Jos miestoimittajalla olisi pistooli vyöllä, tulisiko mieleen epäillä aitoutta? Vai epäiletkö vain koska kyseessä nainen?Liekö ensimmäisessä kuvassa vyöllä oleva käsiase ihan aito vai vain rekvisiittaa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jos miestoimittajalla olisi pistooli vyöllä, tulisiko mieleen epäillä aitoutta? Vai epäiletkö vain koska kyseessä nainen?Liekö ensimmäisessä kuvassa vyöllä oleva käsiase ihan aito vai vain rekvisiittaa.
Näin amerikkalaiset tuhosivat venäläisten palkkasotilaiden armeijan Syyriassa
Julkaistu: 25.5. 4:35
Yhdysvaltain erikoisjoukot tuhosivat satojen syyrialaisten ja venäläisten palkkasotilaiden joukon helmikuun verisessä taistelussa.
Venäjän ulkoministeriö myönsi noin viikko taistelun jälkeen, että yhteenotossa oli kuollut viisi Venäjän kansalaista. Samalla korostettiin, etteivät surmansa saaneet olleet Venäjän asevoimien henkilöstöä. Venäläiset kuolivat yhteenotoissa 7. helmikuuta lähellä Deir Ezzorin kaupunkia.
Länsilähteiden mukaan taistelussa olisi kaatunut jopa 200 venäläistä palkkasotilasta. Kyseessä olisi tuolloin pahin sotilaallinen yhteenotto Yhdysvaltain ja Venäjän sotilaiden välillä sitten kylmän sodan vuosien.
New York Times kertoi keskiviikkona, että Syyrian hallituksen ja venäläisten palkkasotilaiden noin 500 taistelijan osastoa vastassa oli noin 40 amerikkalaista erikoisjoukkojen sotilasta ja Syyrian kapinallisia.
Suurimman työn taistelussa tekivät kuitenkin Yhdysvaltain ilmavoimat, jotka murskasivat nelituntisen taistelun aikana hyökkääjien joukot.
Lehden mukaan taistelussa kuoli 200–300 hyökkääjää kun amerikkalaiset ja kapinalliset eivät menettäneet sotilastakaan.
Taisteluissa tuhoutunut öljynjalostuslaitos kuvattuna 13. helmikuuta. (KUVA: Sebastian backhaus / Imago / AOP)
PENTAGONIN mukaan yhteenotossa oli kyse itsepuolustuksesta Syyrian hallitusta tukevia joukkoja vastaan. Amerikkalaisten mukaan hyökkääjät olivat keränneet viikon ajan kalustoa, mm. tykistöä iskua varten.
Kohteena on Conocon kaasukenttä, jota amerikkalaiset suojasivat Eufrat-joen pohjoispuolella Deir al-Zourin maakunnassa Irakin rajalla Isisin taistelijoilta.
Yhdysvaltain joukot olivat useasti yhteydessä Venäjän asevoimiin Syyriassa varoittaen uhkaavasta hyökkäyksestä. New York Timesin mukaan venäläiset kuitenkin kiistivät komentavansa kyseistä joukkoa, vaikka amerikkalaiset olivat havainneet sen radioliikenteen olevan venäjänkielistä.
Amerikkalaisten mukaan suurin osa hyökkääjistä oli venäläisiä palkkasotilaita, todennäköisesti Kremliin liitoksissa olevan Wagner Group -yhtiön taistelijoita. Nämä ovat toimineet myös Itä-Ukrainassa.
Conocon kaasukenttää suojasi noin 30 amerikkalaista vihreiden barettien ja Rangersien erikoisjoukkojen sotilasta yhdessä kurdi- ja arabitaistelijoiden kanssa.
Noin 30 kilometrin päässä oli toinen tukikohta, jossa oli lisää amerikkalaisjoukkoja.
Syyrian joukkojen sotilaita kuvattuna Deir Ezzorin öljykenttien lähettyvillä.(KUVA: Delil Souleiman / AFP / Lehtikuva)
HYÖKKÄYS Conocoa vastaan alkoi illan pimettyä 7. helmikuuta. Iskujoukossa oli yli 500 sotilasta ja 27 ajoneuvoa, mukaan lukien panssarivaunuja ja miehistönkuljetusajoneuvoja.
Conocon tukikohtaa tulitettiin tankkien, raskaan tykistön ja kranaatinheittimien kranaateilla. Amerikkalaiset yrittivät ensimmäisten 15 minuutin aikana vielä saada Venäjän joukkoja käskemään lopettaa hyökkäys, mutta aie ei onnistunut.
