Onko tämä siitä Hämeen Maakin(kuvassa oikealla) ja Uudenmaan res.ups.killan pahamaineisesta harjoituksesta?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
... Toistan: haitekki ei ole kyennyt ratkaisemaan ongelmaa kehitysmaiden krihassa. Vaikka eteemme luodaankin kuvaa siitä, miten täsmä sitä ja täsmä tätä....isossa kuvassa on näkymä vain murheellinen.
...
Ai hitsi, teillä on kuviakin siitä 1808 ottelusta jossa meillä oli ne kahdeksan kvkk:ta.
Näinhän se on. Täältä tulevaisuudesta on helppo huudella.. niinkuin rannalta, kun merellä tuulee. Näiden nykyaika vs. menneisyys vertailujen tekeminen on ehkä ajanvietettä, muuta arvoa ei niillä oikein ole. 1808 maailma oli hyvin erilainen, ihmisten maailmankäsitys, yhteiskunta, käytettävissä oleva materiaali, tilannekuva oikeastaan mistään, terveys ja sen hoito, ... ehkäpä pysyvää on vain:Silloinen sotilasjohto ei toiminut aivan väärin, ottaen huomioon olemassaolevat joukot ja aseistus/kalusto. Tuolloin pyrittiin välttämään liian verisiä taisteluita joissa menee koko joukon taistelukyky. Ongelmana oli Viaporin johdon, Amiraali Cronstedtin käsittämätön päätös. Siihen muuten vaikutti venäläisten fake news vastarinnan hyödyttömyydestä ja heidän väitetyistä joukoista maissa.
Eri joukoilla + kalustolla/aseilla myös taktiikka olisi ollut eri. Tosin sen aikaisella johdolla ei välttämättä olisi ollut höläyksen pöläystä nykyaikaisen kaluston käytöstä.
(näitä nykyaikainen joukko vastaan joku historiallinen vastustaja on muuten maailman MÖP-foorumit pullollaan)
Jos sota aiotaan voittaa, pitää ensin asettaa poliittinen tavoite johon pyritään ja sen jälkeen rakentaa strategia jolla tavoitteeseen päästään. Sotilasoperaatioilla ja taktiikoilla sitten viedään strategia käytäntöön.Tavoitteet on laadittava sitä mukaa. Pidäkkeet ovat de facto ja ne on otettava huomioon tavoitteissa. Toistan: haitekki ei ole kyennyt ratkaisemaan ongelmaa kehitysmaiden krihassa. Vaikka eteemme luodaankin kuvaa siitä, miten täsmä sitä ja täsmä tätä....isossa kuvassa on näkymä vain murheellinen.
SS noudatti varsin toisenlaista ohjelmaa itä-euroopassa. Silti kävi kuin kävi. Ei julmuus ole mikään autuaaksitekevä temppu. Venäjäkin maksaa hintaa julmuuksistaan ja maksaa sitä vielä pitkään. Jos ei muuta, niin Ukrainan ja Krimin osalta hintalappu on pakotteet ja suistuminen ulos -niistä pöydistä-....hintalappu on suurempi kuin mitä Putin ikinä haluaa myöntää. GB ja kumppanit reuhasivat siirtomaissaan....mitä se hyöväsi, mikä oli tulos?
Kansan ja yleisön vastarinta on suurempi juttu kuin halutaan kertoa. Isot valtiot haluavat luoda kuvaston, jossa niillä on valta, voima ja kunnia. Ei se vaan ihan niin mene.
Tuli tämä leffa mieleenVoittaisiko Suomi nykyvarustuksellaan 1942 vuoden Neuvostoliittoa? Eli jos päästäisiin nykykalustolla ja tekniikalla siihen maailmanaikan niin pystyttäisiinkö pakottamaan Stalin rauhaan? Olettaen että oltaisiin ainut maa sodassa silloista Neuvostoliittoa vastaan.
Muistini mukaan taisin käydä katsomassa tuo leffateatterissa kun se aikoinaan oli ensi-esityksessä, 1980.
Voittaisiko Suomi nykyvarustuksellaan 1942 vuoden Neuvostoliittoa? Eli jos päästäisiin nykykalustolla ja tekniikalla siihen maailmanaikan niin pystyttäisiinkö pakottamaan Stalin rauhaan? Olettaen että oltaisiin ainut maa sodassa silloista Neuvostoliittoa vastaan.
Mikäli meillä on nykyaikaiset aseet käytössä niin ilman muuta pohtisimme parhaat strategiat käyttää niitä moderneimpia, ja vastustajalle yllätyksellisiä aseita sellaisiin iskuihin, millä saataisiin vihollinen polvilleen.
Jos sota aiotaan voittaa, pitää ensin asettaa poliittinen tavoite johon pyritään ja sen jälkeen rakentaa strategia jolla tavoitteeseen päästään. Sotilasoperaatioilla ja taktiikoilla sitten viedään strategia käytäntöön.
