Suomen sisäinen turvallisuus

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005377942.html

Voiko liittyä rekkajuttuihin? Nyt alkaa tää foliostetsoni oikeesti kiristää niin paljon, että kaadan pienemmän siivun Konjamiinia. Jos tulee vaikka LKP-tekstari.

Kouvolan keskustassa vaarallisen aineen onnettomuus - kaksi junavaunua törmäsi, vetyperoksidia vuotaa

Kaksi junavaunua törmäsi toisiinsa Kouvolan Hallituskadulla myöhään perjantaina, minkä vuoksi toiseen niistä tuli vuoto. Säiliö vuotaa ulos vetyperoksidia.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709212200410614_u0.shtml
 
En usko että annan tässä mitään ohjeita joita ei Hollywoodin tuotoksista saa.

Kulkukortteja voi myös lainata oikeilta omistajiltaan. Lupaa kysymättä.

edit. Avoin yhteiskunta on haavoittuva, näin se vaan on.
Voi mutta tuossa on riskinä että tuo havaitaan ennenaikaisesti ja ajoneuvo kyllä pääsee ensimmäisestä portista mutta ei seuraavasta, eikä myöskään enää ensimmäisestä.
 
Voi mutta tuossa on riskinä että tuo havaitaan ennenaikaisesti ja ajoneuvo kyllä pääsee ensimmäisestä portista mutta ei seuraavasta, eikä myöskään enää ensimmäisestä.

Toki näin. Yleisesti, kuinka moni huolehtii tarkkaan ID-korteistaan, kulkuavaimistaan ja salasanoista tai ovikoodeista. Pikemminkin yritetään pimittää tieto esim. kadonneista työavaimista pomoilta ja turvallisuushenkilöstöltä siinä toivossa että ne avaimet joskus jostain löytyy. Salasanoja on post-it-lapuilla monitorinkulmassa tai näppäimistön alla, ovikoodi on teipattu avaimiin tai vähintäänkin tallennettu puhelimeen, henkkarit jätetään baarinpöytään tai vartioimattomaan käsilaukkuun baarissa after workeilla yms. Tiedustelu ja väärinkäyttö ei ole oikeasti kovin vaikeaa jos siihen vaan on motivaatiota ja halua. Oli tiedustelija sitten spesiaalinatsi, tero tai rikollisliiga.
 
Tänä yönä on säpinää, ei lopu pelastuslaitoksen pojilta keikat kesken.

Hyvinkään ABC-liikenneasema tulessa...

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709222200410661_u0.shtml

Huoltoaseman katto on ilmiliekeissä. Paikalla on 15 pelastuslaitoksen yksikköä. Henkilövahinkoja ei ole tullut.

22571415.jpg


Tuo ei ole ihan riskitön tulipalo.
 
Viimeksi muokattu:
Onko siitä kadonneesta Kemiönsaaren säiliöautosta kuulunut mitään, ja liittyykö se tuohon uuteen säiliöautohössötykseen?
http://uutismaailma.com/sailioajoneuvoyhdistelma-varastettu-kemionsaarelta/
Eikös se löytynyt melkein heti...
Ajoneuvoyhdistelmä varkaus Kemiönsaari
05.06.2017Lounais-Suomi
Säilöajoneuvoyhdistelmä joka ilmoitetittiin anastetuksi Kemiönsaarelta sunnuntaina 4.6.2017, klo 17.00-22.30 välisenä aikana, on löytynyt 5.6.2017.
http://www.poliisi.fi/lounais-suomi/tiedotteet/1/0/ajoneuvoyhdistelma_varkaus_kemionsaari_60206
 

Niin on varmaan tehty. Moottori-lehti kuvaa rekkoja. Samoin Tekniikan maailma. Ihan järkkärillä. Mutta se ei riitä siihen, että on syytä muistuttaa ovien lukitsemisesta joka tilanteessa. Kyllä tässä on nyt kauhia rasistinen profilointi menossa...
 
Intohimoinen Neste-fani, suurkuvatulosteet seinillä..oikeasti nykyään kun kuvailee rakennuksia yms. niin ei ole kerta eikä kaksi kun joku tulee kyselemään milläs asioilla liikut.

Hyviä ilmeitä sain toissa kesänä, kun kun kuvasin työjuttuja erään pv:n laitoksen aidan vierestä 1-sarjan järkkärillä ja 400mm tuutilla..
 
