Suomalainen kulttuuri, identiteetti ja niiden hämärtyminen

Tuonen Tytti

Kersantti
Tutkailen tässä ketjussa uutisia ja ilmiöitä suomalaisuudesta ja suomalaisesta identiteetistä ja kulttuurista sekä sen hämärtymisestä, joko itsekseen tai tuotettuna.
Onko nationalismi, hyvässä ja pahassa, itse asiassa taas muodikasta, jopa niin muodikasta että sitä on syytä ruveta suitsia? Voihan se olla vaarallista?

Tervetuloa mukaan!

Ensimmäinen uutinen,

"

On turhaa laittaa energiaa sen pohtimiseen, mitä joku on tehnyt tai jättänyt tekemättä. Pitää miettiä, mitä voi tehdä nyt ja tehdä se hyvin, pohtii Jarkko Martikainen. Kuva: Heidi Kononen / Yle

Muusikko Jarkko Martikaisen kädenpuristus on lämmin. On helppo ymmärtää, että hänelle tulevat spontaanisti puhumaan ihan kaikenlaiset ihmiset. Jarkko ei lokeroi eikä tuomitse ketään.

– Uskon ihmisiin. Ei ole olemassa pelkkiä suvakkeja, kukkahattutätejä, vihervasemmistohyysääjiä tai rasisteja.

Suomi on motissa. Pattitilanteessa. Keskustelua sävyttää pelko, epävarmuus ja suvaitsemattomuus. Uusia laatikoita syntyy liukuhihnalta.

– Mikään ei tunnu oikein uusiutuvan, ei ole näköaloja ja kaikkea leikataan ihan koko ajan. Ihminen säikähtää, tulee pelokkaaksi ja sitten ahdistuu. Silloin joukoista nousee viisaana esittäytyvä mies, jonka on helppo esittää hyvin yksinkertaisia lauseita, joihin väsyneet tarttuvat, pohtii Jarkko Martikainen.

Martikainen ei ihan täysin pysty ymmärtämään tätä pelon ja vihan määrää.

– Tässä maailmassa on niin paljon sattumaa. On vain käynyt niin, että elän tällaisessa maassa, jossa olen saanut hoivan, koulutuksen ja monen muun asian ihan ilmaiseksi. Kuten kaikki muutkin ikäpolveni edustajat. Meillä ei siis ole niin mitään, mitä meidän kannattaisi pelätä.

Suojelemme niin raivokkaasti jotain, mikä on vain pienen viivähdyksen verran meidän

– Jarkko Martikainen– Enkä jaksa uskoa, että todellista pelättävää tuleekaan – ellemme sitten leiriydy toinen toisiamme vastaan ja pidä kiinni vain jostain yhdestä "optimi-Suomen" ajatuksesta, pohtii Jarkko Martikainen.

Kaappaus paperilla
Pelko ja epävarmuus ovat aineksia sopassa, jonka keittoliemenä kiehuu huono itsetunto.

– Muun muassa ajatus, että yhteiskuntamme kaapattaisiin, alistettaisiin vieraan kulttuurin alle ja hävitettäisiin kaikki meille arvokas ja tärkeä. Jos pahimmat pelot kirjoittaisi paperille ja lukisi sen, niin sehän näyttäisi ihan vitsiltä, sanoo Jarkko Martikainen.

– En minä voi lauluntekijänä mennä kysymään naapurilta, että millaisia lauluja minun pitäisi tehdä. Täytyy vain tehdä oma osansa kunniantuntoisena ihmisinä toista arvostaen. Eivät muutkaan vilkuile niin kovin paljon ympärilleen, miksi itsekään tekisin niin? Suojelemme niin raivokkaasti jotain, mikä on vain pienen viivähdyksen verran meidän, pohtii Martikainen.

Jos ottaisi hiukan peruuttaen
Lauluntekijä Martikainen toivoisi, että huutaisimme vähemmän ja keskustelisimme enemmän.

– Jos otettaisiin nyt hiukan peruuttaen. Pohdittaisiin näitä vaikeita asioita vähän enemmän maltilla, eikä ruvettaisi heti huutamaan. Laskettaisiin ensin vaikka sataan.

Martikaisen mielestä maahanmuuttokeskustelun tuoksinassa on kokonaan unohdettu ilmaston mahdollinen kahden lämpöasteen nousu.

– Jos se toteutuu, niin tämänhetkiset ongelmat ovat häviävän pieniä sivulauseita ihan toisen kokoluokan teoksessa.

