Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
En edes ehtinyt kysyä horisontaalisen yhteistoiminnan eduista... Ennätin vain mainita haittapuolista...
Jos Soros, Bildergberg, Illuminati ja liskoihmiset olisi manittu olisin saanut bingon.Suomea on natotettu samassa määrin vauhdikkaasti kuin eurotettu ennen Eurostoliittoon liittymisen kansanäänestystä. Jo tuo yksin riittäisi syyksi vastustaa natoa, mutta ehdottomasti ilmeisen perustuslaittomat tempaukset, kuten MOU, jolla jo luovutettiin veto estää vieraan vallan joukkoja tulemasta maillemme sotimaan.
Venäjästä ja venäläisistä luodaan propaganda avulla hirviötä, jota vastaan on tietysti helpompi 'lähteä sotimaan' - vaikka vain mahdollisessa natoon liittymistä koskevassa kansanäänestyksessä. Ikävä kyllä uppiniskaiset suomalaiset, niin paljon kuin tuntuvat sietävänkin SSS[nyk.SOS]-talouskuraa niskaansa, eivät lämpene propagandastakaan johtuen.
https://vastavalkea.fi/2015/11/04/propagandasodan-keskella/
https://vastavalkea.fi/2015/11/04/propagandasodan-keskella/
"Johdattelevissa kyselyissä on suomalaisilta viime aikoina kyselty useamman kerran, pelätäänkö täällä Venäjää. Pienen maan kansalaisena olen luonnollisesti varpaillani suuren naapurin vierellä, oli se sitten kuka tahansa. Mutta Yhdysvallat on varsinaisesti se, jota pelkään. Maa on tosin tuhansien kilometrien päässä, mutta maailmanlaajuisine pyrkimyksineen sen kohtaa yleensä kaikkialta, missä on levotonta. Maailman kypsyttämiselle demokratiaan ei näy loppua."
Demokratiaviennistä ei siis ole kyse. Kyse on friedmanilaisten talousoppien ja sokkidoktriinien viemisestä, joita vastustava kaikkinainen demokratia on kauhistus.
Että me ollaan ihmeellisiä kun 1,3 %:lla BKT:stä saadaan "vahva itsenäinen puolustus, johon voi luottaa". NATO.ssa, maailman suurimmassa rauhanliitossa se onnistuu vasta minimissä 2 %:lla BKT:sta, ja siinä on sentään 28, kohta 29 jäsentä.Suomella on vahva itsenäinen puolustus, johon voi luottaa.
Kyllä negatiivinenkin puoli on mainittu, Kremlin kiukku yltyy joksikin ajaksi.Mielestäni mediassa on paljon puhuttu Naton positiivista asioista, saatavista hyödyistä, mutta aika paljon on ohitettu valtavirrassa myös ne ikävämmät asiat ja velvollisuudet. Pidän ajatuksesta, että Suomi pysyisi sotilaallisesti liittoutumattomana valtiona, nyttemmin kun tuo sana "puolueettomuus" on sillä korvattu, oltiin ison karhun vieressä tai ei.
Näen liittoutumisen Natoon olevan selvä provokaatio Venäjää vastaan, vaikka se ei sitä saisikaan olla tai se ei olisi pohjimmainen tarkoitusperä.
Millä perusteella katsot että EU-jäsen Suomi (jo vihollisleirissä) voisi olla tällaisen "välienselvittelyn" ulkopuolella? 28 (kohta 29) enimmäkseen demokraattista maata ei saa aikaan hyökkäyspäätöstä. Ainoa joka tällaisen "välienselvittelyn" aloittaa on Kremlin fasistiklikki. Siellä ei Suomen kantaa kuunnella. Hyökkäsivät talvisodan aluksi. Hyökkäsivät olemassaolevien operatiivisten suunnitelmien mukaan aloittaen jatkosodan Katso esim. http://kemppinen.blogspot.fi/2008/12/miten-suomi-valloitetaan.htmlLähinnä kammoan tilannetta, jossa Suomen maaperää käytettäisiin Naton ja Venäjän välien selvittelyssä.
