Kuten sanoin niin satelliitin liike on ennustettavissa ja laskettavissa paljon helpommin kuin mannertenvälisen ohjuksen. En siis pidä mahdottomana, että paikannussatelliitteja ei kyettäisi tuhoamaan korkealta kiertoradalta. Homma helpottuu ohjuksella siinä vaiheessa kun se jättää painovoiman taakseen. Energiaa tarvitaan vähemmän. Jos esim. GPS satelliitteja on tuolla 33kpl niin ei niitä kaikkia tarvitse tuhota. Puolet riittää.
Totta kai se on mahdollista, mutta näissä skenaarioissa on aina kipukohtia. Pienimpänä ei laisinkaan se, että tehdään MEO(GPS)/GEO(viestintä) rata hyödyttömäksi myös hyökkääjälle, jos alue sotkitaan avaruusromulla.
Puolet riittää? Satelliittipaikannuspiirisarjat tukevat yleensä Galileota ja Glonassia myös. Millipuolelta löytyy varmasti tukea Japaninkin viritelmille. Kaikista toiminnassa olevista järjestelmistä löytyy myös "active spare" satelliitteja.
Ja kannattaa nyt muistaa, ettei georadalle mennä millään hikisellä mannertenvälisellä puikulalla. Se on _iso_ pötkylä, vaatii tankkauksen, vie aikaa, ja näkyy "kaikkialle". Laukaisualustan tuhoaminen käy jossain kohtaa houkuttelevaksi.
Onko kiinalla träkkäyskykyä 20000 - 36000km etäisyydellä olevaan "maaliin", joka liikkuu 7,5 km/s? Mitä jos USA, EU, Japani tai Venäjä päättää vaihtaa satelliittiensa ratoja "just parahiksi"?
Kyseessä on kompleksinen operaatio, jonka onnistuminen ilman kunnollista testausta on vähemmän kuin todennäköistä.