Ei täällä tarvitse pitää kaikista uusista ihmisistä, naapureista tai kauppakumppaneista, mutta kyllä pitää pyrkiä kuitenkin tulemaan edes pakollisessa määrin toimeen

– Jarkko Martikainen– Jos ihmisiltä viedään mahdollisuudet viljellä maata ilmaston lämpötilanousun seurauksena, niin satakertaiset määrät ihmisiä lähtee liikkeelle tähänastiseen verrattuna. On turhaa laittaa energiaa sen pohtimiseen, mitä joku on tehnyt tai jättänyt tekemättä. Pitää miettiä, mitä voi tehdä nyt ja tehdä se hyvin. Otettaisiin pöydälle ihan vaan ne asiat, ja ratkaistaan, kuinka tämän maan saisi pidettyä sellaisessa kunnossa ettei ihan kaikkea hyvinvointivaltiota tarvitsisi purkaa, pohtii Jarkko Martikainen.

Yhtenäistä Suomea ei ole eikä tule
Jarkko ei usko yhtenäistä Suomea olevan olemassakaan, mutta me-henkinen maa tästä voitaisiin saada.

– Yhtenäistä Suomea ei ole eikä tule. Mutta historian eri vaiheissa olemme pystyneet puhaltamaan yhteen hiileen ällistyttävällä tavalla. Tästä todisteena esimerkiksi omat vanhempani ovat kyenneet tarjoamaan minulle paljon paremmat lähtökohdat kuin heillä itsellään oli.

Todellinen me-henki käsittää muutkin ihmiset kuin suomalaiset, sanoo Martikainen.

– Rajat kiinni -ajatuksessa rajat pitää sitten olla kiinni kaikille. Silloin kukaan ei lähtisi täältä onnelasta yhtään mihinkään. Jos itselle sopii se, että nenän edestä suljetaan kaikki ovet ja vedetään matto jalkojen alta ja sanotaan, että emme halua sinua tänne missään oloissa ikinä, niin täytyy sitten sietää se silloin, jos ja kun se tulee omalle kohdalle, sanoo Jarkko Martikainen.

– Ei täällä tarvitse pitää kaikista uusista ihmisistä, naapureista tai kauppakumppaneista, mutta kyllä pitää pyrkiä kuitenkin tulemaan edes pakollisessa määrin toimeen, sanoo Martikainen.

Sukellus vieraaseen veteen
On lottovoitto syntyä Suomeen.

– No onhan se. Ei maailma ikinä ole ollut mikään reilu kauppa. Täällä on monta sattumaa. Pitäisi myötäelää enemmän toinen toisiaan, ja kaivaa käytännössä esiin se, mitä on ihmisyys ja inhimillisyys. Jos on mokannut aiemmin ja vaikka koulussa kiusannut kaveria päivästä päivään, niin ei kai sitä tyhmyyttä kannata enää aikuisena jatkaa, pohtii Jarkko Martikainen.

On eri asia ottaa valokuva järvestä kuin sukeltaa sinne itse ja katsoa hetki mitä siellä pinnan alla on

– Jarkko MartikainenMartikaisen mielestä kaikkinainen toisen sortaminen, häpäiseminen ja haukkuminen on sietämätöntä.

– Emme tiedä näistä toisista ihmisistä kertakaikkiaan yhtään mitään. Kaikenlaisia kriisejä tulee jatkossakin. Olemme niin pitkään eläneet maassa, jossa asiat tietyiltä osin ovat jatkuneet samanlaisina. Materiaalinen hyvinvointi on toki kasvanut, mutta onko henkinen?

– On eri asia ottaa valokuva järvestä kuin sukeltaa sinne itse ja katsoa hetki, mitä siellä pinnan alla on."

Mitäs mieltä olette tuosta näkulmasta?
 
– Tässä maailmassa on niin paljon sattumaa. On vain käynyt niin, että elän tällaisessa maassa, jossa olen saanut hoivan, koulutuksen ja monen muun asian ihan ilmaiseksi. Kuten kaikki muutkin ikäpolveni edustajat. Meillä ei siis ole niin mitään, mitä meidän kannattaisi pelätä.

Suojelemme niin raivokkaasti jotain, mikä on vain pienen viivähdyksen verran meidän

– Jarkko Martikainen
Mielestäni tästä lainauksesta käy ilmi tyypin ajatusten irrallisuus todellisuudesta sekä ristiriitaisuus.

Myöntää, että hoiva ja koulutus on saatu mutta kaikki hyvä on tullut jotenkin sattuman kautta. Siis ei ole mitään pelättävää, eikä mitään olemassa olevaa tarvitse suojella, koska se on MEIDÄN vain hetken. En löydä vastuullisuutta mistään muustakaan kohti, jos kukaan ei kantaisi vastuuta ja joskus jopa murehtisi, ei tuota hyvää olisi tuleville sukupolville.

Ei jatkoon, sopiva penaltti voitaisiin antaa yhteiskunnan vastaisesta toiminnasta.
 
Mitäs mieltä olette tuosta näkulmasta?

