Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomen sisäinen turvallisuus

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja baikal, 19.08.2014.

 1. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,572
  Tykkäykset:
  15,490
  Pisteet:
  1,286
  Miksi noita etuuksia tulisi myöntää kielteisen päätöksen saaneille? Tosin hätämajoitus/ruokailu jne. on ihan asiallista niin kauan kunnes valitukset on käsitelty, mutta se pitäisi järjestää ns. "suljetulla" tavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2017
  Raveni, Kaarne, Honcho ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,476
  Tykkäykset:
  3,965
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä kommentti!
  Olennaista on tiedostaa että asia on jokseenkin noin kuin tuossa kirjoitit.
  Ainakin meilläpäin toimitaan näissä hommissa siten että aina - niin typerältä kuin se monesti tuntuukin - harjoitusta johtava tarkastaa harjoitukseen osallistuvien aseet ja lippaat tietyn kaavan mukaan toimien. Meilläkin kuitenkin väki treenaa ja ampuu nykyisin aika paljon kovilla sekä johdetusti että omatoimisesti, jolloin on aina olemassa mahdollisuus, olkoonkin häviävän pieni, sille että patruuna on jäänyt lippaaseen tai patruunapesään.
  Ammattitaitoa kai on se, että asia tiedostetaan ja sen mukaan toimitaan. Kovinkin ammattimies voi sen vahingonlaukauksen ampua jos sille (vahinkolaukaukselle) annetaan mahdollisuus.
  Minä olen sellaisen ampunut, en tosin varmasti ole se kovin ammattimies, mutta suht paljon treenannut kuitenkin. Onneksi vain paukkupatruunalla ja aseenkäsittelyn perussäännöt muistaen, joten varsinaista vahinkoa ei olisi kovallakaan tullut. Paitsi että laukaus väärällä hetkellä kyllä herätti harjoitusvastustajan huomion ja tilanne perkelöityi varsin huonolla hetkellä, että sikäli kyllä vahingollista sekin.
   
  Fremen, Rajajääkäri, kimmo.j ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Tupajumi

  Tupajumi Kersantti

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  121
  Tykkäykset:
  316
  Pisteet:
  16
  Niinpä niin. Helsingissä on ehkä satoja kantasuomalaisia vailla vakinaista asuntoa ja tuhannet jonottavat viikoittain ruokaa leipäjonoissa. Mikseivät nämä ihmiset perusta telttaleiriä ydinkeskustaan ja vaadi kaupunkia / valtiota kiireesti apuun? Kuten Halla-ahokin asian naulasi äskettäin, Suomi ei voi olla mikään globaali sossutoimisto. Kela on nyt jo helisemässä hakemustulvan kanssa kun perustoimeentulon käsittely siirtyi kunnilta heille. Ja sitten pitäisi vielä jonon ohi palvella maassa laittomasti olevia ulkomaalaisia? On se luojan lykky että vihreät ja vassarit ovat nyt oppositiossa. Vaan miten lienee kahden vuoden päästä? Jos näiden tie vie hallitukseen niin Halla-ahon painajaisesta tulee varmasti totta.
   
  Fremen ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 5. Tango-Mike-Heavy

  Tango-Mike-Heavy Luutnantti

  Liittynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  452
  Tykkäykset:
  1,324
  Pisteet:
  36
  Juuri näin! Turvallisuutta ei voi koskaan liioitella ja pääasia on että kaikki ryhmässä "pelaavat samoilla säännöillä", asiat hoidetaan aina varman päälle eikä rutiinin anneta päästä missään tilanteessa "sokeuttamaan". Sekä alku- että jälkitarkastuksessa ei ainakaan haittaa mikäli ampujalla itsellään on oma (tarpeeksi valovoimainen) lamppu jolla jo valmiiksi osoittaa tyhjään pesään. Mutta se siitä, ehkäpä näille ase- ja ampumaturvallisuusteknisille hommille voisi perustaa oman langan jota halukkaat voisivat seurata.

