Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomen mustamaalaminen Venäjällä

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja kaislajääkäri, 30.04.2014.

 1. kaislajääkäri

  kaislajääkäri Kapteeni

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  579
  Tykkäykset:
  903
  Pisteet:
  76
  Otsikon mukainen toiminta ainakin Venäjän mediassa on jatkunut jo pidempään. Tuoreimpana Yrjön risti -jupakka. Mikä tarkoitus tällä kaikella on? Tuskin Venäjä ilman tarkoitusperiä pyrkii luomaan Suomesta huonoa kuvaa.

  Olenko ainut jota asia mietityttää?
   
 2. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,367
  Tykkäykset:
  8,426
  Pisteet:
  1,286
  Mitähän norjalaiset meistä "tietää"
   
 3. Mainos 4. kaislajääkäri

  kaislajääkäri Kapteeni

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  579
  Tykkäykset:
  903
  Pisteet:
  76
  Soon eri juttu, jos norskit ja hurrit herjaavat meitä kuviteltujen tai todellisten kansallisten "erityispiirteiden" osalta. Venäjän uutisointi taas keskittyy Suomen arvostelemiseen venäläisten kohtelun suhteen. Huomaatko eron?
   
 5. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,420
  Tykkäykset:
  6,565
  Pisteet:
  1,286
  Tuo on nähdäkseni suunnattu sisäiseen käyttöön, joskin sitä levitetään ulkomaillekin, koska aina on tyhmiä, jotka sen uskoo. Sisäiseen käyttöön, jotta kansalaiset eivät rupea natisemaan oloista ja mahdollisesti vielä muuttamaan maasta, jos voivat.
   
 6. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,578
  Tykkäykset:
  4,574
  Pisteet:
  1,286
  Et taatusti ole ainoa, jota asia mietityttää - ja oikeassa olet siinä, että toiminta on järjestelmällistä ja se on jatkunut jo muutamia vuosia ennen nykyhetkeä, jolloin meno on kiihtynyt. Erityispiirre hommassa on se, että informaatiota Venäläiseen mediaan syöttää vain muutama henkilö - mutta he saavat Venäläisessä mediassa hämmästyttävän suuren julkisuuden ja huomioarvon.
  Kolme "hahmoa" voitaneen nostaa yli muiden. Yksi, Suomessa näkyvin ja tunnetuin on varmasti tämä dosentti - mutta mielestäni kaksi, Suomessa vähemmän tunnettua hahmoa ovat tehokkaampia..tai haitallisempia..miten asiaa kukin katsoo. Dosentti-hahmo esitetään Venäjällä usein Suomenasioiden erikoisasiantuntijana, mutta erityisesti Ukrainan/Krimin kriisin myötä myöskin "EU:n vaalitarkkailijana ja EU:n edustajana".
  Kaksi muuta hahmoa ovat taustaltaan juristeja. Molemmilla on myöskin hyvä näkyvyys Venäjän mediassa. Tittelit ovat "kansainvälisen politiikan asiantuntija, diplomaatti, kansainvälisen oikeuden asiantuntija jne jne"
  Kaikki kolme syytävät Venäjän mediaan kiihtyvällä tahdilla puutaheinää liittyen sekä Suomeen että EU:iin. Esimerkkinä voitaneen mainita tämä Yrjön risti- jupakka, jonka toinen näistä juristi-hahmoista mitä ilmeisimmin syötti Venäjän medialle..oikeastaan ihan taitavasti. Mitään ei varsinaisesti valehdeltu - turvallisuussyistähän nauhoja on mitä ilmeisimmin käsketty poistamaan - mutta se "unohtui" että kyseessä on liikenneturvallisuus ja Suomen tieliikennelaki, EI Suomen viranomaisten Venäläisvastaisuus. Yrjön ristin nauha siis SAA olla auton antennissa, sivuikkunassa, kuskin rintapielessä jne - kunhan se ei roiku tuulilasissa kuljettajan näkökentässä - mutta tämä siis "unohtui" täysin.
  Seuraava esimerkki saman hahmon toimista: Elisabeth Rehnin A-studiossa antaman haastattelun perusteella tehty tutkintapyyntö "kiihottamisesta kansanryhmää vastaan". Kyseinen hahmo käänsi Rehnin puheiden sisällön ja sanoman sujuvasti päälaelleen..ja tottakai uutisoi asian näyttävästi Venäjällä. No, tutkintapyyntöhän ei tule johtamaan yhtään mihinkään toimenpiteisiin - jolloin seuraava uutisointi Venäjälle on varmasti "Suomen viranomaiset eivät tehneet mitään - koska ovat Venäläisvastaisia"