Viimeksi muokattu:
Toki näin. Yleisesti, kuinka moni huolehtii tarkkaan ID-korteistaan, kulkuavaimistaan ja salasanoista tai ovikoodeista. Pikemminkin yritetään pimittää tieto esim. kadonneista työavaimista pomoilta ja turvallisuushenkilöstöltä siinä toivossa että ne avaimet joskus jostain löytyy. Salasanoja on post-it-lapuilla monitorinkulmassa tai näppäimistön alla, ovikoodi on teipattu avaimiin tai vähintäänkin tallennettu puhelimeen, henkkarit jätetään baarinpöytään tai vartioimattomaan käsilaukkuun baarissa after workeilla yms. Tiedustelu ja väärinkäyttö ei ole oikeasti kovin vaikeaa jos siihen vaan on motivaatiota ja halua. Oli tiedustelija sitten spesiaalinatsi, tero tai rikollisliiga.
Jos puhutaan yhdestä kohteesta niin on tehtävissä mutta koordinoidun iskun järjestäminen noin on erittäin riskialtista.
Jos keskimääräinen paljastumisen todennäköisyys on 30% niin 5 iskun paljastumisen todennäköisyys on 83%.
 
Yllä nosteltiin esille tankkiautojen (ehkä?) liian vähäistä määrää. Minulle tästä jutusta tuli mieleen "Teboil ja 60-luku"... siis se polttoaineen suuri merkitys...

Löytyykös Nesteen autojen kuvia somesta?
 
https://www.suomenuutiset.fi/poliis...rina-terroriteon-estamisesta-yksittaistapaus/
Poliisiylijohtajalta lähti myyntipuhe lapasesta – Kolehmaisen sankaritarina terroriteon estämisestä ei ole yksittäistapaus
Politiikka

Poliisin ylin johto esitti sankaritarinan paikallispoliisin, keskusrikospoliisin ja suojelupoliisin yhteisoperaatiosta, jolla estettiin poliittiseen johtoon kohdistuva isku. Lopulta paljastui, että tekoa suunnitellut mies ilmoittautui itse poliisille, joka ei edes ottanut häntä vakavasti. Poliisin harhaanjohtava tarina omasta erinomaisuudestaan ei ole yksittäistapaus, vaan siihen ovat langenneet muutkin viranomaiset, toimittaja ja analyytikko Juhani Huopainen kirjoittaa.


Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi Iltalehdessä 15. syyskuuta poliittisiin päättäjiin kohdistuneesta iskusta, joka saatiin estettyä.

Iltalehti kertoi ”paikallispoliisin, keskusrikospoliisin ja suojelupoliisin onnistuneen estämään yhteisvoimin iskun, jonka kohteena olisi ollut poliittisia päättäjiä.”

– Yleisesti voi sanoa, että on päästy sellaisen iskusuunnitelman väliin, jonka kohteena olisi ollut poliittisia päättäjiä, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo Iltalehden haastattelussa.

Kolehmainen on vaitonainen tapauksen yksityiskohdista, kuten siitä, missä ja milloin isku olisi ollut tarkoitus toteuttaa, mutta mainitsee, että paikallispoliisi, keskusrikospoliisi ja suojelupoliisi suorittivat operaation yhteisvoimin.

Samana päivänä Kolehmainen kommentoi myös STT:lle:

– Pääsimme väliin ja estettyä teon siinä vaiheessa, kun henkilö oli lähdössä sitä toteuttamaan. Kyse oli arviomme mukaan toteuttamiskelpoisesta suunnitelmasta, Kolehmainen sanoi.

Tieto suunnitelmasta saatiin Kolehmaisen mukaan poliisin omalla tiedustelutyöllä.

Paikallispoliisi ei ottanut iskua suunnitellutta miestä vakavasti
MTV:n Rikospaikka-ohjelma paljasti 20. syyskuuta, että kohteena oli kokoomuksen puoluekokous Rovaniemellä kesäkuussa 2012. Tekoa suunnitellut keski-ikäinen ja keskisuomalainen mieshenkilö oli aseistautunut jonkinlaisilla räjähteillä ja sarjatuliaseilla. Hän oli juna-asemalla ennen Rovaniemelle matkustamista tullut katumapäälle, ja meni ilmoittautumaan poliisille.

