Suomen sisäinen turvallisuus

Benelli

Respected Leader
"Ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä."

Milloin tässä maassa ymmärretään, että meillä on ulkomaalaisongelma?
Meillä on tiettyyn ideologiaan liittyvä ongelma joka liittyy yhä enemmän kotimaisiin tapauksiin.
Ja kyllä se ymmärretään kun kamerat on sammutettu mutta eri asia on välitetäänkö.
 

skärdis

Respected Leader
Milloin tässä maassa ymmärretään, että meillä on ulkomaalaisongelma?
Eikö näistä suurin osa ole suomalaismiehiä? Jussipaitaisia Mohammedeja!

Mohammed, Mohammed, Mohammed on jo ruotsalaismiesten yleisin nimi.
 

hansai

Supreme Leader
Poliisi tutkii väkivaltarikosta Itä-Helsingissä – puukotettu käveli Kontulan Nesteelle
Tilanne Kontulan Nesteellä on henkilökunnan mukaan ohi.

HS
Julkaistu: 26.4. 21:48 , Päivitetty: 26.4. 22:14


POLIISI tutkii väkivaltarikosta Itä-Helsingissä. Useita ihmisiä on otettu kiinni perjantaina alkuillasta, tiedotti poliisi Twitter-tilillään.
Poliisi ei tiedota tällä hetkellä tapahtuman tarkempaa paikkaa, aikaa tai sitä, montako ihmistä on otettu kiinni. HS:n tietojen mukaan poliisioperaatio oli Kontulan Nesteellä.

VÄKIVALTARIKOS tuli ilmi, kun puukotettu henkilö käveli Kontulan Nesteen sisälle noin puoli seitsemän aikaan illalla. Nesteen työntekijä kertoi HS:lle, että uhria oli puukotettu vatsaan. Nesteen työntekijät soittivat uhrille ambulanssin. Työntekijän mukaan poliisi saapui paikalle muutaman partion voimin.

Kontulaan Nesteen henkilökunta kertoi kello kymmeneltä perjantai-iltana tilanteen olevan ohi. Huoltoasema on normaalisti auki.

 

hansai

Supreme Leader
Tuiran aamuöisiä tulipaloja tutkitaan törkeinä vahingontekoina ja tuhotyön yrityksinä – poliisi uskoo saman tahon olevan kummankin palon takana


OULU 25.4.2019 16:05
KALEVA

Tuiran kirkon tuntumassa syttyi aamuneljän aikoihin keskiviikkona uhkaava tulipalo. Se ei kuitenkaan levinnyt itse kirkkorakennukseen. Palopesäke oli kirkon takapihan puolella lähellä ovisuuta. Kirkon ovesta oli rikottu lasi.
Varttituntia aiemmin läheisellä rakennustyömaalla oli tulessa parakkikontteja, joista kuusi vahingoittui. Kaikkiaan paikalla oli kymmenen konttia. Työmaa sijaitsee Kalliotiellä.
Pelastuslaitos kävi sammuttamassa palot, joita molempia epäillään tahallaan sytytetyiksi. Poliisi tutkii tapauksia törkeinä vahingontekoina ja tuhotyön yrityksinä.

Tällä hetkellä tekijästä tai tekijöistä ei ole tietoa. Virkavalta kuitenkin uskoo, että tapausten taustalla on sama taho.
– Ajallinen ja paikkojen läheisyys huomioon ottaen, se on lähtökohtainen oletus, rikoskomisario Antti Palokangas sanoo.
Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnosta puhelinnumeroon 0295 416 194 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.
Tulipalojen vuoksi ei tullut henkilövahinkoja.

 

Marakatti

Kapteeni
Veikkaan et joku tänne tullut "turvapaikanhakija" on Tuiran tulipalojen takana. Kostaa ku pitää vääräuskoisille kun joku tappoi uudessa-seelannissa muslimeja... Mut onneksi muslimit eivät ole tappaneet kristittyjä vain pelkästään jotain pääsiäisen viettäjiä. Olisi ollut ihan eriasia jos he olisivat olleet kristittyjä mut ilmeisesti he eivät olleet jos tietonsa hakee ulkomaalaisesta lehdistöstä. En tiedä onko kotimaiset uskoltanut nimetä uhreja Kristityiksi vai olivatko he vain juuri näitä pääsiäisen viettäjiä kanssa sitten. Ei muuten ole näkynyt uutiskuvissa et paikalliset muslimit olisivat osoittaneet myötätuntoa tämän iskun uhreja kohtaan. Ehkä he vaan olivat iloisia et vääräuskoisia meni ? Empä yllättyisi
 

Whiskey

Alikersantti
Viranomaiset vahvistavat: Rikollisjengi United Brotherhood otti Suomen vankilat hallintaansa – Jengi teki selliosastoista rahasampoja


