Suomen Sotilas
2 t ·
Muokattu ·
Usein kannattaa kiinnittää huomio siihen mitä ei ole tehty.
Yksi tämän päivän kiintoisia uutisia on se, kuinka Iltalehden eiliset maakauppapaljastukset eivät juuri näy muualla mediassa eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta. Moni suuri media vaikeni ne kokonaan.
Toinen ikävä uutinen on se, mitä ei ole tehty:
Venäjän laivaston toiminta Itämerellä ei ulkoministeriömme mukaan ole diplomaattien vaivannäön arvoista.
Suomen Sotilas kysyykin oliko nyt jo liian kiire "lokakuun vallankumouksen" juhliin, kun viimeksihän ulkoministeriä ei tavoitettu YYA-sopimuksen muistelon vuoksi.
Nyt Suomen viranomaiset ja valtiojohto viestitti mitään tekemättömyydellään kansalaisille, että kansainväliset ongelmat (kuten merentutkimuksen häirintä kansainvälisillä vesillä) eivät mitenkään kuulu viranomaisille, eivätkä ainakaan ulkopolitiikkaa häiritsemään, etenkään kun kyse on Venäjästä. Joku CIA:n lennon välilasku Helsingissä olisi ollut varmasti aivan eri asia.
Ikävää on se, jos valtamedia peesaa hyssyttelemällä aiheista, jotka lisäisivät viranomaisten stressiä. Onko vallan vahtikoira sittenkin sen sylikoira?
Ongelma syntyy siitä, jos hallintokoneisto ignooraa hallintoalamaisten huolen.
Pääkaupunkimme kaduilla ollaan nyt ilmeisesti pääsemässä siihen tilaan, jossa - näin vaalien alla - kuria ja järjestystä vaativat tahot pian kilpailevat kansansuosiosta hulinoitsijoita puolustelevien punamustavihreiden kanssa.
Jos hajanainen ja heikko suomalainen äärioikeisto osaisi käyttää tilaisuuttaan kurinalaisesti ja karismaattisesti, ei kansansuosion voittajaa tarvitsisi edes arvailla.
Historiasta löytyy kyllä karmivia esimerkkejä siitä kuinka turvattomuudella ja anarkian pelolla voidaan myydä demokratiassa vaalikarjalle mitä hulluimpia ja tuhoisimpia aatteita. Sellaisia jotka tekevät demokratiaa puolustaessaan siitä lopun.
Mussolinin, Hitlerin ja Kosolan menestykseen oli hyvin ymmärrettävät syynsä. Jos historian toistuminen ja putinismin leviäminen Suomeenkin halutaan estää, viranomaisten olisi hajoitettava maahanmuuttajajengit ja provokaattorit ennen kuin kansalaiset alkavat huolestua turvallisuudestaan ja kiinnittää huomiota jengien etniseen koostumukseen, olipa se sinänsä kuinka epäolennaista tahansa.
Maailmasta kun tulee sellainen kuin miltä se näyttää.
Niiden, jotka eniten pelkäävät järjestyksenvalvonnan liukumista yksityisille turvafirmoille ja harrastajille, kannattaisi vaatia äänekkäimmin poliisin ja muiden turvallisuudesta vastaavien viranomaisten resurssien kasvattamista.
Olisiko Suomessa aiheen oikeasti panostaa niin sisäiseen kuin ulkoiseen turvallisuuteen ja myös viranomaisten ja parlamentin valvonnassa ja johdossa oleviin täydennyspoliisi- ja kodinturvajärjestelmiin. Ne kun toimivat hyvin ja ongelmitta ja sitä paitsi edullisesti myös muissa pohjoismaisissa demokratioissa ja Virossa. Miksi ei Suomessa?
JP