Suomen venäläiset huolissaan russofobiasta - keräävät aineistoa

vlad

Respected Leader
Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokas - monessa sopassa keitetty - Gleb Simanov jakoi eilen seuraavaa viestiä (kuva jäljempänä), jonka on laittanut eteenpäin Olga Tshizhik-Kinnunen. Suomessa aktiivinen suomenvenäläinen, joka on hyvin huolissaan venäläisten oikeuksista Suomessa ja joka samalla on venäläisen NOD:in aktiivi:

"Järjestön jäsenmäärästä Suomessa ei ole saatavilla julkista tietoa, mutta Väyrysen kanssa poseerannut Olga Tshizhik-Kinnunen esitellään NODin sivuilla heidän Suomen-koordinaattorikseen. IS tavoitti Tshizhik-Kinnusen (myös muodossa: Tchijik) tiistaina puhelimitse, mutta hän kielsi sittemmin kommenttiensa käytön."

Linkki: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001125857.html

Luettuani levitettävän viestin ja suomenvenäläisten aikeen ryhtyä keräämään esimerkkejä Suomessa esiintyvästä russofobiasta, laajemmin pelosta Русскому миру - venäläistä maailmaa kohtaan. Herää kyllä kysymyksiä, onko tämä porukka nyt viattomin mielin liikkeellä vaiko ketun häntä kainalossa.

Alla Gleb Simanovin jakama Olga Tshizhik-Kinnusen "allekirjoittama" viesti ja rinnalla käännös siitä (saa jakaa):

Simanov.TshizhikKinnunen1.jpg

Seuraava kohta herättää ajatuksia "Tästä teemasta on myös kiinnostunut oikeustieteen tohtori..." Johan Bäckman on valtiotieteiden tohtori ja oikeussosiologian sekä kriminologian dosentti, mutta ei olisi ihme vaikka tässä yhteydessä VTA muuttuisi oikeustieteen tohtoriksi, inhimillinenkin virhe on mahdollinen mutta kyse voi olla tarkoituksellisuudestakin.

Seurailkaahan tätä "projektia" ja jos jotain muuta kuin viattomia pyrkimyksiä paljastuu, niin infoa tähän ketjuun.

vlad
 
"...demokraattisen liiton asianajajat..." Tarkoittaako tämä DEMLAa? Ei kai nyt sentään, sehän olisi tavattoman suuri yllätys.
 
"...demokraattisen liiton asianajajat..." Tarkoittaako tämä DEMLAa? Ei kai nyt sentään, sehän olisi tavattoman suuri yllätys.

Siihen kannattaa suhtautua varauksella, koska Olga Tshizhik-Kinnusen juristinpätevyydestäkään ei ole varmuutta (sellaisena hän esiintyy). Kyse saattaa olla disinformaatiosta, tarkoituksena herättää tällaisilla tiedoilla luottamusta ja lisätä luotettavuutta. Ne tittelit ja tehtävät eri yhteisöissä voivat lisätä luottamusta ja halua avautua ko. henkilölle.

vlad
 
Aikamoista höpö-höpöä että "on vain kirjoja sodasta Venäjää vastaan".

Sitä paitsi ne sodathan käytiin Neuvostoliittoa vastaan... :)
 
Jaaha, tästäkö se alkaa
 
Aikamoista höpö-höpöä että "on vain kirjoja sodasta Venäjää vastaan".

Sitä paitsi ne sodathan käytiin Neuvostoliittoa vastaan...

Jos seuraat keskustelua Venäjällä, neuvostoaikojen tapahtumien kohdalla korostetaan venäläisyyttä - se oli Venäjä joka kärsi, ne olivat venäläisiä, jotka uhrasivat itsensä taistelussa fasismia vastaan. Ei siellä muiden uhrauksista puhuta, ei muiden menetyksiä huomioida - toisaalta tarkoituksena on myös hämärtää rajoja, synnyttää mielikuvaa "venäläisestä maailmasta" - yksi kansa, yksi valtio, yksi johtaja... *grin*

vlad
 
Historia kyllä näyttää toteen että varovaisuus (ja ehkä pienoinen pelkokin?) Venäjää kohtaan on ihan validia.

Nimenomaan näin. Ja Venäjää voi varoa/pelätä syrjimättä mitenkään venäläisiä.

Jossain toisessa ketjussa jo sanoin, että mielestäni Venäjä on jotakuinkin pahin asia mikä venäläisten hyvinvointia maailmassa tällä hetkellä haittaa.
 
Laitetaanpa lyhyt lista tarkasteltavaksi - palaan listaan (tarkoituksellisti) vasta myöhemmin: Moldova, Georgia, Ukraina, Baltia ja nyt Suomi...

