Suomen sisäinen turvallisuus

No mikäs virka se valtiolle jää, jos yksityinen yritteliäisyys ja kansalaisen maksuhalu ovat turvallisuuden tae? Tahtoo näin yya-aikojen kasvatista tuntua vähän takaperoiselta, jos järjestyksenpitäminen on yksityistetty ja turvallisuuden takeena on halukkuus maksaa jollekin firmalle....mitä virkaa jää poliisille?
No kai sille jää samat tehtävät kuin kaupungissakin kotiväkivalta, rikostutkinta, liikenteenvalvonta ja järjestyshäiriöt sellaisilla alueilla jotka eivät ole yksityisen tahon hallinnassa (käytännössä katu-, tori- ja metsäalueet). Lupahallinnon järjettömyyksissähän maksajaksi on jo tullut palveluja tarvitseva kansalainen.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Suomen Sotilas
2 t · Muokattu ·
Usein kannattaa kiinnittää huomio siihen mitä ei ole tehty.

Yksi tämän päivän kiintoisia uutisia on se, kuinka Iltalehden eiliset maakauppapaljastukset eivät juuri näy muualla mediassa eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta. Moni suuri media vaikeni ne kokonaan.

Toinen ikävä uutinen on se, mitä ei ole tehty:

Venäjän laivaston toiminta Itämerellä ei ulkoministeriömme mukaan ole diplomaattien vaivannäön arvoista.

Suomen Sotilas kysyykin oliko nyt jo liian kiire "lokakuun vallankumouksen" juhliin, kun viimeksihän ulkoministeriä ei tavoitettu YYA-sopimuksen muistelon vuoksi.

Nyt Suomen viranomaiset ja valtiojohto viestitti mitään tekemättömyydellään kansalaisille, että kansainväliset ongelmat (kuten merentutkimuksen häirintä kansainvälisillä vesillä) eivät mitenkään kuulu viranomaisille, eivätkä ainakaan ulkopolitiikkaa häiritsemään, etenkään kun kyse on Venäjästä. Joku CIA:n lennon välilasku Helsingissä olisi ollut varmasti aivan eri asia.

Ikävää on se, jos valtamedia peesaa hyssyttelemällä aiheista, jotka lisäisivät viranomaisten stressiä. Onko vallan vahtikoira sittenkin sen sylikoira?

Ongelma syntyy siitä, jos hallintokoneisto ignooraa hallintoalamaisten huolen.

Pääkaupunkimme kaduilla ollaan nyt ilmeisesti pääsemässä siihen tilaan, jossa - näin vaalien alla - kuria ja järjestystä vaativat tahot pian kilpailevat kansansuosiosta hulinoitsijoita puolustelevien punamustavihreiden kanssa.

Jos hajanainen ja heikko suomalainen äärioikeisto osaisi käyttää tilaisuuttaan kurinalaisesti ja karismaattisesti, ei kansansuosion voittajaa tarvitsisi edes arvailla.

Historiasta löytyy kyllä karmivia esimerkkejä siitä kuinka turvattomuudella ja anarkian pelolla voidaan myydä demokratiassa vaalikarjalle mitä hulluimpia ja tuhoisimpia aatteita. Sellaisia jotka tekevät demokratiaa puolustaessaan siitä lopun.

Mussolinin, Hitlerin ja Kosolan menestykseen oli hyvin ymmärrettävät syynsä. Jos historian toistuminen ja putinismin leviäminen Suomeenkin halutaan estää, viranomaisten olisi hajoitettava maahanmuuttajajengit ja provokaattorit ennen kuin kansalaiset alkavat huolestua turvallisuudestaan ja kiinnittää huomiota jengien etniseen koostumukseen, olipa se sinänsä kuinka epäolennaista tahansa.

Maailmasta kun tulee sellainen kuin miltä se näyttää.

Niiden, jotka eniten pelkäävät järjestyksenvalvonnan liukumista yksityisille turvafirmoille ja harrastajille, kannattaisi vaatia äänekkäimmin poliisin ja muiden turvallisuudesta vastaavien viranomaisten resurssien kasvattamista.

Olisiko Suomessa aiheen oikeasti panostaa niin sisäiseen kuin ulkoiseen turvallisuuteen ja myös viranomaisten ja parlamentin valvonnassa ja johdossa oleviin täydennyspoliisi- ja kodinturvajärjestelmiin. Ne kun toimivat hyvin ja ongelmitta ja sitä paitsi edullisesti myös muissa pohjoismaisissa demokratioissa ja Virossa. Miksi ei Suomessa?

