Suomen sisäinen turvallisuus

Mulla rupes samantien kasautumaan foliota päälaelle, kun luin tosta Nesteen rekkojen kuvauksesta. Luin Jäätyvän helvetin (winter is coming) ihan muistin virkistykseks uudestaan, ja nyt on Vapaudenristi kainalossa. Voiko kuvaajat olla ehkäkuitenkinmahdollisesti spesiaalinatseja?
 
Uskon että poliisilla on joku käsitys siitä millaisen tyylinen/näköinen henkilöt ovat kuvauksia tehneet.
Siitä kuullaan lisää joskus myöhemmin.

Jos edustaa rauhanuskonnon rauhanterrorismisiiven kansainvaellusrykmentin näennäisalaikäisiä reviirinvaltausjoukkoja niin ei kuulla ellei mitään tapahdu.

Jos tapahtuu niin
- yksi kuollut = "yksittäinen mielenterveysongelmainen joka ei liity mihinkään mitenkään"
- kuollut ja loukkaantunut = "hiljattain radikalisoitunut yksittäistapaus, terrorismiyhteyksien mahdollisuutta selvitetään... ja selvitetään... ja selvitetään... ja..."
- useita kuolleita ja loukkaantuneita = "ok, olihan se terroristi, mutta muistakaa että vihapuhe on se todellinen vaara ja tältäkin olisi ehkä vältytty jos olisi pullahalattu enemmän ja annettu sen tutustua oman kulttuurinsa ehdoilla peruskouluikäisiin suomalais tyttöihin - eli uhrien vika".
 
Minkä hemmetin takia terrori-iskua suunnitteleva valokuvaisi etukäteen ajoneuvoja? Itse ajattelisin, että ajoneuvolla suoritettavat iskut olisivat lähinnä spontaaneja tapauksia ilman sen kummempaa suunnitelmallisuutta.
Imaamin puheen jälkeen huumetta päähän ja veitsen kanssa kaappaamaan auto.
 
Minkä hemmetin takia terrori-iskua suunnitteleva valokuvaisi etukäteen ajoneuvoja? Itse ajattelisin, että ajoneuvolla suoritettavat iskut olisivat lähinnä spontaaneja tapauksia ilman sen kummempaa suunnitelmallisuutta.

Mahdollisuuksia:

1... Poistettu jottei Mehmet Arvopohja luulisi että kyseessä on DIY -neuvonta.
 
Viimeksi muokattu:
:facepalm:
 

Voisi ajatella, että tietystä aktivoitumisesta on selviä viitteitä laajemminkin. Ja kyllä, hyvä että varoittavat.

Jos miettii tätä kylmällä järjellä hetken. Kenellekään meistä ei ole epäselvää, etteikö terroristisoluja ole laitettu turvapaikanhakijoiden joukkoon euroopanlaajuisesti. Olisivathan nuo teropomot aivan vailla mielikuvitusta muuten. Tässä mielessä, kun homma on organisoitua, paperillinen on todennäköisempi kuin täysin paperiton hampuusi. Paperit ovat vain väärät tai "lainatut".

Edelleen pitäisin tästä syystä tarkkaan silmällä pohjoisafrikkalaisia mutta varmaan tuo rekrytointi paikan päällä lisää potentiaalista uhkaa.

Aktivoitumisen syyt? Mietitäänpä ikään kuin teron näkökulmasta. Periaatteessa organisoitua hommaa olisivat suuret yhtaikaiset iskut useissa paikoissa ympäri Euroopan. Tällainen vaatii suunnittelua ja yhteistyötä ja voisi tuoda tullessaan sitä menestystä, mitä johtajat haluavat. Siksi olisi hyvä päästä koteloitumaan kunnolla. Mutta kielteiset päätökset pakottavat ehkä hosumaan, jolloin isku on rajatumpi, satunnaisempi ja hajanaisempi.

Tätä ei pidä tulkita niin, että terroristien aktivoituminen johtuisi kielteisyydestä. Päinvastoin, se rajaa vääjäämättömän iskun voimaa. Ainoa syy, miksi se voi viivästyä, johtuu yksinkertaisesti juuri siitä, että sen tekeminen tehdään vaikeaksi. Tässä mielessä viranomaiset ovat saattaneet onnistua hyvin. Me emme tiedä kaikkea. Luemme vain jotain hemmetin Twitter-viestejä kuin masokistit.