Tuossa yllä @yrjö taitaa olla kärryillä...

vlad
 
Vaikuttaa puhtaasti propagandamateriaalin keräämiseltä.

Minulla on vinkata yksi suuri russofobian (hieno termi taas keksitty) levittäjä: Venäjän valtio. Krimin ja Ukrainan tempauksellaan viimeistään onnistui muuttamaan mielipiteitä "russofoobiseen" suuntaan.
 
Tässä kärsitään nyt yleisestä "Suomi on maailman paskin ja rasistisin maa"- narratiivistä jota hyödylliset idiootit Suomessa suoltavat kun he viittaavat geelitukkaisiin partalapsiin. Eivät rassukat varmaankaan (ainakaan kaikki) ole ymmärtäneet millaisen Pandoran lippaan he ovat tulleet avanneeksi.

Oikeustieteen tohtorilla voidaan myös viitata Martin Scheininiin, jonka cv:stä löytyvät niin SKDL, SKP kuin DEMLA.
 
Täytyy vain ihmetellä ihmisten sinisilmäisyyttä Venäjää kohtaan.

Venäjä on käytännössä diktatuuri jossa vallanpitäjät, presidentti Putin ja hänen johtamansa nationalistinen Yhtenäinen Venäjä-puolue, hallitsevat maata salaisen poliisin (FSB, OMON) ja erilaisten "turvallisuuskaartien", jopa palkattujen rikollisryhmien tukemina. Kaikki kilpaileva oppositio ehkäistään rakenteellisen laittomuuden (korruptoitunut poliisi ja oikeuslaitos, väärennetyt vaalit, valheellinen propagandakoneisto jne.) ja viime kädessä jopa salamurhien avulla.

Venäjä käy laittomia sotia, miehittää asevoimillaan naapurimaidensa alueita ja tukee kansanmurhaajien terroristihallintoa Itä-Ukrainassa. Uhkailee ja painostaa niin poliittisesti kuin erilaisilla salaisilla operaatioilla Venäjän sisäisiä aluehallintoja sekä itsenäisiä naapurivaltiotaan. Venäjä pyrkii vaikuttamaan myös ulkopuolisten maiden vaalijärjestelmiin, lahjoo poliitikkoja sekä tukee erilaisia rikollisia ja demokraattista järjestelmää vastustavia ääripuolueita jne.

Kaikki edellä mainittu toiminta tapahtuu osittain avoimesti ja toisaalta myös salaisesti toteutettu operointi on pitävästi todennettu alkuperältään venäläisten toiminnaksi. Myös tässä topic'issa mainittu poliittinen toiminta on osa Putinin hallinnon soluttautumista ja pyrkimystä vaikuttaa suomalaiseen poliittiseen järjestelmään. Se näkyy monilla yhteiskunnan osa-alueilla.

On suorastaan käsittämätöntä että meillä pyritään monilla tavoin peittelemään avoimesti nähtävissä olevaa totuutta Venäjän/Putinin hallinnosta. Tällaista jopa täysin avointa itsepetosta esiintyy myös Suomen poliittisen hallinnon piirissä. Työnnetään niin sanotusti pää pensaaseen ja kieltäydytään näkemästä sitä todellista uhkaa jonka Venäjän rikollisin keinoin ylläpidetty diktatuuri aiheuttaa myös Suomelle.

Kysymys ei suinkaan ole mistään russofobiasta. Kysymys on yksinkertaisesti asevoimin ylläpidetyn diktatuurihallinnon naapurimaihinsa kohdistamien sotatoimien, kaikenlaisen rikollisen painostuksen sekä soluttautumisen vastustamisesta. Jokaisen itsenäisen maan asukkaan velvollisuus on puolustaa demokraattisia vapautta ja oikeudenmukaista yhteiskuntajärjestelmää. Isoa osaa suomalaisista tähän velvoittaa myös sotilasvalamme. Jotta asia ei unohtuisi liitän loppuun ko. tekstin. Lukekaa ajatuksella:
Minä N.N. lupaan ja vakuutan
(valassa) kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä,
(vakuutuksessa) kunniani ja omantuntoni kautta,
olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.
Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.
Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.
Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.
Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.
Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää.
P.S. Kannattaa ehkä huomioida että näilläkin sivuilla kirjoittelee moni joka todennäköisesti ei ole em. valaa (tai vakuutusta) antanut ja jotka toimivat ehkä tietämättään tai jopa tietoisesti omaa demokraattista yhteiskuntaamme vastaan.
 
