Suuri maatalouskeskustelu

Toi puutiaisten lisääntyminen on kyllä tehnyt eräilyn Hämeen korvissakin ikävämmäksi. Aina kun olen Evon korpeen eksynyt, niin vähintään yksi puniperkele on nivusiin tarttunut.

Ei ole vielä rinkuloita ilmestynyt, eikä myöskään tautiin liittyviä hermostollisia vikoja, mutta mistä noista tietää.

Ja ennen sai sammaleella levätä niin rauhassa.
 

Viljami

Kapteeni
Tää punkkien esiintyminen on muuten mielenkiintoinen juttu. Yleensähän sanotaan että niitä on rehevissä maastoissa ja rannoilla, varmasti näin keskimäärin onkin. No, omalla kotimökillä Hämeessä on aika rehevät maastot ja sitten on vielä paljon valkohäntäpeuroja joitten karvoissa niitten sanotaan viihtyvän. Juuri koskaan en kuitenkaan ole punkkeja mistään löytänyt. Sitten taas Kontiolahdella aikoinaan oli punkkeja kuivalla mantykankaalla aivan julmetusti aina. Toki siinä oli Höytiäinen lähellä ja saattoi asiaan vaikuttaa. Mutta nämä on varmaan niitä poikkeuksia jotka vahvistaa säännön.
 

kolomaittis

Alikersantti
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ovatko-hanhipellot-ratkaisu-valkoposkihanhien-aiheuttamiin-ongelmiin/7827958#gs.73t8of
@Ikarus ja kumppanit ; siitä vaan alatte vetämään oululaistyyppistä nono-square- valistustanssia valkoposkihanhille?? Ei ole Jumalauta taas todellista nää uutiset..
Tohon se varmaan menee että hanhille tulee omat pellot, mikäs siinä jos niistä saatava korvaus on sama mitä niistä viljellen saisi. Siis korvaus missä otetaan huomioon KAIKKI eikä vain menetetty sato.
Mutta rahat on varmasti piukassa kun niitä pitäisi alkaa maksamaan.
Onneksi täälläpäin ei tuota ongelmaa ole.
 

Fremen

Respected Leader
View attachment 40478tavallista
Alkoi sitten siementäkin uppoamaan. Toivoa sopii, että menevät oikein päin.:)
No jumankekka että teillä on reilussa viikossa maisemat muuttunut, lumipenkatkin hävinneet... täällä Oslossa saatiin tänään vuoden ensimmäiset ukkoset, ja rakeita kaupantekjäisiksi. Atlantti tekee tästä vähän vaihtelevamman, mutta ukonilma toukokuussa ei ole meikäläiselle jotain mitä muistaisin aikaisemmin.
Rakeita on elämässä piisannut, niitä en edes laske. Kunhan ovat hernettä pienempiä niin vastentahtosesti haen tulisuojaa, enkä vapaaehtoisesti syöksyen...
 

Ikarus

Ylipäällikkö
Tohon se varmaan menee että hanhille tulee omat pellot, mikäs siinä jos niistä saatava korvaus on sama mitä niistä viljellen saisi. Siis korvaus missä otetaan huomioon KAIKKI eikä vain menetetty sato.
Mutta rahat on varmasti piukassa kun niitä pitäisi alkaa maksamaan.
Onneksi täälläpäin ei tuota ongelmaa ole.

Siis mitä hevon v.ttua? Poikkeusluvalla ammuttua ei saa pistää pataan, haudata pitää tai polttaa..:(

Antoihan ne lupia, mutta syysmuutto kaudelle. Myöhäjuna. Nurmet on hanhen perseessä jo keväällä.

Ei olla tässäkään onneksi muuttoreitillä.
 

Herman30

Greatest Leader
Minä nyt en niin pelloista välitä mutta kun ne paskoo uimarannat täyteen ettei ilkeä kengät jalassa sinne puhumattakaan että menisi paljain jaloin. Joka neliösentillä löytyy paskakikkare. Valkoposkihanhi kun paskantaa joka toinen minuutti ja kun niitä on kymmeniä niin sitä paskaa riittää ja jää ylikin.
 

baikal

Supreme Leader
Ei olla tässäkään onneksi muuttoreitillä.
Tässä meillä päin on muutama syysmuuttolevähdysalue. Ja voi sitä paskan määrää, minkä tuo oivallinen siivekäs kykenee puhaltamaan. Sellaisia teevadin kokoisia räiskäleitä ja vähän väliä kun jokainen yksilö ruuttaa, niin äkkiäpä on veneranta melkoisessa siivossa.

Tuolla Tohmajärvellä olisi ilman muuta pitänyt jo aikoja sitten siirtyä korvaamaan oikeasti peltovahingot.

Mitäs, hanhesta saa hyvän paistin. Silloin luvallisen riistan aikaan muutama tuli saatua aina silloin tällöin. Syysmuuttolepopaikoilla olin monet kerrat jo aamuyön pimeässä passissa haulikkoni kera. Ja kun se kylä kysyy saalista, niin useammin jäi ilman kuin sai.
 
Top