Suomen sisäinen turvallisuus

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081920203044_uu.shtml

Soini: "Pitää olla seurauksia"
KSML: Facebook ei kiellä Stubb-viharyhmää
Keskiviikko 19.8.2015 klo 19.22

Facebookin mukaan Tappakaa Alexander Stubb -ryhmä on palvelun sääntöjen mukainen, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.


Keskisuomalainen teki keskiviikkoiltana ilmiannon valtiovarainministeri Alexander Stubbiin (kok) kohdistuvasta viharyhmästä. (MATTI MATIKAINEN)
Keskisuomalainen teki keskiviikkoiltana ilmiannon valtiovarainministeri Alexander Stubbiin (kok) kohdistuvasta viharyhmästä, jonka nimessä kehotetaan tappamaan Stubb. KSML:n mukaan Facebookin vastaus kuului, ettei ryhmä riko palvelun yhteisönormeja.

KSML:n mukaan ainakin yksi henkilö oli tehnyt samasta ryhmästä ilmiannon aiemmin, ja hänelle vastattiin tismalleen samoin.

Facebook kuitenkin vakuuttaa yhteisönormeissaan poistavansa julkaisut, joissa "uskottavasti uhataan aiheuttaa fyysistä vahinkoa ihmisille." Säännön mainitaan koskevan myös julkisuuden henkilöitä.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) kommentoi tapausta lehdelle sanomalla, että törkeydet pitää ehdottomasti poistaa.

- Tuo on rikokseen yllyttämistä, eikä sitä hyväksytä. Tästä pitää olla seurauksia sekä yhtiölle että sivuston perustajille, Soini viestitti lehdelle.

KSML:n jutussa huomautetaan, että paljasta pintaa sisältävään kuvamateriaaliin Facebook puuttuu huomattavasti ärhäkämmin. KSML:n omista päivityksistä sensuurin kohteiksi ovat valikoituneet muun muassa kätilöiden seinäkalenteri ja urheilutoimittajan saunakuva.

Lähde: Keskisuomalainen

HILKKA KARVONEN

Satuin tänään näkemään Casan ylhäältäpäin ultrasta, mikä on harvinaista. Meillä oli QNH:lla 1500 jalkaa, Casa tuli puiden latvoissa, luulisin että matalasuunnistus harjoituksessa. Korkeusporrastus oli riittävä, vaikka meillä oli risteävät lentoradat. Transponderi oli päällä ultrassa ja varmasti myös Casassa, paikallinen lennonjohto oli tietoinen tilanteesta. Varottivatkin meitä liikenteestä.
Tunnistitko oliko CC-1, 2 vai 3? :)
 

Ikarus

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tunnistitko oliko CC-1, 2 vai 3? :)
Paha sanoa, vaikka oltiin lähellä korkeusporrastusta kumminkin lähes 700 jalkaa. Sen verran lähellä kuitenkin, että totesimme että Casa ja omia on:D
Ne oli 150 jalkaa puiden latvojen yläpuolella, harvoin millään vehkeellä niin alhaalla lennetään. Alempana kuin puhelinmastojen huiput.
Tulivat ultraa verrattuna reippaasti, arviolta 300-400 km/h.
 

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Paha sanoa, vaikka oltiin lähellä korkeusporrastusta kumminkin lähes 700 jalkaa. Sen verran lähellä kuitenkin, että totesimme että Casa ja omia on:D
Ne oli 150 jalkaa puiden latvojen yläpuolella, harvoin millään vehkeellä niin alhaalla lennetään. Alempana kuin puhelinmastojen huiput.
Tulivat ultraa verrattuna reippaasti, arviolta 300-400 km/h.
CC-1 on ELSO-Casa. En tiedä voiko sitä tunnistaa ylhäältä päin. CC-2 ja CC-3 ei liene suurempia eroja keskenään.
 

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0
No "ihme" että jo tuosta yhdestä, suppean otannan näyttävästä kuvakaappauksesta löytyy pro-venäjäkuvioista "tuttuja".
Näissä sosiaalisen median "kokoomus on perseestä" -jutuissa on usein kantavana teemana Nato-vastaisuus. Ilmeisesti Naton vastustaminen on tärkeä osa agendaa.