Ongelma näissä moderneissa siirtomaasodissa on ollut poliittisen tavoitteen hämäryys tai täydellinen puuttuminen...
Mikään määrä sotilasvoimaa ei tuo voittoa jos ei tiedetä mihin ollaan pyrkimässä. Sota päättyy rauhaan, ja erästä mainiota fantasiasarjaa lainatakseni rauhanneuvottelu käydään vihollisten, ei ystävien kesken.
Jalkaväenkin tulivoima olisi merkittävästi kohonnut, kun RK:t korvaisivat Mosin-Nagantit ja PKM:t Maximit. Etenkin konekivääreiden määrän ja liikkuvuuden nousu olisi todella merkittävä tekijä, kuten myös jalkaväen PST-aseistus. Käytännössä 1944 suurhyökkäys pysähtyisi alkuunsa parantuneen jalkaväen aseistuksen (ml. PST-aseet) myötä, ja Suomi kykenisi operatiivisten joukkojen vastahyökkäyksellä valtaamaan Inkerinmaan (mutta ei ehkä Leningradia, kaupunkitaisteluun ryhtyminen olisi suuri virhe resurssien käytön kannalta) ja loput Itä-Karjalasta. Tällöin käytännössä NL:n olisi suostuttava Suomen vaatimiin rauhanehtoihin (1920 raja + Itä-Karjala).
Nyt unohdat itse asettamasi rajat. Jos Suomi olisi tuossa tilanteessa nykyaikaisella armeijalla ja Venäjä yksin vastassa ilman lend&lease apuja niin kyllä stoliitto olisi helisemässäSyy miksi postasin tämän, on epäilevä oivallukseni siitä, että Suomi ei pärjäisi tuossa kamppailussa edelleenkään nykyvarustuksesta huolimatta. Ei Suomen toki tulekaan pärjätä, mutta tällaisilla havainnolla voi olla merkitystä isompien linjojen strategiaan.
Epäsymmetrisistä sodista löytyy maailmalla aika paljon näyttöä eikä niissä vahvempi osapuoli helpostikaan nujerra teknologisesti heikompaa. Tällaisista ihan nyt esimerkkinä vaikka Afganistanin sota, joka jatkuu edelleen.
Suomen hyökkäysresurssit kuluisivat luultavasti jo Pietarin tai Moskovan valtauksiin, myös selustojen suojaaminen veisi aikaa. Ukrainan maasodassa tällä hetkellä suuri osa tappioista tulee epäsuorasta tykkitulesta ja siihen 2. maailmansodan aikaisella neuvostoliitolla oli kovia resursseja.
https://en.wikipedia.org/wiki/Equipment_losses_in_World_War_II
Kokonaisuudessaan neuvostoliitto menetti 2. maailmansodassa 83 500 tankkia Wikipedian mukaan. Lentokoneita meni kaikkiaan 106 400, joista 17900 pommittajaa, 23600 maataistelukonetta ja 46800 hävittäjää. Vaikka puolet noista menikin muuten kuin taisteluissa, niin aika monta ohjusta pitäisi olla. Taistelutilanteissa noita koneita meni wikipedian mukaan 46100. Tykkien määrästä ei ole tietoa, mutta moninkertainen määrä niitä on varmaankin ollut suhteessa tankkeihin. Lisäksi pitää muistaa, että näistä tappioista huolimatta Saksa ei saanut Stalinia pakotettua rauhaan vaan NL voitti sodan.
Olisiko Suomen armeijalla nykyisellä kalustollaan kykyä edes aiheuttaa saman mittaluokan tuhoa varsinkaan kaukana Suomen rajoista?
Varmasti ekat 500 lentokonetta pudotettaisiin ja ekat 500 tankkia tuhottaisiin helposti. Mutta mitäs sitten kun 10 000 tankkia ja lentokonetta on tuhottu ja niitä tulee ja tulee. Tykit niissäkin on, jotka osueessaan ovat ampuneet ihan tappavia ammuksia.
Sen verran tarkennusta tähän, että ihmismassa tässä skenaariossa paremmin koulutettua kuin mitä Ukrainan sodan mobikit.Ai että tämä ikiaikainen ihmismassa. Käytäntö on osoittanut satoja kertoja että sillä ihmismassalla saa pyyhkiä persettä jos vastustajan tekninen ylivoima ja/tai johto on selvästi parempia.
Ihmismassa on vain täytettä sankarihautoihin.
Eli Himarseilla tykistön ammurvarastot paskaksi.Jatketaan nyt sitten vielä tätä: NL:n tykistö ei pysty toimimaan, sillä ammushuolto on pysäytetty täydellisellä ilmaylivoimalla, tuhoamalla kuljetuskyky sekä varastot.