Martikainen on tyypillinen punavihreä. Tosin, onko silläkään lopulta väliä, ainakaan ihmiselle itselleen? Tärkeintä on kai oma onnellisuus.

Uskon ihmisiin.

Onnea sinne rinnakkaistodellisuuteen!

– Tässä maailmassa on niin paljon sattumaa. On vain käynyt niin, että elän tällaisessa maassa, jossa olen saanut hoivan, koulutuksen ja monen muun asian ihan ilmaiseksi. Kuten kaikki muutkin ikäpolveni edustajat. Meillä ei siis ole niin mitään, mitä meidän kannattaisi pelätä.

Eikö meidän kannata pelätä, että meillä ei enää huomenna olekaan noita palveluita ja tuota elintasoa? Kyllä, kaikki on sattumaa, eikä kuolinpuvussa ole taskuja. Olemme kenties etuoikeutettuja moniin muihin nähden. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö saavutettuja etuja kannattaisi puolustaa. Miksi luopuisimme jostakin taistelutta?

Todellinen me-henki käsittää muutkin ihmiset kuin suomalaiset, sanoo Martikainen.

Rajat kiinni -ajatuksessa rajat pitää sitten olla kiinni kaikille. Silloin kukaan ei lähtisi täältä onnelasta yhtään mihinkään. Jos itselle sopii se, että nenän edestä suljetaan kaikki ovet ja vedetään matto jalkojen alta ja sanotaan, että emme halua sinua tänne missään oloissa ikinä, niin täytyy sitten sietää se silloin, jos ja kun se tulee omalle kohdalle, sanoo Jarkko Martikainen.

Tämä kohta jäi närästämään. Eivät nuo ole lainkaan verrannollisia asioita. On ihan eri asia olla päästämättä jotakuta sisään kuin estää tämän ulospääsy. Se on vähän kuin ravintolassa portsari estäisi asiakasta poistumasta, koska tämä ei ole vielä riittävän humalassa. Ei sitten mitään järkeä, jos kysytään joltakulta ulkopuoliselta. Sen sijaan on ihan normaalia, että portsari estää asiakkaan pääsyn ravintolaan, jos tämä on jo tullessaan niin humalassa, että häiritsisi ravintolaan päästessään ravintolan tunnelmaa ja muita asiakkaita.
 
Eikä rajat kiinni tarkoita ettei kukaan pääse kulkemaan vaan että ilman passia ja/tai viisumia ei pääse. Tuntuu olevan yleinen väärinkäsitys tämä.

Niinpä. Tuo Pohjois-Koreamalli tuntuu olevan tosi yleinen olkiukko tässä "rajat kiinni" -ajatuksessa.
 
Martikainen on tyypillinen punavihreä.

Niin, ei liene sattumaa että juttu on Ylellä tehty miehestä.

Yleisesti ottaen arvostan toki sitä ettei sävy ole sellainen sairaan tuomitsevan hyökkäävä.

Mutta tuossa risoo se että ikäänkuin annetaan ymmärtää että kun vaan nyt otetaan hirveän lunkisti ja ei kinastella inhottavista asioista ja annetaan virkakoneiston hoitaa hommat omalla painollaan, niin kyllä hyvä tulee. Se ei pidä paikkaansa. 90-luvun alun lama oli karmea mutta lyhyt. Nyt ollaan pidemmässä kuristuksessa, istuskellaan padassa ja vesi lämpenee ja lämpenee, eikä valoa ole vielä näkyvissä. Auton hallinta on mennyt ja suistumme hitaasti ojaan, toivoen että hiekoitettu kohta sattuisi jo pian renkaan alle.

Näissä olosuhteissa mahtimäärä kyseenalaisia "autettavia" maahan, joiden kanssa on tullut yhtä sun toista ongelmaa jo aiemmin pienemmässä mittakaavassa. Virkakoneiston ja poliittisen kentän "ehdottama" tapa on voimattomana seurata tilannetta ja pyrkiä kustannuksista välittämättä putsailemaan jälkiä ja lakaisemaan ongelmia maton alle. Päälle vielä täysin armoton, yksisilmäisen kuristava mediarynnäkkö Ylen ja useimpien kaupallisten toimijoidenkin taholla, jolla pelotellaan tavallisia keskitien kansalaisia olemaan esittämättä asiallistakaan kritiikkiä tai kertomaan huonoja kokemuksia - muuten on rasisti.