  Samoin kaikkien kolmen hahmon toimesta on Venäjälle syötetty "Suomen salainen sopimus NATOn kanssa" - unohtaen sujuvasti, että kyseinen sopimus on Suomessa uutisoitu näyttävästi päämedioissa ensi kerran jo vuonna 2001 - toisen kerran vuonna 2002 - eli kyllä siitä salaisuus kaukana on, mutta sitähän mediaa Venäjällä seuraavat eivät toki tiedä.

  Näin tämä homma toimii....on noita hahmoja vielä muutama muukin, mutta nuo kolme näyttävät olevan isoimmat toimijat.
   
  baikal, Samses, Tähystäjä ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Ilmeisesti dosentti kaveruksineen ovat ottaneet asiakseen ajaa suomalaiset NATO:n kannattajiksi.

  On nimittäin täysin väärä oletus, että NATO:n kannatus ainakaan vähenisi tuollaisilla tempuilla, puhumattakaan siitä, että Suomen kansa muuttuisi neuvostomyönteiseksi. Iso osa kansastamme ei vaan ole vielä ymmärtänyt pelin henkeä ja tahtoisivat yrittää YYA-ajan oppeja. Ne vaan eivät nykyaikana enää tehoa, kun Suomi on jo 90-luvulla valinnut läntisen liittouman.
   
  Vonka, Tähystäjä ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 8. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,578
  Tykkäykset:
  4,574
  Pisteet:
  1,286
  Olen itsekseni miettinyt tuota aikalailla.. Ensialkuun se näyttää juuri tuolta, koska vaikuttaa tosiaan siltä että herrojen touhut lisäävät Suomalaisten NATO-myönteisyyttä päivä päivältä - ja myöskin sen olen huomannut, että samoin suoranainen Venäjä-vastaisuus kasvaa noiden herrojen höpinöiden myötä..
  Sitten kun mietin, että esim tuosta kolmikosta kaikki ovat ainakin teoriassa älykkäitä kavereita..kaikkihan ovat opiskelleet..ja jonkinverran myös menestyneet siinä mitä ovat tehneet ennen "hörhöytymistään", niin väkisin herää epäilys siitä, että MIKSI he loppujenlopuksi toimivat siten kuin toimivat?!?! Vastustavat ankarasti mm. NATOa ja Venäläisvastaisuutta - mutta tekevät sen tavalla, jonka luultavasti itsekin tajuavat lähinnä lisäävän kannatusta ja Venäläisvastaisuutta- miksi?!?!?!?!

  No, ajatusketjua voi jatkaa... Entä jos perimmäinen tarkoituskin on saada Suomessa aikaiseksi tilanne, jonka varjolla esimerkiksi Venäjän painostustoimet Suomea kohtaan voidaan oikeuttaa?! Tässä vaiheessa ajattelen, että ei helvetissä voi olla mahdollista - mutta voiko sittenkin?!?! En osaa sanoa..
   
  Tähystäjä, Myrskyhiiri ja skärdis tykkäsivät tästä.
 9. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Ei ole mahdollista - vielä..

