallitus on laatinut käytännön oppaan helpottamaan suunnitelman toteuttamista. Oppaassa annetaan ehdotuksia, miten tasa-arvoa voidaan lisätä opetuksessa.

– Lapsia on tärkeää puhutella nimillä, ei joukkona ”tytöt” tai ”pojat”. Sukupuoli on vain yksi ominaisuus monien ominaisuuksien joukossa. Sen jatkuva mainitseminen antaa lapselle ylikorostuneen käsityksen sukupuolen merkityksestä, oppaassa muun muassa neuvotaan.
 
Viimeksi muokattu:
Top