Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ottiatuota, jos nainen valitaan ns seurapiireistä ja ulkonäköseikkojen perusteella niin saa varautua ylläpitokulunkeihin, ihan kansallisuudesta riippumatta. Ferraria on kiva ajaa ja esitellä kavereille, mutta volkkari on päivittäisessä käytössä vaivattomampi.
Toisaalta autoihmisenä arvostan turvallista ja hyvät peruskyydit tarjoavaa isoperäistä farmaria talvi- ja arkikäyttöön. Kesällä onkin kiva sitten hurjastella kesäautolla, joka antaa sellaiset kyydit, että voi vielä vanhainkodissa muistella! Toisaalta iskee kahdet ylläpitokulut ja kesäautot eivät tunnetusti ole halpoja......mutta Volkkari-naisen kanssa saa olla tarkkana, ettei se syyllisty jonkinlaisiin päästöhuijauksiin
Omia kotiolojani kuvaa sinänsä ihan hyvin ranskalainen auto, periaatteessa ylläpito ihan kohtuuhintaista, hyvältä näyttää ja tarjoaa kunnon kyydit, mutta kaikenlaiseen pikkukitinään ja jatkuvaan rahanmenoon saa silti varautua
/off-topic...oli pakko
Suomen tilanne on huomattavasti sama kuin Israelin. Ystävät ovat kaukana ja viholliset lähellä.
Trumpin ulkoministerikseen haluamalla Rex Tillersonilla on Vladimir Putinin hänelle henkilökohtaisesti antama Ystävyyden kunniamerkki. Myönnettäköön: merkki on vuosien saatossa annettu monenlaisille ihmisille, Suomessakin.Mitä taas Trumpiin tulee ja suhteista Putiniin/Venäjään niin sanoisin, että kovin ennenaikaista maalata tätä ystävyyttä. Ennenaikaista myös ennakoida mahdollisen paremman suhteen merkitystä meille. Paremminkin kun arvaamaton spontaani Putin saa neuvottelupöydän toiselle puolelle arvaamattoman Trumpin ja hänen kenraalikunnasta valitut eläkepatriootit niin voipi olla, että Putin kaipaa ennalta arvattavia edellisiä USA:n johtajia takaisin pöydän ääreen.
Ruotsin pääministeriehdokas LM:lle: Haluan viedä Ruotsin Natoon Suomesta riippumatta
SIINA EKBERG
17 minuuttia sitten
Nato-päätöksessä moderaattien puheenjohtaja Anna Kinberg Batralle oleellisinta on kansallinen tuki.
Ruotsin Natoon Suomesta riippumatta
SIINA EKBERG
17 minuuttia sitten
Nato-päätöksessä moderaattien puheenjohtaja Anna Kinberg Batralle oleellisinta on kansallinen tuki.
Anna Kinberg Batra. (LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO)
Ruotsin porvariallianssin johtaja ja mahdollinen tuleva pääministeri Anna Kinberg Batra sanoo Lännen Median haastattelussa, että hän haluaa johtaa hallitusta, joka avaa tien Natoon ja voi ottaa askeleen sinne, kun aika on kypsä.
– Minut erottaa Stefan Löfvenistä ennen kaikkea se, että hän pitää oven Natoon suljettuna puoluepoliittisista syistä, moderaattien puheenjohtaja Kinberg Batra sanoo.
Ruotsin demaripääministeri Stefan Löfven on linjannut, että hänen punavihreä vähemmistöhallituksensa ei hae Nato-jäsenyyttä.
Suomen valtionjohdossa tiedetään, että Ruotsissa saattaa syyskuun 2018 parlamenttivaalien jälkeen nousta valtaan Nato-myönteinen hallitus.
Kinberg Batra on tavannut ennen haastattelua tasavallan presidentin Sauli Niinistön Mäntyniemessä. Juttutuokion aiheena on ollut turvallisuuspolitiikka.
Oppositiojohtajat eivät automaattisesti tapaa edes naapurivaltioiden johtajia, mutta Kinberg Batra ei ole kuka tahansa vieras.
– Se, miten päätös jäsenyydestä tehtäisiin, on pidemmällä edessäpäin. Ensimmäisenä on siirryttävä kohti kypsempää keskustelua, jota varten sekä Ruotsi että Suomi ovat saaneet kiinnostavia analyyseja viime vuosina. Niinpä voimme keskustella, miten Natoa voidaan käyttää turvallisuutemme rakentamisessa. Uskon, että päätös tehdään tuonnempana, Kinberg Batra kuvailee Ruotsin tilannetta.
Selväksi käy, että porvaripääministeri Kinberg Batra olisi valmis viemään Ruotsin Natoon ilman Suomea. Olennaista hänelle on kansallinen Nato-tuki.