Minä olen ylpeä suomalaisista ja asian saamasta reaktiosta - alkutyrmistyksen jälkeen on tehty (onneksi) nykyään käytettävissä olevilla viestintäkeinoilla selväksi että Pohjois-Koreaksi emme suostu. Hitaasti mutta toivon mukaan varmasti tähän aletaan reagoida. Useimmat ovat tehneet tämän asiallisesti, sortumatta rasistiseen öyhötykseen joka on jäänyt lähinnä marginaalissa olevien uusnatsien ja joidenkin dorkien Iltalehtikommentaattorien hommaksi. Sen sijaan "vastapuolelta" ja vässyköimmiltä hallituspoliitikoilta on satanut jopa eduskuntatasolta keskityksiä perusteettomia rasismisyytöksiä. Ei toimi enää, nyt ei Martikaisen tai ainakin Ylen vihjailemalla tavalla enää puristeta kättä nyrkkiin taskussa kaikki niellen vaan annetaan mielipiteen kuulua.

Näin on marjat ;)
 
Hyviä näkökulmia artikkelista yllä!

Mielestäni Martikainen pyrkii asiallisuuteen, mutta silti kärjistää jopa lapsellisesti, kuten joku totesikin.
Jutun otsikko oli "Yhtenäistä Suomea ei ole eikä tule", (pahoitteluni että se jäi pois ensimmäisestä viestistä)
tietysti toimittajan valitsema oikeellinen lainaus, silti hieman kyseenalainen.
Mielestäni yhtenäiseen Suomeen on mahtunut, ja tulee mahtumaan monta uskontoa ja ihonväriä.

Artikkelista,

"On lottovoitto syntyä Suomeen.

– No onhan se. Ei maailma ikinä ole ollut mikään reilu kauppa. Täällä on monta sattumaa. Pitäisi myötäelää enemmän toinen toisiaan, ja kaivaa käytännössä esiin se, mitä on ihmisyys ja inhimillisyys. Jos on mokannut aiemmin ja vaikka koulussa kiusannut kaveria päivästä päivään, niin ei kai sitä tyhmyyttä kannata enää aikuisena jatkaa, pohtii Jarkko Martikainen."

Matu-kriittisyyden rinnastaminen kiusaamiseen tuntuu hassulta.


Muuten, onkohan Martikainen asustanut itsensä harkitusti?
 
Tuon "ketään ei saa sortaa, häpäistää ja haukkua": olipa jeesusteleva tekstia! Mutta punikki/kommari/punavihertävä suvaistevin piirtein yms on minulle ennenkaikkia itse terroristi, vaikka kuin kainiita iskulauseita suoltaisi, selvä se - punikki näkee kaukaa sukulaissielun - toisen terroristin , ja korpi korpilta ei noki silmää.
 
Ilme on valittu harkitusti. Kuvastaa jotain syvempää viisautta, jota isällisen ymmärtävästi ja kärsivällisesti rauhoitellen vähän hätääntyneelle yksinkertaisuudelle selittää.

Niin. En oikein osaa päättää että jos saisi valita vain yhden tyylilajin, niin ottaisinko:

A) Martikaisen tyyppisen "Ylen toimittajakaverini pyysi minua juttuun, joten tulen silleen rennosti ja näennäisen tuomitsematta kertomaan miten olen niin rento tyyppi, että ymmärrän vähän jopa väärässä olijoiden näkökantoja, kunhan nyt eheytyisivät".

B) Emma Salokosken tyyppisen, punavihreästä kulttuurikuplasta pienessä punaviinihuppelissa kirjoitetun facebook-"sankaripäivityksen" jossa vilisee muutamalla asiavirheellä varustettuja ympäripyöreitä viittauksia 30-luvun Saksaan, polttopullot lentelee ja sävy on kiilusilmäisen, naiivin jyrkkä. Tämä on siis samaan aikaan herttaisen vilpitöntä että hyvinkin ulkokultaista touhua, johtoajatuksena että tämä kirjoitus on riittävä osallistuminen asiaan Emma Salokosken osalta, eli asiaan ei tarvitse käyttää enää Emma Salokosken aikaa tai rahaa kun tämä toimenpide pakolaisten ja ihmisoikeuksien eteen on tehty. Eikä yhdeltä ihmiseltä voi enempää vaatiakaan, kun vasta on muutenkin toivuttu siitä ettei lapsen saaminen tarkoittanutkaan pientä ekologisten kestovaippojen makuista lisäkilkettä trendikkääseen urbaaniin dinkkuelämään (suokaa anteeksi ilkeyteni).

C) Tutkimuksia ja tilastoja luovasti 'väärintulkitsevan' tyylin, jossa oma mielipide kiedotaan näennäisen faktatiedon viittaan - suurin päivälehtemme on tässä mestari.

D) Joku vahvalla poliittisella värillä varustettu henkilö on päättänyt nimittää itseään "tutkijaksi", jolloin vähintään HS/Yle antavat tämän mielipiteille lisää painoarvoa.