Jotenkin tuntuu hyvin vahvasti ulkoapäin tuodulta tällainen "aktiivinen" toiminta. Maassa olevat venäläiset lienevät hyvin tyytyväisiä etteivät ole tällä hetkellä Venäjällä. Toki he saattavat toimia vähintään hyödyllisinä hölmöinä näille agitaattoreille, kun kokevat että veri velvoittaa, tms.
 
Islami-terrorismin edessä on käynyt niin että lännessä jo olevat muslimijärjestöt ovat aika nihkeästi kieltäneet mainitun ongelman eikä selkeästi lähteneet osoittamaan sitä vääräksi toiminnaksi.
Toivottavasti ei käy niin, että lännessä jo asuvat venäläiset samaan tapaan hyväksyvät tässä alkukirjoituksessa mainitun kansankiihottamisen.
Molemmilla on ongelmalliset seuraukset ja niitä siksi tulisi varoa.

Kusipäitä ovat ne jotka noihin touhuihin lähtevät mukaan ja suutaan soittavat. Molemmilla edellä mainituilla anarkioilla ei ole muuta tarkoitusta kuin sekoittaa Euroopan tai Suomen sisäisiä asioita.

.
 
Toki he saattavat toimia vähintään hyödyllisinä hölmöinä näille agitaattoreille, kun kokevat että veri velvoittaa, tms.

Veren velvoittaminen on pikku juttu. Venäjän lain mukaan venäläinen on velvollinen ehdoitta auttamaan Rodinan pyrkeitä, jos esim. tiedustelupalvelu niin haluaa. Tämä aivan riippumatta asuinmaastsa, ammatista, iästä, terveydestä.....Kun wanhastaan tiedetään, että Punainen Käsi on piiiitkä, niin kieltäytyminen voi olla vaikeampaa kuin vaikkapa suomalaisnuoren kutsuntapakoilu. o_O

Hybriditoiminnassa käynnistyy hiljalleen uusia kujeita. Tätä nyt jatkuu aivan riippumatta siitä, ollaanko ööööö, siinä yhessä liitossa tai ei. :p
 
Toivottavasti ei käy niin, että lännessä jo asuvat venäläiset samaan tapaan hyväksyvät tässä alkukirjoituksessa mainitun kansankiihottamisen.

Tapaus "Lisa" nyt muistuu jostain syystä mieleen.

Ans kattoo, miten tämä aloitus onnistuu Suomessa (tai eihän sillä ole mitään väliä, miten homma viime kädessä onnistuu tai edes sillä, mitä mieltä Suomessa oikeasti asuva ja töissä käyvä venäläinen on - mikä tahansa nyanssi kelpaa tällaisten projektien todelliselle kohdeyleisölle joka tapauksessa todisteeksi laajasta, törkeästä russofobiasta).
 
Baitövei. Yritän edelleen omassa arjessani suhtautumaan asiaan siten, että pyrin erottamaan ehdoitta yksilö-venäläisen - rodinavenäjästä.

Tässä kohdin ongelmana on se, että vaikka me (ja nämä yksilö-venäläiset) tähän pyrkivätkin, niin siellä Kremlissä isännöin sellainen kööri, joka pyrkii tarkoituksellisesti hämärtämään tätä eroa ja saamaan tähän rodinavenäläisten joukkoon sidottua myös näitä yksilö-venäläisiäkin. Keinot on monet tässä tapauksessa, osa on häikäilemätöntä kiristämistä, joka kohdistuu Venäjällä asuviin omaisiin, kyseisen henkilön Venäjä-kytkentöihin tai jopa aikeisiin matkustaa Venäjälle. Mitä merkittävämmässä virassa/tehtävässä tämä yksilö-venäläinen on, sitä todennäköisempää on se, että FSB:n kätyrit ovat kiinnittäneet häneen huomiota ja haluavat hänet omalle puolelle tai siinä määrin neutraaliksi, että hän ei kapinoi systeemiä vastaan.

vlad
 
Jos seuraat keskustelua Venäjällä, neuvostoaikojen tapahtumien kohdalla korostetaan venäläisyyttä - se oli Venäjä joka kärsi, ne olivat venäläisiä, jotka uhrasivat itsensä taistelussa fasismia vastaan. Ei siellä muiden uhrauksista puhuta, ei muiden menetyksiä huomioida - toisaalta tarkoituksena on myös hämärtää rajoja, synnyttää mielikuvaa "venäläisestä maailmasta" - yksi kansa, yksi valtio, yksi johtaja... *grin*

vlad
Paitsi ukrainalaiset jotka ryssi talvisodan
 
Back
Top