Suomi on Kinberg Batralle tärkeä liittolainen EU-politiikassa. Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöstä hän mainitsee materiaalihankinnat ja kahdenvälisen harjoittelun sekä naapurusten yhteisen osallistumisen kansainväliseen toimintaan.
Maiden puolustusliittoa hän ei kannata. Moderaatit pitävät peruslähtökohtana sitä, että tulevaisuudessa Ruotsi ja Suomi toimisivat yhdessä Naton rakenteiden sisällä puolustusliiton jäseninä.
Suomessa harkitaan ruotsalaisten Gripen-hävittäjien ostamista.
– Se on tietysti myös päätös, joka Suomen täytyy tehdä itse. Puhun mielelläni mainiosta talletuksesta. Gripen tarjoaa hyvää suorituskykyä, hintansa arvoisen ratkaisun ja mahdollistaa koneen käytön toisten kanssa tehtävässä yhteistyössä, Kinberg Batra summaa.
Hävittäjävalinnassa painaa turvallisuuspolitiikka. Suomessa kuulee usein puheenvuoroja, joissa vierastetaan Natoa, mutta ollaan halukkaita syventämään Ruotsi-sidettä.
Miljardien Gripen-kauppa ei kääntäisi moderaatteja poliittisen liiton eikä rakenteiden yhdistämisen kannalle.
Onko esimerkiksi mahdollista yhdistää maiden ilmavoimat, jos Suomi valitsee Gripenin?
– Jokaisen maan täytyy vastata itse päätöksistään ja rakenteistaan, mutta näen yhteistyön syventämisen myönteisenä asiana. Meillä on paljon yhteisiä etuja, Kinberg Batra linjaa.
Suomen näkökulmasta Ruotsin vaaleissa äänestetään Natosta, mutta Kinberg Batran mielestä niissä on ennen kaikkea kyse syrjäytymisen nujertamisesta ja populismin pysäyttämisestä.
– Ruotsin, kuten Suomenkin, seuraavissa vaaleissa on kyse siitä, kuinka selviydymme työpaikkojen luomisesta ja maahanmuuttajien integroimisesta Euroopan erittäin levottomina aikoina. Kun on ääriajattelua ja ympäröivässä maailmassa rauhattomuutta, vaaditaan muutosta ja johtajuutta. Jos emme onnistu, tyytymättömyys jatkaa kasvuaan ja vahingoittaa yhteiskuntaamme, Kinberg Batra sanoo.
Kinberg Batran mukaan Ruotsin kantokyvyn rajat ovat maahanmuuttokysymyksessä tulleet vastaan.
– Viime vuonna saapui yli 160 000 turvapaikanhakijaa. Järjestelmämme ei kestänyt. Siksi sitä on muutettava. Nyt Ruotsissa on tilapäinen lainsäädäntö. Aiomme säilyttää sen. Siinä tilapäinen oleskelulupa on pääsääntö. Ruotsista saa suojaa, jos sitä todella tarvitsee, ja voi myös saada pysyvän oleskeluluvan, jos sijoittuu työmarkkinoille. Meillä on aivan liian monia maahanmuuttajia, jotka eivät ole lainkaan kiinnittyneet työmarkkinoille. Iso ongelma on ratkaistava luomalla enemmän yksinkertaisia työtehtäviä ja helpompi tie niihin, sanoo työmarkkinoiden sääntelyn purkamista kannattava Kinberg Batra.
Verkkouutiset
Trumpin ulkoministerikseen haluamalla Rex Tillersonilla on Vladimir Putinin hänelle henkilökohtaisesti antama Ystävyyden kunniamerkki. Myönnettäköön: merkki on vuosien saatossa annettu monenlaisille ihmisille, Suomessakin.
Venäjä-suhteessaan Trump oli koko kampanjansa ajan hyvinkin johdonmukainen. Johtaako tuo liennytyksen hakeminen esim. etupiirisopimuksiin jää nähtäväksi. Kuten myös se, kuinka kauan nuo kenraalikunnasta valitut eläkepatriooti keikkuvat mukana.
Mitä taas Trumpiin tulee ja suhteista Putiniin/Venäjään niin sanoisin, että kovin ennenaikaista maalata tätä ystävyyttä. Ennenaikaista myös ennakoida mahdollisen paremman suhteen merkitystä meille. Paremminkin kun arvaamaton spontaani Putin saa neuvottelupöydän toiselle puolelle arvaamattoman Trumpin ja hänen kenraalikunnasta valitut
eläkepatriootit niin voipi olla, että Putin kaipaa ennalta arvattavia edellisiä USA:n johtajia takaisin pöydän ääreen.