Aikansa jonotettuaan vuoroaan mies ehti jo kulkeutua poliisiaseman lukitulle sisäpihalle. Hänen juttujaan ei otettu aluksi vakavasti – kunnes hänen aseensa löytyivät.

Vai oikein yhteisvoimin estettiin ja tieto saatiin poliisin omalla tiedustelutyöllä. Selvä.

Myyvä tarina terroriteosta poliitikkoja kohtaan, joka taatusti päätyy otsikoihin. Yksityiskohtia ei mainittu. Oliko asialla anarkistit, islamistit, uusnatsit vai joku syrjäytynyt mielenterveys- tai päihdeongelmainen? Kohteena presidentti, hallitus, jokin puolue vai ”vain” satunnainen yksittäinen kunnanvaltuutettu? Oliko motiivi poliittinen, taloudellinen vai päähänpisto? Kuinka monta tekijää oli, millä aseilla, olisiko teko aiheuttanut laajempaa vaaraa? Kuinka täpärästi teko estettiin – oliko se vain nettiin kirjoitettu haave, mistä pidettiin tiukka puhuttelu, vai viime sekunneilla Ilkka Remes -hengessä ratkaistu tilanne, missä Suojelupoliisin agentit varjostivat ja Karhu-ryhmä tetsasi?

Mitä enemmän kysymysmerkkejä, sen enemmän keskustelua, kuohuntaa ja näkyvyyttä. Se taisi osittain olla tarkoituskin. Kolehmainen toivoi samassa haastattelussa poliisille yhteistyö- ja tiedonvaihtomahdollisuuksien turvaamista. Työn alla oleva tiedustelulakihan ei poliisia koske, vaan pelkästään sotilastiedustelua ja suojelupoliisia.

Ehkä Kolehmainen viesti huonosti vahingossa. Tai sitten Kolehmainen käytti olemassa olevaa tositarinaa ja laittoi siihen mukaan vähän turunlisää. Ehkä saadakseen näkyvyyttä asialleen, tai luodakseen mielikuvaa, että poliisi on tehokas ja toimii, ja tarvitsee sekä ansaitsee lisää resursseja.

Kaunistelua viran puolesta
Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoi keväällä 2016, että ”Suomi on siinä aivan Euroopan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut.”

Turun terroriteon jälkeen on ilmeistä, että läheskään kaikkien taustoja tai edes nimiä ei tiedetä. Nerg ei joko tiennyt, mistä puhui – tai vaihtoehtoisesti puhui muunneltua totuutta. Ehkä Nerg halusi rauhoitella siirtolaiskriisin aiheuttamia terrorismin ja muun rikollisuuden pelkoja. Tai sitten hän puhui viran puolesta ja kaunisteli johtamansa yksikön toimintaa.

Suomen Pankin ekonomisti Pentti Forsman vastasi euron hyödyistä kysyttäessä, että 90-luvun lamassa korot nousivat ja devalvaatio söi kotitalouksien ostovoiman.

Suomen Pankki oli itse nostanut korkotasoa ja markan valuuttakurssikytkös ECU-korivaluuttaan piti korot pilvissä. Korot kääntyivät välittömästi laskuun sen jälkeen, kun Suomen Pankki laski kurssikytköksestä irti.

Ehkä Forsman yritti väärällä esimerkillä yleistajuisesti selittää, että devalvoitumisuhan alla olevan valuutan korkotason on jatkuvasti muita valuuttoja korkeampi. Tai sitten hän puhui viran puolesta ja kaunisteli työnantajansa toimintaa.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilla kerrotaan harhaanjohtavuudesta seuraavasti:

Harhaanjohtavien tai totuudenvastaisten tietojen antaminen on kielletty sekä markkinoinnissa että asiakassuhteessa, jos tiedot ovat omiaan johtamaan siihen, että kuluttaja tekee ostopäätöksen tai muun kulutushyödykkeeseen liittyvän päätöksen, jota hän ei ilman annettuja tietoja olisi tehnyt.

Vaikka annettu tieto olisi sinänsä oikea, sen antaminen on kiellettyä, jos muodostuva kokonaiskuva on harhaanjohtava.