Juhana Vartiainenhan se on profiloitunut puolustuspolitiikan teemoilla... J. Vartiainen on vaalikoneen mukaan osittain eri mieltä siitä, että Suomen tulisi tällä vaalikaudella ryhtyä valmistelemaan hakemista Natoon. Puhumattakaan siitä, että hänen politiikkansa painopiste on ihan muualla.

"Minusta NATO-mahdollisuutta kannattaa harkita vakavasti tarkoituksenmukaisuuden näkökulmasta, mutta tuollainen "tulisi ryhtyä valmistemaan" -väite on mielestäni yliampuva." -Juhana Vartiainen.
 

Kapiainen

Ylipäällikkö
Joo, kyllähän tuota samaa sakkia löytyy kaikkialta missä vain vastustetaan jotakin. Melkein kaikki mikä liittyy yhteiskunnan rakenteeseen, käy vastustuksen aiheeksi.
 

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Tässäpä pari kuvaavaa otosta facebookin "Kokoomus on perseestä!" sivulta (aikaisempi kuva "Nato-haukka" Vartiaisesta oli myös sieltä):


https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11169834_878071658916917_3122808675852401425_n.jpg?oh=c0379bf0c66f09e7bab98fc33cb9d90a&oe=566F9293

Mutta onneksi keskustapuolueesta löytyy ainakin yksi Suomen kansan etua ajava poliitikko! https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11227033_919063994817683_725376499666280419_n.jpg?oh=acf8b8bf662c7c90bbb7ce35ad3e794c&oe=567AE16C

Kokoomusta voi ja pitää kritisoida, mutta joidenkin motiivit sille toiminnalle on melko epäilyttäviä. Esimerkiksi sillon kun tungetaan Naton logoa joka paikkaan, vaikka hieno se onkin. Eipä siis hirveästi yllätä, jos Stubbin asunnon ilkivaltaa puolustelee joku venäjämielinen.
 

artti

Eversti
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081820198930_uu.shtml

Mystinen kone lensi outoa kuviota Suomen taivaalla - katso kuva

Tiistai 18.8.2015 klo 21.44 (päivitetty klo 22.29)


Tällaista siksakkia "kuvauslennolla" ollut kone lensi Porin ja Tampereen välimaastossa tiistaina illalla. Tehtyään yhteensä 21 U-käännöstä palasi kone takaisin Helsinki-Vantaan lentokentälle. (KUVAKAAPPAUS FLIGHTRADAR24-SIVUSTOLTA)
Iltalehden lukija havaitsi outoa reittiä lentävän lentokoneen Flightradar24-sivustolla neljän jälkeen iltapäivällä. Sivuston mukaan Pilatus PC-12/45-mallinen kone lensi siksakkia matalalla korkeudella, kuten kuvakaappauksista näkyy.

Kone oli lähtenyt liikkeelle Helsinki-Vantaan lentoasemalta, lentänyt Rauman yli merelle ja sen jälkeen lentänyt siksakkia Porin yli kohti Tamperetta. Koneen lentoreitin perusteella voisi kuvitella sen kuvanneen tai kartoittaneen aluetta jotain tarkoitusta varten.

Yhteensä 21 U-käännöksen siksaksin jälkeen kone palasi takaisin Helsinki-Vantaalle, jonne se laskeutui Finavian mukaan kello 18.23. Koneen lentosuunnitelmaksi oli lennonjohdolle ilmoitettu kuvauslento.

Flightradar-sivuston tiedoissa ei näkynyt koneen rekisterinumeroa, jonka perusteella koneen omistajan voisi selvittää.

Pilatus PC-12 on sveitsiläinen yhdellä potkuriturbiinimoottorilla varustettu matkustajalentokone, jota on valmistettu yli 1 200 kappaletta. Suomessa Pilatus PC12 -mallisia koneita on käytössä sekä puolustusvoimilla että siviili-ilmailun puolella.

Ei suomalainen

Mystiseksi koneen ja lennon tekee se, ettei Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin rekisterin mukaan Suomessa ole rekisteröitynä yhtään Pilatus PC-12/45-mallista konetta, vaan ainoastaan uudempia PC-12/47E-koneita.