JP
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
"Hajanainen" äärioikeisto ei tule saamaan kannatusta niin kauan kuin kaikenlaiset leinot ja Suomen Sisut kirjoittelevat kodinturvajoukoista pesäpallomailaa rutistaen silmät kiiluen kaduilla tallaavia tavismussuja ja valehtelevat tuskissaan kaikkia datoja väärentäen.

Ilman näitä idiootteja saataisiin homma pakettiin. Nyt punavihermustavasurit kykenevät tuomaan asiallisiinkin keskusteluihin tämän vähäjärkisen rivistön hölmöimmät ja vihamielisimmät kommentit.
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
....mitä virkaa jää poliisille? Liikennevalvonta ja toistensa vahtiminen?
No eihän poliisi koskaan ole ennalta-ehkäissyt rikosta (no ehkä joskus ERITTÄIN harvoin) kuten katuväkivaltaa tai ryöstöä. Joten ei se poliisi koskaan ole ollut turvallisuuden takeena siinä mielessä. Poliisin tehtävähän on jälkikäteen selvittää ja ottaa kiinni tekijä, jos voivat.

Sen sijaan esim. Helsingin keskustassa olevat yksityisfirmat vartijat jotka ovat paikan päällä voivat reaaliajassa estää pahoinpitelyn. Mutta eihän niidenkään silmät joka paikkaan riitä.

PS. Muistan että oli joku tapaus Vetelistä jonne poliisit saivat hälytyksen. Mutta olivat kaukana (tulivatkohan Kokkolasta saakka) niin olivat poliisit soittaneet paikallisen pubin ovimiehelle että käydä katsomassa tilanne kunnes konstaapelit ehtivät paikalle.

Löysin jutun:

Poliisipartio soitti ravintolan järjestyksenvalvojan paikalle nuoren miehen riehuessa palvelukeskuksessa Vetelissä. Poliisipäällikön mukaan partio käytti tervettä järkeä. Turvautuminen ulkopuoliseen apuun on silti harvinaista eikä siviileiltä voi pyytää kuin havaintoja ja tilannetietoa.
http://yle.fi/uutiset/poliisi_pyysi_etaapua__pyynto_ei_silti_tee_siviilista_poliisia/6868863
 
Viimeksi muokattu:

Väijyttäjä

Korpraali
......
viranomaisten olisi hajoitettava maahanmuuttajajengit ja provokaattorit ennen kuin kansalaiset alkavat huolestua turvallisuudestaan ja kiinnittää huomiota jengien etniseen koostumukseen, olipa se sinänsä kuinka epäolennaista tahansa.
.....
Hah, tämän kun näkisikin! Se joka tätä ihmettä jää odottelemaan, tämän systeemin ehdoilla mentäessä... :rolleyes:

Kansalaiset ovat olleet jo kauan huolestuneita turvallisuudestaan, ainakin pääkaupunkiseudulla. Ei yllätä. Virkavalta on vielä asioikseen vaiennut tästä maahanmuuttajajengien väkivallasta, sen sijaan että olisi tiedottanut ja varoittanut asianmukaisesti. Juu, ja jengien toimintaa on tosiaan jatkunut jo varhain kesästä lähtien.

Jotenkin pää pensaassa saa olla ja elää, jos ei kiinnitä huomiota jengien etniseen koostumukseen. On siellä toki pari kantaväestöön kuuluvaa narkkaria hangaroundina mukana, mutta mitä siitä? Kokonaisuus kyllä näkyy. Taannoin pääsi vuotamaan nettiin poliisisosiaalityön sisäinen tiedote, jossa todettiin jengien väkivallan kohdistuvan suomalaista syntyperää oleviin lapsiin / nuoriin / nuoriin aikuisiin, ja itseistarkoituksena enemmänkin väkivalta, ei ryöstäminen. Voi kai tämä olla epäolennaista joillekin...
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Hommafoorumilla oli ensimmäinen kirjoitus suomalaisiin kohdistuvasta väkivallasta 1.1.2014. Kirjoittajan avaus tuntui epäuskottavalta, koska asiasta ei kirjoiteltu lehdissä.

