Suomalainen kulttuuri, identiteetti ja niiden hämärtyminen

BlackFox

Ylipäällikkö
Tuli tällänen sivusto vastaan. 1200 tykkääjää ja porukka näytti kommentti osiossa oikeasti uskovan että ruokasooda parantaa syöpää.

Vielläkös niitä halukkaita Mars lähtiöitä etsittiin? Pelkällä menolipulla.

Screenshot_2016-02-27-16-27-06.png
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Tubbla tubbla tubbla
 
Viimeksi muokattu:

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
......
Olisi hauska kuulla lisää, tarkempia havaintoja? :)
......
Laitan tähän muutamia omia havaintoja:

- poliitikkojen ja virkamiesten jatkuva ja lisääntyvä "perseily" (ei liity PerSuihin), suorastaan kansalaisia halveksuvalla tavalla. Israelilainen kaveri totesi, että jos heillä virkamies tai poliitikko kohtelisi kansaa suomalaisen vastaavan tavoin, niin tyyppi heräisi auto tai talo poltettuna ja mellakka siinä edessä. En sano, että tuo on se hyvä vaikutuskeino, mutta kyllä se pahinta perseilyä rajoittaa. Tämä ei siis ole mikään Israelin ihannointi, onhan Israelissa jo sekä ex-presidentti että ex-pääministerikin linnassa. :D

- luottamuksen menetys poliisiin ja virkamiesten "lahjomattomuuteen".

- yleinen kyynisyyden ja itsekkyyden lisääntyminen

- edelleen vain paheneva "mitähän ne meistä ajattelee"-alemmuudentunto. Tämä tosin tod.näk. johtuu oman asenteen muuttumisesta ja oman alemmuudentunteen menetyksestä. Joten se on aina vain ärsyttävämpää sitä kohdatessa.

- hillitön yrittäjyyden rankaiseminen ja yhteiskunnan jähmeys, samalla kun toitotetaan "sosiaalista vastuuta", jota kuitenkaan kukaan ei ota. Tuntuu olevan sama kuin se kuuluisa suomalainen "poliittinen vastuu". Ketään ei edes hävetä.

Tuossa muutamia omia havaintoja näiltä 9 vuodelta.
 
Viimeksi muokattu:

Tuonen Tytti

Kersantti
Narratiivia suomesta, ja euroopasta rasistisena ja islamofobisena.


'– Ihmisarvoa tässä yritetään puolustaa. Yllättävän paljon on rasismi noussut pintaan viime vuosina, 30-luvun malliin väkeä erotellaan värin ja uskonnon ja syntymäpaikan mukaan, sanoi Carl-Magnus Blomberg.

Samoilla linjoilla on Riina Solantaus.

– Ihmisiä pitää suojella ja auttaa. Minua huolestuttaa todella paljon rasismi tässä maassa. Ihmiset tulevat hirveistä olosuhteista, he ovat joutuneet jättämään rakkaimpansa ja maansa, ja täällä heitä ahdistellaan.'


http://yle.fi/uutiset/ihmisarvoa_tassa_yritetaan_puolustaa__rasismin_nousu_puhutti_turvapaikanhakijoiden_tukimielenosoituksessa_helsingissa/8705147

'Samankaltaista aggressiivista toiseuttamista poliitikot, kuten Jussi Halla-aho, ovat harjoittaneet Suomessa 2000-luvun alusta. Islam on saapunut Suomeen jo 1800-luvulla tataarien mukana, ja muslimeja on tällä hetkellä Suomessa n. 70 000, eli n. 1,3 prosenttia Suomen väestöstä. Suomea velvoittaa syrjinnän vastainen kansallinen ja kansainvälinen lainsäädäntö. Suomen valtion on myös taattava kaikille sen asukkaille vapaus harjoittaa omaa uskontoansa ilman pelon tuntemuksia.

Suomalaisille muslimeille syrjinnän kokemukset ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana tulleet osaksi arkipäivää. Etenkin musliminaisiin kohdistuva huutelu, solvaaminen ja väkivallalla uhkaaminen on lisääntynyt viime kuukausina. Edellytämme selkeämpää julkista islamofobian tuomitsemista. Myös poliisiviranomaisten on otettava aktiivisempi ote ongelman ratkaisemiseksi. Tämä alkaa selkeästä arvojohtamisesta. Toivomme, että Suomen poliittinen johto näyttää tässä esimerkkiä.'

http://raster.fi/2016/02/06/islamofobiseen-toimintaan-ja-vihapuheeseen-on-puututtava-nyt/

Tuleeko muuten kenellekään mieleen jokin ryhmä euroopassa, jota lihavoitu kohta voisi erityisesti koskea?