  Tuskin kukaan voi varmaksi sanoa, millaiseksi tilanne kehittyy. Johan Georgian piti olla ehdoton poikkeus ja sehän oli niin kaukanakin. Ukrainan tilanne tuli puskan takaa ja sen myötä Putinilta lienee kadonnut suurimmat rajoitteet maineensa tai tarkoitusperiensä varjelemiseksi.

  NATO-vastustajathan ovat kertoneet, että Venäjä aloittaisi Suomea vastaan mustamaalauskampanjan, mutta sehän on ollut käynnissä jo vuosia!
   
  Samses ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 10. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,173
  Tykkäykset:
  3,085
  Pisteet:
  636
  Kylläpä nyt osuittekin villakoiran ytimeen mutta toisaalta tämä alkaa tuntua X-files:iltä. SALALIITTOJA. I see plans within plans... Todellisuus on mielenkiintoisinta viihdettä, ilmeisesti. Toisaalta todellisuus voi olla niinkin tylsän selkeä kuin että veli venäläisen propagandaosasto ei ole aina niin etevä kuin sen olettaisi olevan tai sitten sen on tarjoiltava NL:n ajoilta periytyville uskollisille suomalaisille aatteen miehille sellaista tavaraa, mikä vetoaa heihin mutta herättää nykysuomalaisessa heti torjuntareaktion. Painostuksestahan toki on kyse ja varmaan sielläkin puolella on useita skriptejä, joita pohjustellaan ja joihin varaudutaan.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 11. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,578
  Tykkäykset:
  4,574
  Pisteet:
  1,286
  Jep - kampanja on ollut käynnissä jo pitkään, mutta nyt se on kiihtynyt moninkertaiselle teholle. Ukrainan tapahtumat ovat herättäneet koko länsieuroopan ja EU:n ihan toisella tavalla todellisuuteen kuin mitä Georgia teki. Tästä johtuen kulissien takana on käyty ja käydään todennäköisesti hämmentävän kiivasta keskustelua mm. siitä miten Euroopan turvallisuus pitää järjestellä jotta turvallisuus voidaan taata. Suomalaisten poliitikkojen ja puolueiden kannat kääntyvät NATOn osalta huikeaa tahtia jne. Eli tarkoitan siis sitä, että tilanne Suomessa voi muuttua yllättävän nopeasti NATOn suhteen - ja sitä kautta Venäjä saa sen mahdollisesti kaipaamansa verukkeen tehdä jotakin. Venäjähän on jo vuosia sitten ensi kerran sanonut, ettei se tule toimettomana katselemaan NATOn tuloa rajoilleen Suomenkaan kohdalla - Makarov löi lisää löylyä tälle kiukaalle ja muutama muu, Putinia myöten sen jälkeen.
  En yleensä ole kovin kova maalailemaan piruja seinille, enkä rakentelemaan lähes salaliittoteorioiden kaltaisia ajatusketjurakennelmia, mutta Venäjä on viime kuukausien aikana osoittanut olevansa politiikassaan täysin arvaamaton - joten enää en hämmästyisi juuri mistään tilannekehityksestä.

  Suomalaista mediaa on moitittu mm Bäckmanin ja Hellevigin toimesta ankarasti vääristelevästä tiedonvälityksestä - olen samaa mieltä..mielestäni Suomalainen media ole ole riittävästi tuonut kansalaisille tiedoksi sitä, mitä Venäläisessä mediassa puhutaan, mitä Venäläist poliitikot ja muut vaikuttajat puhuvat, mitä Venäläiset nationalismiin taipuvaiset kansalaiset puhuvat - ylipäätään siitä, mitä Venäjällä on menoss tällä hetkellä. Sen tiedon valossa mitä minulla eri lähteistä on, väitän että tilanne on..jos ei vakavampi, niin ainakin hitosti kiusallisempi kuin mitä kansalaiset tällä hetkellä ymmärtävät sen olevan.

