Suomen sisäinen turvallisuus

MeriTJ

Kenraali
Keijoko se siellä?

Alkukappale oli kyllä "hitusen Kaarisadetta", mutta koko tekstin kuin luki niin ihan tolkun tekstiähän nainen kirjoitti. Poliisikaverini jakoi tuon ja olin alkuun hitusen hämilläni kun alkoi melko "keijosti" mutta pointti kyllä aukeni sitten loppuun ihan ok.
 

Vääpeli

Respected Leader
Olikohan toi Twitter viesti kohdistettu Eduskuntaa vastaan, kun viitataan rasisti poliitikkoihin. Ajankohta olisi vaan sopiva.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Olen poliisijohtajan kirjoituksesta samaa mieltä, paitsi:
- ulkomaalaisvalvonnassa tulee nojata todennäköisiin tunnusmerkkeihin. Mikäli henkilö vaikuttaa ulkomaalaiselta esim etnisen ulkonäön perusteella, tulee valvonta ja viranomaisen kysymykset olla sallittuja. Olen toisaalla maininnut siitä että ulkonäölleen kukaan ei voi mitään, mutta ihonväri joka tapauksessa on tunnusmerkki jonka perusteella esim henkilön etsintää pitää voida toteuttaa. Lapsikin tietää että enemmistö pohjoisella pallonpuoliskolla on vaaleita ja etelämmässä tummempia. So what? Annetaan poliisille vapaus itse tulkita tunnusmerkkejä ja hoitaa hommansa tilanteen edellyttämällä tavalla.
 

YJT

Kenraali
Kirjoitus alkaa vähän epäonnistuneesti paikkaansapitämättömällä tiedolla: rasismi ei ole rikos. Siihen voi toki liittyä rasistisia rikoksia (esim syrjintä tai kiihottaminen kansanryhmää vastaan), tai se voi johtaa esim pahoinpitelyrikokseen jossa motiivi on rasismissa, mutta ajattelua ei käsittääkseni ole vielä kriminalisoitu.

Samaa mieltä @Rauhantekijä 'n kanssa; niin kauan kuin esim mustaihoisia, suomen kieltä osaamattomia on verrattain vähän katukuvassa, nämä ovat mielestäni hyviä indikaatioita siitä että henkilö saattaa olla ulkomaalainen. Onneksi ulkomaalaisvalvonta ei ole minun pääasiallinen tehtäväni, koska en tiedä, millä perusteilla ihmistä saa epäillä ulkomaalaiseksi ennen kuin sen on nähnyt henkilön papereista.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Vaikka en mitään vandalismia hyväksy, niin tästä huolimatta tälle nauroin. Kansallismuseo on väärä paikka julistaa tuota perverssien aatetta.
 

PSS

Ylipäällikkö
Kaupungissa ehkä ehtii palokunta hätiin, mutta savu tuhoaa tehokkaasti lähes kaiken.

Maalla menee usein kivijalkaan kun palokunnalla kestää 30-45 min päästä paikalle. Tästä on mökkinaapurista kokemusta viime syksyltä. Ei jäänyt perheelle muuta kuin vaatteet jotka olivat aamulla kotoa lähtiessä päällään. Iltapäivällä ei ollut enää taloa eikä tavaroita. Ei siinä paljoa verisuret auta.
Jämsässä paloi talvella kartanon päärakennus kivijalkaan. Ja palokunta on siitä noin 300 metrin päässä tien toisella puolella.
 

PSS

Ylipäällikkö
Henkirikospiikki.

Koko maan tilastokärjessä / asukas on Pelkosenniemi. Pieni kunta, jossa 12 tekoa tai yritystä.

Ylipäänsä määrällisesti suurimmat ovat Lahden keskusta ja sen jälkeen Helsingin Kallio.


View attachment 41158


Hulkon Antin kotikunta.. .
 

PSS

Ylipäällikkö
Neekeri sanana ei ole ollut vielä muutamia vuosia sitten ns loukkaava. Käsittääkseni jopa lehdet käyttivät tätä termiä.
Virallisessa merkityksessä se oli nimenomaisesti se neutraali vaihtoehto. Lisäksi sillä voitiin tarkoittaa lehtimiestä ja tämän väärinymmärtämiseenhän perustuu elokuva Pekka ja Pätkä neekereitä.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Otsikosta epäilin alussa kysessä olevan sukurutsatut mannet. Jutussa kerrotaan kaksikon vierailleen Sveitsissä ja Ranskassa joten epäilykseni johtivat ählämeihin. Ja tadaa lopussa sankarien nimet.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Top