Jengillä on 120 jäsentä
United Brotherhood (UB) on suomalainen rikollisjärjestö, jolla ei ole kansainvälistä toimintaa.
Jengillä on jäseniä noin 120, kun sen alaosaston Bad Unionin väki lasketaan mukaan.
Jengi on kaksinkertaistanut jäsenmääränsä kymmenessä vuodessa.
Ryhmittymällä on toimintaa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa, Kouvolassa, Joensuussa ja Oulussa.
Vankilassa UB:n jäseniä, ex-jäseniä ja muita suoraan sen ohjailtavissa olevia henkilöitä istuu parhaillaan yli sata.
Keskusrikospoliisi on luokitellut UB:n Suomen rikollisimmaksi ja väkivaltaisimmaksi ryhmittymäksi.
Jengin pääasiallisia tulonlähteitä ovat huumekauppa ja kiristykset.
UB syntyi vuonna 2010, kun rikollisjärjestöt M.O.R.E., Rogues Gallery ja Natural Born Killers yhdistivät voimansa.

Suomen vaarallisimmaksi luokiteltu liivijengi United Brotherhood (UB) on saanut niskaotteen useimmista maan suljetuista vankiloista, kertovat viranomaiset Lännen Medialle. Jengiväkivalta on lisääntynyt ja raaistunut rajusti vankiloissa. UB hallitsee vankiloiden huumekauppaa, kiristää muilta vangeilta mielivaltaisia maksuja ja pakottaa näiden omaisia rikoksiin.
Rikollisjärjestö United Brotherhood (UB) pyörittää iso osaa hämärätoiminnasta Suomen vankiloista, vahvistavat eri viranomaistahot Lännen Medialle.
Suljetuissa vankiloissa tapahtuva huumekauppa on vahvasti UB:n hallinnassa.
Vankiloiden sisällä UB on alistanut muut rikollisryhmittymät ja vangit käskyvaltansa alle. Ryhmittymä pyrkii käyttämään myös vankilan henkilökuntaa hyväkseen, joko painostuksen avulla tai näiden tietämättä.Käytännössä UB on tehnyt vankiloista itselleen ansaintapaikan, josta se ohjailee sumeilematta ja onnistuneesti jengin rikollista toimintaa myös muurien ulkopuolella.
– Tähän tilanne on luisunut viime vuosina. UB pyrkii miehittämään ja on miehittänytkin osittain strategiset paikat joissakin vankiloissa ja pakottaa väkivallan avulla muut vangit toimimaan tahtonsa mukaan, myöntää erityisasiantuntija Sami Peltovuoma Rikosseuraamuslaitoksesta.
– Poliisilla on tästä omaa vahvaa tiedustelutietonäyttöä. Ja siitä, että UB:n kontaktit toimivat sujuvasti vankiloista ulospäin, vahvistaa rikosylikomisario Christer Ahlgren keskusrikospoliisista.
Rikosseuraamuslaitoksen sisällä ollaan huolissaan tilanteesta. Keskusrikospoliisi pitää tilannetta vakavana.
Järjestelmän tarkoitus on kuntouttaa vangit irti rikollisesta elämäntavasta, mutta jengipainostus ja jatkuva turvallisuusuhka sitovat vangit uusiin rikoksiin myös vapautumisen jälkeen.
– Poliisi ei pysty yksin torjumaan järjestäytynyttä rikollisuutta, siihen tarvitaan kaikkien viranomaisten ja koko yhteiskunnan ymmärrys ja panostus, Ahlgren sanoo.
– On sääli, jos rikostorjunnan työ ja sen vaikuttavuus valuu hukkaan, kun rikolliset pystyvät jatkamaan toimintaansa vankiloissa.
Ensimmäinen kerta Suomessa
Vankilavirkailijoiden liiton mukaan UB on ensimmäinen yksittäinen rikollisryhmittymä, joka on onnistunut kaappaamaan näin voimakkaan valta-aseman Suomen vankiloissa.
– UB on todellinen ongelma. Tilanne vaarantaa jatkuvasti vankien ja henkilökunnan turvallisuuden, sanoo liiton puheenjohtaja Antti Santamäki.
Santamäen mukaan esimerkiksi Riihimäen vankilassa, johon UB:n jäseniä on sijoitettu paljon, pahoinpitelyt ovat lisääntyneet viime vuosina.
Lue myös: Ex-rikollinen kertoo, kuinka United Brotherhood pitää vankeja otteessaan – "Vankien vaimot pakotetaan nielemään jengin huumepaketteja"
Lännen Median tietojen mukaan juuri Riihimäen vankilassa on tapahtunut tänä vuonna useita törkeitä pahoinpitelyitä, joiden taustalla on UB. Rikosseuraamuslaitos ei tätä suoraan vahvista.
– Emme voi puhua keskeneräisistä rikostutkinnoista. Yleisellä tasolla voin sanoa, että viime aikoina on ollut huolestuttavan paljon viitteitä jengiväkivallan lisääntymisestä ja raaistumisesta vankiloissa, Peltovuoma muotoilee.
– Toimeksi annettuja tapauksia on enemmän kuin ennen, ja UB on jotain kautta mukana hyvin monessa väkivaltatapauksessa.
Vankiloissa tilastoidaan vuosittain 50–100 pahoinpitelyä. Väkivallanteot ovat keskittyneet samoihin suljettuihin laitoksiin, joihin UB:n jäsenet on sijoitettu.
– Pahoinpitelyistä enintään joka viides tulee vankilahenkilökunnan tietoon. Kaikkein törkeimmät henkilökunta huomaa, vaikka kostoa pelkäävät uhrit eivät niistä puhu, Santamäki sanoo.
UB:lla miesylivoima vankiloissa
UB:n jäseniä, ex-jäseniä ja muita suoraan sen vaikutuspiiriin kuuluvia henkilöitä istuu vankiloissa tällä hetkellä yli sata. Määrä on noin 70 prosenttia kaikista vankiloissa istuvista liivijengiläisistä.
Viranomaisten mukaan UB:n jäsenten suuri määrä ja väkivaltaisuus vankiloissa ovat nostaneet jengiläiset monen vankilan hierarkiassa valta-asemaan.
– Lisäksi UB on ainoa liivijengeistä, jonka bisneslogiikkaan kuuluu keskeisesti ansioiden hankkiminen myös vankeusaikana, arvioi Risen Peltovuoma.
Huumekauppa vankiloissa on UB:lle tuottoisaa puuhaa, sillä kaikkein suljetuimmissa vankiloissa huumeista maksetaan 3–5 kertaa enemmän kuin katukaupassa. UB kerää prosenttiosuudet myös muiden vankien pyörittämästä huumausainekaupasta.
Vuonna 2012 poliisi iski United Brotherhoodin kerhotiloihin Turun Hakakadulla, kun kerhotiloissa ammuskeltiin. Krp:n mukaan UB:n jäsenistö on rikollisempaa ja väkivaltaisempaa kuin minkään muun rikollisryhmittymän jäsenet Suomessa.
Jengi pakottaa muut vangit salakuljettamaan huumeita lomiltaan vankiloihin, kauppaamaan ja jopa käyttämään niitä. Lisäksi se kiristää vangeilta rahaa erilaisten maksujen ja sakkojen muodossa.
– Vankien omaiset pakotetaan tuomaan huumeita perhetapaamisiin, Vankilavirkailijoiden liiton Antti Santamäki sanoo.
Vuonna 2018 Suomen vankiloista takavarikoitiin huumausaineita yli kaksi kiloa, laittomia pillereitä lähes 6 500 kappaletta ja merkittävä määrä hormonivalmisteita.
Myös muut laittomat tavarat liikkuvat sisälle vankiloihin.
Ampuma-aseita vankiloista löytyi viime vuonna kahdeksan kappaletta, teräaseita yli 130 ja lyömäaseita 30. Puhelimia ja niihin liittyviä tarvikkeita vangeilta takavarikoitiin lähes 140 kappaletta ja tietokoneita tai niiden osia lähes 60 kappaletta.
"Turvallisuus on unohdettu kokonaan"
Keskusrikospoliisin mukaan vankilat ovat hyvä rekrytointialusta rikollisjengeille. Rekrytointi ei tarkoita useimmiten jäsenhankintaa vaan sitä, että jengit saavat uhkailemalla ja kiristämällä muut vangit toimimaan haluamallaan tavalla.
– Tällaisen kiristyksen ja väkivallan kohteeksi voi joutua kuka tahansa vankilassa ja sen ulkopuolella, olipa sitten rikollinen tai tavallinen kansalainen, arvioi Krp:n Christer Ahlgren.
Vankilavirkailijoiden ammattiliiton mukaan tärkein syy tilanteen pahentumiseen on vankilaolojen vapautuminen. Valvotuimmille osastoille laitetaan pahoinpitelyihin osallistuneet vangit, kun taas toimeksiantajat saavat edelleen elää vapaammin.
– Toimenpiteet pitäisi kohdentaa niihin vankeihin, jotka painostavat muita, sanoo liiton puheenjohtaja Antti Santamäki.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi huhtikuun alussa 16 henkilöä vankeusrangaistuksiin liittyen United Brotherhoodin laajaan huume-, ase- ja kiristysjuttuun. Kuvassa poliisin jengitiloista takavarikoimia aseita.
Vartijoiden ammattiliiton mielestä eduskunnan oikeusasiamiehen päätökset ovat pahentaneet tilannetta.
– Ratkaisujen mukaan vankien sellistä ulos liikkumisen aikaa pitää jatkuvasti lisätä, vaikka turvallisuus edellyttäisi kovimpien rikollisten valvonnan kiristämistä, Santamäki kritisoi.
– Turvallisuus on unohdettu kokonaan. Pitääkö jonkun kuolla ennen kuin tilanteeseen reagoidaan?
Santamäen mukaan myös jatkuva vartijavaje, valtavat ylityömäärät ja yksin työskentelyn suhteettoman suuri osuus vaikuttavat jengien aseman vahvistumiseen vankiloissa.
Väkivalta raakaa ja ylimitoitettua
Keskusrikospoliisi kommentoi niukasti sitä, mihin UB:n vahvistuminen vankiloissa voi johtaa.
– Tiedustelutietojemme valossa tilanne ei näytä hyvältä. Vankiloiden ulkopuolella UB:n valta-asema muihin rikollisjengeihin ei kuitenkaan näyttäydy samalla tavoin, vaan rikollisjengit tekevät enemmän yhteistyötä keskenään, Crister Ahlgren muotoilee.
Krp muistuttaa, että UB on arvioitu suomalaiselle yhteiskunnalle kaikkein vahingollisimmaksi ryhmittymäksi esimerkiksi sen jäsenten väkivaltarikosten määrällä mitattuna.
– Huumausainekauppa on UB:n pääasiallinen tulonlähde. Tyypillisesti UB:n väkivalta on raakaa ja ylimitoitettua, ja uhrit ovat täysin mielivaltaisesti valittuja ja kohteeksi voi joutua kuka tahansa tavallinenkin kansalainen, Ahlgren sanoo.
Lue myös: Ex-rikollinen kertoo, kuinka United Brotherhood pitää vankeja otteessaan – "Vankien vaimot pakotetaan nielemään jengin huumepaketteja"Kalevan juttu:

 

hansai

Supreme Leader
Viranomaiset vahvistavat: Rikollisjengi United Brotherhood otti Suomen vankilat hallintaansa – Jengi teki selliosastoista rahasampoja


Jengillä on 120 jäsentä
United Brotherhood (UB) on suomalainen rikollisjärjestö, jolla ei ole kansainvälistä toimintaa.
Jengillä on jäseniä noin 120, kun sen alaosaston Bad Unionin väki lasketaan mukaan.
Jengi on kaksinkertaistanut jäsenmääränsä kymmenessä vuodessa.
Ryhmittymällä on toimintaa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa, Kouvolassa, Joensuussa ja Oulussa.
Vankilassa UB:n jäseniä, ex-jäseniä ja muita suoraan sen ohjailtavissa olevia henkilöitä istuu parhaillaan yli sata.
Keskusrikospoliisi on luokitellut UB:n Suomen rikollisimmaksi ja väkivaltaisimmaksi ryhmittymäksi.
Jengin pääasiallisia tulonlähteitä ovat huumekauppa ja kiristykset.
UB syntyi vuonna 2010, kun rikollisjärjestöt M.O.R.E., Rogues Gallery ja Natural Born Killers yhdistivät voimansa.

Suomen vaarallisimmaksi luokiteltu liivijengi United Brotherhood (UB) on saanut niskaotteen useimmista maan suljetuista vankiloista, kertovat viranomaiset Lännen Medialle. Jengiväkivalta on lisääntynyt ja raaistunut rajusti vankiloissa. UB hallitsee vankiloiden huumekauppaa, kiristää muilta vangeilta mielivaltaisia maksuja ja pakottaa näiden omaisia rikoksiin.
Rikollisjärjestö United Brotherhood (UB) pyörittää iso osaa hämärätoiminnasta Suomen vankiloista, vahvistavat eri viranomaistahot Lännen Medialle.
Suljetuissa vankiloissa tapahtuva huumekauppa on vahvasti UB:n hallinnassa.
Vankiloiden sisällä UB on alistanut muut rikollisryhmittymät ja vangit käskyvaltansa alle. Ryhmittymä pyrkii käyttämään myös vankilan henkilökuntaa hyväkseen, joko painostuksen avulla tai näiden tietämättä.Käytännössä UB on tehnyt vankiloista itselleen ansaintapaikan, josta se ohjailee sumeilematta ja onnistuneesti jengin rikollista toimintaa myös muurien ulkopuolella.
– Tähän tilanne on luisunut viime vuosina. UB pyrkii miehittämään ja on miehittänytkin osittain strategiset paikat joissakin vankiloissa ja pakottaa väkivallan avulla muut vangit toimimaan tahtonsa mukaan, myöntää erityisasiantuntija Sami Peltovuoma Rikosseuraamuslaitoksesta.
– Poliisilla on tästä omaa vahvaa tiedustelutietonäyttöä. Ja siitä, että UB:n kontaktit toimivat sujuvasti vankiloista ulospäin, vahvistaa rikosylikomisario Christer Ahlgren keskusrikospoliisista.
Rikosseuraamuslaitoksen sisällä ollaan huolissaan tilanteesta. Keskusrikospoliisi pitää tilannetta vakavana.
Järjestelmän tarkoitus on kuntouttaa vangit irti rikollisesta elämäntavasta, mutta jengipainostus ja jatkuva turvallisuusuhka sitovat vangit uusiin rikoksiin myös vapautumisen jälkeen.
– Poliisi ei pysty yksin torjumaan järjestäytynyttä rikollisuutta, siihen tarvitaan kaikkien viranomaisten ja koko yhteiskunnan ymmärrys ja panostus, Ahlgren sanoo.
– On sääli, jos rikostorjunnan työ ja sen vaikuttavuus valuu hukkaan, kun rikolliset pystyvät jatkamaan toimintaansa vankiloissa.
Ensimmäinen kerta Suomessa
Vankilavirkailijoiden liiton mukaan UB on ensimmäinen yksittäinen rikollisryhmittymä, joka on onnistunut kaappaamaan näin voimakkaan valta-aseman Suomen vankiloissa.
– UB on todellinen ongelma. Tilanne vaarantaa jatkuvasti vankien ja henkilökunnan turvallisuuden, sanoo liiton puheenjohtaja Antti Santamäki.
Santamäen mukaan esimerkiksi Riihimäen vankilassa, johon UB:n jäseniä on sijoitettu paljon, pahoinpitelyt ovat lisääntyneet viime vuosina.
Lue myös: Ex-rikollinen kertoo, kuinka United Brotherhood pitää vankeja otteessaan – "Vankien vaimot pakotetaan nielemään jengin huumepaketteja"
Lännen Median tietojen mukaan juuri Riihimäen vankilassa on tapahtunut tänä vuonna useita törkeitä pahoinpitelyitä, joiden taustalla on UB. Rikosseuraamuslaitos ei tätä suoraan vahvista.
– Emme voi puhua keskeneräisistä rikostutkinnoista. Yleisellä tasolla voin sanoa, että viime aikoina on ollut huolestuttavan paljon viitteitä jengiväkivallan lisääntymisestä ja raaistumisesta vankiloissa, Peltovuoma muotoilee.
– Toimeksi annettuja tapauksia on enemmän kuin ennen, ja UB on jotain kautta mukana hyvin monessa väkivaltatapauksessa.
Vankiloissa tilastoidaan vuosittain 50–100 pahoinpitelyä. Väkivallanteot ovat keskittyneet samoihin suljettuihin laitoksiin, joihin UB:n jäsenet on sijoitettu.
– Pahoinpitelyistä enintään joka viides tulee vankilahenkilökunnan tietoon. Kaikkein törkeimmät henkilökunta huomaa, vaikka kostoa pelkäävät uhrit eivät niistä puhu, Santamäki sanoo.
UB:lla miesylivoima vankiloissa
UB:n jäseniä, ex-jäseniä ja muita suoraan sen vaikutuspiiriin kuuluvia henkilöitä istuu vankiloissa tällä hetkellä yli sata. Määrä on noin 70 prosenttia kaikista vankiloissa istuvista liivijengiläisistä.
Viranomaisten mukaan UB:n jäsenten suuri määrä ja väkivaltaisuus vankiloissa ovat nostaneet jengiläiset monen vankilan hierarkiassa valta-asemaan.
– Lisäksi UB on ainoa liivijengeistä, jonka bisneslogiikkaan kuuluu keskeisesti ansioiden hankkiminen myös vankeusaikana, arvioi Risen Peltovuoma.
Huumekauppa vankiloissa on UB:lle tuottoisaa puuhaa, sillä kaikkein suljetuimmissa vankiloissa huumeista maksetaan 3–5 kertaa enemmän kuin katukaupassa. UB kerää prosenttiosuudet myös muiden vankien pyörittämästä huumausainekaupasta.
Vuonna 2012 poliisi iski United Brotherhoodin kerhotiloihin Turun Hakakadulla, kun kerhotiloissa ammuskeltiin. Krp:n mukaan UB:n jäsenistö on rikollisempaa ja väkivaltaisempaa kuin minkään muun rikollisryhmittymän jäsenet Suomessa.
Jengi pakottaa muut vangit salakuljettamaan huumeita lomiltaan vankiloihin, kauppaamaan ja jopa käyttämään niitä. Lisäksi se kiristää vangeilta rahaa erilaisten maksujen ja sakkojen muodossa.
– Vankien omaiset pakotetaan tuomaan huumeita perhetapaamisiin, Vankilavirkailijoiden liiton Antti Santamäki sanoo.
Vuonna 2018 Suomen vankiloista takavarikoitiin huumausaineita yli kaksi kiloa, laittomia pillereitä lähes 6 500 kappaletta ja merkittävä määrä hormonivalmisteita.
Myös muut laittomat tavarat liikkuvat sisälle vankiloihin.
Ampuma-aseita vankiloista löytyi viime vuonna kahdeksan kappaletta, teräaseita yli 130 ja lyömäaseita 30. Puhelimia ja niihin liittyviä tarvikkeita vangeilta takavarikoitiin lähes 140 kappaletta ja tietokoneita tai niiden osia lähes 60 kappaletta.
"Turvallisuus on unohdettu kokonaan"
Keskusrikospoliisin mukaan vankilat ovat hyvä rekrytointialusta rikollisjengeille. Rekrytointi ei tarkoita useimmiten jäsenhankintaa vaan sitä, että jengit saavat uhkailemalla ja kiristämällä muut vangit toimimaan haluamallaan tavalla.
– Tällaisen kiristyksen ja väkivallan kohteeksi voi joutua kuka tahansa vankilassa ja sen ulkopuolella, olipa sitten rikollinen tai tavallinen kansalainen, arvioi Krp:n Christer Ahlgren.
Vankilavirkailijoiden ammattiliiton mukaan tärkein syy tilanteen pahentumiseen on vankilaolojen vapautuminen. Valvotuimmille osastoille laitetaan pahoinpitelyihin osallistuneet vangit, kun taas toimeksiantajat saavat edelleen elää vapaammin.
– Toimenpiteet pitäisi kohdentaa niihin vankeihin, jotka painostavat muita, sanoo liiton puheenjohtaja Antti Santamäki.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi huhtikuun alussa 16 henkilöä vankeusrangaistuksiin liittyen United Brotherhoodin laajaan huume-, ase- ja kiristysjuttuun. Kuvassa poliisin jengitiloista takavarikoimia aseita.
Vartijoiden ammattiliiton mielestä eduskunnan oikeusasiamiehen päätökset ovat pahentaneet tilannetta.
– Ratkaisujen mukaan vankien sellistä ulos liikkumisen aikaa pitää jatkuvasti lisätä, vaikka turvallisuus edellyttäisi kovimpien rikollisten valvonnan kiristämistä, Santamäki kritisoi.
– Turvallisuus on unohdettu kokonaan. Pitääkö jonkun kuolla ennen kuin tilanteeseen reagoidaan?
Santamäen mukaan myös jatkuva vartijavaje, valtavat ylityömäärät ja yksin työskentelyn suhteettoman suuri osuus vaikuttavat jengien aseman vahvistumiseen vankiloissa.
Väkivalta raakaa ja ylimitoitettua
Keskusrikospoliisi kommentoi niukasti sitä, mihin UB:n vahvistuminen vankiloissa voi johtaa.
– Tiedustelutietojemme valossa tilanne ei näytä hyvältä. Vankiloiden ulkopuolella UB:n valta-asema muihin rikollisjengeihin ei kuitenkaan näyttäydy samalla tavoin, vaan rikollisjengit tekevät enemmän yhteistyötä keskenään, Crister Ahlgren muotoilee.
Krp muistuttaa, että UB on arvioitu suomalaiselle yhteiskunnalle kaikkein vahingollisimmaksi ryhmittymäksi esimerkiksi sen jäsenten väkivaltarikosten määrällä mitattuna.
– Huumausainekauppa on UB:n pääasiallinen tulonlähde. Tyypillisesti UB:n väkivalta on raakaa ja ylimitoitettua, ja uhrit ovat täysin mielivaltaisesti valittuja ja kohteeksi voi joutua kuka tahansa tavallinenkin kansalainen, Ahlgren sanoo.
Lue myös: Ex-rikollinen kertoo, kuinka United Brotherhood pitää vankeja otteessaan – "Vankien vaimot pakotetaan nielemään jengin huumepaketteja"Kalevan juttu:

Miksi vankiloissa voidaan käydä huumekauppaa?
 

miheikki

Respected Leader
Lahjoittaja

rööperi

Kapteeni
BAN
Miksi vankiloissa voidaan käydä huumekauppaa?
Huumekauppiaat löytävät huumeensa, vaikka ovatkin kiven sisällä. Mutta varsinainen vastaus on hyvin lyhykäisyydessään se, että vanginvartijat on voideltu. Jos huumepoliisipäällikkö voi alkaa veljeilemään alamaailman kanssa niin kyllä se onnistuu myös rivipollariltakin.
 

Passi

Ylipäällikkö
Lisää aiheesta. Ei voi muutaku ihmetellä.


Näin liivijengi United Brotherhood pitää vankeja otteessaan — Ex-rikollinen: "Vankien vaimot pakotetaan nielemään jengin huumepaketteja"

Vankien vaimot pakotetaan nielemään jengin huumepaketteja"
Lännen Media uutisoi sunnuntaina, että Suomen väkivaltaisin rikollisryhmä on ottanut ison osan Suomen suljetuimmista vankiloista hallintaansa. Vankiloissa pitkään istunut Jani paljastaa, miten jengi kiristää käytännössä selliosastoilla. – Vankilat ovat täysin voimattomia suojelemaan muita vankeja, ei sille kukaan enää mitään voi, Jani sanoo erikoishaastattelussa.
Jani on ex-rikollinen ja tuntee Suomen suljetut vankilat läpikotaisin.

Vankilavuosia miehellä on takanaan runsaasti. Liivijengeihinkin hän on ottanut rikosurallaan lähikosketusta.

Janin suostuminen tähän haastatteluun voi aiheuttaa kostouhan. Tästä syystä Lännen Media ei kerro hänen tunnistamistaan helpottavia tietoja kuten oikeaa nimeä.

Toimitus on tarkistanut Janin kertomuksen luotettavista lähteistä, mutta ei turvallisuussyistä voi avata asiaa enempää.

– Homma on räjähtänyt käsiin kivitaloissa viimeisen viiden vuoden aikana. Muut vangit eivät voi tehdä mitään vankiloissa ilman UB:n lupaa, Jani sanoo.

UB on lyhenne rikollisjärjestö United Brotherhoodin nimestä. Keskusrikospoliisi on luokitellut vuonna 2010 perustetun suomalaisjengin maan vaarallisimmaksi ja väkivaltaisimmaksi rikollisryhmittymäksi.

Kymmenessä vuodessa jengi on saanut vahvan otteen kaikissa Suomen 15 suljetussa vankilassa. Tilanne on pahentunut rajusti viime vuosina, Jani arvioi.

– Aiemmin liivijengeihin kuuluvia kunnioitettiin vankien keskuudessa. Nyt UB on kasvanut niin isoksi, että kaikki muut jengit vankiloissa ovat jääneet sen jalkoihin, Jani kuvailee.

– UB:ta pelätään, muut vangit eivät uskalla puhua sen tekemisistä mitään tai edes katsoa päin, Jani sanoo.

Kehu riittää pahoinpitelyn motiiviksi
Rikosseuraamuslaitoksen mukaan Suomen vankiloissa istuu tällä hetkellä 150 eri liivijengien jäsentä tai heihin suoraan kytkeytyvää henkilöä. Näistä lähes 70 prosenttia linkittyy United Brotherhoodiin.

– UB:lla näyttää riittävän väkeä joka vankilaan. Jos ei täysjäseniä, sitten jengiin pyrkiviä henkilöitä.

– Yksi syy tilanteen pahentumiseen onkin juuri jengin suosioon pyrkivien henkilöiden paljous. Pyrkyrit tekevät mitä vaan saadakseen hyvän jätkän kehut, jengipipon palkaksi tai velkojaan anteeksi.

Janin kokemuksen mukaan UB määrää nykyisin vankiloissa miltei kaikesta. Siitä millä osastolla vangit saavat asua, missä he saavat työskennellä tai onko heillä oikeus soittaa omaisilleen.

Jatkuva väkivallanuhka ja taloudellinen kiristäminen pitävät vankiyhteisön lieassa. Jengin määräämät maksut, sakot ja velat ovat täysin mielivaltaisia, ja useimmiten täysin tekaistuja.

– Jengi kiristää vankia vaatimaan rahaa omaisiltaan luvallisissa puheluissa. Vankisellissä asumisesta voidaan vaatia 400–500 euron kuukausivuokraa, Jani listaa.

– Jos joku on puhunut liikaa rikoskuulusteluissa tai sanonut pahasti väärälle ihmiselle siviilissä, UB voi määrätä siitä sakon, vaikkei asia liittyisi mitenkään UB:n toimintaan.

Vankien omaiset sekoitetaan rikoksiin
UB on ujuttanut vankiloihin toimintamallin, jota ei Janin mukaan aiemmin juuri harrastettu Suomessa. Liivijengi pyrkii alistamaan koko vangin lähipiirin valtaansa.

Jos vanki ei pysty maksamaan velkojaan, jengi ryhtyy kiristämään vangin läheisiä. Vankia uhataan hänen läheisiinsä kohdistuvalla väkivallalla ja läheisiä vangin pahoinpitelyllä tai tappamisella.

– UB:ta ei kiinnosta pätkän vertaa, miten vanki selviytyy veloistaan. Kunhan se saa rahansa tai muuta hyötyä velan varjolla, Jani sanoo.

Vankiloissa valtaa pitävä UB ei tyydy pelkkään rahan kiristämiseen.

Jengi vaatii muut vangit tekemään rikoksia ja menee vieläkin pidemmälle. Se pakottaa rikoksiinsa mukaan myös vankilan ulkopuolisia ihmisiä.

– Jos vanki on menossa perhetapaamiseen, tapaajan on tuotava huumeita sisälle vankilaan sen verran kuin UB niitä hänelle ulkopuolella antaa, Jani kertoo.

Tyypillisesti tämä tapahtuu niin, että tapaaja kuljettaa jengin huumeet vankilan sisälle kehonsisäisesti. Vangin vaimo nielee kiltisti huumepaketit, jotka vanki sitten toimittaa UB:lle.

– UB:ta ei kiinnosta, miten huumeet tuodaan. Hommasta kieltäytymisestä seuraa sakot. Jos salakuljettaminen epäonnistuu, sakot ovat vieläkin suuremmat.

Karkuun ei pääse
Lännen Median tietojen mukaan vankiloiden huumekauppa on tällä hetkellä lähes kokonaan UB:n hallinnassa. Jos UB ei pyöritä toimintaa itse, se ottaa osuuden huumeiden myynnistä. Myös Jani vahvistaa tämän.

Vankilaviranomaisille kieliminen on turhaa, koska se vain pahentaa ongelmaa.

– Ei pahoinpitely siihen lopu. Turpaan tulee ja lujaa aina uudestaan. Jos vanki pääsee eristykseen pakoon, seuraavaksi nämä tyypit ovat hänen omaistensa ovella.

– UB toimeksiantaa muiden vankien pahoinpitelyjä koko ajan, ja sen lonkerot yltävät kaikkialle vankiloiden sisällä. Mutta kertomistani syistä väkivallasta tulee vartijoiden tietoon vain murto-osa, Jani selvittää.

Kaikki vangit jengin työrukkasia
UB:n raju väkivaltaisuus ja jäsenien suuri määrä vankiloissa ovat merkittäviä syitä jengin vahvistumiselle vankiloissa. Näin Jani arvioi.

– Nykyään monet ihan perusnarkkarit haikailevat jengin suosion perään nostaakseen sillä egoaan tai lyhentääkseen omia velkojaan. Tästäkin syystä touhu on mennyt aivan järjettömäksi, Jani sanoo.

Jani näkee, että UB pyrkii hyväksikäyttämään ja huijaamaan vankiloissa kaikkia muita vankeja. Pyrkyreillä ei pääsääntöisesti ole jengille muuta virkaa kuin hetkellinen asema työrukkasina.

UB teettää pyrkyreillä likaiset työt eli muiden vankien kiristämisen, uhkailun ja pahoinpitelyn. Lisäksi jengi käyttää heitä viestinviejinä ja huumekaupan pyörittämisessä.

– Suurin osa pyrkyreistä ei saa ikinä todellista asemaa jengistä. Huhujen mukaan jotkut on jopa pakotettu UB:n jäseniksi, jotta hyötymisen jälkeen voidaan potkaista pois jollakin tekosyyllä ja vaatia vielä erorahat, Jani kuvailee.

Kun vankeja sijoitellaan suljetummille osastoille, sinne joutuvat yleensä pahoinpitelyn tehneet käskyläiset, ja varsinaiset toimeksiantajat jäävät vapaampiin oloihin.

Jos UB:n oma jätkä joutuu eristyksiin, siitä kuoriutuu mestarivalittaja ja -kantelija. Sitten eduskunnan oikeusasiamies antaa päätöksen, että pitää antaa vapaammat olot eikä saa kiusata, Jani sanoo.

– Vankiloiden johdossa ei tajuta mitään tästä kaikesta, mitä kivitalojen sisällä oikeasti tapahtuu.

"Vankilat ovat täysin voimattomia"
Janin mukaan UB on kahmaissut Suomessa valta-aseman, josta ei ole paluuta enää entiseen.

– Viranomaisten olisi pitänyt toimia kauan sitten, mutta UB-jengiä vain seurattiin ja siitä kerättiin tietoa, aina vain lisää tietoa. Kukaan ei uskonut, että se voi kasvaa näin isoksi ja vahvaksi, Jani kritisoi.

Jani näkee, että poliisi on epäonnistunut torjumaan UB:n kasvun vankiloiden ulkopuolella ja vankilaviranomaiset sen vahvistumisen piikkilankamuurien sisäpuolella.

Vaikka vankiloiden yksi tärkeimmistä tehtävistä on kuntouttaa vangit irti rikollisesta elämäntavasta, nyt UB:n vankilaherruus nimenomaan kytkee vangit uusiin rikoksiin myös vapautumisen jälkeen.

– Velat ja niillä kiristäminen seuraavat siviiliin. Vankilat ovat täysin voimattomia, eivät ne vankeja pysty suojelemaan. Valituksien ja kanteluiden avulla UB saa jatkuvasti lisää vapauksia toimia.

– Osalle vartijoista koko näytelmä on vain viihdettä. Osa on puun ja kuoren välissä, saattaa pelätä itsekin jengiä, Jani miettii.

Jani pelkää, että viranomaiset ovat pian vaikeuksissa United Brotherhoodin kanssa vankiloiden lisäksi muurien ulkopuolella.

– Tähän tämä on mennyt, ei sille kukaan enää mitään voi, Jani huokaa.

"Homma on räjähtänyt käsiin kivitaloissa viimeisen viiden vuoden aikana."

Jani

Ex-rikollinen

Viranomaiset vahvistavat: Rikollisjengi United Brotherhood otti Suomen vankilat hallintaansa – Jengi teki selliosastoista rahasampoja28.4.
https://www.satakunnankansa.fi/a/aa8f61bd-aebd-40f3-9d31-c21a54874d60?c=1528874183846
 

Passi

Ylipäällikkö
Tässä asiassa vois ottaa venäläisistä mallia.
29543

29544
29545
29546

Ruoka lapiolla ja 0.5h häkissä ulkoilua päivittäin.
Ja aina kun liikutaan sellin ulkopuolella niin silmät on sidottu ja mennään mukavassa kumarassa.
Muutamassa vuodessa kovempikin mies nöyrtyy.
 

Flameuz

Alikersantti
Tässä asiassa vois ottaa venäläisistä mallia.
View attachment 29543

View attachment 29544
View attachment 29545
View attachment 29546

Ruoka lapiolla ja 0.5h häkissä ulkoilua päivittäin.
Ja aina kun liikutaan sellin ulkopuolella niin silmät on sidottu ja mennään mukavassa kumarassa.
Muutamassa vuodessa kovempikin mies nöyrtyy.
Ja silti niillä on kamaa tuollakin vankilassa vedettäväksi. Eli toki nöyryyttää voi vaikka maailman tappiin, mutta mikä siinä on sitten ideana jos se ei kitke sitä toimintaa kuitenkaan? Toki jos se rikollisten nöyryyttäminen on jokin itseisarvo sinällään.
 
Top