Kuka on palannut voimapolitiikkaan ja varustelee? Kuka on asettanut symbolisia sotavoimia Baltiaan? (retoriset kysymykset)Turvallisuustilanne Itämerellä(kin) on heikentynyt kiihtyneen kilpavarustelun ja vastakkainasettelun myötä. Huonoja kokemuksia on Kylmän sodan takaisesta Kuubasta miten voisi käydä, kun tullaan liian lähelle toisen rajaa.
Uhkasta voit kysyä sokealta Reetalta. Hänkin näkee sen.Vaikea nähdä Venäjän olevan suora uhka Suomelle, enkä usko että nykyisessäkään tilanteessa jäisimme yksin.
Mielelläni olisin turvaamassa ensin diplomatialla rauhaa ja toisarvoisesti sotilasliittoon nojaamalla. Hyvin ollaan pärjätty tähänkin asti. Venäjä on naapurissa aina, joten suhteiden on oltava sen mukaiset.
Selventäisin vielä, että Natoon liittymisestä juontava kiukku Kremlissä ei ole Naton ikäviä puolia vaan tämän naapurimaamme Venäjän ikäviä puolia.Kyllä negatiivinenkin puoli on mainittu, Kremlin kiukku yltyy joksikin ajaksi.
Kremlkin pitää ajatuksesta. Luuletko että liikkumavaramme on suurempi rauhanliiton jäsenenä vai Kremlin etupiiriin kuuluvana harmaana alueena? (retorinen kysymys
Eihän meillä ole mitään hätää, kun Venäjän asevoimat on Putinin mukaan vedetty 1500 kmpäähän rajastamme (toistettu 3 kertaa samassa tilaisuudessa). Mitä nyt pukkaa uutta hävittäjää Äänislinnan, tai mikä sen nimi nykyään on, viereen Besovetsin kenälle. Taitavat olla jotain lomalaisia jotka ovat hävittäjät ostaneet jostain paikallisesta kaupasta.Selventäisin vielä, että Natoon liittymisestä juontava kiukku Kremlissä ei ole Naton ikäviä puolia vaan tämän naapurimaamme Venäjän ikäviä puolia.
Samaa ikävää asioiden sekoittumista tapahtuu yhtenään jopa presidenttimme puheissa. Ei ole olemassa mitään mekanismia tai automaatiota joka pakottaisi Venäjän reakoimaan jäsenyyteemme yhtään mitenkään. On vain tämä Venäjän sisäpoliittisesti rakennettu uho sekä despoottisen hallinnon geopoliittinen laajentumisstrategia jota he toteuttavat - ja he saattavat sitä toteuttaa myös huolimatta vaikka emme ole Natossa.
Toisin sanoen pidättäytymisestä Natojäsenyydestä ei seuraa meille mitään palkintoa. Voisimme yhtäläillä uhkailla Venäjää kuin mitä se tekee meille. Vaikkapa, jos Venäjä ei vähennä joukkojaan rajallamme välittömästi niin me liitymme Natoon. Aina voi koplata asioita mutta syy ja seuraus ovat keksittyjä.
Jos Venäjä on meidän edellä euroviisujen laulukipailussa niin meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin liittyä Natoon. Kilpailu on meille kansallisesti niin tärkeä ja slaavilaisten kansojen äänestysblokki niin epäoikeudenmukainen ettei Venäjän taakse sijoittuminen voi jäädä ilman vastareaktiota. Tottakai tämä on Venäjän sisäinen asia mutta meidän on varauduttava myös poliittisesti meille kielteiseen tulokseen ja valmistauduttava Natojäsenyyteen.
Selventäisin vielä, että Natoon liittymisestä juontava kiukku Kremlissä ei ole Naton ikäviä puolia vaan tämän naapurimaamme Venäjän ikäviä puolia.
