Taistelijan funktionaalinen treenaus

Juu itsekin vuosikausia thai-nyrkkeilyä jumpanneena totesin jo silloin ettei tästä kyllä mustelmien altakaan kuoriudu mitään y-vartaloista adonista... keskivartaloa treenattiin vuositolkulla niin penteleesti että ihannevartaloksi muodostui sellainen lihastynnöri, josta lähtee mahdollisimman pitkät jalat ja kädet sekä mahdollisimman lyhyt ja paksu niska, jonka päässä istuu juntattuna mahdollisimman pieni pää.
Hyvin onnistuivat, seurauksista nautin 46-vuotiaana sinkkumiehenä edelleen... :)
Nyt olisi kyllä kuvan paikka. Kovasti mietin miten se tynnöri sopii kiipeilyyn. Itselläni bersaisus painoi jo 90-luvulla niin paljon, maapallo teki temput kiipeillessäni tyttäreni kehoituksesta kylpylän kiipeilyseinää.
Suosittelen kaikille, joidenka mielestä kalliokiipeily näyttää helpolta.
 
kokeilin eilen ensimmäistä kertaa ns farmarikävelyä. 20 kg jerrykannut molemmissa käsissä ja liikkeelle.

Nyhräsin 1km verran, aina maksimaalinen metrimäärä kerrallaan. Ensimmäinen veto oli n 200m, loput 100m nykäisykä.

Todella tehokkaan oloinen treeni, otan ohjelmistoon muutaman kerran viikossa.
 
kokeilin eilen ensimmäistä kertaa ns farmarikävelyä. 20 kg jerrykannut molemmissa käsissä ja liikkeelle.

Nyhräsin 1km verran, aina maksimaalinen metrimäärä kerrallaan. Ensimmäinen veto oli n 200m, loput 100m nykäisykä.

Todella tehokkaan oloinen treeni, otan ohjelmistoon muutaman kerran viikossa.
Varo tennis/ golf -kyynärpäätä! Eli aina täysvenyttelyt päälle, ml. se rinta vasten seinää ja handu yläviistoon -setti.

Terveisin muuttomies.
 
siis kyseessä on jännetupin tulehdus kyynärpään sisä- tai ulksyrjällä, mutta isot jänteet, isot kivut, isot ongelmat. paraneminen kipuvapaaksi on tyyliin 6-12kk, ei kannata riskeerata! kaksi kertaa kärsinyt tosta paskasta, ja ihan omaa syytäni kun en muistanut/ jaksanut venytellä kunnolla JOKA KERTA.
Lepo:)... pahoittelut huudahduksesta, mutta kiipeilijänä noi kyynärpääongelmat on ainakin itselläni olleet joka kerta ihan omaa aikaansaannosta, olkapää on jo niin paljon monimutkaisempi että se voi kipuilla ihan vähemmän ymmärrettävistä syistä.
 
Ai niin oli mulla jotain asiaakin tähän ketjuun... eli edelleen rummutan rohkeutta ja kuolemanpelon voittamista, erityisesti reservin johtajille, tässä joku rouhepolakka kiipeää Matterhornin soolona, tosta näkee ettei se nyt mitään niin ihmeellista ole, kunhan keskittyy tekemiseensä.
Pikkuisen pukkaa happea kyllä jo noilla korkeuksilla, sitä ei käy kiistäminen :).
Mutta fyysisenä suorituksena toi Hornin huiputus on täysin suomalaisen reserviläisen tehtävissä, henkinen puoli on se joka pitää päättää - tää menee nyt.
Itse en päässyt noin korkealle koska keli ja oma rohkeus ei riittänyt kiivetä jäätävään kaurapuurosumuun.
Olis ehkä pitänyt jonkun mittapuun mukaan, mutta omasta mielestä edelleen ihan hyvä että jänistin.

 
Kuolemanpelon voittaminen. Jokainen reservin ryhmän- ja joukkueenjohtaja. Tärkeintä treenausta.

Image result for plank in the sky pics
 
Kukaan ei pelkää korkeita paikkoja, korkeanpaikankammoa ei ole olemassakaan. On vain putoamisen ja siitä seuraavan kuolemisen pelko, joka on atavistinen - useimmat kiipeilijätkin joutuvat sen kanssa säätämään jossain vaiheessa.
 
Pitäisi muistaa venyttely muutenkin. Nykyään jää kyllä tosi vähille, pitää skarpata..
Maksaa vaivan.. itse olen 46-vuotias, noi jutut on ihan ehdotonta. Palautuminen on tarpeeksi hidasta ilmankin, mutta kehitystä tapahtuu vielä. Ja lihaskasvuakin... se on vaan hidasta, ja kroppa vaatii huoltoa. Kreatiinia, magnesiumia, aminohappoja ja proteiinia. Joka päivä ravintolisänä, silläpä tuo menee... :uzi:
Toimii. Mutta uskon että vain jos kroppaa on joskus nuorena rääkätty sen verran että se muistaa, noi lihassolujen tumakkeiden jakautumiset oli jotenkin pysyviä, siitäpä se juontuu ilmeisesti?
 
minkälainen setti/cocktail käytössä. Pitäisi aktivoitia tässä myös, nyt menee parit Möllerit Beroccalla alas huuhdottuna päivässä.
Noh rehellisesti täytyy sanoa että marssin paikallisessa XXL-liikkeessä isoimman myyjän luokse ja pyysin neuvoa... ja lähdin kaupasta 830 kruunua (noin 80eur) köyhempänä... eli siitä tulee noi ideat, tottakai noita tuli himassa luettua mutta tuotteet on kyllä ihan XXL:n hyllystä.
 
Eli tuotteet on jotka mainitsin, niitä ole kuin yhdet siellä XXL:n hyllyssä. Jos jotain pitää uhrata niin se protsku. Sitä ei välttämättä tarvitse, näin olen kuullut. Muuten osta kaikki pöntöt ja vedä niitä (pönikkä per kuukausi) ikuisesti jos huvittaa. Kyllä noista jotain hyötyä on.
 
Back
Top