Suomen tilanne on huomattavasti sama kuin Israelin. Ystävät ovat kaukana ja viholliset lähellä.
"Itsenäinen ja uskottava puolustus"... Kummallisesti sitä hokevat samat joille "Tsekkoslovakian tie on meidän tiemme"....
Mielestäni ns Nato-optio ei ole koskaan ollut muuta kuin hillitty uhkaus Venäjän suuntaan ja toisaalta oma sisäpoliittinen kompromissi kun poliitikot eivät uskalla olla puolesta eikä vastaan.
Olen linkittänyt tämän historioitsija Jussi Jalosen tekstin jo aiemminkin, mutta se ansaitsee tulla uusituksi tässä ketjussa. Tyydyn lainaamaan vain pari kappaletta, mutta koko kirjoitus on täyttä asiaa, joten käykää lukemassa oheisesta linkistä. Kas näin:
---
"Kun tähän kuvioon lisätään Trumpin valmius sopuisampaan asenteeseen Moskovan suuntaan, niin se tietysti tarkoittaa yhtä ja toista oman kotimaisen NATO-keskustelumme kannalta. Voi olla, että Suomella on yhä NATO-optio, mutta sillä ei ole enää juuri mitään merkitystä. Se merkitys, mikä optiolla on ollut, on lähinnä hillitsevä vaikutus Venäjän suuntaan; toisin sanoen, toive siitä, että jo pelkkä mahdollisuus Suomen tekemästä, Moskovan kannalta ei-toivottavasta NATO-myönteisestä ratkaisusta saisi itänaapurin noudattamaan sopivasti maltillisempaa politiikkaa maamme suhteen. Tilanteessa, jossa Atlantin liiton vahvimman jäsenmaan ruorissa on joka tapauksessa Kremlin intresseihin ymmärtäväisesti suhtautuva ehdokas, optio on käytännössä vesittynyt. Hallituksemme oma kesäkuinen turvallisuuspoliittinen selonteko totesi suorasanaisesti “Yhdysvaltain sitoutuminen Natoon ja sotilaallinen panostus Eurooppaan on jatkossakin olennaista Suomen turvallisuuden kannalta.” Nyt kun Yhdysvaltain presidentinvaalit on voittanut näitä asioita kampanjassaan väheksynyt ehdokas, luulisi analyytikoillamme ja aina yhtä vireällä ja realismia kaipailevalla turpo-scenellä olevan nyt rohkeutta sanoa, mitä itse heinäkuussa peräänkuulutin: Yhdysvaltain vaalituloksen seurauksena Suomen turvallisuustilanne on olennaisesti heikentynyt."
---
"Yhtä kaikki, ylipäätään viimeistään tässä kohtaa jatkuvasti hyssyttelyn lopettamista toivovassa kotimaisessa turvallisuuspoliittisessa keskustelussamme olisi syytä huomioida NATO:n keskeisten jäsenmaiden huolestuttava sisäinen tilanne. Olipa kyse sitten “lustraation” myötä upseerien protestieroamisiin päätyneestä Puolasta, Brexitin riepottelemasta Britanniasta, kesäisen kaappausyrityksen myötä autoritaariseen hallintoon vajonneesta Turkista tai tällä hetkellä kohti tuntematonta suunnistavista Amerikan Yhdysvalloista, tai, tulevaisuudenkin yllätykset huomioiden, vielä odottavista Ranskan presidentinvaaleista ja Marine le Penin mahdollisesta menestykestä, on Atlantin liiton keskeisimpien jäsenmaiden tilanne ajautumassa häkellyttävään suuntaan. Tätä ei ole omassa kotimaisessa pikku kuplassamme käydyssä NATO-keskustelussa järin otettu lukuun eikä keskinäisen poliittisen nokittelun keskellä suostuttu havaitsemaan."
---
https://jojalonen.wordpress.com/2016/11/09/trump-suomi-ja-nato/
Suomi on tehnyt monia asioita oikein, ja suureksi yllätyksekseni näyttäisi vielä jatkossakin tekevän niin, siksi vähäistä ja hampaatonta on ollut esim. vasemmiston kritiikki hävittäjähankintoja ja muita aseostoja koskevassa keskustelussa. Tässä asiassa on mielestäni kiistatonta, että suuren yleisön mielipide, olkoon miten "vanhakantainen" hyvänsä, on estänyt poliitikkoja tekemästä vakavia hölmöyksiä.
Ja on muuten ihan hyväkin, että joku älisee suurhankinnoista. Kyllä ne oloissamme ovat ja tulevat olemaan suuret. Pieni kyseenalaistaminen ja tarkkana olemisen pakko on vastuullisillekin aivan positiivinen asia pidettäväksi mielessä.