Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883
Minulle kun on edelleenkin täysi mysteeri miksi, niin suuri osa suomalisista on kokenut ryssät läheisiksi ja vallan mainioksi yhteistyö kumppaneiksi, joiden kanssa asioiminen hyödyttää molempia mitä suuremassa määrin.
Kaikkien olisi pitänyt tutustua sotahistoriaamme ja käydä kerran pari ihan ruohonjuuritasolla Neuvostoliitossa. Sitten vielä päälle päällisin puolin tiedot Neuvostoliiton tavasta sotia, kansanmurhista ja joukkosurmista sekä vaikka Viron neuvostoajasta. Ei jäisi mitään epäselvää mitä rajan takana on.
 
Oli pelottavaa aikaa kun vanhemmat kannusti lapsiaan opiskelemaan venäjää, jos vaikka aikuisena alkaisi bisnestä heidän kanssa tekemään.
Itse aloin opiskelemaan paitsi sen takia, että olen wannabe-polyglotti ja että osaisin tarpeen vaatiessa sanoa "Brosaj oruzhie! Nemedlenno!!"'

Nyt kun ensimmäiset ratifioijat on jo selvillä, niin mitä veikkaatte, mikä maa ratifioi viimeisenä? 😜
 
Eipä sitä niin olisi vielä 2019 uskonut, että tällä hallituspohjalla boostataan n. 15 miljardilla puolustusbudjettia, hankitaan 64 F-35:a ja kaiken kukkuraksi lähdetään NATO:on. Osoittaa kuinka tietyissä tärkeissä asioissa Suomessa ja sen politiikoissa löytyy tahto ja kyky toimia nopeasti ja tehdä oikeita ratkaisuja.
 
Eipä sitä niin olisi vielä 2019 uskonut, että tällä hallituspohjalla boostataan n. 15 miljardilla puolustusbudjettia, hankitaan 64 F-35:a ja kaiken kukkuraksi lähdetään NATO:on. Osoittaa kuinka tietyissä tärkeissä asioissa Suomessa ja sen politiikoissa löytyy tahto ja kyky toimia nopeasti ja tehdä oikeita ratkaisuja.
Minusta osoitti kyllä hallitukselta kykyä tunnistaa tosiasiat, miten totesivat jo pandemian osoittaneen tarpeen pitää valmiutta yllä koskien myös maanpuolustusta. Eduskuntavaalien jälkeen en ollut varma, miten tämä hallitus suhtautuisi maanpuolustukseen ja HX-hankkeeseen, mutta onnekseni yllättävän hyvin!
 
Eipä sitä niin olisi vielä 2019 uskonut, että tällä hallituspohjalla boostataan n. 15 miljardilla puolustusbudjettia, hankitaan 64 F-35:a ja kaiken kukkuraksi lähdetään NATO:on. Osoittaa kuinka tietyissä tärkeissä asioissa Suomessa ja sen politiikoissa löytyy tahto ja kyky toimia nopeasti ja tehdä oikeita ratkaisuja.

Nuoret naiset hallituksessa. Veikkaan että Butsan raakuudet ym. panivat ihan oikeasti ajattelemaan maailman ja ennen kaikkea ryssän julmuutta.
 
Ainoa todellinen rasite lienee siinä että ymmärtää kenties paremmin senkin kuinka suuria ja inhottavia rikollisia ryssän nykyiset johtajat ja heidän kannattajansa ovat.
Nimenomaan näin, mitä venäläisiä minä tunnen varsinkin Viipurin alueella ja vanhoissa Suomen alueen pitäjissä kaikilla on sama mielipide asiasta, jota ei todellakaan uskalla sanoa ääneen. "Syyllinen sotaan on Putin ja hänen judojengi Pietarista", sadan ihmisen porukka on vastuussa Ukrainan sodasta ja samt ihmiset saivat Suomen liittymään Natoon.
 
Vanha juttu jo, mutta tätä linkkiä ei löytyny ainakaa haulla. Eli tosiaan Tanska, Islanti (mahtavine puolustusvoimineen) ja Norja myös anto jo 16.5 turvatakuut. Onhan siit ollu vähän juttua, mutta jääny vähemmälle huomiolle ja ite en muista mitää virallista nähneeni ennenkuin tää linkki tuli eteen nyt.


"
Finland and Sweden’s security is a matter of common concern to us all. Should Finland or Sweden be victim of aggression on their territory before obtaining NATO membership, we will assist Finland and Sweden by all means necessary.

We immediately initiate preparations in order to effectuate these security assurances. We will also further develop our defence cooperation with Finland and Sweden."
 