E) "Jäätelön myynti lisää hukkumisia" -harhaan vaipunut ekonomisti joka on havainnut että maissa joissa on meitä isompi BKT, on myös suurempi kaupungistumisaste. Tästä ei koulutettu ja hyväpalkkainen ammattilainen voi tehdä mitään muuta johtopäätöstä, kuin että ottamalla maahan ja asuttamalla pysyvästi sosiaalituilla eläviä ihmisiä ilmaisiin kämppiin kalleimmille kaupunkialueille, Suomen BKT lisääntyy!

F) "Turvallisuuspoliittisesti valveutunut" henkilö joka tietää että Venäjä tukee äärioikeistoa, ja että Suomen ainoa tie on olla pilkulleen kaikkien muiden jo hylkäämienkin "kansainvälisten sopimusten" takana. Tai sitten vain hyväksyä se, jos muut haluavat olla niitä noudattamatta. Mikään kritiikki tai kotiinpäinvetäminen johtaa välittömään Venäjän satelliitin asemaan.

G) Vanha kommariänkyrä, joka nyt vain yleisesti ottaen haluaa edistää kaikkea mikä heikentää kansallisvaltiota nimeltä Suomi.

H) "On Suomen velvollisuus tarjota kaikkea hyvää velkarahalla kaikkialle maailmaan" -tyyppinen laskutaidoton ja ajatteluhaluton Emma Kari -klooni.

Parasta tässä on se, että ei tarvitse valita vain yhtä näistä! Saamme kaikki nämä ihan samaan velkarahaan, ja vielä monta muutakin tyyppiä jotka jätän mainitsematta. Elämä on ihanaa.
 
Mielestäni varsin sekava esitys, jos piti arvioida suomalaista kulttuuria ja identiteettiä.

Jos kulttuurimme ja identiteettimmekään eivät olisi muuttuneet, tallustaisimme edelleen tuohivirsuissa ja polttaisimme myrkkysieniä nuotiossa. Suomalaisuus ei ole mitään peruskallioon hakattua pysyvyyttä vaan alati muuttuva asia, haluttiin sitä tai ei. Muutos on poikinut paljon hyvää. Kuka pystyy määrittelemään sen, mitä olisi fantastinen kansallinen suomalaisuus? Kukin kohdallaan määrittelee lopulta ne arvot, jotka haluaa ja identiteettikin on ihan omissa käsissä. Onneksi ei ole mitään ylhäältä ohjattua ainoaa oikeaa suomalaisuutta.
 
Kuka pystyy määrittelemään sen, mitä olisi fantastinen kansallinen suomalaisuus? Kukin kohdallaan määrittelee lopulta ne arvot, jotka haluaa ja identiteettikin on ihan omissa käsissä. Onneksi ei ole mitään ylhäältä ohjattua ainoaa oikeaa suomalaisuutta.

Totta. Tosin - ns. ylhäältä on kyllä tullut viesti, että oli se suomalaisuus sitten mitä vain, niin se tulee muuttumaan meistä riippumatta ja asia olisi vain hyväksyttävä.

Viesti ei ymmärtääkseni ole uponnut ihan kaikilta osin vastaanottavaiseen maaperään. Eikä toisaalta esim. tasavallan presidentti ole välittänyt samaa näkemystä.
 
Mielestäni varsin sekava esitys, jos piti arvioida suomalaista kulttuuria ja identiteettiä.

Jos kulttuurimme ja identiteettimmekään eivät olisi muuttuneet, tallustaisimme edelleen tuohivirsuissa ja polttaisimme myrkkysieniä nuotiossa. Suomalaisuus ei ole mitään peruskallioon hakattua pysyvyyttä vaan alati muuttuva asia, haluttiin sitä tai ei. Muutos on poikinut paljon hyvää. Kuka pystyy määrittelemään sen, mitä olisi fantastinen kansallinen suomalaisuus? Kukin kohdallaan määrittelee lopulta ne arvot, jotka haluaa ja identiteettikin on ihan omissa käsissä. Onneksi ei ole mitään ylhäältä ohjattua ainoaa oikeaa suomalaisuutta.

Samaa mieltä, noin se on.

Jos haluaa olla suomalainen, voi ja saa olla. Mutta siinä se onkin: sitä pitää haluta itse. Suomi ei voi tehdä suomalaista ihmisestä joka ei tätä itse halua.
 
http://www.iltalehti.fi/viihde/2016020521074138_vi.shtml

Huomasin vasta nyt Salokosken kirjoituksen, ja sen että Iltalehti noteerasi sen.
Nykyään voi olla laulaja, vaikka ei osaa laulaa tai kirjoittaa vaikka, no, niin.

En tiedä mitä hän pitää rasistisena älämölönä, tolkun ihmisenä tai suvakkina joten kirjoitusta on vaikea kommentoida.

Mielestäni Salokoski ei ole etevä laulaja mutta tykkään silti joistakin hänen kappaleistaan.