Kaupallista lentotoimintaa Suomessa Pilatus PC-12 -koneilla harjoittavasta Hendell Aviation -yrityksestä vahvistetaan Iltalehdelle, ettei kyseessä ole ainakaan heidän koneensa, jotka ovat kaikki uudempia PC-12/47E-mallisia.

Myös ilmavoimista kiistetään, että mystinen lentokone olisi heidän sotilaskoneensa. Ilmavoimat osti kuusi Pilatus PC-12 NG -konetta keväällä 2009. Koneita käytetään yhteyslentoihin ja kevyen rahdin kuljetuksiin.

Kotoisin Sveitsistä?

Iltalehden saamien tietojen kuvauslennolla ollut kone on rekisteröity ulkomaille.

Toisen lähteen mukaan taas Helsinki-Vantaan lentoasemalla olisi nähty lähiaikoina Pilatus PC-12-mallinen lentokone, joka rekisteritunnuksen mukaan olisi kotoisin Sveitsistä tai Liechtensteinista.

Avoimeksi kysymykseksi jää, mitä ulkomaalainen, mahdollisesti Sveitsiin rekisteröity kone on kuvannut Porin ja Tampereen alueella. Ainakaan isoja sotilaskohteita kuvausalueella ei ole sijainnut, sillä vanha Niinisalon Tykistöprikaati, joka on nykyään Porin prikaatin toimipiste, sijaitsee lentoalueen pohjoispuolella ja Porin prikaatin varsinainen toimipiste alueen eteläpuolella.

Juttuun tarkennettu Tykistöprikaatin olevan tämän vuoden alusta osa Porin prikaatia.

Onneksi on kaapissa reilusti foliota. Tämä varmaan liittyy ufoihin. Ulkoavaruudesta tulleen esineen on havaittu pudonneen alueelle ja tästä syystä kone teki etsintäkuviota. Voinemme varmaan kohta havaita suuremman kansainvälisen mielenkiinnon kohdistuvan alueelle. Helsinki-Vantaalla parveilee pian suurten medioiden toimittajia ja Porin hotellit on buukattu täyteen.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Jahah, siinä meillä uudet kansakunnan julkkikset; anarkistihörhöja, natsihörhöjä vai syntymähörhöjä?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440032660430.html

Isku Stubbin kotiin: kaksi nuorta epäiltyä kiinni

Julkaistu: 20.8. 9:24


Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on eilen alkuillasta ottanut kiinni kaksi nuorta miestä, joita epäillään maanantain ja tiistain välisenä yönä Espoon Haukilahdessa ja Westendissä tehdyistä kolmesta vahingonteosta.
Yksi vahingonteoista kohdistui valtiovarainministerin asuntoon ja kaksi muuta alueella olevaan kouluun ja päiväkotiin. Tekoja tutkitaan vahingontekoina ja kotirauhan rikkomisena. Kouluun kohdistunutta tekoa tutkitaan törkeänä vahingontekona. Tutkinnassa tullaan selvittämään myös aiempia ko. kouluun ja päiväkotiin tämän vuoden aikana kohdistuneita useampia vahingontekoja.

Epäillyt 20- ja 21-vuotiaat miehet ovat asuneet tekoalueella pitkään. Toinen mies oli tunnistettu median julkaisemista valvontatallennekuvista ja tästä syystä hän ilmoittautui itse poliisille Kirkkonummella. Tutkinnassa selvisi nopeasti myös toisen epäillyn henkilöllisyys ja hänet otettiin kiinni samana iltana Espoossa. Miehiä epäillään rikoksista todennäköisin syin. Poliisin tietojen mukaan heillä ei ole aiempaa rikollista taustaa.