Stadinkundi kirjoitti:
Aihe: Maahanmuuttajien jengit pahoinpitelevät satunnaisesti valittuja uhreja (Luettu 9410 kertaa)
http://hommaforum.org/index.php/topic,90680.msg1521620.html#msg1521620
01.01.2014, 16:09:15 »

Helsingissä on voimistunut ilmiö, jossa maahanmuuttajista ja muista vähemmistöistä koostuvat jengit pahoinpitelevät suomalaisia, mutta uhrit eivät uskalla koston pelossa tehdä ilmoitusta pahoinpitelijöistään, koska jengit ovat isoja, ja uhri joutuu elämään heidän kanssaan samalla alueella. Myös uhrin perhe on vaarassa, jos jengi päättää kostaa. Jengit pahoinpitelevät uhrejaan myös huvin vuoksi. Lähipiirissäni on ihmisiä, joita on törkeästi pahoinpidelty ilman mitään syytä. He ovat kaikki olleet suomalaisia. Järjetön mamujen väkivalta satunnaisia suomalaisia kohtaan on uusi ilmiö. Syynä on ilmeisesti viha suomalaisia kohtaan.

Poliisi on voimaton, koska lievien rangaistusten vuoksi ketään jengiin kuuluvia ei saada vankilaan, tai edes oikeudessa tuomittua. Syytteitä kertyy samoille tekijöille, eikä heille kukaan voi mitään. Jopa vanhuksia hakataan ja ryöstetään ja kostot ovat äärimmäisen verisiä ja julmia.

Persut ovat väärässä. Ei Suomi ole vaarassa tuhoutua. Suomi on jo tuhottu. Peli on menetetty. Raja Itä-Eurooppaan on auki. Se vuotaa kuin seula ja pahentaa tilannetta. Suomalaisesta yhteiskunnasta iso osa asettuu henkisesti ulkomaalaisten rikollisten puolelle. Tällainen Suomesta on tullut. Maahanmuuttajat terrorisoivat mielivaltaisesti suomalaisia ja yhteiskunta ei voi puuttua asiaan. Kukaan ei kontrolloi tilannetta ja suomalaiset taipuvat väkivallan edessä.

Lisään vielä, ettei kyse ole mistään perinteisistä liivijengien tai rikolliskoplien tapaisista jengeistä, vaan kyse on enemmänkin löyhistä kaveripiireistä, eräänlaisista verkostoista, jotka hyödyntävät myös sosiaalista mediaa toiminnassaan. Kyse on yleensä nuorista, noin 15-25 vuotiaista henkilöistä, jotka hyödyntävät nimenomaan kaveripiirin joukkovoimaa toiminnassaan.

Jokin aika sitten veljeni pahoinpideltiin. Häntä lyötiin kasvoihin niin lujaa, että hän ns. "tipahti". Sen jälkeen häntä potkittiin mm. päähän kun hän makasi maassa. Sattuneesta syystä en kerro tapauksesta enempää. Veljeni ei tuntenut pahoinpitelijää, eikä provosoinut. Taustalla on iso mamujen "jengi" ja toiminta on yleistä ja alueen useissa kaupunginosissa joka päivä läsnä. Niin, veljeni on alaikäinen. Tapaus ei ole ollut uutisissa.

En pysty jostain syystä vastaamaan tähän ketjuun, vaikka olen monesti yrittänyt. Vastauksien puute johtuu siitä.

Otsikkoa lyhennetty, koska IE on antanut virheilmoituksia kun ketjuun on yritetty vastata.
« Viimeksi muokattu: 03.01.2014, 23:43:00 kirjoittanut Saippuakupla »
 

tjmies

Kersantti
Lahjoittaja
No eihän poliisi koskaan ole ennalta-ehkäissyt rikosta (no ehkä joskus ERITTÄIN harvoin) kuten katuväkivaltaa tai ryöstöä. Joten ei se poliisi koskaan ole ollut turvallisuuden takeena siinä mielessä. Poliisin tehtävähän on jälkikäteen selvittää ja ottaa kiinni tekijä, jos voivat.
Väitän kyllä että poliisi ennalta-ehköisee rikoksia - myös katuväkivaltaa ja ryöstöjä. Vai meinaatko että jos poliisia ei olisi niin rikoksia ei tapahtuisi enemmän? Jos et meinaa, niin sitten kyllä poliisi ihan olemassaolollaan ennalta-ehkäisee.
Samoinhan (suomen) armeijan pyrkii nimenomaan ennaltaehkäisemään sotaa. Nimeltämainitsemattomat vasemman laidan poliitikot (ja jossain määrin vihreät) eivät tätä näe ja kuvittelevat että kun sotaa ei ole hetkeen ollut niin se johtuu siitä että sotia vaan nyt ei enää tule ja siksipä koko instituutio on turha. Ounce of prevention is worth a pound of cure. Mutta sisäisestä turvallisuudestahan tässä piti puhua. Lipsahti hiukan OT:n puolelle...
 