Annan poliisille täyden tuen heidän työssään. Kansalaisena kannattaa pitää silmät auki tuolla ulkomaailmassa sen sijaan, että tapitetaan vain, mitä joku rysky kirjoittaa. Eihän hän meistä puhu. Kyllä niitä oikeita fundamentalisteja löytyy ihan muualta.

Minä en tunne huonoa omaatuntoa siitä, että näen paljon pahoja ongelmia. Tiedän, etten ole viemässä kenenkään "yksilön ihmisoikeuksia", jos totean, että Eurooppaan on mönkinyt turvapaikanhakijoihin naamioituneina joukko, joka on tullut käymään sotaa maaperällämme ja siihen pitää suhtautua vihollisena. Asian tekee vaikeaksi se, että on olemassa myös pakolaisia.

Nämä asiat pitää nähdä kirkkaasti ja tunteilematta. Mikään ei etene niin kauan kuin jokainen turvapaikanhakija on toiselle ihana pallero ja toiselle ilmiselvä terroristi tai hirveä islamisoija, joka raiskaa ja kuppaa sosiaaliturvaa. Joku yrittää kuurnia sitä porukkaa ihan oikeasti, ja näitä hiljaisia turvallisuuden duunareita on kovin vähän eikä yhtään auta toisen itku eikä se, että toinen vastustaa tiedustelulakeja. Tai se, että joku amistyyppi leikkii Twitterissä.

Tämä tilanne on aivan takapuolesta. Kaikki, mitä realistisesti ennustimme, käy toteen. Tosin sen ennustuksen voisi sadoista sivuista tiivistää miltei muutamaan riviin. Siksi keskusteleminen on pelkkää puutuneiden sormien hyödytöntä veivaamista.

Tässä mielessä kiteytynein ja lyhyin viesti on se, mitä @TomTom tylyn ytimekkäästi sanoo: jatkakaa vain tätä sirkusta! Lyön palaneen puupennin vetoa, että hymistelevä ja arka poliittisesti korrekti lukija ei kovin nopeasti tule ymmärtämään, mikä viisaus ja hätähuuto siihen sisältyy.

Valitettavasti se ymmärrys kyllä tulee vielä ihan jokaiselle. Valitettavasti.
 
Viimeksi muokattu:
Ehkä minulla on joku juttu kun minulla ensimmäisenä tulee mieleen Venäjä kuten Turun tapahtumista. :D

aaf082cb84d1f69438b119887efeb0c8da1d5e059aaf5893d04874af8bf4d58d.jpg


Tankkerien pieneksi koettu määrä on ainakin ollut ennen esillä valmiussuunnittelussa.
 
Meinaatko että kamelin ja Scanian vaihdelaatikko vertailu on noloa?

En taida haluta vertailla Scanian vaihdekeppiä kamelin vastaavaan... :p

Mutta pointti oli, että juuri kun poistettiin ns. terroristisia ohjeita, niin sitten ne tulevat esille lainauksena...
 
"Aamulehden mukaan vasemmiston silloinen nuorisojohtaja Paavo Arhinmäki herjasi Jokeri-kannattajana poliiseja muiden mukana."
- Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen, kuului Jokereiden kannatushuuto

Jos tuollaista hoilaava idiootti, Arhinmäki tai vastaava, tulisi vastaan, niin rauhallisellekin miehelle tulisi mieleen tirvaista.

Itselläni oli luokalla poliisin tytär, nuo tapetut poliisit (perheellisiä?) olivat kaikille tuttuja ja pidettyjä ja koko työyhteisö oli todella järkyttynyt.

Jossakin villimmissä maissa Arhinmäen kaltaiset tyypit olisivat "kadonneet" jo noiden vuosien aikana. Brasiliassa ja vastaavissa. On helppoa olla turvattuna ja purra jatkuvasti käteen niitä jotka turvaavat. Arhinmäen ja hänen perheensä.
 
Back
Top