Lisää Yleltä

http://yle.fi/uutiset/vasta_suomen_valtionrajat_tekivat_muista_kulttuureista_vieraita/8688219

"Kirjailija Anna Kortelainen nosti käräjien "puolustuspuheenvuorossaan" esiin sen, miten Viipurin kansainvälisyyttä vaalitaan samalla kun nyky-Suomen monikulttuurisuutta parjataan.

– Siihen kaupunkiin, joka on menetetty, siihen liittyy myytti, että se on kansainvälinen ja jotain kaunista ja hienoa. Sen sijaan monikulttuurisuutta tässä ja nyt on vaikeampi hyväksyä.

Kortelaisen omat juuret johtavat Viipuriin. Hänen isoisänsä oli siellä 5-lapsisen perheen yksi aviottomista lapsista, taiteilija ja kommunisti. Isoäiti taas oli piikana venäläisten sotilaissairaalassa Viipurissa. Sukuselvitystensä myötä Kortelainen on tutustunut Viipuriin, jossa on asunut useampaan otteeseen.

– Vähän karsastan kuvaa kansallispukuisesta karjalanpiirakoiden Karjalasta, sillä ei se ollut pelkästään sitä. Viipuri oli suuri kaupunki, jossa kaupunkilaiset pukeutuivat viimeisen päälle muodin mukaan, Kortelainen hymähtää.

Nyt hän on kokoamassa Suomen 100-vuotisjuhlaan liittyvää näyttelyä, jossa tuo Viipurin kansainvälisyyttä esiin. Kortelainen haluaa herätellä ihmisiä ajattelemaan sitä, mikä meissä on vierasta ja miksi vierastamme.

– Sieltä on tullut kieleemme paljon tätä tolkun sanastoa. Myös se omenalajikkeista ihanin, kaneliomena, tulee sieltä, Kortelainen kertoo."

Eli Kortelaisen mukaan nykyistä monikulttuurisuutta on vaikea hyväksyä mutta Viipurin monikulttuurisuutta helppo ihailla.
Tarkoittaako hän että hänen on henkilökohtaisesti vaikea hyväksyä nykyistä monikulttuurisuutta vai että suomalaisten on yleisesti ottaen vaikea hyväksyä se?
Olisiko asiaa voinut lähestyä vertaamalla sitten nykyistä, ja Viipurin monikulttuurisuutta edes jollakin tavalla?


Taas Yleltä, tässä on kutsuttu psykiatri selittämään pahuutta, suomalaisten pahuutta,

http://yle.fi/uutiset/psykiatri_han...rvinaisen_paha_peto__se_tappaa_omiaan/8682154


"Vihapuhetta ja väkivaltaa on nähty viime aikoina niin paljon, että moni kysyy, mitä meille rauhaa rakastaville suomalaisille on tapahtunut: onko ihmisistä tullut pahoja?

Vaarallisia rikollisia ja ihmismielen pimeitä puolia tutkinut psykiatri Hannu Lauerma vastaa."

"Pahuus voi myös tarttua. Poikkeusoloissa, esimerkiksi sisällissotien yhteydessä, suuri osa ihmisiä on alttiita sellaiselle väkivallalle, joka on heille muuten täysin vierasta.

Tunnistaako pahan ihmisen?

Ei ole olemassa tutkaa, millä pystyy tunnistamaan hyvin naamioituneen pahan ihmisen. Psykopaattinen persoona on kykenevä esiintymään peräti miellyttävällä tavalla eli mitään idioottivarmaa keinoa ei ole.

Tämä ihmistyyppi on menestynyt evoluutiossa juuri sen takia, että heitä on vaikea tunnistaa. He ovat salakalavia."

Yleltä näyttää kaiken kaikkiaan välittyvän sellainen kuva suomalaisesta, jota itse en voi ottaa vakavasti, minusta kuva on ainakin näiden uutisten perusteella valheellinen tai vähintään patologisen suppea.
 
Viimeksi muokattu:
"Kirjailija Anna Kortelainen nosti käräjien "puolustuspuheenvuorossaan" esiin sen, miten Viipurin kansainvälisyyttä vaalitaan samalla kun nyky-Suomen monikulttuurisuutta parjataan.

– Siihen kaupunkiin, joka on menetetty, siihen liittyy myytti, että se on kansainvälinen ja jotain kaunista ja hienoa. Sen sijaan monikulttuurisuutta tässä ja nyt on vaikeampi hyväksyä.
Koska tämänpäivän poliittiskorrektiuuden ilmastossa kukaan ei uskalla nähdä olohuoneessa olevaa norsua. Eli ongelma ei ole monikulttuurisuus vaan nimenomaan muslimit jotka eivät sopeudu tai eivät halua sopeutua länsimaailmaan elämänmenoon.
 
Sukupuolisuus pinnalla.

