Valvontavastuu on mihinkä sopimukseen? Toimeksiantosopimus saattaa löytyä, mutta löytyykö sieltä sisältä tietojen käsittelyvaatimuksia? Entä gdpr-henkilötietojen-käsittely-sopimusta? Onko allekirjoittava firma edes lukenut mitä se on allekirjoittanut? Onko vaatimuksia tehnyt kunta/mikälie tehnyt mitään eforttia varmistaakseen että sopimuksessa edellytetyt asiat ovat kunnossa?
Oman kokemuksen perusteella sanoisin että:
33-66% yrityksistä ei lue allekirjoittamiaan sopimuksia, ainakaan kokonaan
33-66% toimeksiantajista ei millään tapaa varmista että sopimuksessa määriteltyjä vaatimuksia on tehty
80-90% toimeksiantajista ei seuraa että vaatimuksia noudatetaan sopimuskauden aikana
Sairaanhoitopiirit, jotka käyttävät Vastaamon palveluita ovat tehneet palvelusopimuksen ko. puljun kanssa. Silloin osa tuota palvelusopimusta on tietosuojasopimus. Ja kunnanvaltuuston ja kunnan vastaavan SoTe johtajan tuota sopimusta pitää valvoa ja se pitää auditoida.
Tietosuojavaltuutettu valvoo tämän toiminnan lainmukaisuutta.
Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
www.finlex.fi
"Tietosuoja-asetuksessa tarkoitettuna kansallisena valvontaviranomaisena oikeusministeriön yhteydessä on tietosuojavaltuutettu. Tietosuojavaltuutettu on toiminnassaan itsenäinen ja riippumaton."
Tämä koko ketju osoittautui siihen, että kusee ja rankasti.
1. Jos jokainen alkaa tehdä yksityishenkilönä oikeusjuttua, niitä ilmoituksia, juttuja ja valituksia tulee olemaan kymmeniä tuhansia. SoTe viranomaiset ja niiden valvonta ovat halvaantuneita seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi käsittelemään tätä valitus ja juttumäärää. Samaan aikaan, kun Suomessa koronamasennus jyllää, siihen liittyvä kunnallinen hyvinvointipalvelun toteuttaminen halvaantui.
2. Yksittäisellä henkilöllä on tietenkin huoli siitä, että hänen omat tietonsa pääsee lehdistöön. Samaan aikaan, kun korona vastatoimet vammauttaa viranomaistoimintaa, tulee tästä sotkusta vielä enemmän halvaannuttava vyyhti, joka lähtee Suomen ylimmistä viranomaisista ja päätyy kunnanvaltuustoihin.
3. Kolmas vaikutus on Suomen oikeusvaltion uskottavuus EU:ssa, jossa Suomi on ajanut oikeusvaltioperiaatteita ja yksityisen kansalaisen tietosuojaa.
eur-lex.europa.eu
Kun nuo kolme juttua laskee yhteen, niin outo sattuma.
Jos tämä on ulkoisen valtiollisen tahon tekemä temppu, niin nyt tuli napakymppi. Ja se perustuu juurikin sinun yllä viljelemään hälläväliä kulttuuriin. Suomen sisäinen turvallisuus on tälle keskustelulle se oikea keskusteluketju.
Simpauttaja