Suomen sisäinen turvallisuus

On näköjään verta tullu reilusti. Onkohan lyöty kaulaan.
Ulkopuolisille ei poliisin mukaan aiheutunut tapahtuneesta vaaraa.
 
Tuli päätös! Taponen on.....!


Noni nyt saa Taposta vastaan tullessa sanoa sit kuka vaan munattomaksi nillittäjäksi. Ois kannattanut jättää ehkä tekemättä rikosilmoitus. Nyt saattaa kaverille vittuilu lisääntyä :D
 
On näköjään verta tullu reilusti. Onkohan lyöty kaulaan.

Minusta toi ei kummoinen määrä ole edes. Se vaan tuos lumella näyttää tolta. Mulla silmäkulma tuos kesällä aukesi ku wc:ssä liukastuin ja löin sen pöntön reunaan ni sillo tuli verta siinä muutaman tunnin aikana aika hyvin. Yksi pyyhe oli ihan läpi märkä verestä ja sitä tippui siitä kun sen vein sankkoon. Toinen piti ottaa avuksi sit ja sen takia vähä viivyteltiin ku se rupesi jo näyttää hyvältä mut heti ku nousin selältäni ylös rupesi lorona tulemaan ja kun oltiin kumpainenkii kaverin kans parit peli juomat otettu ni piti sit häkeen soittaa ja kysyä et kuis tehdään et ajellaanko taksilla Kyssille päivystykseen vai miten ni lähettivät lanssin suoraan. Oli osunut johkii semmoseen kohtaan et siinä menee joku iso verisuoni jos oikein ymmärrän et ei se ilman tikkausta siitä ois loppunut. Liimatakkiin yritettiin mut ei liimat pysyneet ku verta vaa puski ja puski. Mut toi nyt ei oo viel lähelläkään suurinta määrää verta jonka olen menettänyt. Mie oon ajatellut et kuhan sukulaiset ja ystävät välttyvät paskalta ni mie kärsin mielelläni muidenkii edestä ku sen verran olen erilaisia vammoja kärsinyt tässä vajaan 40v elämän aikana. Jos muut pääsee vähemmälllä ni mie oon kyll tuohon valmis ollut aina. Jotain hyötyä minustakii ;)
 
Kaupunkien välistä vertailua poliisin katuturvallisuusindeksin perusteella:

Rikokset | ”Eteläkarjalainen luonne voi olla sellainen, etteivät nyrkit heilu niin herkästi” – turvallisimmat kadut löytyvät poliisin mukaan Lappeenrannasta, häntäpäätä pitävät Helsinki, Turku ja Jyväskylä: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008524374.html?share=903661d19cfd6ccfc5c12cf4094be7f0
No, sitten on nuoriso muuttunut 30 vuodessa Lappeenrannassa. Muutaman baaritappelu tuli todistettua siellä päin parin vuoden aikana.
 
No, sitten on nuoriso muuttunut 30 vuodessa Lappeenrannassa. Muutaman baaritappelu tuli todistettua siellä päin parin vuoden aikana.

Nuoriso on tainnut muuttua etelä-Suomen verrokkikaupungeissa vielä enemmän. Aika paljonkin, mielestäni sikäli, että muutoksen voi nähdä myös silmillä. LPR ei ehkä ole ollut tilaisuudessa saada samoin mitoin uusnuorisoa.
 
Ei kai mamut, savolaiset tieten asialla. :cool:
Tottakai, varastelu tulee geeneissä ja huonossa esimerkissä..

17-4475156a2161f257f9.jpg
 
Tottakai, varastelu tulee geeneissä ja huonossa esimerkissä..

Juuri näin. Tuo vienalainen heimopäällikkö istutti aikanaan kirotun toksismaskuliinisen väkivallan siemenen tähän maahan. Tartunnan siitä saavat myös he, jotka epäonnekseen sattuvat joutumaan tänne. Vieraat varmasti kokevat joutuneensa todella sensitiivisesti turvattomaan tilaan ja ei auta kuin yrittää puolustautua.
 
Tapahtumia tutkitaan tappona ja törkeän ryöstön yrityksenä. Poliisi on ottanut tilanteeseen liittyen kaksi henkilöä kiinni. Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä. Poliisin käsityksen mukaan henkirikos liittyi huumausaineiden myyntitilanteeseen, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.


Ryöstely on sattumanvaraista ja vaikeaa ennakoida. Viestintä tapahtuu helposti vaihdettavien nimimerkkien välityksellä, ja huumekaupan osapuolet ovat jo lähtökohtaisesti valmiita laittomaan toimintaan. Halme kertoo saaneensa tietoja väitetystä tapauksesta, jossa sekä ”ostaja” että ”myyjä” tulivat paikalle ryöstääkseen toisensa.

Toisessa tapauksessa ryöstetyksi joutui henkilö, jolla ei ollut mitään tekemistä huumekaupan kanssa.