Paikalle oli jo tilattu raskas ilmatuki. New York Timesin mukaan ne olivat Reaper-lennokkeja, F-22 -häivehävittäjiä, F-15E -hävittäjiä, B-52 -pommikoneita, AC-130 -tulitukikoneita ja AH-64 Apache -taisteluhelikoptereita.
Seuraavan kolmen tunnin ajan lentokoneet yhdessä merijalkaväen raketinheittimien kanssa möyhensivät hyökkäävät joukot pirstaleiksi.
Paikalle tuli myös 16 hengen apujoukko läheisestä tukikohdasta. Maajoukot avasivat tulen ajoneuvonsa jättäneitä, hyökkääviä palkkasotilaita päin. Noin tunnin taistelun jälkeen jäljelle jääneet hyökkääjät vetäytyivät. Myöhemmin amerikkalaiset seurasivat kuinka syyrialaiset ja palkkasotilaat kävivät noutamassa kaatuneensa.
AMERIKKALAISTEN tiedusteluviranomaisten mukaan hyökkääjät olivat Wagner Group -nimisen palkkasotilasfirman leivissä. Presidentti al-Assadin hallinto käyttää palkkasotilaita valtaamaan ja suojaamaan öljy- ja kaasukenttiä Syyriassa.
Vastineeksi palkkasotilaat saavat osan valtaamisensa öljykenttien tuotosta. Siksi myös Conocon valtaaminen vaikutti tuottoisalta bisnesmahdollisuudelta venäläisille.
Länsilähteiden mukaan palkkasotilailla on yhteys Venäjän Syyriassa oleviin virallisiin asevoimiin, vaikkakin Venäjä väittää, etteivät sen joukot osallistuneet taisteluun.
Kreml on palkinnut Wagner Groupin johtoa ja yhtiön palkkasotilaat tiettävästi koulutetaan armeijan tukikohdissa Venäjällä.
Yhdysvaltain asevoimien mukaan Venäjän armeija on viime viikkoina häirinnyt helmikuun hyökkäyksessä käytettyjen lennokkien ja tulitukikoneiden kaltaisen sotilaskaluston viestintäyhteyksiä.
– Juuri nyt kohtaamme Syyriassa aggressiivisintä elektronista sodankäyntiä kuin missään muualla maailmassa. He testaavat meitä joka päivä, totesi entinen Yhdysvaltain erikoisjoukkojen komentaja, kenraali Tony Thomas hiljattain.
Timo Myllyniemi
Paikalle oli jo tilattu raskas ilmatuki. New York Timesin mukaan ne olivat Reaper-lennokkeja, F-22 -häivehävittäjiä, F-15E -hävittäjiä, B-52 -pommikoneita, AC-130 -tulitukikoneita ja AH-64 Apache -taisteluhelikoptereita.
Seuraavan kolmen tunnin ajan lentokoneet yhdessä merijalkaväen raketinheittimien kanssa möyhensivät hyökkäävät joukot pirstaleiksi.
Sama reaktio, muija jo kysyi et mikä hymyilyttää.
Ei se sukupuoli vaan ammatillinen rooli. En ainakaan muista nähneeni kovinkaan montaa miespuolistakaan toimittajaa ase vyöllään.Jos miestoimittajalla olisi pistooli vyöllä, tulisiko mieleen epäillä aitoutta? Vai epäiletkö vain koska kyseessä nainen?
Jotenkin tuo arsenaali vaikuttaa sen verran ylimitoitetulta, että tässä varmaan haluttiin samalla piirtää selkeän ylikorostettu punainen viiva Assadin ja Venäjän suuntaan. Vai liekö USA:n erikoisjoukoille ihan peruskauraa, että pirautetaan B-52:t paikalle.Paikalle oli jo tilattu raskas ilmatuki. New York Timesin mukaan ne olivat Reaper-lennokkeja, F-22 -häivehävittäjiä, F-15E -hävittäjiä, B-52 -pommikoneita, AC-130 -tulitukikoneita ja AH-64 Apache -taisteluhelikoptereita.