  "Myrskyhiiri" tuossa sanoikin jo - mietin myös itse että tämä olisi hemmetin mielenkiintoista aikaa - jos ei itse tarvitisi elää tätä..
   
  yrjö, Myrskyhiiri ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 12. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Ongelmahan ei ole se, että tietty vähemmistö ihannoi Putinia, vaan se, että tietty jengi ei koe Suomen olevan osa länsimaalaista yhteisöä (lue anti-natottajat).
   
  Nypykkä, yrjö, Samses ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,173
  Tykkäykset:
  3,085
  Pisteet:
  636
  No, oma tulkintani tilanteesta on NATO/USA:n suhteen kriittisempi, mutta myöntänette kai, että USA:n ja Iso-Britannian omatkin kansalaiset ovat aika kypsiä tämän globalisaation eteenpäin viemiseen voimakeinoin. Monesti olen kuitenkin pikku mielessäni itsekin pohtinut, että kuinka suuren osan tuloistaan Desantti saa Suomen Atlantti-seuralta, koska propagointi on niin yliampuvan tökeröä ja tuntuu tulevan jostain kultaiselta 70-luvulta. Jo itse termistökin on niin vanhaa että kohderyhmän täytyy olla erikoinen. Ja sitten nappia painamalla herra vaihtaa asiallisemman vaihteen päälle ja uskaltautuu jopa lähtemään Lapuan nuorisotalolle paikallisen EU-ehdokkaan kanssa väittelemään. NATO:n ja USA:n suhteen olen niin pettynyt, että haluaisin pitää niihin hajurakoa ellei tilanne mene niin epätoivoiseksi että on pakko Suomi-neidon levittää reitensä salarakkaalleen ihan vaan hengissä pysyäkseen. Mutta täällä jonkin muunkin kuin Kapiaisen esittämä pointti oli se, että NATO-hakemuksen jättämisen hetki on aivan jumalattoman vaarallista aikaa Suomelle, jos siihen lähdetään, siis ennen kuin turvatakuut ehtivät voimaan. Lopuksi vielä toteaisin, että mielestäni Venäjä ei käyttäydy arvaamattomasti eikä epäloogisesti, aivan kuten joku saksalainen ex-valtiomies kommentoikin, mutta sen tilannekuva ja -arvio on totaalisen eri kuin mitä tulee läntisen valtamedian ruudusta.
   
  Tvälups tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,257
  Pisteet:
  1,286
  Kaikki syy huoleen on. Ei tässä ole mitään x-filesia. Tämä oli KGB:n tekniikka esimerkiksi Prahassa 1968. Kansalaismielipide invaasion taakse lobattiin sielläkin puolen vuoden aktiivisella propagandalla. Prahassa länsi-imperialistit olivat ryömineet saattamaan järjestelmän uhanalaiseksi ja uhkasivat neuvostokansalaisten henkeä. KGB:llä oli suunnitelma järjestää jopa venäläistaustaisten naisten pahoinpitelyjä ja murhia, mutta tähän ei tarvinnut turvautua.

  Kyse ei ole uudesta tekniikasta, vaan tutusta vanhasta. Ettekö muista enää kylmää sotaa? Se oli aina välillä kuuma - rajoitetuissa kohteissa suurvaltapiirien reuna-alueilla.

  Putin toi sen takaisin.

  Olin Venäjällä vuonna 2002 ja laitoin isäntäperheen televisiosta merkille voimakkaan Georgian vastaisen uutisoinnin ja panettelun. Oletin, että on syttynyt jokin kriisi. Tultuani Suomeen totesin, ettei ollut mitään kriisiä. Kuusi vuotta oli sotaan.

  Suomen pnettelu ja syöttäminen on tehty valtiojohdon myötävaikutuksella ja määräyksestä. Se iittyy nimenomaan Venäjän jatkosuunnitelmiin Suomessa. Kyse ei ole muutamasta meikäläisittäin katsoen hullusta. Kun Venäjä nimitti Bäckmanin RISI-insttuutin virkaan, se oli näyttö siitä, että he ottavat dosentin vakavasti ja hän tekee heidän työtään.