Tuleeko kenellekään mieleen mitään konkreettista tutkimusta rasismin varsinaisesta lisääntymisestä joilla väitteitä voisi tukea, jutuissa ei ole niistä manintaa?
 

Honcho

SMLNKO M/83
Siis, että länsimailla on omia intressejä ja Hollywood on käyttänyt epäsuoria, piilotettuja teemoja ja osin näkyviäkin vapauden ja lännen puolesta on nyt uutinen? Vähän kuten Aku Ankka oli sotilas, Tähtien Sodassa pahan Imperiumin voisi ajatella reaalimaailmassa symboloivan Neuvostoliiton johtamaa blokkia? Hollywood-leffoissa esiintyi kylmän sodan aikaan käytetyt vertauskuvalliset paha ja hyvä (=kommunistinen maailma ja länsi, etenkin USA). 24 sarja oikeutti terrorismin vastaista sotaa esittäen Jack Bauerin teot välttämättömyytenä? Ja niin edelleen.

Mä nyt kuitenkin luen rivien välistä, kun kommenteissa on tarpeettoman salamyhkäistä vihjailua, että se johtoajatus olisi jotenkin tämänsuuntainen: Oletetaan, että tää on suurempikin juoni tai salaisuus ja sitten ootte sen tajunneet paremmin kuin muut ja ne muut ovat aivottomina kuluttajina mielipiteenmuokkauksen, propagandan ja mainonnan uhreja kun te ette ole. Näin muut on saatu viihdeteollisuuden keinoin hylkäämään oma identiteetti ja kulttuuritausta ja sen tilalle on istutettu leffoista amerikkalaisia arvoja ihannoiva ajatusmaailma. Laamanator, voin sanoa, että asia ei ole noin yksioikoista ja mustavalkoista. Mielestäni se on lähtökohtaisesti suomalaista jonkin verran aliarvioiva ja ylimielinen asenne. Vähän sellainen minä olen elänyt vanhaksi ja tiedän muutakin elämästä kuin pinnallisen pop-musiikin -asenne.
Hyvä herra, teillä on sana hallussanne, viiltävää :D No siltä osin samaa mieltä että konkretiaa kehiin, ketjun aihetta painottaen...

Jos puhutaan oikein perinteikkäästä macchiavellimaisesta vallankäytöstä, yhdistettynä jälkikäteen ehkä hieman kömpelöönkin infosotimiseen, niin kyllähän se idästä tapaa olemaan. Onnistumisista otettaneen esille se, että minä uskoin Ukrainan sodan alkuvaiheessa että Krimillä ja jopa Itä-Ukrainassa halutaan olla osa Venäjää ja että Itä-Ukrainaa voitaisiin pitää sisällissotana enemmän kuin mitä se oikeasti on eli hyvin vähän. En lukenut silloin tätä palstaa eli olin valtamedian varassa. Todisteiden kasautuessa aloin vasta nähdä totuuden kaikessa rumuudessaan, myös tv:n uutisfilmit Itä-Ukrainan "kapinallisista" (bränikät maastopuvut, hyvät uuden näköiset venäläisaseet, usein tottuneen oloiset käsittelijät) vaikuttivat ja lopullisen niitin löi selvä venäläisten vakinaisten joukkojen hyökkäys ATOa vastaan syksyllä 2014. Että kyllä se r-n p-apuhe hetken toimi ainakin osittain. Mutta kohdistuiko se Suomen kulttuuriin? Ei mielestäni.

Kuitenkin tässä on esimerkkejä, miten kaikenlaista hämärtämistä ja ohjailua tapahtuu muualtakin, lännestä ja ihan oman maan sisälläkin, jopa erityisesti oman maan sisältä.