Sen sijaan esim. Helsingin keskustassa olevat yksityisfirmat vartijat jotka ovat paikan päällä voivat reaaliajassa estää pahoinpitelyn. Mutta eihän niidenkään silmät joka paikkaan riitä.
Kannattaa muistaa, että kun hälytät vartijan paikalle saat hyvin todennäköisesti paikalle miehen joka auttaa sinua (pahimmillaan vartija on välinpitämätön, mutta siinäkin tapauksessa firmalle valittaminen todennäköisesti auttaa tai voit irtisanoa sopimuksen). Ammattitaitoinen vartija osaa lisäksi hoitaa asian niin, että sinun ja firmasi etusi tulee ajatuksi kun viranomaiset hakevat kiinniotetun pahantekijän. (Tämä nyt ihan sen varalta, että joku luulee että poliisia kiinnostaa vahingonteot, anastukset, tavalliset pahoinpitelyt, jos hommaa ei selviä välittömästi ensimmäisen 60 sekunnin sisään niin aika nopeasti partio poistuu paikalta huudelleen "ei voi mitään".) Turvallisuusalan ammattilainen pystyy hoitamaan akuutin tilanteen ja lisäksi hoitamaan jälkitoimenpiteet niin, että sinun etusi tulee ajetuksi.

Poliisin paikalle kutsuminen sen sijaan on crap shoot. Pahimmillaan uhri joutuu itse poliisin ripittämäksi tai saa oikeudellisia seurauksia.

Eräs sukulaiseni työskenteli huonekaluliikeessä. Eräänä kauniina päivänä liikeeseen ilmestyi eräs "perhe" asioimaan. Osa perheestä häiriköi esitäen uhkauksia ja toiset kärräsivät palo-oven kautta sohvan pysäköintihalliin ja siellä se ripeästi lastattiin farmarimersuun. Paikan esimies onnistui katkaisemaan paon sammuttamalla parkkihallin sähköovet. Perhekunta jäi siis paikalle autoihinsa pakkautuneena kunnes paikalle tuli poliisin partio.

Välikohtauksesta erittäin peloissaan ollut henkilökunta luuli, että huh huh onneksi tilanne on ohi. Mitä vielä kahdesta naisesta koostunut poliisipartio vei "perheen" parkkihallissa tyhjillään olleeseen huoneeseen. Hetken kuluttua sieltä tuli ulos kaksi erittäin pelokkaalta vaikuttanutta naispoliisia. "Perhe" heitti sohvan parkkihallin lattialle ja poistui törkeyksiä huudellen. Sen jälkeen kun perhe oli poistunut, muuttui konstaapelien naaman väri valkoisesta punaiseen. Paikan esimiestä huudettiin. Alkoi aivan uskomaton ripitys jossa pomoa haukuttiin poliisin "turhasta häirinnästä, koska mitään ei ollut tapahtunut". Huonekaluliikkeen esimies koetti selittää, "että olivathan ne varastaneet sohvan". Poliisit karjuivat "että se oli vain erehdystä. Ei parane syytellä jos ei ole todisteita. Pitää olla videolla." Sen jälkeen alkoi huuto "rasismia!!! ja siitä kuinka ihmisiä ei sovi ottaa kiinni ilman todisteita ja kuinka hallin ovien sulkeminen oli vapauden riisto josta voi seurata vankeutta". Tässä vaiheessa sukulaiseni keksi hätävalheen, että ovet olivat vain kiilautuneet. Sen jälkeen poliisit totesivat, "että ne olisivat ostaneet sohvan, mutta Te kieltäydyitte palvelemasta - ÄLKÄÄ ENÄÄ KOSKAAN TEHKÖ TUOLLAISTA TAI KUTSUKO MEITÄ TÄNNE TUOLLAISEN TAKIA!". Paskainen ja naarmuuntunut sohva jäi liikkeen vahingoksi ja henkilökunta ymmärsi, että poliisi on auttaja ja ystävä - ainakin joillekkin.
 

Museo

Eversti
Kannattaa muistaa, että kun hälytät vartijan paikalle saat hyvin todennäköisesti paikalle miehen joka auttaa sinua (pahimmillaan vartija on välinpitämätön, mutta siinäkin tapauksessa firmalle valittaminen todennäköisesti auttaa tai voit irtisanoa sopimuksen). Ammattitaitoinen vartija osaa lisäksi hoitaa asian niin, että sinun ja firmasi etusi tulee ajatuksi kun viranomaiset hakevat kiinniotetun pahantekijän. (Tämä nyt ihan sen varalta, että joku luulee että poliisia kiinnostaa vahingonteot, anastukset, tavalliset pahoinpitelyt, jos hommaa ei selviä välittömästi ensimmäisen 60 sekunnin sisään niin aika nopeasti partio poistuu paikalta huudelleen "ei voi mitään".) Turvallisuusalan ammattilainen pystyy hoitamaan akuutin tilanteen ja lisäksi hoitamaan jälkitoimenpiteet niin, että sinun etusi tulee ajetuksi.