  Kansalaismielipiteen muokkaus hyvissä ajoin on sisäpoliittisesti tärkeätä, mikäli joudutaan konfliktiin. Putin tarvitsee kannatuspiikin taas jossain vaiheessa eikä hänkään voi tehdä mitään sellaista, mitä laajat kansankerrokset eivät hyväksy. Suomella on ollut kohtalainen maine Venäjällä, mutta sen voi kääntää. Muutaman vuoden paskansyöttö puri alkuun typeryksiin, mutta nyt on jo insinööritaso menossa, osin jo yliopistoväki ja duuman jäsenet.

  Mitä tahansa dosentille tapahtui hänen viettäessään aikaa Venäjällä 1990-luvun lopussa, tai miksi hän aloitti toimensa, on varmaa, ettei kyse ole yksityisestä agendasta.

  Nato-rauhankumppanuus ja epäily jonkinlaisesta Suomen linjanmuutoksesta luottopoliitikko Halosen jälkeen on aktivoinut Kremliä ja myös Bäckmania. Asiaan liittyy Kremlin Euraasia-ideologia, jonka nationalistinen (ei kaupallinen) pääarkkitehti on Dugin.

  Hesarin Saska Saarikoski pyysi lehtikirjoituksessaan pari vuotta sitten Venäjää puuttumaan Bäckmanin propagandaan Venäjän mediassa. Lähettiläs Rumjantsev vain kummeksui suomalaisten käsitystä sananvapaudesta. Kun ajattelee Venäjän median ja tuomioistuimien nykytilaa, tuo lähettilään kommentti avasi pelin kokonaan.

  Operaation tarkoitus on palauttaa Suomi Venäjään, vähintään saada maa painostuksen alla kyyryilemään, ja operaatio on valmistelevilta osiltaan käynnissä.
   
  Victor Charlie, Kapiainen ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 16. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Nyt on mietittävä mitä Suomi voi tehdä. Voiko Suomi vastata Venäjän mediapeliin Venäjällä?! Tuskinpa. Eräs atlanttalinen liitto olisi toki vaihtoehtona, jopa hyvin suositeltava vaihtoehto..
   
  Maidan, Samses, Kapiainen ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 17. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,173
  Tykkäykset:
  3,085
  Pisteet:
  636
  Voihan vattu. No joka tapauksessa nyt on nostettava puolustushallinnon määrärahat useampaa pykälää ylöspäin ja valmisteltava Ruotsin kanssa tätä siirtoa viralliseksi panokaveriksi, jos siihen kerta ollaan menossa. Muuten ei siirrosta selvitä ilman että rupeliin sotkeutuu sitä ihtiään. Mutta edelleenkin haluaisin Suomen tekevän vaikka Israelit eli varustavan muutaman kivan pikku ydinaseen ja koittavan vaikka sitten sillä selkänojalla pysyä irti näistä riennoista. Impivaara here I come. P.S. Tätä kauheutta vähän aavistelinkin kun perussuomalaisten nokkamiesten eli käytännössä Soinin kanta alkoi lipsua NATO-myönteisemmäksi, toisaalta onhan Jussi Niinistö vielä selkeästi liittouttumattomuus-linjalla. Ja edelleen on muistettava että eikös veli venäläinen ole tarjonnut myös porkkanaa tuon kepin lisäksi ja houkutteli Saleakin messiin peluuttamalla jääkiekkoa valtiovierailulla ihan Putinin kanssa samassa joukkueessa. Voi meitä poikia lumessa.
   
 18. Victor Charlie

  Victor Charlie Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  650
  Tykkäykset:
  653
  Pisteet:
  76
  Kuten Vonka totesi, yleinen mielipide Venäjällä propagoidaan valmiiksi Suomi-vastaiseksi. Kriisin tullen keisari Putin sitten kääntää peukalonsa joko ylös tai alas. Tähän mennessä on kääntänyt ylös.
   