Tämä sattui silmään sillä olin juuri silmäillen naisasialiittounion hankkeita, pinnalla heillä tuntuu olevan jo pitkän aikaa sukupuolisensitiivisyys päiväkodissa.

Alla 'Lapset tulisi nähdä yksilöinä, ei tyttöinä tai poikina.'

http://tutka.pro/?p=17300

Nuorisopersut julistavat että sukupuolia on kaksi ja hyvä niin.
Eivät ota kantaa seksuaalisuuteen joten mikäs siinä sitten.
En ole varma mikä heidän kanta on transsukupuolisuuteen.

http://nyt.fi/a1456367920831?ref=hs-art-luetuimmat-6#


Naisunioni järjestää mielenosoituksen

8.3.2016 Otetaan yö takaisin -mielenosoitus
Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi Astra, Naisasialiitto Unioni, Tulva ja FemF järjestävät mielenosoituksen rasismia, naisvihaa ja transfobiaa vastaan. On meidän yhteinen velvollisuutemme taistella tasa-arvon ja vihan loppumisen puolesta. Yhdessä määrittelemme, mitä turvallisuus tarkoittaa.

Mielenosoitus alkaa Narikkatorilta, ja tapahtumassa kuullaan puheita ja musiikkia. Mielenosoitukseen voit osallistua myös järjestösi tai ryhmäsi kanssa. Ilmoittautumiset osoitteeseen: otetaanyotakaisin(at)gmail(dot)com

Tapahtuman sivut löydät täältä.Mielenosoitukseen on nyt kolme aihetta, rasismi, naisviha ja transfobia, kyynikko minussa sanoo, että kaikki kaiken puolesta ja kukaan ei kenenkään.
Jos tuonne menisi kantamaan plakaattia 'burkha ei ole turva' niin olisikohan se mielenosoituksrn linjan mukainen lainkaan?
 
Viimeksi muokattu:
FemF haluaa kertoa mitä kansainvälinen naistenpäivä on.


"Maaliskuun 8. on Kansainvälinen naistenpäivä. Naistenpäivä ei ole onnitteluja tai ruusuja varten, vaan yhteisen kamppailun päivä tasa-arvon puolesta.

Rasismi, naisviha ja transfobia saa yhä enemmän sijaa julkisissa tiloissa. Rodullistettuihin henkilöihin, naisiin, transhenkilöihin ja muihin marginalisoituihin ryhmiin kohdistuvan väkivallan ja vihan on loputtava. Sitä, että naisten kehoja käytetään argumenttina rasistisille arvoille ei saa hyväksyä.

Siksi kokoonnumme ja otamme yön takaisin. Yhdessä määrittelemme mitä turvallisuus tarkoittaa ja miltä ympäristömme tulee näyttää. On yhteinen velvollisuutemme olla antamatta vihan kasvaa hiljaisuudessa. Antirasismi ja feminismi ovat tie tasa-arvoiseen yhteiskuntaan.

Kamppailumme on rajaton. Pitäkää ruusunne!"

Minun näkemystä tämä ei edusta, minusta nastenpäivä on naisten, naiseuden ja naisellisuuden kansainvälinen juhlapäivä eikä missään nimessä 'patriarkaatin murskaamisen' päivä.
Mielestäni yllä oleva julistus vääristää tervettä suhdetta naiseuteen, jonka juhlistamista tuo päivä tarkoittaisi.

Taistelkaa muina päivinä, juhlikaa ja iloitkaa kansainvälisenä naistenpäivänä!

Minä haluan ruusun ja kahvin vuoteeseen!

Mitä naistenpäivä teille merkitsee? :)
 
Minulle ei merkitse juuri mitään. En ole naisia vastaan, päinvastoin. Minä vain inhoan kaikkia keksimällä keksittyjä, väkisin vängerrettyjä teemapäiviä. Minä olen tylsä, en vietä mitään päiviä.
 
Seuraava kysymys tarkasteltavaksi on, että jos ja kun suomalaista kulttuuria ja identiteettiä on pyritty tarkoituksella hämärtämään, niin mitä korvaavaa on tuotu tilalle tai mitä asioita on pyritty korostamaan hämärrettyjen ulottuvuuksien sijaan?

Toisinsanoen millä suomalainen kulttuuri ja identiteetti on mahdollisesti pyritty korvaamaan? Mihin suuntaan Suomi ja suomalaiset ovat menossa?
 