Oli sovittu tapaaminen, joka ei jostain syystä toteutunut. Kaveri käveli pois paikalta. Tekijät antoivat hänen häippäistä jonnekin kulman taakse ja ajattelivat, että ei hitto, ryöstetään se kuitenkin, Halme kertoo. He lähtivät juoksemaan perään, mutta juoksivat väärän kaverin perään, joka kulman takaa ilmestyi. Kohteella oli todella huono tuuri.

Joukkion ryöstely jatkui pieleen valitun kohteen jälkeenkin.


 

THL:n mukaan lähiöiden ongelmat kasautuvat tiettyihin vuokrataloihin ja jopa rappuihin – "Ruotsin tiellä ei olla, mutta hereillä pitää pysyä”​

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos selvitti sosiaalityön ammattilaisten näkemyksiä huono-osaisuuden keskittymisestä sekä alueellisen eriytymisen ongelmista.
70-luvun kerrostalo.

THL:n erityisasiantuntija Pekka Karjalainen pitää tärkeänä, että koteihin vietäisiin nykyistä enemmän psykososiaalisia palveluja. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
MIKKO HAAPANEN
17.1. 12:28
https://yle.fi/uutiset/3-12273453?origin=rss#
Tutkimuksen(siirryt toiseen palveluun) päätulokset osoittavat, että huono-osaisuus ja ongelmat kasautuvat tiettyihin vuokrataloihin ja lähiöihin, kertoi THL:n erityisasiantuntija Pekka Karjalainen Radio Suomen Päivän haastattelussa.
– Mistään ongelmalähiöistä me emme puhu, vaan näyttää siltä, että Suomessa tätä kasaantumista tapahtuu ehkä tiettyihin taloihin ja jopa rappuihin. Se näkyy sitten ilmiöinä ja julkisuudessa, ja voi näkyä jopa tilastoissa, Karjalainen kertoo.

Karjalaisen mukaan on kuitenkin merkkejä laajempienkin alueiden huono-osaistumisesta.
– Millään "Ruotsin tiellä" ei niin sanotusti kyllä vielä olla. Mutta hereillä täytyy olla, se on selvä.

Juurisyihin on vaikea puuttua​

Ongelmien kasautuminen johtuu mielenterveysongelmista, päihteidenkäytöstä ja työttömyydestä. Valtavia alueellisia eroja Suomessa ei ole, mutta pääkaupunkiseudulla korostuvat asumisen, kuten asunnon saamisen ongelmat ja asunnon pitämisen vaikeudet.
– Kun asunto alkaa mennä alta, kertoo paljon muustakin, mitä haasteita elämässä voi olla, Pekka Karjalainen toteaa.

Erityisasiantuntijaa yllätti se, että sosiaalityöntekijät pitivät tutkimuksessa ykkösongelmana asumista, kuten asuntojen siivottomuutta, huonoa kuntoa, erilaista hamstrausta ja asumishäiriöitä.
Toiseksi nousi tiettyjen ryhmien syrjintä. Maahanmuuttajien, romanien, vähävaraisten tai päihteidenkäyttäjien vaikeus saada tarvitsemaansa tukea ja palveluita nousi vahvasti. Se tässä kyllä yllätti.
Sosiaalityössä ongelmat pystytään havaitsemaan, ja niitä voidaan lievittää esimerkiksi toimeentulotuen avulla.
– Eihän se (toimeentulotuki) sitä juuriongelmaa tai isompaa ongelmaa, kuten työttömyyttä, pysty ratkaisemaan, Karjalainen tähdentää.

Aika menee toimistossa, vaikka sosiaalityön pitäisi jalkautua​

Karjalainen pitää ongelmana sitä, että sosiaalityössä keskitytään yhä liiaksi yksilön ongelmien hoitamiseen toimistossa. Jalkautuvaan ja aluekohtaiseen työhön piti jäädä enemmän aikaa, kun toimeentulotuki siirtyi kuntien vastuulta Kelalle 2017. Näin ei ole isossa mittakaavassa käynyt.
– Valitettavasti toimeentulotuki ja ihmisten talousongelmien selvittäminen vie niin paljon aikaa, että ei ole päästy jalkautumaan. Toki hyviä signaaleja on olemassa, että nämä työtavat pystyisivät muuttumaan.
Karjalainen pitää myös tärkeänä, että koteihin vietäisiin nykyistä enemmän psykososiaalisia palveluja.
– Näillä pystytään varmasti aiempaa tehokkaammin vaikuttamaan asioihin.
Sosiaalityötä pitäisi Karjalaisen myös kehittää siihen suuntaan, että alueellista tietoa kertyisi aiempaa enemmän. Päättäjät voisivat hyödyntää kentältä kerättyä tietoa ongelmien ratkaisussa.
 
Back
Top