EU tukipaketin puolustaminen on siirtynyt turvallisuus-näkökulmasta inttämiseksi, ikään kuin Suomen turvallisuus olisi kiinni näistä lahjusrahoista Eurooppaan. Unohdetaan hetkeksi se mahdollisuus, että kyseessä on vain perinteinen poliitikkojen pelottelutaktiikka oikeiden argumenttien loputtua kesken.
Ehkä sen nato-hakemuksen lähettäminen on mielekkäämpää kun on voideltu EU:n isot maat ja paljolti itälaitaa, jotka Natoon nekin kuuluvat? Jenkeiltä ostetaan taas kiitokseksi 10 miljardilla hävittäjiä ja sen päälle muutakin sotatarviketta kautta linjan. Suomi tietenkin ottaa tämän päälle vielä kantaakseen vähintään puolet sotilaallisesta pohjoisesta ulottuvuudesta ja tuttavallisesti signeeraa vielä pari tulevaakin velkapakettia Eurooppaan. Sotilasrahtikenttäkin valmistuu Pirkkalaan kuin tilauksesta.
Toisaalta
@tiedotusosasto ilmoille heittämä EU:n liittäminen Natoon ei välttämättä kai ole mahdoton ajatus sekään? Karttaa kun katsoo ei siellä ole kuin Itävalta ja Irlanti kahden päättämättömän pohjoismaan lisäksi. EU:n ajaminen puolustusliitoksi on pitkä ja kivinen tie sekä EU/Nato-maiden näkökulmasta käytännössä täysin turhaa ja päällekkäistä toimintaa. EU:n lukeminen Natoon taas ulkoistaisi puolustusliiton jo olemassa olevaan organisaatioon ja järjestelmään. Tietyissä piireissä hakailtua liittovaltiokehitystä silmällä pitäen EU:n liittäminen Natoon on oikeastaan välttämättömyys viimeistään siinä vaiheessa kun liittovaltio perustetaan. Tämä voisi osaltaan selittää nato-asiaan tuskastuneen TP Niinistön avoituksia, federalisaatiokehitys on takaportti, jolla Suomi uitetaan natoon.
Hyviä ajatuksia mielestäni.
EU:n liittämisessä Natoon on kuitenkin yksi iso ongelma. NATO on USA. Tiedän toki, että tätä ei haluta aina myöntää, mutta se on totta siitä huolimatta.
Ja EU:n täysin julkilausuttujen tavoitteiden mukaisesti USA on Kiinan ohella toinen merkittävistä EU:n "kilpailijoista" joita vastaan EU käy globaalia kamppailua.
Tästä syntyy dilemma. Jos EU haluaa olla (kuten se ilmoittaa) olla kansainvälinen peluri, sen on haastettava USA jossain vaiheessa. Euron on lyötävä Taala kansainvälisenä valuuttana! Tätä USA ei voi koskaan hyväksyä. Pohjimiltaan tämä oli syynä siihen, miksi USA niin voimakkaasti yritti saada UK:n pysymään EU:ssa. UK oli heidän kassaransa unionissa. Tämä on tiedetty jo vuosikymmeniä.
Tämä kannattaa huomoida näissä pohdinnoissa. Euroopan ja USA:n suhde on hyvin monimutkainen eikä sitä todellakaan arvioida mistään suomen kaltaisen maan näkökulmasta.
Jotta teoriaan tulee käytännöllistä ulottuvuutta: USA painostaa EU:ta (tarkoittaa Saksaa tässä tapauksessa) olemaan rakentamatta NS 2 kaasuputkea. Kongressi meuhkaa! On kuulemma vastoin Euroopan etuja! On diktatooriutta, murhaajia, energiariippuvuutta ja vaikka mitä....
Tiedättekö, mikä maa tällä hetkellä on suurin öljyn viejämaa USA:an Kanadan jälkeen? Tiedoksenne: Kyseessä ei ole Saudi-Arabia
.
Even as Washington champions energy independence and warns European allies against becoming too dependent on Moscow, American refineries are buying more of the country’s oil than ever before.
www.bloomberg.com
Täällä monet ovat viisaasti kirjoittaneet: Älä katso mitä suu sanoo, vaan mitä kädet tekevät.
Merkel juuri avautui asiasta julkisuudessa. Sattumalta samaan aikaan, kuin NS2 rakentaminen jatkui
. Luuletteko, ettei euroopan isoissa maissa tiedetä näistä asioista? Katsota lukuja? Tiedetä puheiden ja todellisuuden eroja? Ymmärretä energian ja tuotannon todellisuutta?
Mitä minä yritän täällä sanoa on se, että kannattaa katsoa sekä historiaa, että sitä, mitä raha, kauppa ja perushyödykkeiden liikkeet sanovat.
Ei sitä, mitä jossain lehdistötilaisuudessa tai huippukokouksen julkilausumassa on sanottu.