Jos ajatellaan ulkopuolista vaikuttamista lännestä niin case "Kreikan auttaminen" on hyvä, siinähän ajettiin käytännössä läpi etupäässä saksalaisen yksityisen rahan ja siihen kohdistuvien suurien luottotappioiden korvaaminen euromaiden julkisella läpi, verhoten asia eurorahan puolustamiseksi ja Kreikan auttamiseksi. Sopimuksiakin rikottiin. Suomessa tämä meni läpi kuin väärä raha, meidän pitää olla solidaarisia jne, kaikki vastaanhankaaminen leimattiin änkyröinniksi, tätä tekivät toki tahot Suomessa omistakin syistään mutta kyllähän siellä frau Merkelin mielipidetorvien taholta oli nähtävissä ihan korkeampaakin ohjausta. Kohdistuiko tämä suomalaiseen kulttuuriin? Ei oikeastaan, lähinnä ideana oli saada suomalaista rahaa kehiin jotta Saksassa ei tarvitse kaivaa ihan niin syvälle taskuihin. Samaa henkeä on nähtävissä käynnissä olevassa turvapaikkakriisissä. Jenkeistäkin tulee jotain selkeää vaikutusta tai sen yritystä, mielestäni aika vähän. Mutta näissä vaikuttimet ovat selkeästi taloudelliset, raha kiinnostaa, ja mistään kaikenkattavasta ylätahosta toisin kuin Venäjän suunnalta ei ole merkkejä paitsi ehkä Merkelin tapauksessa.

Tälle kotimaasta tulevalle informaatiosisällissodalle tuntuu olevan tyypillistä oikein ehdoin tahdoin alleviivata miten Suomen kulttuuri ja kaikki siihen liittyvä on hanurista. Vaikuttimet ovat erityisesti poliittisia, tietyllä tapaa erikoista asiassa on että Merkelin porukan "syytöksiin" tarttuvat paitsi vasemmistohenkiset, myös esim. Kokoomuksen "Katais-Stubbilaiset" joiden oikeistokonservatiivisuus näyttää liittyvän lähinnä pukeutumiseen, politiikan ollessa "liberaalia" sekä holtittoman taloudenpidon (huono matikannumerokaan ei ole täysin irrelevantti yksityiskohta) että "perinteisten arvojen" vähättelyn osalta. Jälkimmäinen ehkä linkittyy vahvimmin ketjun aiheeseen, siihen voi helposti linkittää yleistä liittovaltiohakuisuutta ja kansallisvaltion hämärtämistäkin. Huomattavaa kuitenkin on, että holtiton taloudenpito on se punainen lanka jonka eteen ollaan kyllä valmiita mukamas vetämään tätä Suomen kulttuurin vähättelyäkin taaksepäin. Siis tässä tapauksessa hyökkäys on kohdistunut kyllä myös Suomen kulttuuriin ja kansaan ja kaikkeen mahdolliseen, mutta raha on edelleen se tärkein mitä haluttaisiin kupata. Jotta onnistuisi, niin taivutaan vaikka korkkiruuviksi:


Summa summarum, tällaisen sekavan "kirjoitan samalla kuin pohdin" -oksennuksen myötä päädyin seuraavaan lopputulemaan: Meihin vaikutetaan idästä (ulkopoliittisen vallan takia, jolla taas tavoitellaan erityisesti sisäpoliittista rahaa ja valtaa), lännestä (rahan ja vallan takia) ja kotimaasta (rahan ja vallan takia). Ulkopuolisessa vaikuttamisessa ei oikein osuta suomalaiseen identiteettiin, korkeintaan ehkä tuputetaan omaa "ylivertaista" tilalle. Ainoastaan kotimaisessa vaikuttamisessa hyökkäys kohdistuu täysin suoraviivaisesti suomalaiseen kulttuuriin ja identiteettiin, mutta sekin on vain keppihevonen rahan ja vallan saamiseksi. Eikö tämä sinällään ole aika perinteinen vasemmistolainen taktiikka, harmi että mukana on myös esim "Kansallinen Kokoomus" nykyjohdon osalta. Mutta kyllä Suomen kulttuuri jne kestää, kunhan jokaista tällaista hyökkäystä vastaan tulee sopiva vastareaktio. Väitän että suomalaiset ihmiset ovat olleet aika hyviä suivaantumaan jos jotain kulttuurin ja identiteetin osaa läpinäkyvän poliittisesti lyödään. Toisaalta osaan kansasta ja isoon osaan mediasta tällainen itseruoskinta uppoaa kuin kuuma vesi voihin. Erityisesti suurin päivälehtemme on kunnostautunut jonkinlaisen internationalismin airuena.

