Hän kirjoittaa että tämä ei ole alkuunkaan Turkin ja Erdoganin mieleen, koska tällainen vallanjako sisältäisi väistämättä myös kurdit. Turkin tavoite on ristiriidassa tämän kanssa, koska he haluavat tuhota Syyrian pohjoisosien kurdien "itsehallintoalueen".
Tämä herättää minulla kysymyksen: miksi Turkin tukemat ryhmät ja kurdit eivät ole taistelleet kiivaammin toisiaan vastaan? Pieniä taisteluita / yhteenottoja on nähty, varsinkin Aleppon valtaamisen aikaan ja sen jälkeen mutta ne ovat loppuneet (ainakin toistaiseksi).
Tämä saa uskomaan että ryhmien välillä olisi jonkinlainen yhteisymmärrys suuremman operaation tavoitteista ja tarvittavasta yhteistyöstä. Ryhmien keskinäiset voimasuhteet voivat myös vaikuttaa tähän, kenties Turkin tukemat ryhmät eivät ole riittävän vahvoja kurdien kanssa taistelemiseen JA samaan aikaan Turkki ei ole tuonut omaa armeijaansa Syyrian rajalle hyökkäystä varten.
Tosin Turkilla ei ole täysin vapaat kädet toimia kurdien suhteen koska Yhdysvallat tukee kurdeja ja heillä on muistaakseni 900 sotilasta Pohjois-Syyrian kurdialueella. Lisäksi tietysti Yhdysvaltain ilmavoimat (US CENTCOM alaisuudessa olevat joukot yleensäkin).