Suurpeto keskustelu

Solidsnake

Ylipäällikkö

vilval

Eversti
Törmäsin muuten vasta järsittyyn peuran kinttuun, voisi olla ketun jäljiltä mikäli aivan vasa peura?
Sutta ja Ilvesta ei ole seudulla eikä kotkatkaan aivan jokapäiväisiä.
Supikoira ja mäyrät voi jämiä roudata.
Toki suottoi olla ns esijäädytetty pakastimen tyhjennys jämä.
Kotkan näkeminen loppukesästä oli hieno kokemus vesillä. Iso lintu kuin perkele. Yksi merikotka lensi auton tuulilasiin moottoritiellä viime viikolla josta lehtijuttu.
Soitan Mauno Ahosen paikalle.
 
Viimeksi muokattu:

rty19

Respected Leader
On susilaumoja Suomessakin nähty ainakin kesämökkien tonteilla. Sellaisissa paikoissa kai kuseskelua tapahtuu usein lähimetsiin mutta ei näköjään ihmisen reviiriaineeet aina toimi riittävänä pelotteena. En löytänyt tätä susilauman lehtijuttua tähän jonka joku vuosi sitten luin.

Asfalttipihalle en muista vettä heittäneeni kuin kerran baari-illan yhteydessä kun parempaa paikkaa ei siinä tilanteessa löytynyt. Näemmä pikkulintu laulanut. Kaupunkioloissa puisto tms kai olisi yleensä parempi paikka jos ei käytettävissä olevaa WC:tä löydy lähistöltä.
 
Viimeksi muokattu:

Justin Case

Eversti
En keksi muutakaan syytä,kaadan kerralla 20 litraa,haju on koiraeläimen nokkaan kai niin voimakas.
 
Viimeksi muokattu:

Justin Case

Eversti
Nykyisinhän ihmisen reviiri on totaali hajuton kun paska ja kusi kuskataan putkea pitkin kaapuntiin,ja jätöksillähän elukka reviiriään merkkaa ja tuntee hajusta toisen reviirin,nyt kun varoittavaa hajua ei ole niin hukka tunkee talojen pihoihin,mikäs sitä pelottaisi? Kun lukee vanhoja kertomuksia susista ja metsästyksestä niin tarkka ja varovainen elukka niiden mukaan takkuturkki on.
 

Justin Case

Eversti
Hirvimiehet kiroo susia,itse pitävät perkele suden ruokinta paikkoja asumusten lähellä,missä peurat,siellä sudet.
 

Justin Case

Eversti
Seuraappa suden jälkiä joskus,täällä kun seuraa niin ruokintapaikkoja ne kiertää,syödyt raadot löytyy,yllätys,ruokintapaikkojen läheltä,peuraa saa ammuttua ilman näitä kytiskoppejakin,se vaan vaatii viitseliäisyyttä hieman,toki onhan se mukavampi istua lämpimässä kopissa ja selata nettiä kuin hiipiä metsässä polkujen varrella,nää saatanan syöttöpaikat sais lailla kieltää,taas tuli kuvaa jäljistä tutulta peuramieheltä,ja vittuasaatanaa kun ovat hänen kopin ympärillä käyneet.Sitä saa mitä tilaa,ruuan perässä hukka kulkee.
 

Justin Case

Eversti
Ja tiedän kyllä mitä kytiskopeissa tapahtuu,olen ollut seurassa ennen,joo,sen valikoivan metsästyksen takia jossa poistetaan ne heikot yksilöt,tarvitaan se syöttöpaikka,täälläkin usein sillä heikolla yksilöllä tuppaa olemaan komeat sarvet..
 

Justin Case

Eversti
..ja 'korvamerkityt' pukit,ja ne 'hivenaine' nuolukivet,kaikki tämä ja monta muuta paskaa tässä hienossa seuraharrastuksessa vitutti niin lujaa että jätin Mikki Hiiri kerhon ja irtisanoin maani.
 
Tämä selvä, peurat ei siis olisi mitenkään voineet lisääntyä tähän määrään ilman metsästäjien apuja.
Ja niitten lisääntyvän määrän aiheuttamia ongelmia ei kukaan metsästäjä ole halunnut ikinä korjata.

Ugh.. tämä riittää.
 

Justin Case

Eversti
Teot ja puheet kulkee eri polkua,pyyteetön työ yhteisen asian nimissä on vain bisnestä,soittelin ympäristön seuroihin,prepaidillä ja enkä omalla nimellä,kysyin josko sais ampua peuran,onnistuu toki,hinta vasalla 150-250 e,kysyin että saako ampua 2,kyllä saa kun lupia on vaikka kuinka paljon,haetaan 100 lupaa tiheän kannan perusteella,seuran jäsenille tulee kaatokatto jotta riittää myytäviä lupia tavan tallukoille,kaveri ampui viime kaudella 10 ja sai moitteet että ammut liikaa,tämä syynä että seurat haraa lupien vapautusta vastaan,ei se kuuluisa seuratoiminnan rapautuminen,jos kanta ammutaan harvaksi niin loppuu hyvä bisnes.
 

Justin Case

Eversti
Hämeenlinnassa eli 70-80 luvuilla susilauma,siitä vain harva tiesi kun sudet vältteli ihmistä,siihen aikaan ihmisen reviiri haisi ihmiselle eikä sitä peura kantaa ollut siinä määrin kuin nyt,tämä tieto on peräisin Tauno V Mäeltä.
 

Ikarus

Respected Leader

Tällä metsästyskaudella eli 1.8-22 alkaen sudet ovat tähän mennessä käyneet 38:n koiran kimppuun.

Tiedän omakohtaisesti miltä tuntuu menettää jahtikaveri susille. Ja mikä tragedia se on koko perheelle.

(Noo, eihän se ole kuin koira.. jollekin se on paras kaveri.)
 

Justin Case

Eversti
Taas hukat käyneet lähistöllä mutta ei Caselaan tulleet,kyllä ne perkele tämän kiertää,se toimii mistä olen kirjoittanut.
 
Top