Suurpeto keskustelu

Suomen susipolitiikkaa kuvataan kotikutoiseksi ‒ "Mitään ei muka voida tehdä, Ruotsissa ja Norjassa jahti kyllä onnistuu”​

Ruotsissa hukkajahti alkoi 2.1. Perjantaihin 13.1. mennessä on ammuttu 51 eläintä 75 lupasudesta.



Maa- ja metsätalousministeriö ei esittänyt tälle vuodelle suden kannanhoidollista metsästystä.

Sen sijaan ministeriö jätti asetusesityksen, jolla se rajoittaa riistakeskuksen toimivaltaa myöntää poikkeuslupia ja suurin sallittu määrä olisi 28 susiyksilöä. Määrästä vähennetään muu tunnettu kuolleisuus.

Asetuksen tarkoituksena on olla on apuna riistakeskuksen lupaharkinnassa. ”Se voi viitata asetukseen perustellessaan suotuisan suojelutason säilymistä”, totesi maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.) asiaa esitellessään.

Asetus on ollut lausunnoilla 11.1. asti.

Onko metsästäjillä intoa tai halua vahinkoperusteisen luvan hakemiseen? Sekä Raahen seudun riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Alatalo että hallituksen jäsen Raino Peltoniemi toteavat, että hakuprosessi on työläs ja siihen pitää olla todella vahvat myöntöperusteet, muutama koiravahinko ei riitä.

”Ja vaikka luvan saisi, varsinainen metsästys on oma lukunsa tiukkojen lupaehtojen takia. Metsästyksen voi aloittaa esimerkiksi vain tarkasti määritellystä paikasta tiettyjen ehtojen täyttyessä”, huomauttaa Alatalo.

Miehet ihmettelevät, että keitä varten kankea järjestelmä on luotu ja keitä se palvelee.

Molemmat miehet kaipaavat ryhtiä toimiin, jolla susitilannetta hoidetaan. ”Politiikka on tällä hetkellä todella kotikutoista, mitään ei muka voida tehdä. EU:n jäsenvaltiossa Ruotsissa jahti kyllä onnistuu, samoin Norjassa.”




Aiheellista kritiikkiä nykyisestä suurpetopolitiikasta.

Kurvinen (maa- ja metsätalousministeriö) ei esittänyt kannanhoidollista metsästystä vaan asetuksen, jolla kuohitaan taas täksikin talveksi koko kannanhoito. Meillä ei kannanhoidosta edes pitäisi puhua, vaan kannan kasvattamisesta, se kun näyttää haitoista huolimatta olevan ainoa tavoite.

Vaalit on tulossa. Äkkinäinen luulisi, että nekin äänet olisi kepulle kelvanneet, jotka se olisi asian onnistuneella hoidolla tienannut. Ei näytä kelpaavaan.

Edit: suurpetopolitiikkaan liity vaan politiikkaan yleisesti. Yrittämällä miellyttää kaikkia, (Kurvisen asetus) kepu puolueena ei miellytä ketään. Siinä on kepun nykyisen kannatuskadon ydin. Vihreiltä ei tule Kurvisen asetuksella yhtään ääntä, maaseudulta olisi paremmalla asioiden hoidolla (50 kaatolupaa) tullut.
 
Viimeksi muokattu:

Suurpeto tilanne susien osalta on todella huonossa jamassa. Ei edes koirasusien poisto onnistu.

Katellaanpa tässä vähän aikaa, niin on karhutkin rauhoitettu.

 
Viimeksi muokattu:

Suden kannanhoidollista metsästystä käsitelleessä valiokunnasta vasemmisto marssi ulos ja asian käsittely keskeytyi. Asialistalla oli muutakin.

 
Viimeksi muokattu:

Suden kannanhoidollista metsästystä käsitelleelleestä valiokunnasta vasemmisto marssi ulos ja asian käsittely keskeytyi. Asialistalla oli muutakin.

Näin niitä asioita hoidetaan vasemmiston tavalla. Ulos käveli siis kolme demaria ja yksi vasemmistöliittolainen.

Pientä toivoa sentään: Onneksi seuraavaakin hallitusta sitoo läpi saamamme kansalaisaloitteen mietinnön velvoite järjestää suden kannanhoidollinen metsästys. Siitä olen ylpeä”, Kalmari toteaa
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Ehkä Saksan johdolla sitten...
Täälläkin ihan samaa koulutietä, kevyen liikenteen väylää käyttävät nämä "aarteet" lapsien kanssa.
 
Ei ole suurpeto, mutta suuri riesa Norjankin rannikolla ja saaristossa... täälläkin siis kyse tarhakarkulaispopulaatioista, joita tuskin sentään tarkoituksella päästettiin häkeistään tuhoamaan luontoa, kuten ne super-idiootit Suomessa.
Mutta... Stavanger nokitti juuri uuden Norjan ennätyksen, 1000 kruunua tapporahaa per raato! Tekee nykykurssilla joku 95 euroa häntärahaa, ahh olisipa Nastolassa ollut 80-luvulla vastaava niin ei olisi tarvinnut polkea Tunturilla kouluun. Olisin ostanut Colnagon tai Olmon, Campagnolon rattahilla sekä muttereilla!

Stavanger kommune vil innføre høyere skuddpremie på mink nord i kommunen. Prislappen har nå steget fra 100 til 1000 kroner per dyr.
"Stavangerin kunta ottaa käyttöön korkeamman palkkion minkistä kunnan pohjoisosassa. Hintalappu on nyt noussut 100 Norjan kruunusta 1000 Norjan kruunuun eläintä kohti."



 
Viimeksi muokattu:
Saksa on paljon tiheämmin asuttu kuin Pohjoismaat. Siinä mielessä ihme että siellä noin suuri susimäärä mahtuu elämään.


Ainakin niille ihmisille se tuottaa päänvaivaa jotka ovat puolustaneet Suomessa susikannan harventamista sillä että sudet vievät lapsia pihoilta. Onhan se aika ristiriitaista jos oleellisesti tiheämpi susikanta ei niitä lapsia raatelekaan oleellisesti tiheämmin asutuilla alueilla!
Koira on edelleekin ihmiselle huomattavasti suurempi vaara.
Suomessa porokin on rykimäaikana vaarallisempi eläin kuin susi.

Lounais-Suomeen sudet tulevat ainoastaan Pohjanmaan kautta. Johtuu todennäköisesti vesistöjen aiheuttamista salametsästyksessä ja vesistöjen muodostamista esteistä. Jos Keski-Suomessa olisi susia niin sieltähän niitä tulisi etelään.

Siitä salametsästyksestä on uutisia niin paljon että tietyillä alueilla se on kansanhuvia, jolla on mitä ihmeellisempiä perusteluja.
Ehkä kaikkein järkeenkäyvin selitys on juuri se ”jännistysmetsästys”.
 
Mielenkiinnolla seuraan minkälaisia tuomioita nuo ukot saavat.

Jos katsoo aikaisempia tuomioita törkeistä metsästysrikoksista niin onko yhdessäkään tullut ehdotonta vankeutta?
Jos kerran ehdollisilla rangaistuksilla ei ole pelotevaikutusta niin olisi hyvä miettiä josko rangaistukset voitaisiin antaa ehdottomina!
 
Sakot vissiin toteen näyttetyn eläimen mukaan voi olla kovat, Susi,Ilves ja mm. rauhoitetut linnut.
Kopissa kuitenki ukkoja on, tuskin turhaan.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top