En edes osaa sanoa olenko tästä paljon vai vain vähän huolestunut. Sama myllytys on ollut käynnissä jo YYA-aikana, jolloin neuvostohenkiset suomalaiset polkivat parhaansa mukaan kaikkea suomalaiseksi koettua lokaan. Ja mikä oli vaikutin silloin(kin)? Niinpä niin, valta ja raha.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Narratiivia suomesta, ja euroopasta rasistisena ja islamofobisena.
Huomatkaa Ylen taustatuki mm. sanavalintojen kautta. "Rajat kiinni" on aina jonkun vastainen, vieläpä nimenomaan IHMISTEN vastainen. Paras lyömäase on "maahanmuuttajien vastainen", siinä vihjataan että ei vastusteta omien poliitikkojen holtitonta politiikkaa vaan suoraan näitä ihmisiä joita tänne tulee, vieläpä laajentaen käsitettä holtittomasti koskemaan kaikkia maahanmuuttajia! Käytännössä ilmaisu "maahanmuuttajien vastainen" on siis ei enempää eikä vähempää kuin ns. natsikortti.

Ja mites nämä usein väkivaltaiset, tai uhkaavansävyiset, poliisin kanssakin heikosti yhteistyöskentelevät "vastamielenosoitukset"? Aina jonkun puolesta, suorastaan jonkin säkenöivän hienon kuten "rauhan ja ihmisoikeuksien" tms puolesta.

Yle kirjoitti:
Islam on saapunut Suomeen jo 1800-luvulla tataarien mukana
Huomattavaa on, ettei tataareita ole paljon näkynyt näissä "ihmisoikeuksien puolustustilaisuuksissa". Minulle tulee kuva, että he kammoksuvat tätä arabimaalaisten fundamentalististen suuntausten vaikutettavissa olevaa tulijasakkia, joiden suhtautuminen aidosti suomalaiseen pieneen muslimiyhteisöön on tuskin mikään rajattoman arvostava.
 

Vonka

Supreme Leader
Tuleeko kenellekään mieleen mitään konkreettista tutkimusta rasismin varsinaisesta lisääntymisestä joilla väitteitä voisi tukea, jutuissa ei ole niistä manintaa?
Vihapuhe ja rasistinen kielenkäyttö on pantu merkille eri yhteyksissä. Viimeisin tutkimus oli mahdollisesti Osmo Virrankosken Kansallinen identiteetti ja etniset ennakkoluulot monikulttuurisuuden esteenä (2005).
 
Viimeksi muokattu:

Herman30

Greatest Leader
http://yle.fi/uutiset/onko_moikkaamattomuus_moukkamaista_suomalainen_ei_puhu_eika_pussaa_mutta_kattelee/8704869

Suomessa on pidetty jopa kohteliaana olla häiritsemättä toisia: vieraille kaupungissa hölöttäviä on pidetty maalaisina, jotka eivät ole sopeutuneet kaupunkikulttuuriin. Kohteliaampana on pidetty sitä, ettei vieraita ihmisiä häiritä.

Johtuipa suomalaiseen kulttuuriin kuuluva vähäeleinen ja tehokas tervehtimiskulttuuri maalaisuudesta, pimeästä talvesta tai kohteliaisuudesta, tutkijat muistuttavat, että toisista kulttuureista tulevat saattavat kokea meille luontevan käytöksen loukkaavana.
Miksi tässä on taas tuttun tapaan lähtökohta se että suomalainen tapa on väärä ja ulkomainen oikea? Ainakin minä sain semmoisen kkuvan tästä artikkelista. Onko kyseessä se väitetty suomalaisten alemmuuudentunne? Kun kerran Suomessa ollaan niin eikö ulkomaisten tulisi kunnioittaa maan tapaa, ei ole vaikeaa näin nettiaikaan ennen matkaa hiukan googlata ja ottaa selvää miten kussakin maassa on omat käytöstapansa. Niinhän suomalaistenkin kehoitetaan matkalle mennessä kunnioittamaan kohdemaan tapoja, ainakin jonkun verran, ettei sen maan asukkaita loukata.
 