  Oman elämäni häpeän hetki oli pistooliharjoituksissa muutama vuosi takaperin tilanteessa jossa oli tuli vapaa annettuja maaleja kohti ja Zetorin liipaisinta vetäessäni...: NOTHING...! Hetken (lienee max. 1 sekunti tosielämässä) ihmeteltyäni totesi harjoituskollegani vierestäni ilman hymyn häivääkään: "Kokeileppas tehdä se latausliike ennen laukaisua, saattaisi lähteä hieman paremmin..." Sattua voi kenelle vain mutta onneksi tuolloin kuitenkin noin päin...vaan voin tunnustaa että sisäinen punoitukseni oli sangen vahva...:facepalm:

  edit. Typo
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2017
  MeriTJ ja Kapiainen tykkäsivät tästä.
 6. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  On hyvä huomata, että tuo amerikkalaisten ND ei ole sama kuin vahinkolaukaus. Siinä on jo termin tasolla otettu etäisyyttä vahinkoon. Kaikenlaisista aseiden ja lippaiden pakollisista tarkistuksista harjoitusten yhteydessä olen täysin samaa mieltä. Toinen on sellaisen aseenkäsittelykulttuurin iskostaminen selkäytimeen, jossa omatoimiset tarkistukset ovat osa aseenkäsittelyä heti siitä hetkestä lähtien, kun aseen ottaa käsiinsä varastolta/kaapista eli toisin sanoen aseella ei tehdä mitään ennen kuin patruunapesään on kurkattu eikä aloiteta tekemään mitään muutakaan ennen kuin ase on tarkastettu ettei asia unohdu. Samaa kaavaa sitten noudatetaan aina siihen asti kunnes ase palaa varastoon ja siinäkin patruunapesän tarkastus on viimeinen tapahtuva toimenpide ennen luovutusta.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2017
  Laamanator, Kapiainen, PSB 5500 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  728
  Tykkäykset:
  1,113
  Pisteet:
  76
  Jos jotain jäi omasta inttiajasta selkäytimeen, niin terve kunnioitus ja huolellinen rutiini kaikkia paukkuvia vehkeitä kohtaan. Ensin lipas irti, kouluttaja kiersi tarkastamassa aseet liikkuvat takana, lopuksi 2x liikkuvat taakse, kohdistettu laukaus omaan tauluun. Muistan vielä yli 20 vuoden jälkeen. Ongelma on enemmänkin näitä työkseen käsittelevillä, ihmisaivoilla on tapa karsia 'turhat' rutiinit pois, kun ei ole ennenkään mitään sattunut..
   
  Honcho ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 8. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Ei se kyllä ihan näinkään mene. Jos on ymmärtänyt yhtään mitään koulutuksestaan niin tällaisia asioita ei pidä yleensä turhina eikä niitä jätä missään tilanteessa tekemättä. Lisäksi työkseen käsittelevilläkin on hierarkia ja siellä ylempänä ravintoketjussa olevat ovat asioista vastuussa - tai pitäisi olla. Heillä on myös vastuu turvallisuussääntöjen noudattamisesta harjoituksissa. Suomessa on siinä mielessä vähän huono kulttuuri, että jopa kuolemaan johtaneista laiminlyönneistä seuraa lähinnä jonkunlainen läpsy ranteelle (ehdollista). Joissakin maissa tällaisista laiminlyönneistä seuraa päiden tippuminen alhaalta ylös koko paikallisessa ravintoketjussa. Se on monesti puheita ja yleviä aatteita huomattavasti tehokkaampi motivaattori turvallisuuspuolesta huolehtimisen varmistamisessa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2017
 9. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  9,622
  Tykkäykset:
  22,630
  Pisteet:
  1,286
  Tämä kohta nauratti. Ensinnäkin "itsemääräämisoikeus" kun rahan antaja tahtoo katsoa mihin se käytetään. Lisäksi lienee selvä, miksi halutaan nimenomaan käteistä...
   
  Fremen, PSB 5500 ja TBman tykkäsivät tästä.
 10. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,476
  Tykkäykset:
  3,965
  Pisteet:
  1,286
  Niin, asiahan on loppupeleissä niin ettei "vahingonlaukauksia" edes ole, on vain aseenkäsittelyvirheitä. Olivat ne sitten tahattomia tai eivät, ne ovat kuitenkin aina virheitä aseenkäsittelyssä.
   