Poliisin paikalle kutsuminen sen sijaan on crap shoot. Pahimmillaan uhri joutuu itse poliisin ripittämäksi tai saa oikeudellisia seurauksia.
No ei tietenkään kannata nyky-Suomessa kyttiä soittaa minkään pikkujutun takia, ammattitaitoisiahan ne ovat mutta tehtävien priorisointi on ilmeisesti johtanut tiettyyn kyynisyyteen. Mutta entäpä ne ihmiset joilla ei ole rahaa yksityisten turvallisuusyritysten palveluihin? Entäpä ne joiden palveleminen ei yksityisiä turvallisuusyrityksiä kiinnosta koska se ei ole taloudellisesti kannattavaa? Entäpä jos en yksinkertaisesti ideologisista syistä halua tukea yksityistä turvallisuusbisnestä? Entäpä jos teen joskus väärän tilannearvion, jätän poliisin kutsumatta ja huomaan vasta liian myöhään ettei kyseessä ollutkaan mikään "pikkujuttu"?
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Älkää viitsikö. Poliisipartio 80 kertaa 110 kilometriä isolla alueella ei estä kyllä yhtään mitään. Eikä yhtään mistään. Lainkuuliainen kansalainen jättää kohtu varmuudella rötökset tekemättä, vaikka partioita olisi tuon yhden sijasta nolla. Jos ajatellaan pahiksia, niin ennaltaehkäisevä vaikutus syntyy poliisin esiintymistiheydellä ja kiinnijäämisriskillä....jos sittenkään.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Kannattaa muistaa, että kun hälytät vartijan paikalle saat hyvin todennäköisesti paikalle miehen joka auttaa sinua (pahimmillaan vartija on välinpitämätön, mutta siinäkin tapauksessa firmalle valittaminen todennäköisesti auttaa tai voit irtisanoa sopimuksen). Ammattitaitoinen vartija osaa lisäksi hoitaa asian niin, että sinun ja firmasi etusi tulee ajatuksi kun viranomaiset hakevat kiinniotetun pahantekijän. (Tämä nyt ihan sen varalta, että joku luulee että poliisia kiinnostaa vahingonteot, anastukset, tavalliset pahoinpitelyt, jos hommaa ei selviä välittömästi ensimmäisen 60 sekunnin sisään niin aika nopeasti partio poistuu paikalta huudelleen "ei voi mitään".) Turvallisuusalan ammattilainen pystyy hoitamaan akuutin tilanteen ja lisäksi hoitamaan jälkitoimenpiteet niin, että sinun etusi tulee ajetuksi.

Poliisin paikalle kutsuminen sen sijaan on crap shoot. Pahimmillaan uhri joutuu itse poliisin ripittämäksi tai saa oikeudellisia seurauksia.

Eräs sukulaiseni työskenteli huonekaluliikeessä. Eräänä kauniina päivänä liikeeseen ilmestyi eräs "perhe" asioimaan. Osa perheestä häiriköi esitäen uhkauksia ja toiset kärräsivät palo-oven kautta sohvan pysäköintihalliin ja siellä se ripeästi lastattiin farmarimersuun. Paikan esimies onnistui katkaisemaan paon sammuttamalla parkkihallin sähköovet. Perhekunta jäi siis paikalle autoihinsa pakkautuneena kunnes paikalle tuli poliisin partio.

Välikohtauksesta erittäin peloissaan ollut henkilökunta luuli, että huh huh onneksi tilanne on ohi. Mitä vielä kahdesta naisesta koostunut poliisipartio vei "perheen" parkkihallissa tyhjillään olleeseen huoneeseen. Hetken kuluttua sieltä tuli ulos kaksi erittäin pelokkaalta vaikuttanutta naispoliisia. "Perhe" heitti sohvan parkkihallin lattialle ja poistui törkeyksiä huudellen. Sen jälkeen kun perhe oli poistunut, muuttui konstaapelien naaman väri valkoisesta punaiseen. Paikan esimiestä huudettiin. Alkoi aivan uskomaton ripitys jossa pomoa haukuttiin poliisin "turhasta häirinnästä, koska mitään ei ollut tapahtunut". Huonekaluliikkeen esimies koetti selittää, "että olivathan ne varastaneet sohvan". Poliisit karjuivat "että se oli vain erehdystä. Ei parane syytellä jos ei ole todisteita. Pitää olla videolla." Sen jälkeen alkoi huuto "rasismia!!! ja siitä kuinka ihmisiä ei sovi ottaa kiinni ilman todisteita ja kuinka hallin ovien sulkeminen oli vapauden riisto josta voi seurata vankeutta". Tässä vaiheessa sukulaiseni keksi hätävalheen, että ovet olivat vain kiilautuneet. Sen jälkeen poliisit totesivat, "että ne olisivat ostaneet sohvan, mutta Te kieltäydyitte palvelemasta - ÄLKÄÄ ENÄÄ KOSKAAN TEHKÖ TUOLLAISTA TAI KUTSUKO MEITÄ TÄNNE TUOLLAISEN TAKIA!". Paskainen ja naarmuuntunut sohva jäi liikkeen vahingoksi ja henkilökunta ymmärsi, että poliisi on auttaja ja ystävä - ainakin joillekkin.
Juoni heppoinen ja henkilöt epäuskottavia, mutta kai tuostakin johonkin iltpäivälehteen saisi pläjäyksen. No, en usko!
 