Esitutkintaa jatketaan normaaliin tapaan. Tekojen yksityiskohtia ei anneta julkisuuteen, koska tutkinta on alkuvaiheessa mm. kuulustelujen osalta. Havaintoja tekijöistä ja tapahtumista pyydetään edelleen klo 9-16 p. 0295 438445. Vihjeitä voi ilmoittaa myös nimettömänä p. 0295 413 031 (puhelinvastaaja) tai sähköposti vihjeet.espoo(at)poliisi.fi
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Paha sanoa, vaikka oltiin lähellä korkeusporrastusta kumminkin lähes 700 jalkaa. Sen verran lähellä kuitenkin, että totesimme että Casa ja omia on:D
Ne oli 150 jalkaa puiden latvojen yläpuolella, harvoin millään vehkeellä niin alhaalla lennetään. Alempana kuin puhelinmastojen huiput.
Tulivat ultraa verrattuna reippaasti, arviolta 300-400 km/h.
Aikanaan, kutsuntaikäisenä, eräs puolituttu laskuvarjojääkäri kehui aina kaljapäissään, että jos sota tulee, niin hänet pudotetaan 50 metristä vihollisen linjojen taakse. Että 50 m olisi sodan ajan pudotuskorkeus. Oli miten oli, jos vaikka treenasivat tämän tapaista tehtävää varten. Tietämättä ollenkaan LJK:n taktiikasta, voisi kuvitella, että pudotuskohteelle mennään lujaa ja niin matalalla kuin mahdollista, kohteella lyhyt nousu pudotuskorkeuteen ja yhtä matalalle taas ja karkuun, puhelinlangat laulaen.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Ennenvanhaan metsävarojen päivitys tehtiin satelliiteilla ja maastotyöllä. Nykyään näköjään otetaan keskiarvo lentokoneella :)
OT: Soravarojen inventaario, se onkin todellista tarkkuustyötä :D "Olikohan tämä kasa nyt puolisen metriä alhaisempi viime vuoden lopulla...varasto on siis kasvanut...tuota...209478,45 €. :rolleyes:
 

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Jahah, siinä meillä uudet kansakunnan julkkikset; anarkistihörhöja, natsihörhöjä vai syntymähörhöjä?
Veikkaisin syntymähörhöjä.

Radio Rockissa jo havaittiin tässä se legendaarinen tilanne, että puhumme siis jälleen ns. hyvien perheiden lapsista :D
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Eköhän tämä ole tässä, kas kun ei ammuttu ritsoilla. Suomalaisia nuoria perushörhöjä siis :confused:

Kotimaa 20.8.2015 klo 16:41 | päivitetty 20.8.2015 klo 16:46
Ilkivalta Stubbin asunnolla: Ikkunoita rikottiin myös ampumalla
Kaksi nuorta miestä iskivät valtionvarainministerin kotiin maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Turvakameran kuva Espoolaisen yksityisasunnon ja päiväkodin turmelijoiksi epäillyistä nuorista miehistä Espoossa aamuyöllä 18. elokuuta 2015. Kuva: Poliisi

Poliisin tutkinnassa tekotapa on tarkentunut. Asunnon ja koulun ikkunoita on rikottu kivittämisen lisäksi myös ilmakiväärillä ampumalla. Näissä tapauksissa ikkunoiden uloimmat lasit ovat rikkoutuneet.

Rikoksista epäillyt kaksi miestä ovat kuulusteluissa myöntäneet maanantain ja tiistain välisenä yönä tehdyt rikokset. Epäillyt miehet on pidätetty ja heitä tullaan esittämään vangittaviksi viimeistään lauantaina.

Poliisi selvittää tarkempia tekotapoja ja epäiltyjen motiivia.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Jahah, siinä meillä uudet kansakunnan julkkikset; anarkistihörhöja, natsihörhöjä vai syntymähörhöjä?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440032660430.html

Isku Stubbin kotiin: kaksi nuorta epäiltyä kiinni

Julkaistu: 20.8. 9:24


Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on eilen alkuillasta ottanut kiinni kaksi nuorta miestä, joita epäillään maanantain ja tiistain välisenä yönä Espoon Haukilahdessa ja Westendissä tehdyistä kolmesta vahingonteosta.
Yksi vahingonteoista kohdistui valtiovarainministerin asuntoon ja kaksi muuta alueella olevaan kouluun ja päiväkotiin. Tekoja tutkitaan vahingontekoina ja kotirauhan rikkomisena. Kouluun kohdistunutta tekoa tutkitaan törkeänä vahingontekona. Tutkinnassa tullaan selvittämään myös aiempia ko. kouluun ja päiväkotiin tämän vuoden aikana kohdistuneita useampia vahingontekoja.