Off topic. Haavisto on tehnyt hyvää työtä Suomen Nato polulla, mielestäni paikallaan seuraavaksi presidentiksi.
Onko vastaan tai puolesta?
Vastaan vastaan. Caruna-Pekka teki (ja tekee) paljon tuhoa Suomen turvallisuudelle tuomalla ISIS joukkoja charterlennoilla Suomeen (Ette kai ole jo Suomessa vapaasti liikkuvia ISIS-"äitejä" unohtaneet?). NATOn osalta Haavisto on ainoastaan tehnyt sen mitä hänen on tehtävässään pakko tehdä. Ja samalla paistatellut julkisuudessa.
 
Eiköhän kyse ole ollut ihan realiteeteista. Hävityn sodan jälkeen tuohon viereen jäi valtava kommunistivaltio, jota vastaan oli sodittu vuosia ja jonka potentiaali tiedettiin. Vähän jokaisesta suvusta löytyy niitä miehiä, jotka olivatt sotaan osallistuneet, sekä kaatuneita ja haavoittuneita. Kyllä he osallistuneet tiesivät mitä sota on, mitkä mahdollisuudet yksin kommunisti-jättiä vastaan on ja päättivät, että parempi olla sovussa sellaisen jättiläisen kanssa vaikka se edellyttäisi totuuden venyttämistä. Omat miespuoliset isovanhempani olivat molemmat sodan kokeneita miehiä, toinen sotainvalidi, ja heidän näkemyksensä oli, että parempi laiha sopu kuin lihava riita sen valtion kanssa. Eli varovaisuus on enemmän se oikea sana: oikeat liturgiat toki sanottiin virallisissa yhteyksissä, mutta monen veteraanin perseessä poltteli pelko että sinne lihamyllyyn saattaa joutua omat lapset jos ei pidä suuta soukemmalla ja katsele vähän järjen ohi. Unkari ja Tsekkoslovakia sai maistaa sitä herkkua, tätä kyllä pelättiin, mutta ei kyse ollut defaitismista.

Toki oli sitten näitä taistolaisia ja muita pellejä, mutta veteraaneja on aina arvostettu. Se on paskapuhetta että 70-luvulla ei arvostettu. Kaikki valtion kärkipaikat oli tuolloin täynnä veteraaneja, viimeisin Suomen presidenttinä vielä ysärillä. Tavallinen kansa arvosti heitä. Minä en ole koskaan kuullut ikävää kommenttia kommari-enoni suusta koskien ukkiani, joka oli sotainvalidi, eikä eno sellaista kuulemma pahimpina 70-luvun vuosinakaan heitellyt. Ja tämä enokin on ylikersantti resevissä, kas kummaa.

Summa summarum: väitän että Suomessa ei ollut mitään laajaa perseennuolijoiden joukkoa, vaan se oli pienten, mutta äänekkäiden ryhmien mölinää, jos oli. Tavallainen kansalainen suhtautui itänaapuriin varauksella, aina, mutta reaalipoliittisista syistä esitti virallisesti että ollaan kavereita.
Tarkoitin tuolla puolivillaisella heitolla lähinnä 2000-luvun aikaista suhtautumista. Eikä sekään aivan täysin väärää pohjimmiltaan, mutta jatkui liian kauan kaikissa länsimaissa.

Niin kuin totesitkin, oli sotien jälkeen Suomelle jaettu käteen harvinaisen huonot kortit. Ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin pärjätä Neuvostoliiton kanssa ja samalla kaikin voimin pyrkiä säilyttämään mahdollisimman paljon siitä, minkä takia oli taisteltu. Demokraattinen yhteiskuntajärjestelmä, jonkinlainen omanlaisemme köyhän maan valtiovetoinen markkinatalous, oikeusjärjestelmä ja suhteet länteen. Minkä tahansa elementin murtuminen olisi ollut vapaan Suomen loppu. Suomen kansa voi tuntea ylpeyttä siitä, että mahdottomassa asetelmassa saimme pidettyä kiinni kaikkein tärkeimmistä asioista. Aina, kun alettiin mennä vaaralliseen suuntaan, kansa teki vastaiskun seuraavissa eduskuntavaaleissa. Selvittiin vaaran vuosista 40-luvulla ja seuraavista vaaran vuosista 60/70-lukujen vaihteessa. Suomettumisen kaudella toki koettiin monia ylilyöntejä, jotka ansaitsisivat asianmukaisen ja puolueettoman perkaamisen. Onneksi pahimpinakin aikoina poliittisten päättäjien valtavirta piti kuitenkin neukkukommarit tarpeeksi kaukana, jotta Suomi kesti. Jonkinlainen Suomen kansan tolkullisuuden pohjavire on pelastanut meidät jo monta kertaa.

Näitä kun miettii, ymmärtää hyvin, miten suuri henkinen vaikutus on alkaneella Nato-jäsenyysprosessillamme. Irtiotto itänaapurin kuristusotteesta, joka on meitä piinannut niin kauan.
 