Juoni heppoinen ja henkilöt epäuskottavia, mutta kai tuostakin johonkin iltpäivälehteen saisi pläjäyksen.
Niin todellakin sana uskomaton on juuri oikea termi kuvaamaan tuota tapahtumasarjaa.

Uskonasioihin en ota kantaa, historiankirjoissa on uskomattomia juttuja, Jari "Miami Vice" Aarniokin on aika uskomaton tapaus.
 
Mutta entäpä ne ihmiset joilla ei ole rahaa yksityisten turvallisuusyritysten palveluihin??
Ruotsissa sossu ostaa turvallisuuspalveluja esim. perheväkivallan uhreille. Suomessa aika harva virasto tai laitos pyörittää mitään turvallisuusorganisaatiota ja ostaa ne palvelut. Esimerkiksi sairaalassa vaikka Pertti Pultsari tai Pirjo Pirihuora nauttii niistä yksityisistä turvallisuuspalveluista.

Sitäpaitsi esim. yksityisasuntoon saa hälytyslaitteet halvimmillaan muutamalla satasella ja vartioimisliikeen kuukausimaksut on halvimmillaan luokkaa muutamia kymppejä kuukaudessa. Lähes kaikilla on varaa tuonhintaisiin palveluihin!

Entäpä ne joiden palveleminen ei yksityisiä turvallisuusyrityksiä kiinnosta koska se ei ole taloudellisesti kannattavaa?
No sitten ei varmaan palveluita toimiteta, niin markkinatalous toimii.

Entäpä jos en yksinkertaisesti ideologisista syistä halua tukea yksityistä turvallisuusbisnestä?
Niin tai jos ei halua ostaa lääkkeitä yksityisestä apteekista ja lähimmät valtiolliset apteekit on Ruotsissa?

Entäpä jos teen joskus väärän tilannearvion, jätän poliisin kutsumatta ja huomaan vasta liian myöhään ettei kyseessä ollutkaan mikään "pikkujuttu"?
No etkös sinä juuri kertonut, että ne on ammattitaitoisia? Kai ne siellä hätäkeskuksessa tietää onko sulla hätä? Kyllähän sinä nyt varmaan realitysarjoista tiedät, että hätäkeskuksen kivaa tätiä ei haittaa vaikka et tiedä katuosoitetta ja esität asiasi jäsentelemättömästi ja epäselvästi. o_O

Noin ylipäätänsä kenelle kuuluu mitkäkin palvelut?

Ajatellaanpa Kallea. Kalle asuu Espoossa viihtyisässä huvilassa. Kalle rakastaa hyvää elämää niinpä viinikellarissa 5000 pulloa ja seinillä kaunista taidetta 200 000 euron edestä. Hälytyslaitteita Kalle ei halua ostaa kun ne on hankalia. Lisäksi kun Kalle opiskeli Ateneumissa niin STV:n vartija oli homotellut Kallea ja hänen ystäväänsä Sveniä kun he kirmailivat Atskin nurmella.

Erään kerran kun Kalle tuli Pariisista oli etuoven klasi rikki ja kellari tyhjä ja lisäksi arvotaulut on viety. Kyllä nyt pitää poliisin hankkia taulut takaisin, kun Kallen pappakin on maksanut niin paljon veroja!