Epäillyt 20- ja 21-vuotiaat miehet ovat asuneet tekoalueella pitkään. Toinen mies oli tunnistettu median julkaisemista valvontatallennekuvista ja tästä syystä hän ilmoittautui itse poliisille Kirkkonummella. Tutkinnassa selvisi nopeasti myös toisen epäillyn henkilöllisyys ja hänet otettiin kiinni samana iltana Espoossa. Miehiä epäillään rikoksista todennäköisin syin. Poliisin tietojen mukaan heillä ei ole aiempaa rikollista taustaa.

Esitutkintaa jatketaan normaaliin tapaan. Tekojen yksityiskohtia ei anneta julkisuuteen, koska tutkinta on alkuvaiheessa mm. kuulustelujen osalta. Havaintoja tekijöistä ja tapahtumista pyydetään edelleen klo 9-16 p. 0295 438445. Vihjeitä voi ilmoittaa myös nimettömänä p. 0295 413 031 (puhelinvastaaja) tai sähköposti vihjeet.espoo(at)poliisi.fi
Millaisella paska-alueella valtionvarainministeri ja taitolaji asuvat, kun tekoalueella asuu tällaista väkeä?:rolleyes:
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Mikä helvetin ylijumala on tämä facebook? Saa pitää Tappakaa Stubb - otsikkoa, koska face. Ei juma. Face on pahempi tietyllä tapaa kuin pahinkaan natsikööri Tampereen kadulla. Immonen on surkea vinisijä, kun vertaa Facen jumalhämäriin oikeuksiin.
 

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Ehkä nämä kaksi Westendissä ja Haukilahdessa riehunutta hemmoa on ne Westendin äärivasemmistolaiset?

Tuo tappakaa Stubb ryhmä poistettiin facebookista: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081920203419_uu.shtml

Onneksi on kaapissa reilusti foliota. Tämä varmaan liittyy ufoihin. Ulkoavaruudesta tulleen esineen on havaittu pudonneen alueelle ja tästä syystä kone teki etsintäkuviota. Voinemme varmaan kohta havaita suuremman kansainvälisen mielenkiinnon kohdistuvan alueelle. Helsinki-Vantaalla parveilee pian suurten medioiden toimittajia ja Porin hotellit on buukattu täyteen.
Ja Jussi Niinistö pääsee selittämään, että ei nämä pienet vihreät miehet ole niitä samoja kuin Krimillä. Älkee ampuko, mutta ottakaa kiinni!
 

Moose

Kersantti
Miksi ei tekiöiden nimet ja taustatiedot oo jo kaivettu esille? Paikallinen nuoriso varmaan jo tietää ketkä kaveripiiristä on poliisilla niin pitäis se jo lukea face sivulla ja muualla :)
 

pstsika

Haukka
Lahjoittaja
Miksi ei tekiöiden nimet ja taustatiedot oo jo kaivettu esille? Paikallinen nuoriso varmaan jo tietää ketkä kaveripiiristä on poliisilla niin pitäis se jo lukea face sivulla ja muualla :)
Huomioiden alueen asuntojen hintatason ja sen, että uutisessa mainitaan epäiltyjen asuneen siellä pitkään ja olevan syntyperäisiä espoolaisia voisi äkkiseltään profiloida tekijät kultulusikka perseessä syntyneiksi rikkaiden lapsiksi, joilta puuttuu kotikasvatus ja nyt tekee mieli vähän kapinoida.

Toisaalta se, että uutisissa on kommentointirajoituksia ja viittauksia "nuorukaisiin" pitää sisällään koodin, joka medialukutaitoisen toimesta avattuna tarkoittaa neekeriä, mutta ilmeisesti siitä ei tällä kertaa ole kyse.

Eipä taida olla kyse SVL:n aktivisteista sen enempää kuin anarkisteistakaan.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Jahah, kourien ihonväristä päätellen rodut ovat iloisessa humalatilassa lyöneet somasti kättä ja sitten kivittäneet ikkunoita, yleishörhöjä siis. Ikkunoitten kivittäminen humalassa on ikiaikainen suomalaisen nuorison harrastus, mutta luulisi nykysin pleikkarien aikakautena löytyvän muutakin ajanvietettä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440130173768.html
Isku Stubbin kotiin: Molemmat ilkivallasta epäillyt vangittiin


 
Top