 19. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,578
  Tykkäykset:
  4,574
  Pisteet:
  1,286
  Heitänpä tähän keskusteluun vielä yhden lisäjuonteen...voi olla täyttä tuubaa ja x-files tasoa, mutta eräänlainen looginen päättelyketju kuitenkin tämäkin.. Tuli mieleen tuosta Jussi Niinistöstä, joten pohdiskellaampa hiukan:
  Mikä puolue Suomessa on sellainen, jolla on suuri kannatus - eli todellista vaikutusmahdollisuutta - ja joka on ainakin tähän saakka ajanut muutamia Venäjälle hyvin mieluisia seikkoja (EU-vastaisuus ja kielteinen Nato-kanta) suhteellisen näkyvästi? No..vastaus on selvä: Perussuomalaiset. Aiemmasta historiasta tunnemme ja tiedämme, että suurvalloilla on ollut tapana vaikuttaa pienten maiden politiikkaan rahoittamalla sopivia puolueita ja siten myötävaikuttaa kyseisen maan mielipideilmaston muokaamiseen haluttuun suuntaan. Suomessahan on mm. CIA saattanut rahoittaa SDP:tä kylmän sodan vuosina jne jne jne jne
  Olisiko liian kaukaa haettu ajatus, että Venäjältä olisi jossain vaiheessa tullut rahoitusta Perussuomalaisille..tai ehkä vielä todennäköisemmin puolueen sopivaksi katsotuille, riittävän näkyville ja puoleessa vaikutusvaltaa omaaville henkilöille?!
  Persut ovat/olisivat varmasti olleet myös varsin haastava puolue Venäläisille rahoittajille, koska puolueen voimahahmoista on kuitenkin myös löytynyt Nato-kannatusta ja/tai jonkinmoista Venäjävastaisuutta aivan alusta lähtien..

  En siis syytä tai osoita sormella kyseistä puoluetta Venäläisen rahan vastaanotosta, mutta kun miettii historiaa taaksepäin ja sitä miten mielipiteisiin on vaikutettu, niin onhan Perussuomalaisten kannat olleet ilmeisen mieleisiä Venäläisten pyrkimyksille..ainakin toiminnan tietyissä vaiheissa.

  Pointtini on siis se, että mielipiteisiin vaikuttaminen on aika likaista ja myös hyvin moniulotteista peliä - ja sen Venäläisetkin ovat osoittaneet hallitsevansa jo aikaisemminkin.
   
 20. Peuhkis

  Peuhkis Luutnantti

  Liittynyt:
  06.02.2014
  Viestejä:
  464
  Tykkäykset:
  276
  Pisteet:
  36
  Korostin itsekkin aikaisemmin että kun/jos nato hakemus laitetaan vetämään tai järjestetään kansanäänestys alkaa tapahtumaan kummia.. Puolustusbudjetti olisi korotettava 2% jo nyt ja sikäli kun natoon haettaisiin niin kh-pyörimään kovalla intensiteetillä vaikkapa vuoden ajaksi. Tosin itse olen natoon liittymistä vastaan. 2% bktstä puolustusbudjetillakin pärjättäisiin.
   
 21. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,578
  Tykkäykset:
  4,574
  Pisteet:
  1,286
  Toivoisin, että kertoisit perustelusi millä olet päätynyt kantaasi? En yritä sinua käännyttää tai saada pyörtämään kantaasi - kiinnostaa vain yleisesti ihmisten perustelut kielteisille Nato-kannoilleen.
   
 22. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,257
  Pisteet:
  1,286
  Rajoitetut mahdollisuudet, joita ei ole käytetty. Bäckmanin näkyvyys on viisinkertainen verrattuna vaikkapa Niinistöön.
   
  Tvälups tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu