Suomen sisäinen turvallisuus

Herman30

Greatest Leader
Tuliko reisille kaiken tuon väkivaltafantasian tuoksinassa....
Tuomitset vasemmistoa väkivallasta muttet ole yhtään sen parempi itsekään.
 

johan6

Majuri
Tässä taas esimerkkiä suomalaisesta oikeuskäytännöstä..huomioiden erityisesti päätekijän aikaisempi rikostausta.
https://yle.fi/uutiset/3-11382078
Mies oli aiemmin uhannut tappaa sosiaalityöntekijän. Hän sai käräjäoikeudessa lähes kuuden vuoden vankeustuomion murhan yrityksestä nuorena henkilönä.

Hovioikeus kuitenkin alensi tuomion kahdeksaan kuukauteen vankeutta miehen pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta nuorena henkilönä. Hovioikeuden mukaan konkreettista vaaraa sosiaalityöntekijän kuolemasta ei ehtinyt syntyä tilanteessa.
Tällä kertaa kerättiin kokoon isompi ryhmä jotta uhri (siis ei sosiaalivirkailija tässä tapauksessa) saatiin pahoinpidltyä hengiltä. Täysin järjettömällä tavalla.
- syyttäjä vaatii elinkautista.. ehkä se tuomitaankin.
- menee varmuudella hoviin jossa saattaa hyvinkin käydä samalla tavalla kuin uutisessa mainitun aikaisemman jutun kanssa. Tuomio alenee ainkin muiden tekijöisen osalta..
- kyseiset tekijät ehtivät vielä tappamaan moneen kertaan, vapaaksi päästyään. Ja taas uudelleen tappanmaan tuomioidensa jälkeen jne.

Miksi hovioikeudessa sanktiot alenee,,erityisesti väkivaltarikollisilla?
- silloin kun päätöksen tekijöiksi osuu ns. DEMLA-tuomarit (DEMokraattiset LAkimiehet Ry:n jäsenet) kyseessä on aina tuomarin oma henkilökohtainen ideologinen näkemys lain- ja oikeuden käytöstä.
- tällaisia tuomareita on vielä jonkun verran virassa erityisesti hovissa ja korkeimman oikeuden tuomareina.

Kyseisten DEMLA-lakimiesten(ja -naisten) ideoliginen lähtökohta on se ettei rikoksen tekijä ole ainoa syyllinen tekoonsa. Rikollinenkin on yhteiskunnan jäsen ja siksi myös hänen tekojaan tulee arvioida yhteiskunnallisten olosuhteiden ja taustojen mukaisesi. Lähtökohtaisesti oikeassa ja tasapuolisessa yhteiskunnassa ei ole rikollisia eikä rikoksia. Siksi rikolllinen teko pitää nähdä myös väärin toimivan yhteiskunnan vastuuna. Siis rikollinen on samalla tavalla uhri kuin kuin rikoksen kohteeksi joutunut kansalainen.
- tästä aiheutuu se että kapitalistisen yhteiskunta on aina (vähintäänkin osa-)syyllinen rikollisuuteen aina yksittäisiä tekoja myöten.
- em. on muistinvaraista luonnehdintaa ns. sosialistisesta luokkaoikeudesta jonka perusideologia on osaltaan DEMLA:n taustalla.

Onneksi näitä 1900-luvun ja YYA-aikojen tuomareita alkaa olla jo vähemmän tuomioistuimissa. Käräjäoikeudet ovat ehkä jo hieman puhdistuneet. Mutta erityisesti presidentti Halonen nimitti (hänellä oli vielä varsin laaja nimitysoikeus) jokaiseen mahdollisen oikeuslaitoksen virkaan DEMLA:n jäseniä. Poikkeuksetta. Mahdollisesti tilanne korjaantuu jo tämän vuosikymmenen aikana?

Mutta vielä edelleenkin meillä kehitetään lainsääntöä entiseltä pohjalta, huomioiden em. ideologiset taustatekijät. Vihersosialistien johdolla, tietenkin.
https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4627547/Virkamiesten+maalittamisen+saamiselle+rikoslakiin+on+vahva+tuki++poliisit+ja+lakimiehet+ilmaisevat+tukensa+tyonantajajarjestojen+ehdotukselle
- toki tällainen säädös on tarpeellinen erityisesti poliisin ja rikollisten kanssa tekemisissä olevien henkilökohtaisen turvallisuuden parantamiseksi.
- huonoa tässä on se ettei huomioida tavallisten kansalaisten tasapuolista oikeutta..

On suorastaan surkuhupaisaa nähdä oikeudentuomareiden (+ kansanedustajat ja kaikki muut yhteiskunnan palveluksessa olevat virahaltijat) huoli omasta henkilkohtaisesti turvallisuudestaan.
- silloin kun rikollisen teot kohdstuu viranomaisiin haluttaisiin jakaa kovempia tuomioita... Samaa käytäntöä ei kuitenkaan nähdä tarpeelliseksi tavallisiin kansalaisiin kohdistuvien rikosten suhteen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Oikeuspoliittinen_yhdistys_Demla
Suomen kohdalla DEMLA:n perustamiseen vaikutti erityisesti Neuvostoliiton näkemykset Suomen oikeuspoliittisesta tilanteesta sodan jälkeen.
Yhdistyksen perustamiseen johtaneet ajatukset syntyivät Ihmisoikeuksien säätiön piirissä. Säätiön perusti Ihmisoikeuksien liitto vuonna 1949 tukemaan ”ihmisoikeuksien puolustamista sekä demokraattisen valtiojärjestyksen ja kulttuurin säilyttämistä ja kehittämistä” sekä kunnioittamaan ”professori Väinö Lassila -vainajan edustamia aatteita ja ihmisoikeuksia puolustaessaan henkensä menettäneiden muistoa”.[5]
Säätiön piirissä toimi varatuomari Risto Höltän johtama lakiasiaintoimisto, jonka lakimiehet toimivat erityisesti asioissa, joiden yhteys kansandemokraattiseen poliittiseen toimintaan oli ilmeinen. Tällainen tehtävä oli esimerkiksi Kemin veritorstain tapahtumissa, jotka olivat johtaneet kapinasyytteisiin lakkolaisia kohtaan. Vuonna 1954 toimiston lakimiehet sekä eräät muut lakimiehet perustivat yhdyssiteekseen Suomen Demokraattiset Lakimiehet (DemLa).[6]
Nimensä Demla sai Kansainvälisen Demokraattisten lakimiesten liiton mukaan. IADL:n perustivat vuonna 1946 Nürnbergin tuomioistuimen ranskalaiset, englantilaiset ja neuvostoliittolaiset lakimiehet. Ensimmäinen presidentti oli ranskalainen Rene Cassin, jonka käsialaa on vuoden 1948 Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeuksien julistus ja joka sai vuonna 1968 tämän ansiosta Nobelin rauhanpalkinnon.[7] Demla liittyi myös Suomi–Neuvostoliitto-Seuraan ja Rauhanpuolustajiin.[8] Demla sopi yhteistyösopimuksen vuonna 1975 Unkarin kansantasavallan, Puolan kansantavallan, Itä-Saksan ja Länsi-Saksan lakimiesliittojen kanssa.
[9]
 

Vääpeli

Respected Leader
Lopuksi se huutaa "en voi hengittää"
Kyseisessä tapauksessa se voi hyvinkin pitää paikkaansa. Äkkiä käännettävä kyljelleen, ettei käy kuin valaille, että tukehtuvat oman painonsa takia... :D
Mutta oikeesti. Ylipainoista, keski-ikästä yms joka rajusti paininut yms vastaan, sitä ei saa laittaa vatsalleen. Vaan kyljelleen tai mieluummin istumaan. Sellainen ilmiö kuin maitohappo tukehtuminen voi tulla. Ylipainosilla, maitohappo valuu yläkroppaan ja keuhkojen alueelle, kun maha on korkeinkohta, happi ei kulje ja henki pois. Taisi Tampereella olla aikoinaan yksi tällänen tapaus.
 

Lunni

Kenraali
Maalla menee usein kivijalkaan kun palokunnalla kestää 30-45 min päästä paikalle. Tästä on mökkinaapurista kokemusta viime syksyltä. Ei jäänyt perheelle muuta kuin vaatteet jotka olivat aamulla kotoa lähtiessä päällään. Iltapäivällä ei ollut enää taloa eikä tavaroita. Ei siinä paljoa verisuret auta.
Mekin joskus 90-luvun alussa katseltiin Juhannuksena kun mökkinaapuri poltti sitten vähän isomman kokon... eli koko saunan... niemen kärjessä saaressa, ei mahkua sammutuskalustolle... 35 minsaa kesti kun vilkut tuli paikalle, sitten katseltiin sitä "kokkoa"...

Aikanaan Kalliossa asuneena mietin mitä järkeä vakuutuksessa, kun paloasema oli kivenheiton päässä, vuokrakämppä ja arvokkain omaisuus oli tietokone Tuli sitten sille järkeä kun alakerrassa asuntopaloi, ja koko rappu ja mun kämppä mustana noesta. Oli sama vakuutusyhtiö kuin taloyhtiöllä, niin mitään ei tarvinnut itse tehdä. Vaatteet pesulaan, ovet vaihtoon, tapetit uusiksi ja hajun poisto. Sekä mulle hotelli muutamaksi päiväksi. Kyllä siitä palvelusta viitsi sen maksaa...

Ja korvasihan mulle kasko autonkin pari kertaa... ei se "perhesedani" nyt ihan WRC-luokan ralliauto ollut, vaikka kuski luuli kuinka olleensa Vatanen...
 

Vääpeli

Respected Leader

Fremen

Respected Leader
Tuliko reisille kaiken tuon väkivaltafantasian tuoksinassa....
Tuomitset vasemmistoa väkivallasta muttet ole yhtään sen parempi itsekään.
Olen itse asiassa huomattavasti parempi väkivallassa kuin noi kynäniskaset vitun sählääjät. Varsinkin nyt koronan jälkeen kun on ollut aikaa treenata, eikä ole sparri-vastustajia, joten voin sanoa että olen Oslon Nordstrandin mestari, miksei....:)

Bring it.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Turun vankilassa tapahtui tiistaina iltapäivällä vakava väkivallanteko vankien välillä. Lounais-Suomen poliisi tiedotti keskiviikkona iltapäivällä tutkivansa tapausta tapon yrityksenä ja pahoinpitelynä.

Poliisin mukaan molemmat tilanteeseen osalliset vangit saivat tapahtumassa vammoja. Toinen heistä toimitettiin sairaalahoitoon.

Lännen Median tietojen mukaan vangin epäillään puukottaneen toista vankia.

Turun vankilasta ei kommentoida asiaa enempää, koska tiedotusvastuu asiasta on poliisilla.

Poliisi ei kerro tapauksen yksityiskohtia, koska esitutkinta on niin alussa. Poliisi lupaa tiedottaa asiasta lisää, kun esitutkinta etenee.

Turun Saramäen vankila on yksi Suomen tarkimmin vartioiduista vankiloista. Vankilarakennus on maan moderneimpia ja siellä vaaralliset vangit pystytään pitämään hyvin erossa muista vangeista osastoinnin avulla.

Väkivalta vankien välillä on lisääntynyt etenkin suljetuissa vankiloissa viime vuosina. Samalla se on muuttunut jatkuvasti raaemmaksi.

Vankiloissa tapahtuneiden väkivaltatapausten taustalla on viime vuosina ollut yhä useammin rikollisjengi United Brotherhood (UB). LM:n tietojen mukaan UB on ollut erityisesti vankilan henkilökuntaan kohdistuneiden väkivaltatapausten taustalla.

Viimeksi kuluneen vuoden sisällä yhteensä 13 vanginvartijaa on joutunut väkivallan kohteeksi joko työssään vankilassa tai vapaa-ajalla. Ainakin osassa tapauksista poliisi epäilee UB-jengiä tai sen jäseniä.

Tuorein henkilökuntaan kohdistuneista väkivallanteoista tapahtui kaksi viikkoa sitten Riihimäen vankilassa, jossa UB-jengin tunnusväreihin pukeutunut vanki hyökkäsi vartijan kimppuun.

LM:llä ei ole tietoa, liittyykö tiistainen vankien välinen tapaus jengiväkivaltaan.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Kumpa Turun terroristi Bounaani olisi ollut enemmän ottavana osapuolena.
Ilmeisesti turha toivo, koska häntä pidetään kuin kukkaa kämmenellä ja opetuslapset ympärillä tietysti.
 

OXPAHA

Luutnantti
Eiköhän tällä viitata kaliberiin, eli 9 mm Luger, a.k.a. 9 mm Parabellum, a.k.a. 9 mm Nato, a.k.a. 9 x 19 mm.

Steen Christensenin tapauksen yhteydessä ("Tehtaankadun poliisisurmat") tutkinnankohtaja kertoi, että tekijällä oli ollut käytössään 9 mm Parabellum, mikä sai lehdet kaivamaan tietoja kyseisestä aseesta, vaikka tutkinnanjohtaja oli tarkoittanut aseen kaliberia.
Tätä toki uumoilin, on vain aina yhtä hauskaa toimittajantekeleiden juttujen kanssa.
 

miheikki

Respected Leader
Tällainen listaus löytyy murha.infosta.

Ulkomaalaisten ja ulkomaalaistaustaisten tekemiä henkirikoksia Suomessa 1973 – 2020
Posted by Doctor Lecter on April 5th, 2016

Tässä artikkelissa käsitellään ulkomaalaisten, sekä ulkomaalaistaustaisten, tekemiä henkirikoksia Suomessa vuosina 1973 – 2016. Tilastoon on päässyt a) tekemällä yhden tai useampia henkirikoksia b) olemalla ulkomaalainen c) olemalla taustaltaan ulkomaalainen. Kohta c herättää tietysti kysymyksiä, että miten taustaisuus määritellään? Visainen ajatelma, joka varmasti herättää monia mielipiteitä, mutta olen käyttänyt rajana ”toisen polven maahanmuuttajuutta” ja/tai etnisyyttä. Olisi toki helppoa toimia kuten media tänä päivänä, että jokainen Suomessa asuva, on sitten kyse viikosta tai koko eliniästä on ”suomalainen” ja karsia sillä periaatteella suurin osa tekijöistä pois. Ulkomaalaistaustaustaiseksi olen myös määritellyt henkilön, jonka vanhemmista toinen on suomalainen, henkilö on Suomen kansalainen, mutta syntynyt ulkomailla tai muuttanut ulkomaille ja oli sieltä Suomeen tuleva kuolemalla rankaisemaan. Luettelo on vajavainen ja olisikin ensiarvoisen tärkeää, että siihen saataisiin niitä tapauksia joita ei ole mainittu, sekä täsmennyksiä jo listalla oleviin. Tiedän itse yhden, joka puuttuu, mutta en vaan löytänyt siitä aineistoa, joten jätin sen toistaiseksi kokonaan pois.
Artikkeli on siinä mielessä antirasistinen ja reilu, että listalle pääsemiseksi ei ole tarvinnut surmata suomalaista, vaan riittää kun on saattanut hengestään kenet tahansa, mutta Suomessa. Keskusteluosiossa on taulukko, josta ilmenee ikä- ja sukupuolijakaumat, niin tekijöiden kuin uhrienkin suhteen. Kuten myös tuomiot ja tekopaikkakunnat.
Hankalaksi tilastoinnin tekee media – kuten jo mainitsin – joka jostain syystä yhä useammin määrittelee suomalaiseksi henkilön, joka on tullut laittomasti maahan vaikkapa noin pari viikkoa sitten. Mehän kaikki muistamme median tavan uutisoida ”espoolaismiehestä, joka oli ehta suomalainen”, vaikka kyseessä oli paria vuotta aiemmin Suomeen muuttanut afrikkalainen. Kuitenkin, samainen media puhuu yhä ja edelleen Hans Assmanista saksalaismiehenä, vaikka hän oli asunut Suomessa jo kymmeniä vuosia, puhui selvää suomea ja oli tavoiltaan ja kulttuuriperimältään lähempänä suomalaista kuin moni muu mediassa väkisin ja tulenpalavalla kiireellä suomalaiseksi leivottu maahanmuuttaja.
 

Vonka

Supreme Leader
Tätä toki uumoilin, on vain aina yhtä hauskaa toimittajantekeleiden juttujen kanssa.
Auvo Niiniketo oli telkkarissa studiossa, ja toimittaja kyseli poliisin mahdollisuuksia puolustautua tuossa tilanteessa. Sinne oli tuotu myös Parabellum, oikein vanha kunnon Lüger, jotta Auvo sai sitten näyttää, miten sen voi edes yrittää ottaa pois. Hyvin oli media sisäistänyt aseen (virheellisen) tyypin.
 

Pihatonttu

Respected Leader
BLM on jo yhdistetty Venäjään Saksan turvallisuuspalvelun tutkimuksissa.
Oisko tälle luotettavaa linkkiä?

Jos osaavan maan turvallisuuspalvelu on tota mieltä, niin asia on mielestäni eteenpäin kertomisen arvoinen. Ja aihe huomioon ottaen ei tulisi mieleenkään kertoa asiaa eteenpäin ilman todella uskottavaa lähdettä.
 

Pihatonttu

Respected Leader
Siinä teille ohjeita senkin valkoset rasistit...
Antaapas Ruskeiden Tyttöjen Jasmina Amzil äärimmäisen rasistisia rasismintorjuntaneuvoja.

Heti ensimmäisessä neuvossa jaetaan väestö kolmeen ryhmään, joita pitäisi kuunnella tällaisella painotuksella: 1. Mustat. 2. Muut ei-valkoiset. 3. Loput eli valkoiset.

Seuraavaksi käsketään hankkimaan tietoa antirasistisista (ei siis neutraaleista tai luotettavista tai rehellisistä vaan tiettä poliittista äärireunaa edustavista) lähteistä.

Sitten kehotetaan hyväksymään "omat valkoisuuden tuomat etuoikeutensa".

Tämän jälkeen...

Loistava esimerkki antirasismin käsitteeseen sisäänleivotuista rasistisista asenteista, käytännöistä ja moraalisista lähtökohdista.
 

Talvela

Greatest Leader
Oisko tälle luotettavaa linkkiä?

Jos osaavan maan turvallisuuspalvelu on tota mieltä, niin asia on mielestäni eteenpäin kertomisen arvoinen. Ja aihe huomioon ottaen ei tulisi mieleenkään kertoa asiaa eteenpäin ilman todella uskottavaa lähdettä.
Oli uutisissa aikanaan, antifa, blm ja natsit ovat Venäjän käyttämiä porukoita yhteiskuntien kriisiyttämiseen.
Ei ole nyt aikaa googlailla, olen linkittänyt samoja uutisia ja tutkimuksia Yhdysvalloista jo tänne.
 

sotajätkä

Majuri
Oli uutisissa aikanaan, antifa, blm ja natsit ovat Venäjän käyttämiä porukoita yhteiskuntien kriisiyttämiseen.
Ei ole nyt aikaa googlailla, olen linkittänyt samoja uutisia ja tutkimuksia Yhdysvalloista jo tänne.
Mä yritin tuota tässä joku päivä googletella enkä löytänyt. Tosin google nyt filtteröi uutiset niin, että tuommoista ei sieltä löydykään. En tiedä pitäisikö bingiä kokeilla.
 

Ottoville

Ylipäällikkö
Verottaja vie rikoksen uhrin korvaukset – 100 000 euroa vaihtui 167,25 euroon
Vaikka omaisuutta olisi takavarikoitu nimenomaan vakavan rikoksen uhrin saatavien turvaamiseksi, verottaja voi periä omat saatavansa ennen uhria.

 

baikal

Supreme Leader
Oisko tälle luotettavaa linkkiä?

Jos osaavan maan turvallisuuspalvelu on tota mieltä, niin asia on mielestäni eteenpäin kertomisen arvoinen. Ja aihe huomioon ottaen ei tulisi mieleenkään kertoa asiaa eteenpäin ilman todella uskottavaa lähdettä.
Noin vuosi sitten tästä uutisoitiin eurooppalaisissa lehdissä ainakin.
 
Top