Paskalammen ABC:llä käy paljon nuoria sen jälkeen kun kunnan nuorisotila menee kiinni perjantaina klo 16.15. Kaikenlaista häiriötä on ollut mm. syljeskelyä ja tupakkaakin on polteltu veskissä. Joskus inva veskiin on livahtanut teinipariskunta kun emännän silmä on välttänyt. Poliisi on käynyt perjantaisin ja lauantaisin hillitsemässä menoa pari kertaa illassa ja juoneet samalla ilmaiset kahvit pullan kera. Nyt on kuulemma uusi komisario kieltänyt touhun ja ilmoittanut että laskua tulee perään jos teinien takia käydään pari kertaa illassa. Eikö poliisi autakkaan rehellisiä ihmisiä?

Atson metallissa on ollut tulipalo. Onneksi vahingot saatiin rajattua rakennuksen pohjoispäätyyn. Puolen yön aikaan palo on saatu sammutettua. Yrittäjä on liikematkalla Rostovissa. Paloesimies ei suostunut jättämään vartioon edes kesäpullukkaa ja poliisistakin naurettiin kun pyydettiin lähettämään mies vartioon? Lähettäisikö tuttu majuri vaikka pari varusmies spollia vartioon?
 
Viimeksi muokattu:

Museo

Eversti
Sitäpaitsi esim. yksityisasuntoon saa hälytyslaitteet halvimmillaan muutamalla satasella ja vartioimisliikeen kuukausimaksut on halvimmillaan luokkaa muutamia kymppejä kuukaudessa. Lähes kaikilla on varaa tuonhintaisiin palveluihin!
Joo, en vain viitsinyt alkaa mainostamaan. Kaipa tuossa turvallisuuspalveluiden tuottamisessa yksityisellä puolella periaatteessa hyviäkin puolia on, mietin vain kansalaisten yhdenvertaisuutta ja sitä kuka lopulta maksaa laskun. Varmaan keskiluokkainen suomalainen veronmaksaja kuten ennenkin.
 
Eräs sukulaiseni työskenteli huonekaluliikeessä. Eräänä kauniina päivänä liikeeseen ilmestyi eräs "perhe" asioimaan. Osa perheestä häiriköi esitäen uhkauksia ja toiset kärräsivät palo-oven kautta sohvan pysäköintihalliin ja siellä se ripeästi lastattiin farmarimersuun. Paikan esimies onnistui katkaisemaan paon sammuttamalla parkkihallin sähköovet. Perhekunta jäi siis paikalle autoihinsa pakkautuneena kunnes paikalle tuli poliisin partio.

Välikohtauksesta erittäin peloissaan ollut henkilökunta luuli, että huh huh onneksi tilanne on ohi. Mitä vielä kahdesta naisesta koostunut poliisipartio vei "perheen" parkkihallissa tyhjillään olleeseen huoneeseen. Hetken kuluttua sieltä tuli ulos kaksi erittäin pelokkaalta vaikuttanutta naispoliisia. "Perhe" heitti sohvan parkkihallin lattialle ja poistui törkeyksiä huudellen. Sen jälkeen kun perhe oli poistunut, muuttui konstaapelien naaman väri valkoisesta punaiseen. Paikan esimiestä huudettiin. Alkoi aivan uskomaton ripitys jossa pomoa haukuttiin poliisin "turhasta häirinnästä, koska mitään ei ollut tapahtunut". Huonekaluliikkeen esimies koetti selittää, "että olivathan ne varastaneet sohvan". Poliisit karjuivat "että se oli vain erehdystä. Ei parane syytellä jos ei ole todisteita. Pitää olla videolla." Sen jälkeen alkoi huuto "rasismia!!! ja siitä kuinka ihmisiä ei sovi ottaa kiinni ilman todisteita ja kuinka hallin ovien sulkeminen oli vapauden riisto josta voi seurata vankeutta". Tässä vaiheessa sukulaiseni keksi hätävalheen, että ovet olivat vain kiilautuneet. Sen jälkeen poliisit totesivat, "että ne olisivat ostaneet sohvan, mutta Te kieltäydyitte palvelemasta - ÄLKÄÄ ENÄÄ KOSKAAN TEHKÖ TUOLLAISTA TAI KUTSUKO MEITÄ TÄNNE TUOLLAISEN TAKIA!". Paskainen ja naarmuuntunut sohva jäi liikkeen vahingoksi ja henkilökunta ymmärsi, että poliisi on auttaja ja ystävä - ainakin joillekkin.
Aika epäuskottava tarina. Jokin ei nyt stoorissa täsmää.

Millä perusteella tuosta "vapaudenriiston" saa jos kerran siellä on manneperheen kyydissä sohva - josta ei ole ostokuittia??

Kaippa siitä sohvan varastusyrityksestä on usemmankin Suomen hyvämainesen kansalaisen todistus eli liikkeen henkilökunta käy todistajiksi.