Samaa ikävää asioiden sekoittumista tapahtuu yhtenään jopa presidenttimme puheissa. Ei ole olemassa mitään mekanismia tai automaatiota joka pakottaisi Venäjän reakoimaan jäsenyyteemme yhtään mitenkään. On vain tämä Venäjän sisäpoliittisesti rakennettu uho sekä despoottisen hallinnon geopoliittinen laajentumisstrategia jota he toteuttavat - ja he saattavat sitä toteuttaa myös huolimatta vaikka emme ole Natossa.
Toisin sanoen pidättäytymisestä Natojäsenyydestä ei seuraa meille mitään palkintoa. Voisimme yhtäläillä uhkailla Venäjää kuin mitä se tekee meille. Vaikkapa, jos Venäjä ei vähennä joukkojaan rajallamme välittömästi niin me liitymme Natoon. Aina voi koplata asioita mutta syy ja seuraus ovat keksittyjä.
Kenen pussiin nämä mainiot henkilöt loppujen lopuksi pelaavat?
Ööö, ikäänkuin me kaikki täällä allekirjoitamme venäläisten hellimmän "perinteisen perhekäsityksen"...
Että me ollaan ihmeellisiä kun 1,3 %:lla BKT:stä saadaan "vahva itsenäinen puolustus, johon voi luottaa". NATO.ssa, maailman suurimmassa rauhanliitossa se onnistuu vasta minimissä 2 %:lla BKT:sta, ja siinä on sentään 28, kohta 29 jäsentä.
Ottiatuota, jos nainen valitaan ns seurapiireistä ja ulkonäköseikkojen perusteella niin saa varautua ylläpitokulunkeihin, ihan kansallisuudesta riippumatta. Ferraria on kiva ajaa ja esitellä kavereille, mutta volkkari on päivittäisessä käytössä vaivattomampi.Itse en ole ollut niinkään huolissani HIV:n saamisesta...mutta slaavilaisilla naisilla on taipumuksena shoppailla...siis miehen rahoilla...paljon. Kokemusta on, omasta takaa Serbiasta ja sivultakatsoessa Israelissa useamminkin..
Yleinen asepalvelus + vapaaehtoiset sekä siviilipalvelus eivät ole mitään vähäisiä panostuksia. Siihen päälle vielä miljardiluokan budjetin ulkopuoliset hankinnat.
Jos jokaisen varusmiehen ja naisen panos laskettaisiin vaikka minimipalkkoina + ylitöinä niin melko muhkea potti kertyisi ja vertailu olisi kuitenkin vähintäin oikeudenmukaista. Kertaavien panos olisi vähintäinkin peruspalkkaa. Siviilipalvelus on sekin kriisinajan tehtäviin. Näillä luvuilla Suomi onkin jo Euroopan kärjessä eikä kyse ole muusta kuin, että vertailu on tasamitallista.
...Emme voi jatkossa vastata aggressioihin vain ilmavoimia käyttämällä. Tarvitsemme poliittisesti vahvan vastauksen. Selkeä viesti olisi puolustusbudjettiemme ja puolustusyhteistyön vahvistaminen, jolla osoitetaan, että kykenemme puolustamaan itseämme Itämerellä ja Euroopassa.
Naton tavoite 2 prosentin bkt-osuudesta puolustusmenoihin on mahdollista toteuttaa, mutta siihen on vielä pitkä matka. Tällä hetkellä Suomi, Ruotsi ja Tanska käyttävät 1,1–1,4 prosenttia bkt:staan puolustukseen.
Vahvistamalla yhteistyötä ja omavaraisuutta olemme myös vähemmän riippuvaisia kumppanimaastamme USA:sta muistaen Naton 5. artiklaankirjoitetun avunantovelvoitteen.
EU:n on vahvistettava tiedusteluyhteistyötään.