Turkilta varmasti saadaan vielä nähdä kaikenlaista spedeilyä, mutta siihen osataan varmaankin nyt varautua. Ehkä ei Niinistökään usko aivan kaikkea, mitä Erdolta sattuu kuulemaan.

Toivotaan, ettei sen suurempia viivästyksiä kuitenkaan. Ja kaipa tässä jo uskaltaa sanoa, että pahin on takana. Huonomminkin olisi voinut käydä.
 
Mitenkä paljon tässä sitten on brittien sisäpolitiikkaa, mutta Madridin kokouksen jälkeen Iso-Boris sanoi, että UK haluaa ylpeänä seisoa Suomen ja Ruotsin rinnalla. :)

 
Kun yhtä vaille kaikki nykyiset Nato-maat ovat ratifioineet Suomen jäsenyyden, niin minkä kysymyksen se enemmistö siinä kohdassa esittää Turkille?
a) mikä maksaa, mikä maksaa ?
b) hyväksytkö muiden mukana heti vai muutetaanko firman sääntöjä ?
c) hyväksytkö muiden mukana nyt vai otatko kenkää koko kerhosta ?

... onhan noita kysymyksiä....
.
 
Se että kauppaa ja rahaa jää saamatta ei ole Suomen eikä EU:n tai Ukrainan syytä..

Rahaa jää saamatta kun Venäjä on alkanut taas perseilemään ja luulee itsestään liikoja :ROFLMAO:

Ymmärrän kuitenkin rajaseutujen tuskan. Mitä turistivirtoihin tulee niin suurin este maahanpääsylle on Venäjä.

Suomi avaa itärajaansa venäläisturisteille heinäkuun alusta alkaen, mutta mitään valtavaa turistiryntäystä Venäjältä ei ole ainakaan alkuvaiheessa odotettavissa.

Syynä tähän on Venäjän viranomaisten ilmoitus, jonka mukaan keväällä 2020 käyttöön otetut maastapoistumisrajoitukset ovat yhä voimassa Venäjän omalla Suomen-vastaisella maarajalla.



– Tällä hetkellä käytännössä mikään matkatoimisto ei tarjoa turisteille matkoja epäystävällisiin maihin, sillä matkustajat saattavat törmätä ongelmiin Schengen-viisumin saannissa tai vastaavanlaisiin (ongelmallisiin) asenteisiin paikallisen väestön taholta, Inturistin lehdistöosasto ilmoitti Ria Novostin mukaan.

– Tämän takia Suomi tulee kiinnostamaan vain itsenäisiä turisteja tai heitä, joiden on välttämätöntä matkustaa Suomen kautta muihin Euroopan maihin tai Yhdysvaltoihin, Inturist arvioi.
 
Muuten me emme ikinä opi.

Opi? Ihmisetkö? Ei kannata luulotella liikoja. Menneellä kierroksella venäläiset tulivat rahan kanssa Suomeen ja ostivat pala palalta mikä oli kiinnostavaa. Putinin läheiset istuivat kauppakamareissa ja verkottuivat elinkeinoelämän tappien kanssa. Toivottavasti sentään eivät ostaneet puolueita bulvaanien avulla....urheiluun ja kulttuuriin ei työnnytty minkään ideologian voimin. Kummasti helmeksi valikoitui urheilun yksi isoista seuroista eli Jokerit. Hienoa, suomalainen seura oikein KHLssä. Kyllä kelpaa ja hallin omisti kautta omistaa Putinille läheiset tahot. Opi?

Pienet ihmiset jonottavat vaikka tunnin, jos Teboilit myyvät bensaa kymmenen sentin alennuksella per litra. Tupakkaa ja viinaa diilataan jahka taas raja aukeaa. Opi?

Olemme liian persoja rahalle. Raha ei haise, sanotaan. Kyllä sen pitäisi vähän nokkaan tohahtaa, mieli jotain väitettäisiin opitun. Reilu käsivarren mitta pitäisi osata pitää, mutta kun taaloja kannetaan laukulla pöytään, niin kummasti alkaa tapahtua.

Eikä tästä ole montaa vuotta, kun Suomen marketit möivät voita ei oona.....koska Venäjän kaupassa saatiin voilla niin hyvä hinta....opi? Ja kohta myytiin putinjuustoa halvatun edullisesti, kun sen vienti toppasi yllättäen?

Nyt sitten teollisuus ja kauppa -myyvät- omistuksiaan Venäjällä, koska ovat oppineet? Luovuta eurolla tehdas, jotta saat vähän opin mallia.

En pidätä henkeä odottaessani oppimista, kun kyse on rahasta.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top