Taistelijan varustuksen uusiminen etenee

salama-anteri

Kenraali
Ne ovat tehtävien "vaarallisuus"luokkia

CAT 1: Support Personnel
CAT 2: General Issue or for support perssonel attached to frontline units
CAT 3: Frontline Operators

CAT1 joukot esim A-maassa eivät saa poistua FOB:sta ja nämä ovat tyypillisesti esim lentokonemekaanikkoja tai kenttäsairaalan väkeä. CAT2 on esim. muut taistelevat joukot kun JV. Ja CAT3 on JV. Toisaalta poikkeuksia on, esim. PB:ssä olleet ei-JV henkilöt varustettiin A-maassa CAT2+:ssi jakamalla CAT3-tason suojavarusteet mutta ei samoja tappeluvarusteita.
Nuo ovat jannia luokituksia, ja menevat aika lailla yksiin tai ainakin lahelle
Combat Arms: jv, cavalry (ps. ja ps. tied. joukot) , ja.... Army Air Aviation (lahinna tst-hekot)
Combat Support: esim. tykisto
Combat Support Services... tyollahan olikin jo hyvia esimerkkeja.

Mita taustaa vasten on melkein mahdoton ymmartaa, etta puheena olevien vermeiden lisaksi on taistelijan Virtus-jarjestelmia tilattu 82 tuh. -- vaihdetaanko niita kuin paitaa, kun patterit loppuu:)?
 

CV9030FIN

Kenraali

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Sinua on melkein mahdoton ymmärtää. Verkkokauppa.com toimittaa scandinäppikesen varmasti myös sinne Moskovan suuntaan.
Sehän on jo hybridisodan varuste. :D

Itsellä ei kyllä ole ollut vaikeuksia vaihtaa läppärin näppiksen asetuksia milloin mihinkin kieleen...
 

Stagideus

Majuri
Nuo ovat jannia luokituksia, ja menevat aika lailla yksiin tai ainakin lahelle
Combat Arms: jv, cavalry (ps. ja ps. tied. joukot) , ja.... Army Air Aviation (lahinna tst-hekot)
Combat Support: esim. tykisto
Combat Support Services... tyollahan olikin jo hyvia esimerkkeja.

Mita taustaa vasten on melkein mahdoton ymmartaa, etta puheena olevien vermeiden lisaksi on taistelijan Virtus-jarjestelmia tilattu 82 tuh. -- vaihdetaanko niita kuin paitaa, kun patterit loppuu:)?
Virtus on uutta taisteluvarustesukupolvea ja tarkoitettu enemmän tai vähemmän korvaamaan aiemmat suoja- ja taisteluliivit. Tuo Black Bagin sisältöluettelo on vuodelta 2012 ja kertoo siis mitä jaettiin silloin Afghanistanin operaatioon rotatoiville joukoille. Näille on käsittääkseni Brittien kohdalla LAILLA kiellettyä jakaa käytettyä tavaraa operaatioon, viime vuosikymmenellä operaatioissa tapahtuneiden juttujen takia. Tästä syystä tilataan uutta. Sitäpaitsi 6-12kk Afghanistanissa JV-käytössä palvellut suojaliivi alkaa vähintään kangasosan osalta olla aikalailla lopussa. Tavara on halpaa eikä ulkomaille voi lähettää ammattisotilaita sysipaskoissa ja puhkikulutetuissa varusteissa. Tai no, kyllähän toki voi yrittää, mutta aika nopeasti kärsii siitä myös seuraukset.
 

salama-anteri

Kenraali
Sinua on melkein mahdoton ymmärtää. Verkkokauppa.com toimittaa scandinäppikesen varmasti myös sinne Moskovan suuntaan.
Et taidakaan olla mikaan ammattimies, kun et ymmartanyt, etta aktiivisotilaita kaikkiaan on brittiarmeijassa 82 tuhatta, jos varvaystavoitteet tayttyvat. Talla eraa ollaan alle
- pointti oli siis, etta joka jepelle ostetaan etulinjan varusteet
- mitas siihen sanot (siis ammatillisena mielipiteena). Vai luetko vain jotain kasikirjoja, ja mielipiteet on Sinulta kielletty (melkein tekisi mieli sanoa, etta syystakin:rolleyes:).