Me vaistomaisesti emme luota televisiomainoksiin, mutta kun virkamies tai lehdistö kertoo jotain, oletamme helposti, että kertomus on kohdallaan. Sen pitäisi olla, mutta se ei usein ole. Kansalaiset eivät ansaitse kohtelua, missä asiat ajatellaan heidän puolestaan ja faktojen sijaan saadaan muokattu ja puolueellinen tarina – myyntipuhe, johon on pakko yhtyä.





Tagit
 
Intohimoinen Neste-fani, suurkuvatulosteet seinillä..oikeasti nykyään kun kuvailee rakennuksia yms. niin ei ole kerta eikä kaksi kun joku tulee kyselemään milläs asioilla liikut.

Hyviä ilmeitä sain toissa kesänä, kun kun kuvasin työjuttuja erään pv:n laitoksen aidan vierestä 1-sarjan järkkärillä ja 400mm tuutilla..

Eikös joltain jyväskyläläiseltä(?) peruutettu jopa aseluvat kun kävi jonkun VOK:in parkkipaikalla pyörähtämässä ja halusi ottaa valokuvia rakennuksesta? Tapauksesta oli juttua jossain (muistaakseni aseaiheisessa) lehdessä ihan tässä kuukausi-pari sitten. Hämärän kuulloinen tapaus sekin.
 
Eikös joltain jyväskyläläiseltä(?) peruutettu jopa aseluvat kun kävi jonkun VOK:in parkkipaikalla pyörähtämässä ja halusi ottaa valokuvia rakennuksesta? Tapauksesta oli juttua jossain (muistaakseni aseaiheisessa) lehdessä ihan tässä kuukausi-pari sitten. Hämärän kuulloinen tapaus sekin.
Todenperäisyydestä ei tainnut tulla näyttöä?
 
Todenperäisyydestä ei tainnut tulla näyttöä?

En nyt ihan tarkkaan muista miten tuo juttu oikein meni. Täytyy katsoa josko lehti vielä jostain löytyisi vai onko mennyt jo kierrätykseen. Valaiskoon joku joka asiasta paremmin tietää.
 
Tällainen uutinen bongattu...julkaistu viikko sitten ja itse tapahtuma on ollut jo heti Juhannuksen jälkeen vaan eipä tätä ole muistaakseni vielä käsitelty täällä...:



http://www.itahame.fi/Uutiset/art2382884

Ottaen huomioon kaiken uutisessa annetun tiedon sanoisin että kyseessä on melkoisen vakava tapaus. Muistan noista kaasupullovarkauksista nyt kerrotun viimeisen parin vuoden aikana mediassa useamminkin ja ilmeisesti Suomessa on kateissa jo satoja tuollaisia kaasupulloja. Käytetäänkö noita kenties yöllisten murtokeikkojen yhteydessä vai varastoiko esim. joku ryhmä suurempaa määrää jotain tekeillä olevaa varten? Toivon todellakin ettei kukaan suunnittele pahimpia mahdollisia skenaarioita.

Ovatko edes komposiittipullot niin arvokkaita että niitä varten kannattaisi kenenkään pelkkää grillausta varten lähteä aamuyöstä pöllimään? Vai löytyykö noille kenties pimeitä markkinoita tarpeellisissa määrin jossa myydä eteenpäin (esim. ravintolat?). Luulisi myös että tuollaisen mies - pick-up -yhdistelmän edes joku tunnistaisi.

Onkohan tämä tapaus selvinnyt? Tulee ikävästi espanjan tapaus mieleen...
 
Eikös joltain jyväskyläläiseltä(?) peruutettu jopa aseluvat kun kävi jonkun VOK:in parkkipaikalla pyörähtämässä ja halusi ottaa valokuvia rakennuksesta? Tapauksesta oli juttua jossain (muistaakseni aseaiheisessa) lehdessä ihan tässä kuukausi-pari sitten. Hämärän kuulloinen tapaus sekin.
Joo se oli tyyppi joka tunnetaan netissä nimellä "kapu". Tyyppi postaili nettiin itsestään kuvia (pitkän) aseen kanssa poliisilaitoksen edustalla ja Prismassa (verukkeena että piti mennä kauppaan etsimään aselle sopivaa koteloa) ym hämärää. Itse aseidenmenetystapauksessakin on vähän liian paljon epäselvää että siihen kannattaisi tarttua esimerkkinä asioiden nykytilasta.
 
Back
Top