VENÄJÄLTÄ kohdistuu Itämeren maihin hybridisodankäynnin paine, joka näkyy muun muassa poliittisen epävakauden lietsomisena väärää tietoa ja propagandaa levittämällä sekä kyberhyökkäyksinä, joilla vaurioitetaan yhteiskunnan tärkeitä toimintoja, kuten tapahtui Virossa 2007.
Jännitteitä kasvattaa myös se, että Itämeren merkitys energiankuljetusväylänä on kasvamassa. Näihin suunnitelmiin liittyy Venäjältä Saksaan kulkevan NordStream 2 -kaasuputken rakentaminen.
EU:n on vahvistettava tiedusteluyhteistyötään ja oltava paremmin valmistautunut vastaamaan hybridisodankäyntiin ja uusiin turvallisuusuhkiin. Hämärien operaatioiden valaiseminen ja kyber- ja informaatiohyökkäysten lähteiden ja keinojen paljastaminen on avoimen ja demokraattisen yhteiskunnan puolustamista.
Euroopan komission esitys puolustusinnovaatiorahastosta on tervetullut keino vahvistaa puolustusyhteistyötä ja EU:n puolustusulottuvuutta yhdensuuntaisesti Naton kanssa. EU:n puolustussuunnitelmat on nähtävä Natoa täydentävinä askeleina, ei sitä korvaavina. Yhteistyön kehittäminen ei myöskään tarkoita EU:n armeijan perustamista.
MEIDÄN ei pidä nojata puolustuspolitiikassamme heikkoihin rakenteisiin ja toiveajatteluun. Pohjoismainen sotilasyhteistyö, kuten NORDEFCO, voi tuoda synergiaetuja puolustusvoimillemme, mutta se ei vielä luo uskottavaa puolustusrakennetta. Sellaista ei luo myöskään EU:n puolustusulottuvuus. Sen sijaan Ruotsin ja Suomen jäsenyys Natossa vakauttaisi turvallisuustilannetta koko Itämeren alueella, myös Baltiassa.
Jos Baltian maat kohtaisivat Venäjältä tulevan sotilaallisen aggression, Ruotsin ja Suomen olisi mahdotonta pysytellä sen seurausten ulkopuolella, olipa puolustusjärjestelymme mikä tahansa. Tämän ymmärtäen Suomen ja Ruotsin pitää tehdä päätöksensä itsenäisesti, mutta määrätietoisesti ja sitomatta omia polkujaan toisiinsa tavalla, joka mutkistaisi päätöksentekoprosessia.
Naton ja EU:n yhteisten sateenvarjojen alla Suomi, Ruotsi ja Tanska voisivat parhaiten kehittää ja syventää puolustusyhteistyötään yhdessä muiden samoihin yhteisöihin kuuluvien Itämeren maiden kanssa näin haastaen Venäjän rakentavaan dialogiin.
Kirjoittajat Bendt Bendtsen, Gunnar Hökmark ja Henna Virkkunen ovat keskusta-oikeistolaisen EPP-ryhmän edustajia Euroopan parlamentissa.
Ferraria on kiva ajaa ja esitellä kavereille, mutta volkkari on päivittäisessä käytössä vaivattomampi.
Mutta yleisesti ottaen näen aika kehnona perusteluna tuon röllipeikkohomman, että "emme tarvitse NATOa, koska meillä on hyvä puolustus". Nuo kun eivät lähtökohtaisesti ole mitään toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja etenkään rajamaan kannalta - yhtä ontuvana ja surkeana näen joidenkin joskus monia vuosia sitten esittämät "säästömahdollisuudet" NATOn myötä (enkä puhu yhteishankinnoista / asevelihinnoista vaan oman puolustuksen alasajosta).
Ja pätee myös jo itsenäistymiseen, Saksan tuella.Suomalaisille on joskus vaikea ymmrtää, että ns. "Talvisodan ihmettä" ei olisi tapahtunut ilman huomattavaa kansainvälistä apua. Samoin kesällä 1944 olisi käynyt kylmät ilman Saksan varsin huomattavaa panostusta.
Yksin suurvallan vieressä on vaikea pärjätä.