Huhuilusi (Moskovaan;)) ovat vahan kuin Reservinupseerin kasikirjasta, sivulta 221:
"Kuuleeko Koivu, kuuleko Koivu, kuuntelen?"
... ja vastaus tulee:
"Koivu kuulee. Vituttaako, vituttaako, kuuntelen"
- keskustelu on sita tasoa, etten vaivaudu kysymaan, etta mikako Sinua ketuttaa; katsos, kun REs. Ups. Kk sanoi, etta huonoa yhteytta ei kannata kayttaa:)
 

BlackFox

Ylipäällikkö
@Spadekessu Olisiko lekalla mahdollista myydä tiettyjen varusteiden kaavoja " Tee se itse" Esim yksinkertainen kuoritakki ja housut sekä makuupussin kuoripussi. Jälkimmäinen ei vaadi rakettitiedettä mutta helpottaisi kummasti jos olisi jostain ostaa valmiita kaavoja. Tietysti te saisitte lähes 0€ tuotteen mitä voisi myydä esim 9-15e/kpl ja kankaat ym varusteet. Voisin veikata että se ei myöskään pienentäisi kuoritakkien myyntiä koska moni on lopulta niin laiska joko ompelemaan itse tai sitten ei luota taitoihin. Tosin en kauheasti tiedä markkinoinnista ja isosta bisneksestä
 

Herman30

Greatest Leader
Spadekessu häipyi täältä melkein vuosi sitten.
Ylilaudan Lekalangasta lainattu:
Tämä ei ensinnäkään ole maanpuolustus.net foorumin käyttäjien lost and found. Mutta jos tästä saat mielenrauhan niin tarina kertoo, että hajosi lopullisesti kyseisen foorumin menoon ja siirtyi vihreämmille laitumille joilla aihepiiri on lähempänä omia mielenkiintonsa kohteita ja käyttäjäkunta vähemmän huru-ukkopitoista. Sitä jaksaa vain niin monta kertaa kuulla kuinka M85 on paras, ja sipulisäkkireppu kanssa. Sellainen syö kummasti sielun voimia.
 
Viimeksi muokattu:

salama-anteri

Kenraali
Mika tuli? -jotain ehdin nahdakin vanhoista postauksista, mutta jotenkin omituista. Hyvaa pohdintaa kuitenkin vermeista; mita muuttaa hyllylta loytyvista (ite tai hanen tehtaassaan... no tehdasta ei tietysti ole, mutta kontraktnikeita valmistamiseen on).
 

miheikki

Respected Leader
Liian iso juttu (merkkimäärä) kopsattavaksi.

https://www.thinkdefence.co.uk/overburdened-infantry-soldier/
The Overburdened Infantry Soldier
Since there were first soldiers the weight they have carried has been subject to cyclical variation. The upward trend that saw its zenith during operations in Afghanistan is now subject to a realisation that it is both unsustainable and undesirable.

The Recurring Problem of Overburdened Soldiers
None of this is new, the Athenian General Iphicrates was widely credited with introducing a light force (Peltasts) that enabled them to overcome the much heavier armed and armoured Spartans at the Battle of Lechaeum. Increasing the length of their weapons and reducing the weight of their armour resulted in a force with increased mobility and firepower at the cost of protection. During the Thirty Years War, Gustav Adolphus of Sweden often called the Father of Modern Warfare, favoured the use of combined arms where mobility was emphasised.

During the many reforms after the Crimean War, the subject of weight upon the soldier was studied. The 1865 ‘Report of the committee appointed to inquire into the effect on the health of the present system of carrying the accoutrements, ammunition, and kit of infantry soldiers, and drill &c. of recruits.’ was followed up with a second report in 1868 titled ‘The Second report of the committee appointed to inquire into the effect of the present system of accoutrements and knapsacks on the health of the infantry soldier.”

A third report, available here, its introduction had an excellent summary of the problem;

The soldier must be well fed: he is. The soldier must be well clothed: he is. The soldier must be well trained: he is. The soldier must transport a reasonable amount of equipment and personal belongings, but there is a limit to his performing the dual role of beast of burden and fighting soldier
 
Top