Ei luovuteta ei ja tämän varmistaa se, että F-16 hävittäjiäkään ei luovuteta ennen kuin Suomi ja Ruotsi on myös Turkin ratifioima.Ei ketään luovuteta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei luovuteta ei ja tämän varmistaa se, että F-16 hävittäjiäkään ei luovuteta ennen kuin Suomi ja Ruotsi on myös Turkin ratifioima.Ei ketään luovuteta
F-16 asia lähti etenemään jo kuukausia sitten:F-16 päivitykset ja lisämyynnit vaatisi kongressin hyväksymisen, jotta kalkkunat saisi ne. Homma ei ole kiinni Bidenistä ja hänen suosituksistaan. Hän jo suositteli jotain asemyyntejä ja kongressi tyrmäsi.
Kyllä tuollaista uutisoitiin, että pyyntö liittyä olisi esitetty Bidenin toimesta.Jossain vilahti uutinen siitä että USA maanitteli Suomea NATOon jo ennen joulua? Vai näinkö omiani?
Venäjähän on helppo todistaa tuo. Skannaa allekirjoitetun sopimuksen ja pistää näytille.Viimeisimpien venäläisreaktoiden johdosta tarkastellaanpa hieman putinistisen propagandan vakioväitettä, jota käsittämättömän laajasti on Suomessakin toisteltu. On väitetty, että Gorbatshoville olisi luvattu, ettei Nato laajene länteen. Väite on räikeästi irrotettu historiallisesta asiayhteydestään. [/URL]
Tai niin päin että voivat hyvinkin luvata koska heillä ei ole valtaa asiassa.No ainakin se, että presidentti tai ministerit eivät voi tuollaista luvata. Asian ratkaisee oikeus.
En usko.
https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_67656.htm
Founding treaty
The foundations of the North Atlantic Treaty Organization (NATO) were officially laid down on 4 April 1949 with the signing of the North Atlantic Treaty, more popularly known as the Washington Treaty.
- Last updated: 17 Jun. 2022 15:00
...
- Despite the changing security environment, the original Treaty has never had to be modified and each Ally has the possibility to implement the text in accordance with its capabilities and circumstances.
...VAI tarkoittaako tuo että alkuperäinen sopimus tuli tuolloin voimaan kaikkien yksimielisen päätöksen tuloksena 1949?Äh, vaikka siellä kyllä edelleen se artikla 11 on, niin siihen on virallisesti lisätty alaviite 3, joka kertoo että Treaty on nyt 24.8.1949 voimassa kun kaikki sopijapuolet ovat sen ratifioineet. Case closed ja ilmeisesti myös artiklan 11 aktiivisuus siinä samassa (??) :
https://www.nato.int/cps/en/SID-ECAE8DB0-F591EC88/natolive/official_texts_17120.htm
"Article 11
This Treaty shall be ratified and its provisions carried out by the Parties in accordance with their respective constitutional processes. The instruments of ratification shall be deposited as soon as possible with the Government of the United States of America, which will notify all the other signatories of each deposit. The Treaty shall enter into force between the States which have ratified it as soon as the ratifications of the majority of the signatories, including the ratifications of Belgium, Canada, France, Luxembourg, the Netherlands, the United Kingdom and the United States, have been deposited and shall come into effect with respect to other States on the date of the deposit of their ratifications. (3)"
...
"3. The Treaty came into force on 24 August 1949, after the deposition of the ratifications of all signatory states."
--------------
Koskaan ei mitään hauskaa.
...VAI tarkoittaako tuo että alkuperäinen sopimus tuli tuolloin voimaan kaikkien yksimielisen päätöksen tuloksena 1949?
Jossain vilahti uutinen siitä että USA maanitteli Suomea NATOon jo ennen joulua? Vai näinkö omiani?
Kysymys on juuri tästä mihin Rjabkov lausunnossaan viittaa. Se oli keskeisimpänä perusteena myös Suomen päätökselle hakeutua Puolustusliitto NATO:n jäseneksi.Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov kommentoi tilannetta sanomalla, että Venäjä näkee Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyden etenemisen negatiivisena asiana, joka lisää kansainvälisten suhteiden epävakautta. Rjabkovin mukaan koko Naton huippukokous Madridissa on osoitus sotilasliiton vahvistuneesta pyrkimyksestä rajoittaa aggressiivisesti Venäjän toimintaa.
Kysytään Natolta itseltäänPuusta eikä maasta tunnu löytyvän selkokielistä vastausta siihen, onko artikla 11 enää aktiivinen muussa suhteessa kuin siinä, että ratifiointi tehdään kunkin jäsenmaan oman perustuslaillisen prosessin mukaisesti.
Vuonna 1949 artikla 11 toimi: https://www.state.gov/north-atlantic-treaty
Ja prosessi jatkuu vaiheessa 54. Accession protocols are ratified by NATO countries
The governments of NATO member states ratify the protocols, according to their national requirements and procedures. The ratification procedure varies from country to country. For example, the United States requires a two-thirds majority to pass the required legislation in the Senate. Elsewhere, for example in the United Kingdom, no formal parliamentary vote is required.
Niin kyllä tässä vaan on kärsivällisesti odotettava, että joka ainoa jäsenmaa ratifioi liittymissopimuksen.5. The Secretary General invites the potential new members to accede to the North Atlantic Treaty
Once all NATO member countries notify the Government of the United States of America, the depository of the Washington Treaty, of their acceptance of the protocols to the North Atlantic Treaty on the accession of the potential new members, the Secretary General invites the new countries to accede to the Treaty.
Kysytään Natolta itseltään
Enlargement and Article 10
NATO’s door remains open to any European country in a position to undertake the commitments and obligations of membership, and contribute to security in the Euro-Atlantic area. Since 1949, NATO’s membership has increased from 12 to 31 countries through nine rounds of enlargement. Finland became...www.nato.int
Kohdasta Accession process se selviää. Kun on päästy vaiheeseen 4, edellytetään seuraavaa
Ja prosessi jatkuu vaiheessa 5
Niin kyllä tässä vaan on kärsivällisesti odotettava, että joka ainoa jäsenmaa ratifioi liittymissopimuksen.
Otin konjakin uutisia katsellessa, janoon hieman olutta ja jälkiruuaksi jäätelön kanssa viskin.Ensimmäinen lasillinen viskiä valui kurkusta alas.
Niin se valitettavasti on. 10 artiklassa on normit siihen, miten uusia maita liittyy Naton jäseniksi. 11 oli sopimuksen perustamisvaihetta koskeva artikla, joka 1949 on sopimuksen lisäystekstillä kuitattu toteutuneeksi, eli Pohjois-Atlantin sopimus voimaantulleeksi.Luonnollisesti olen lukenut nuo kohdat mutta ne eivät minulle ainakaan yksiselitteisesti vastanneet kysymykseen: Onko sopimus tuon jäsenmaiden enemmistön ja perustajajäsenten ratifioinnin jälkeen virallisesti jo voimassa uuden tulokkaan ja ratifioineiden jäsenten kesken vaikka kaikki eivät ole ratifioineet, kuten NATO:n perustamisvaiheessa, vai ei?
Mutta kaikki viittaa nyt siihen että uusien jäsenmaiden hyväksyntä = "accession" ja artikla 11 enemmistöhyväksyntä viittaa vain NATO:n perustamisvaiheeseen.
Se olikin liian hyvää ollakseen totta.