Tuonen Tytti

Kersantti
http://yle.fi/uutiset/onko_moikkaamattomuus_moukkamaista_suomalainen_ei_puhu_eika_pussaa_mutta_kattelee/8704869Miksi tässä on taas tuttun tapaan lähtökohta se että suomalainen tapa on väärä ja ulkomainen oikea? Ainakin minä sain semmoisen kkuvan tästä artikkelista. Onko kyseessä se väitetty suomalaisten alemmuuudentunne? Kun kerran Suomessa ollaan niin eikö ulkomaisten tulisi kunnioittaa maan tapaa, ei ole vaikeaa näin nettiaikaan ennen matkaa hiukan googlata ja ottaa selvää miten kussakin maassa on omat käytöstapansa. Niinhän suomalaistenkin kehoitetaan matkalle mennessä kunnioittamaan kohdemaan tapoja, ainakin jonkun verran, ettei sen maan asukkaita loukata.

Ja saanen huomauttaa että toisessa ketjussa aiemmin puhutussa ahdistelutapauksessa tyttöjä ei ensin uskottu osin siksi että he tervehtivät ja juttelivat näille miehille.
Useissa artikkeleissa on myös huomautettu että toisista kulttuureista saapuville voi avoimesti tervehtivät, juttelevat, hymyilevät tytöt aiheuttaa väärinymmärryksen.

Miettikää millaista olisi olla varhaisteinityttö (tai poika!) Suomessa nyt.
Loukkaava rasisti jos teet näin, ahdistelua tai pahempaa kutsuva jos teet toisin päin.
 
Viimeksi muokattu:

Herman30

Greatest Leader
@Slammer

tutkijat muistuttavat, että toisista kulttuureista tulevat saattavat kokea meille luontevan käytöksen loukkaavana. Joten olisi kohteliasta tervehtiä ja huomioida muut ihmiset.
Tämä lause. Miksi meidän pitäisi kohteliaisuudesta muuttaa omaa käyttäytymistämme, hehän ovat vieraita täällä ja tulisivat kunnioittaa meidän hiljaisuutta. Kuten sanoin niin ei tule yllätyksenä millainen kansa täällä on jos googlaa hiukan suomesta ja suomalaisista ennenkuin tänne tulee.
Minä olen mörökölli metsäläinen ja ylpeä siitä.
 

Fremen

Respected Leader
@SlammerTämä lause. Miksi meidän pitäisi kohteliaisuudesta muuttaa omaa käyttäytymistämme, hehän ovat vieraita täällä ja tulisivat kunnioittaa meidän hiljaisuutta. Kuten sanoin niin ei tule yllätyksenä millainen kansa täällä on jos googlaa hiukan suomesta ja suomalaisista ennenkuin tänne tulee.
Minä olen mörökölli metsäläinen ja ylpeä siitä.
Tjena @Herman30 , suomenruotsalaisena olet osa maamme multikultuurihistoriaa... hyvin parjattiin kahdella kultuurilla jotka toimivat yhdessa, ei todellakaan tarvitse subventoida jotain islamin monokulttuuria tanne pohjolaan.... kerro se Stubbille kun varmaan tunnet sen paremmin kuin mina :oops:. Koska olen suomalais-brittilainen mamu-ugri, ja viela ymparileikkaus riesana... voihan perhana!
 

Talvela

Greatest Leader
Tjena @Herman30 , suomenruotsalaisena olet osa maamme multikultuurihistoriaa... hyvin parjattiin kahdella kultuurilla jotka toimivat yhdessa, ei todellakaan tarvitse subventoida jotain islamin monokulttuuria tanne pohjolaan.... kerro se Stubbille kun varmaan tunnet sen paremmin kuin mina :oops:. Koska olen suomalais-brittilainen mamu-ugri, ja viela ymparileikkaus riesana... voihan perhana!
Suomalaiset ovat uralilaisten ja germaanien sekoitus parin tuhannen vuoden takaa, ruotsalaiset ja britit ovat sukua meille ihan vanhastaan. :D
 

Slammer

Kenraali
Tämä lause. Miksi meidän pitäisi kohteliaisuudesta muuttaa omaa käyttäytymistämme, hehän ovat vieraita täällä ja tulisivat kunnioittaa meidän hiljaisuutta.
No juuri kohteliaisuudesta? Muiden ihmisten huomioinen on positiivinen asia, ihmettelen jos joku kokee sen uhkaavan omaa kulttuuriaan. Kyllä minä ainakin arvostan jos minun kulttuurini huomioidaan vieraassa maassa jotta oloni on mukavampi. Ei se tietenkään tarkoita, että liian pitkälle pitää mennä, mutta joku tervehtiminen ei kuulosta mahdottoman suurelta kompromissilta.
 
Top