Suuri maatalouskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja H.A
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Syy miksi otin esille tämän, onko menty ojasta allikkoon niin...

Nythän on paljastunut lyhyen ajan sisällä ainakin kaksi salmonella tapausta kananmunissa.

En tiedä mistä johtuu mutta aiemmin, kun mullakin oli kanoja munimassa ihan häkeissä, tulihan niille lisätilavaatimuksia ja sellainen kynsiviilojen pakollisuus.. juu ihan tosi mutta silloin meitin munia, siis kananmunia mainostettiin salmonellavapaina. Eikä ollut kyse siitä ettei valvottu, sen kanaparven mikä tuli tilalle siinä 14-viikkoisena piti olla todistuksen mukaan terveitä, salmonellavapaita ja sitä kanaparvea piti seurata sen munimiskauden ajalta kolmekertaa paskanäyttein ja yksi kerta niin että eläinlääkäri tuli ottamaan ne paskanäytteet.

Ne kanatarhan ajat joskus silloin ..70 luvulla muistan kyllä, silloin vaan ei ehkä oltu niin tarkkoja ja ne munat pääasiassa keitetiin tai paistettiin kun niitä syötiin ja paljon syötiinkin.
 
No nyt onkin aivan oikea aika alkaa nakertamaan omavaraisuutta.

Ja tuontikieltojakin samalla tehtäisiin. Miten se valvonta ulkomailla suoritettaisiin että niitä eläimiä kohdeltaisiin siten kun kontula haluaa?

On ne valitettavan pehmeitä päästään:(

Meillä eläimiä kohdellaan hyvin, lääkitään maailman mittakaavassa erittäin vähän eli antibiootti- tai muita jäämiä ei kaupan hyllyssä ole.

Suomalaista mitä tahansa elintarviketta voi ostaa ja syödä turvallisin mielin.

Totean vielä, että kasvituotteet ei lumihangessa kasva. Liha, maito jne. tuotetaan kesän aikana varastoidusta sadosta ja tuotanto on yhtä tehokasta vuodenajasta riippumatta.
 
Meillä eläimiä kohdellaan hyvin, lääkitään maailman mittakaavassa erittäin vähän eli antibiootti- tai muita jäämiä ei kaupan hyllyssä ole.

Suomalaista mitä tahansa elintarviketta voi ostaa ja syödä turvallisin mielin.
Juu, näin on. Ja tästä pitäisi tehdä markkinavaltti, siis saada vientiinkin täällä tuotettua ruokaa isossa määrin.

Kiinaanhan on nyt saatu lisättyä vientiä kanan/broilerin osille ja olikos myös sian osille. Ja vielä sellaisille mitä täällä ei niin kauhiasti arvosteta.

Kontula on tarmokas, tekee sentään jotain mutta.... Pitäis saada se tarmokkuus ajamaan ihan oikeasti tarpeellisia asioita eikä ajamaan ruuantuotantoa alas täällä, ihmisruumiin kompostoinnin hyväksyntää.
 

 
Back
Top