  Fremen, Rajajääkäri ja kimmo.j tykkäsivät tästä.
 11. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,328
  Tykkäykset:
  6,743
  Pisteet:
  1,286
  Kouluampumisista....
  Ranskassa tänään http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005129596.html poliisilähteiden mukaan pidätetty epäilty on 17-vuotias opiskelija, joka oli aseistautunut kiväärityyppisellä aseella, kahdella käsiaseella ja kahdella kranaatilla.

  Siis miten pitkälle näissä asioissa pitäisi mennä Suomen kouluissa?
  Pitääkö alakoulusta lähtien koulukiusaamista karsia selkokielellä nappuloille tyyliin: " älä saatana kiusaa sitä, tai se tulee muutaman vuoden päästä ampumaan sut " En tiedä, kunhan tuli mieleen.
   
  Honcho, TBman ja Fremen tykkäsivät tästä.
 12. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,572
  Tykkäykset:
  15,490
  Pisteet:
  1,286
  Milloinkahan muuten noista kouluammuskeluista tuli "muotia"? Ei niitä ollut meikäläisen nuoruudessa...
   
  Rajajääkäri, Honcho, Sarek1 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 13. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  3,626
  Tykkäykset:
  7,192
  Pisteet:
  1,286
  Karua kuultavaa mutta jostain pitää näitä alkaa perkaamaan... Columbinen ampujan mutsi äänessä TEDtalkissa:

   
  Honcho tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Sarek1

  Sarek1 Eversti

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,891
  Tykkäykset:
  2,804
  Pisteet:
  316
  Ammuskelu on matkittu toimintatapa. Malli voisi olla toinen jos sitä levitettäisiin ahkerasti verkossa. Kärjistäen voisi todeta että erilaiset mielenterveyden ja psyyken häiriöt ja ongelmat ovat arkiympäristössä nykyisin niin yleisiä, että mielenvikaiseen käyttäytymiseen ja infantiiliin narsismiin kostofantasioineen suhtaudutaan kuin se olisi normaalia toimintaa. Toki myös tietyn tyyppisillä neuropsykiatrisilla ongelmilla on oma osuutensa näissä asioissa. Sen vain loihen lausumaan, että keskuudessamme kävelee nykyisin eläviä pommeja.

  Suosittelen lukemaan ja kuuntelemaan Hannu Lauerman juttuja. Mielenkiintoista tavaraa.
   
  Fremen, PSB 5500, Kaarne ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 16. Tango-Mike-Heavy

  Tango-Mike-Heavy Luutnantti

  Liittynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  452
  Tykkäykset:
  1,324
  Pisteet:
  36
  Tällainen uutinen luo uskoa tulevaisuuteen ja saa yksinkertaisesti hyvälle mielelle: :solthum:

  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/karkotettava-62946

  Eihän tuollainen kuulu mihinkään terveeseen yhteiskuntaan enkä yhtään ihmettele ettei edes Somalia halua tuota oliota kontolleen. Onkin mielenkiintoista nähdä miten tämän kaverin karkotus edistyy. Joskus tulee mieleen että sille kuolemantuomiolle olisi kyllä ajoittain edelleenkin paikka meidänkin maassamme.
   
  MeriTJ, Marakatti, jak ja 8 muuta jäsentä tykkää tästä.
 17. Sarek1

  Sarek1 Eversti

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,891
  Tykkäykset:
  2,804
  Pisteet:
  316
  Exitus eli ns. Lapualaisen käyttö voi olla pehmeiden arvojen yhteiskunnassamme moraalisesti hyvinkin arvelluttava, joskin yhteiskunnalle toki halpa keino. Vankilajärjestelmämme on nykymuodossaan hyvin... no suffeliautomaattinen.