Jos sallitte, poikkeuksellisesti linkitan mielestani ansiokkaan kirjoituksen vastauksena @Laamanator :lle - tama on H-foorumilta jonka jasen en ole, sattuipa vain silmaan ja mielestani traagisen osuva...

xx.gif

Meikäläisittäin uusi kulttuuri-ilmiö - Ammattimainen valehtelu
« : 09.02.2016, 10:14:38 »

Käynnissä oleva kansainvaellus on luonut varsinkin pohjoismaisittain täysin uuden kulttuurin. Uusi kulttuuri-ilmiö on ammattivalehtelu. Mokuteollisuuden, median ja päättäjien johdolla ennen rehellisyyteen pyrkivät ihmiset ja ammattiryhmät ovat luoneet todellisuuden, jossa totuuden muokkaaminen on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Jopa yhteishyödylliset järjestöt, kuten SPR ovat ottaneet valheella ratsastamisen yhdeksi toimintansa peruskiveksi. Tässä on menty jo kirkkaasti ohi ennen halveksumastamme etelä- eurooppalaisesta totuuden muokkaamisesta, jonka taustalla on iät ja ajat ollut pääasiassa oman edun tavoittelu.

Ammattimaisen valehtelun myötä kulttuurimme taantuu ja ajaudumme kohti kehitysmaiden moraalikäsitteitä. Kehityksen myötä paljon parjatut autokauppiaatkin alkavat olla jo rehellisyysmittarin paremmassa päässä. Ammattimaiseen valehteluun syyllistyvät niin opettajat, poliisit kuin viranomaiset noin yleisemminkin.

Ainahan valehtelua, asioiden peittelyä ja totuuden muokkaamista on harrastettu, mutta nyt invaasion myötä mittakaava on ottanut jättiharppauksen väärään suuntaan.

Ihminen, joka ei ole patologinen valehtelija, joutuu ensin valehtelemaan itselleen, kyetäkseen valehtelemaan eteenpäin. Tämä tuhoaa pohjimmiltaan rehellistä ihmistä, vaikka vakaumus ja usko asian oikeellisuuteen olisi kuinka luja. Valhe johtaa toiseen valheeseen ja vääristellyn kuvan ylläpitämisestä tulee kokopäivätyö.

Tuoreena esimerkkinä toisessa ketjussa esitellyt “lapsukaiset”, jotka opettajansa mukaan viettävät koulupäiväänsä iloisissa ja reippaissa merkeissä.

http://paavotajukangas.com/2016/02/09/borgholmissa-yksintulleilla-valtavat-opiskeluhalut/

Hyvä että opiskellaan ja opitaan. Tässäkään tapauksessa ei voida puhua aikuisista miehistä, tai edes nuorista aikuisista, vaan kerrotaan jämäkästi, että kyseiset opiskelijat ovat lapsia. Tuokaan kuvissa esiintyvä, opettajana toimiva täti-ihminen ei noin ulkoiselta habitukseltaan vaikuttaisi ammattimaiselta valehtelijalta. Kuitenkin hän kiistattomien todisteiden vastaisesti puhuu lapsukaisista.

Erityisen vaarallista valehtelu ja totuuden peittely on tapauksissa, joissa rikolliset ainekset yritetään muitta mutkitta sulattaa osaksi yhteiskuntaa ja vähätellään näiden vaarallisuutta.

Invaasion myötä rakennettu valehtelun kulttuuri leviää osaksi yhteiskuntaa ja päivittäistä arkeamme. Tietty rehellisyyden kuva on ollut esimerkiksi Suomalaisille vahva valttikortti maailmanlaajuisessa kanssakäymisessä, kaupassa ja vaikuttamisessa. Tätä kuvaa emme varmasti halua menettää.

Hommaforum on toiminut itselleni eräänlaisena pelastusrenkaana tässä suoranaisen valehtelun ja vääristellyn totuuden hyökyaallossa. Asioihin perehtyneet ja taidokkaasti lähdeaineistoja käyttävät kirjoittajat ovat antaneet hyvän pohjan omalle totuuden etsinnälle. Useasta palasesta ja vasta-argumenteista luotuun pohjaan olen voinut etsiä sitten löytämääni totuuden lankaa tukevia pointteja.

Toivoisin että yhteiskuntamme ja me kansalaiset pystyisimme painamaan valehtelun kulttuurin takaisin marginaaliin ja että totuuden sana nostettaisiin yhdeksi tulevaisuuden ykköstavoitteeksi.

En tiedä onko tästä ketjun aloitukseksi, vai jääkö tämä yksittäisen ihmisen toteamaksi. Mikäli tämänkaltaiselle ketjulle on tarvetta, tänne voisi kerätä asioita ja tapahtumia, jotka kuuluvat selkeästi valehtelun kulttuuriin. Tokihan näitä tapauksia on tuotu esiin monessakin erillisessä ketjussa, mutta koostettuina näillä saattaisi olla entisestäänkin vahvempi silmiä avaava vaikutus.

e: Hommafoorumi korjattu muotoon Hommaforum, Lallille happea
smiley.gif

« Viimeksi muokattu: 09.02.2016, 12:07:47 kirjoittanut Hornsmith »
ip.gif
Kirjattu
fernando, jjaik, ismolento and 32 others like this
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!
 
Back
Top