Afganistanissa ainakin Tora Boran vuoristossa B52 koneet suorittivat ahkerasti erikoisjoukkojen maalittamien kohteiden mattopommituksia.Jotenkin tuo arsenaali vaikuttaa sen verran ylimitoitetulta, että tässä varmaan haluttiin samalla piirtää selkeän ylikorostettu punainen viiva Assadin ja Venäjän suuntaan. Vai liekö USA:n erikoisjoukoille ihan peruskauraa, että pirautetaan B-52:t paikalle.
Afganistanissa ainakin Tora Boran vuoristossa B52 koneet suorittivat ahkerasti erikoisjoukkojen maalittamien kohteiden mattopommituksia.
Oikein muita mittelöitä tässä ei ole ollut.
Tuo arsenaali ainakin minun korvaani kalskahtaa enemmänkin mässäilyltä.
Varmasti täsmäpommeja myös mutta muistan selkeästi uutiset joissa puhuttiin käytetyn vanhan ajan rautapommeja. Alueet kun monesti olivat vuoriston rinteitä jonne kuormat oli turvallista pudottaa.Käsittääkseni B-52 koneet pudottivat pikemminkin täsmäpommeja. Koneen kyky pysytellä alueella pitkiä aikoja oli yksi syy niiden käyttöön. Tämän ansiosta ilmatukea oli saatavilla pidemmissä yhtenäisissä jaksoissa, eli käytännössä nopeammin ja helpommin.
Jos alueella oli sellainen kyky niin tottakai käytetään tilanteessa niin kovaa ja raskasta voimaa kuin sitä pystytään käyttämään.Jotenkin tuo arsenaali vaikuttaa sen verran ylimitoitetulta, että tässä varmaan haluttiin samalla piirtää selkeän ylikorostettu punainen viiva Assadin ja Venäjän suuntaan. Vai liekö USA:n erikoisjoukoille ihan peruskauraa, että pirautetaan B-52:t paikalle.
Qatarin Al Udeid - lentotukikohdasta luultavasti.Mistähän nuo B52 ovat tulleet paikalle?
Irakin sodan aikaan eräs tukikohta oli Diego Garcian saarella. Mutta sieltä on niin pitkä matka-aika, ettei pirauttamalla saa pikaisesti apua.
http://www.thedrive.com/the-war-zon...-52-onto-the-runway-in-this-awesome-360-videoAbove all else, America's military ties with Qatar are essential to ongoing military operations in the region, including the American-led coalition air wars in Iraq, Syria and in Afghanistan. Al Udeid air base in Qatar not only houses the "brains" of America's air operations over the middle east—the Combined Air Operations Center (CAOC)—but it also hosts key support facilities and throngs of strategic and tactic assets on rotation to the region as well as thousands of US troops. Aviation assets alone include everything from E-3 AWACS, to tactical fighters, B-52 Stratofortress Bombers, to RC-135 Rivet Joint electronic intelligence gathering aircraft, to rows of tankers and airlifters. Nearby As Sayliyah Army Base is also a major logistics point for US military equipment, with massive amounts of material, vehicles and ammunition stored there in reserve status. Basically, Al Udeid air base is the strategic heart of Central Command's operations throughout the region.
Olisi se jotenkin koomista, jos USA tekisi siellä ilmaiskuja Syyrian joukkoja vastaan. Tuollahan kuitenkin myös ISIS on yhä taistellut kapinallisten kanssa, muttei ole osunut silmiin uutisia USA:n ilmaiskuista tämän estämiseksi.Assad on toistaiseksi kyennyt napsimaan alueita takaisin "tulitauon" aikana, mutta tämä Jordanian rajan luona oleva alue saattaa olla punainen viiva.
Taitaa saudien öljydollarit tuolla olla erittäin iso tekijä, en usko että Israel auttaa daeshia ainakaan suoraan. Epäsuorasti taas...Olisi se jotenkin koomista, jos USA tekisi siellä ilmaiskuja Syyrian joukkoja vastaan. Tuollahan kuitenkin myös ISIS on yhä taistellut kapinallisten kanssa, muttei ole osunut silmiin uutisia USA:n ilmaiskuista tämän estämiseksi.
Mikäköhän taho tuon kolkan ISIS:tä tukee? Jos ISIS:n hallussa on siellä karkeasti arvioiden suuruusluokkaa 10 x 15 km suuruinen maapläntti, joka rajoittuu lännessä Israelin miehittämään Golaniin ja etelässä Jordaniaan (ja joka on muuten todella kaukana mistään muista ISIS:n alueista), niin ulkoisia tukijoita sillä on oltava (mitä todennäköisimmin Israelissa tai Jordaniassa).