Vaikka osa poliiseista onkin aika tyhmiä, niin ei nyt NOIN dillejä ole. Luultavasti sohvanryöstöä ei koskaan tapahtunut eli homma täytti rasistisen vapaudenriiston tunnusmerkit?
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Suomessa valittu linjaksi jihadistien hyysääminen:

http://yle.fi/uutiset/suomi_valmistelee_syyriasta_palaaville_sopeutusohjelmaa__jihadisteja_ei_hyysata/7544231

Ehdotan Suomen lisäämistä terrorismia tukevien maiden listalle.

Hyysäreiltä kysyisin: Mitä tehdään, jos 40 "suomalaista" islamistia pistää Tukholman keskustan matalaksi? Tuhat tapettua pienessä rähäkässä ja sitten takaisin Suomeen. Saavatko islamistit tässä tapauksessa jatkaa elämäänsä kuten ennenkin, jos murhien tekijöitä ei kyetä yksilöimään? Nämä kysymykset pitäisi toimittajien kysyä, vaan hiljaista on uussuomettuneen median osalta. Toimittajat sensuroivat itsensä, kuten tekivät heidän edeltäjät Neuvostoliiton aikana.
 

hessukessu

Kenraali
Lahjoittaja
Hyysäreiltä kysyisin: Mitä tehdään, jos 40 "suomalaista" islamistia pistää Tukholman keskustan matalaksi? Tuhat tapettua pienessä rähäkässä ja sitten takaisin Suomeen.
Tuohan olisi kaikin puolin hyvä pieni herätys. Maksaisihan se tuhat siviiliä, mutta harvoin asiat ilman verenvuodatusta muuttuvat mitenkään erityisesti.
 

RKSTAK

Kapteeni
Suomessa valittu linjaksi jihadistien hyysääminen:

http://yle.fi/uutiset/suomi_valmistelee_syyriasta_palaaville_sopeutusohjelmaa__jihadisteja_ei_hyysata/7544231

Ehdotan Suomen lisäämistä terrorismia tukevien maiden listalle.

Hyysäreiltä kysyisin: Mitä tehdään, jos 40 "suomalaista" islamistia pistää Tukholman keskustan matalaksi? Tuhat tapettua pienessä rähäkässä ja sitten takaisin Suomeen. Saavatko islamistit tässä tapauksessa jatkaa elämäänsä kuten ennenkin, jos murhien tekijöitä ei kyetä yksilöimään? Nämä kysymykset pitäisi toimittajien kysyä, vaan hiljaista on uussuomettuneen median osalta. Toimittajat sensuroivat itsensä, kuten tekivät heidän edeltäjät Neuvostoliiton aikana.
Eipä tuohon uutiseen voi muuta kuin nauraa, on meillä ihmeellisen moraalin omaavia virkamiehiä :mad:.
 

hsaar

Korpraali
Niin mikä tässä nyt on vikana? Mankkinen ottaa kantaa nykylainsäädännön puitteissa, eli siitä lähtökohdasta, että tänne tosiaan palaa henkilöitä Syyriasta. Jos taas lainsäädäntö muuttuu, niin sitten varmaan mennään erilaisilla toimenpiteillä.

Tanskassa vastaava malli on toiminut hyvin: http://yle.fi/uutiset/nain_tanska_hoitaa_jihadistiongelmaa__monet_maat_ottavat_oppia/7543920

Yhteiskunnan kannalta olisi järkevää tässä vaiheessa kiinnittää heihin huomiota eikä odottaa, että ongelmat kärjistyvät
Tuon voisi nostaa isolla fontilla ja lihavoituna esiin. Ja tuskin Suojelupoliisikaan toivottaa vaan henkilöt tervetulleeksi ja unohtaa heidän olemassaolonsa. On myös järkevää, että nämä henkilöt ja heidän sidosryhmänsä saadaan seurantaan ja että mahdolliseen jo olemassa olevaan tai alkavaan radikalisoitumiseen pystytään vaikuttamaan ennaltaehkäisevästi.
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Niin mikä tässä nyt on vikana? Mankkinen ottaa kantaa nykylainsäädännön puitteissa, eli siitä lähtökohdasta, että tänne tosiaan palaa henkilöitä Syyriasta. Jos taas lainsäädäntö muuttuu, niin sitten varmaan mennään erilaisilla toimenpiteillä.
Eiköhän meidän pitäisi ihan nykyisen lainsäädännön perusteella laittaa ukot rautoihin ja paluupostissa Syyrian tai Irakin viranomaisille. Heidän asia on tutkia ja tuomita. Rantalomalla olleita tuskin tuomitaan ja he eivät varmaankaan kaipaa terapiaa Suomessa.
 
Top