  Entäpä jos liisattaisiin Siperiasta etäinen ja eristetty alue. Leiri sinne ja laaja susien suojelualue ympärille. Leiriin koottaisiin kaikki vaarallisimmat vangit. Mukavuudet minimiin, panta kinttuun ja kasvatuksellinen työpalvelu maksimiin. Vartijapalvelut voitaisiin hankkia ostopalveluna. Sillä suunnalla on saatavilla kokenutta työvoimaa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017
  J0h1F, PSB 5500 ja Fremen tykkäsivät tästä.
 18. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  5,272
  Tykkäykset:
  7,996
  Pisteet:
  1,286
  Onhan meillä saaristoa, johonkin ulkosaareen voisi perustaa huippuvaarallisten vankien laitos. A´la´Alcatraz.
   
 19. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,328
  Tykkäykset:
  6,743
  Pisteet:
  1,286
  Joo ja sinne Fiskarsilta kakkoslaadun työkaluja + Altian tehtailta juomapuoli, niin eiköhän nuo parantumattomat yksilöt saa siellä aikaiseksi ihan oman nälkäpelin. Halpa ja lopullinen ratkaisu.
   
 20. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,088
  Tykkäykset:
  3,410
  Pisteet:
  636
  Koska auton kuljettajaa ei tavoitettu sairaalan kuulutuksilla eikä poliisin toimesta, paikalle kutsuttiin pelastuslaitos siirtämään autoa pois kentältä. Samaan aikaan, kun pelastuslaitos oli ryhtymässä toimeen, kuljettaja saapui paikalle ja häntä käskettiin välittömästi siirtämään auto.

  Nainen kaasuttelikin pois paikalta saman tien, eikä jäänyt selvittämään asiaa. Kuljettajan henkilöllisyys on selvillä. Tapahtuman vuoksi helikopterin laskeutuminen viivästyi noin kymmenen minuuttia.


  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703172200087143_uu.shtml

  Nyt löytyi kova haastaja vuoden idiootti kisaan ja vuosi on vasta alussa :D

  Mikäs parkkipaikka se tämä on, tilaakin on ihan rutosti...
   
  Rajajääkäri, Honcho ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 21. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,088
  Tykkäykset:
  3,410
  Pisteet:
  636
  Kyllä ne perustavat ja vaativat joka vuosi yhden yön verran, mutta ei siitä taida muuta hyötyä olla kun poliitikkojen ja presidenttien juhlapuheet ja mukavat lupaukset...

  Asunnottomien yö on kansalaisliike, joka tukee jokaisen oikeutta omaan kotiin eli vakinaiseen asuntoon. Asunnottomien yön tapahtumia järjestetään useilla paikkakunnilla vuosittain.

  Asunnottomien yön tapahtumissa muun muassa muistutetaan asunnottomuuden syrjättävästä vaikutuksesta ja tarjotaan ruokaa asunnottomille.

  [​IMG]

  Keskeisia tapahtumia tukevia tahoja ovat Vailla vakinaista asuntoa VVA ry ja Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin. VVA ry on ollut myös päävastuussa Helsingin tapahtumien järjestelyistä.

  Tapahtumiin kutsutaan myös päättäjiä keskustelemaan asunnottomuudesta asunnottomien kanssa, ja kutsuun on vastannut lukuisia päättäjiä, kuten presidentit Tarja Halonen ja Sauli Niinistö.


  Ei taida syrjäytyneet kantikset olla ihan yhtä hyvä bisnes, kun pakolaiset ja heidän asuttamisensa :D

  VVA:lla on kahvila misssä asunnottomat pääsevät kovilla pakkasilla nukkumaan pöydän ääreen tai jopa sen alle, mutta ei ole liberaalit ja vassarit itkua tirauttaneet veneen alla koisivan Matin puolesta...Abdullah tulee kauempaa ja tarvitsee apua paljon enemmän ja nopeammin kun meidän Matti.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017
  MeriTJ, Honcho, Tupajumi ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 22. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,446
  Tykkäykset:
  4,035
  Pisteet:
  1,286
  Matti on inhottava juntti, eikä yhtään jännittävä kuin Abdullah. Siksi Matti saa rauhassa kärvistellä jatkossakin ilman asuntoa.
   
  Rajajääkäri, MeriTJ, Coffee Man ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.

Jaa tämä sivu